Cum să beți în mod responsabil

Dacă beți alcool, este important să luați decizii responsabile. În caz contrar, ați putea răni prietenii și familia dvs. sau ați putea să vă puneți în pericol grav. Pentru a bea responsabil, trebuie să faceți un plan de joc, să cunoașteți limitele dvs. și să puteți observa și să evitați situațiile periculoase. Dacă faceți asta, vă puteți bucura de siguranță cu prietenii dvs!

Pași

Partea 1 din 3:
Face un plan de joc
  1. Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 1
1. Beți cu un grup de prieteni. Dacă doriți să beți în mod responsabil, atunci primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să evitați să beți singur sau să beți cu oameni pe care nu o cunoașteți sau să aveți încredere în tot binele. Dacă vă aflați pe cont propriu și nu aveți nimeni care să vă privească, puteți ajunge în tot felul de necazuri fără ca cineva să știe că ceva este greșit. Fie că vă îndreptați spre o petrecere sau la baruri, întotdeauna asigurați-vă că beți cu un grup de oameni care vă plac și încredere.
  • Nu beți cu oameni care încurajează consumul de buni sau privesc în jos pentru tine că nu beți sau nu "Păstrarea în sus" și beți foarte mult. Ar trebui să vă simțiți confortabil să beți în propriul ritm.
  • Nu ieși cu oameni care au o reputație pentru a fugi pentru a se lega cu cineva pe care se întâlnesc la un bar sau doar dispar în mijlocul nopții. Asigurați-vă că mergeți cu oameni pe care vă puteți baza.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 3
    2. Creeaza o "Buddy System" cu cel puțin unul dintre prietenii tăi. Când ieșiți cu prietenii, cel puțin unul dintre ei ar trebui să fie o persoană care își cunoaște propria limită sau chiar cine nu bea prea mult și va fi dispus să vă supravegheze și să vă spună când vă pare a avut destule. Uneori, ai putea să bei drumul peste limita ta în timp ce ești prea încăpățânat să recunoști, și acest prieten vă poate spune când este timpul să treceți la apă.
  • Acest prieten vă poate spune când ați avut destule, vă puteți păstra de la conducere și fiți pregătiți să vă duceți acasă dacă aveți o noapte dură.
  • Nu abuzi de "Buddy System" -- Dacă sunteți întotdeauna acea fată, nimeni nu va vrea să iasă cu tine. Ar trebui să poți privi prietenul tău în timp ce te privește.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 2
    3. Știți limitele. Înainte de toate, cunoașteți-vă și limitele proprii. Nu durează mult pentru a afla cât de puțin sau cât de mult alcool puteți tolera și toată lumea este unică în capacitatea sa de a tolera alcoolul. Ascultați corpul și răspundeți într-un mod care îl îngrijește mai degrabă decât abuzează. Prima dată când bei, ar trebui să bei cu prietenii apropiați în confortul propriei case sau casele lor, astfel încât să nu vă copleșiți social. Acest lucru vă va ajuta să obțineți un sentiment de ceea ce puteți și nu vă puteți ocupa.
  • Puteți seta limitele dvs. foarte concret. Limitele dvs. ar putea fi "patru pahare de vin în șase ore," "patru beri o noapte," sau "două băuturi mixte pe noapte" (în funcție de ceea ce este în ele). Spune-ți ce limitele tale sunt înainte să pleci, astfel încât să fii mai probabil să rămâi la ei pe parcursul nopții.
  • Dacă este prima dată când bea, este important să adoptați un ritm constant și lent, astfel încât să puteți veni să învățați toleranța la alcool.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 4
    4. Știți cum ajungeți acasă. Dacă ieșiți cu prietenii, ar trebui să știți exact cum ajungeți acasă cu o noapte înainte. Există câteva opțiuni: cel mai ușor este să aveți un șofer desemnat înainte de a ieși, deci aveți o persoană care va renunța la alcool în acea noapte și vă va face acasă în siguranță. De asemenea, puteți ajunge acasă luând un autobuz sau alte forme de transport public sau doar să sunați la un cabină sau să mergeți dacă sunteți destul de aproape de bar. Oricare dintre aceste planuri este bine.
  • Ce ar trebui nu face să conducă la bar și să sperăm că unul dintre prietenii tăi te poate conduce acasă, sau să lase pe cineva pe care știi că-l va bea foarte mult pe tine acolo, sperând că altcineva poate prelua mașina mai târziu.
  • Dacă nu conduceți sau aveți acces la o mașină, indiferent de circumstanță, nu intrați într-o mașină condusă de altcineva care a avut prea mult de băut.
  • Nu intrați niciodată într-o mașină cu un străin dacă sunteți intoxicați. Alcoolul vă afectează simțurile și judecata. Ia numărul său și așteptați până când sunteți sobru înainte de a vă decide să îl urmăriți mai departe.Imagine intitulată băutură în mod responsabil pas 4bullet3
  • Chiar dacă sunteți disperată să ajungeți acasă, este mai bine să plătiți pentru un cabină sau să sunați la un prieten de încredere să vă ridicați decât să intrați în mașină cu cineva care este beat sau un străin doar pentru că este mai convenabil.
  • Nu conduceți niciodată beți. Nu conduceți dacă sunteți chiar tipi. Doar o băutură pe oră vă poate pune peste limita legală pentru conducere. Chiar dacă credeți că tu "simte-te bine," BAC dvs. poate indica altfel.Imagine intitulată băutură în mod responsabil pas 4bullet5
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 5
    5. Beți când sunteți de vârstă legală. Dacă sunteți în Statele Unite, ceea ce înseamnă 21, iar dacă sunteți în alte părți ale lumii, vârsta poate varia de obicei de la 16-18. Nu ieșiți cu un cod fals sau o băutură într-un campus de colegiu dacă sunteți sub vârsta legală, dacă nu sunteți pregătit să vă ocupați de repercusiunile legale. Dacă încălcați legea, nu sunteți responsabil.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 6
    6. Nu beți dacă nu sunteți într-un cadru pozitiv al minții. Alcoolul este un deprimant, deci dacă vă simțiți deja supărat, supărat sau doar instabil, este foarte probabil să vă facă să vă simțiți mai rău. Deși puteți crede că băutura vă va face să aveți timpul vieții voastre și să vă uitați toate problemele voastre, vă va face să vă simțiți mult mai rău. Puteți simți un buzunar inițial și o ușurare după prima dvs. băutură sau două, dar vă veți bea într-o dispoziție mult mai rea decât ați început.
  • Ar trebui să faci o regulă de a bea doar când ești fericit, nu când vrei să te descurci cu tristețea ta.
  • Nu utilizați vreodată băutura ca o modalitate de a vă ocupa de problemele dvs. Va trebui să fii sobru să faci asta.
  • Nu ieși și nu beți cu cineva cu care sunteți supărat. Alcoolul vă va face mânia să iasă afară și veți fi mult mai bine dacă vă soluționați conflictele atunci când sunteți într-un cadru lucid al minții.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 10
    7. Nu beți pe stomacul gol. Veți simți efectele alcoolului mult mai repede dacă beți pe stomacul gol și creșteți probabilitatea de a vă simți rău. Cele mai multe alimente sunt mai bune decât cele deloc, dar ar trebui să încercați să mâncați o masă mai consistentă care este bogată în carbohidrați și proteine ​​care vă pot ajuta să absorbiți alcoolul, în loc să mâncați doar niște fructe sau o salată. Având o masă înainte de a ieși, vă va face mult mai puțin probabil să beți peste limita dvs. foarte repede.
  • Dacă ați ajuns la un bar și vă dați seama că nu ați mâncat, comandați niște mâncare și aveți o mușcătură rapidă pentru a mânca înainte de a începe să beți. Nu vă faceți griji dacă acest lucru este un pic inconvenient sau dacă vă împiedică să beți puțin timp. Va merita.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 8
    8. Verificați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă vă puteți amesteca medicamentele pe bază de prescripție medicală cu alcool. Dacă sunteți pe un medicament pe bază de prescripție medicală, verificați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că puteți bea alcool în aceeași zi când ați luat-o. Acesta variază de către medicamente, deci asigurați-vă că știți dacă rețeta dvs. va avea interacțiuni negative cu alcoolul înainte de a începe să beți.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 9
    9. Nu beți dacă nu ați avut prea mult somn. Dacă rulați pe două sau trei ore de somn, veți fi mult mai bine să loviți fânul decât să loviți un bar. Alcoolul vă va afecta mult mai intens dacă vă simțiți deja rătăciți, obosiți și nu în controlul propriului dvs. minte și corp, deoarece sunteți epuizați.
  • S-ar putea să fi rămas să studieze pentru un examen cu o noapte înainte și ar putea să moară pentru o băutură celebre cu prietenii tăi, dar ar trebui să te oprești într-o altă noapte până când te simți bine odihnit.
  • Nu credeți că având o doză super-de cofeină prin chugging trei cești de cafea sau de a coborî o băutură energetică va face lucrurile mai bune. De fapt, amestecarea multor cofeină și alcool vă va face să vă simțiți și mai rău și mai probabil să vă prăbușiți.Imagine intitulată băutură în mod responsabil pas 9bullet2
  • Partea 2 din 3:
    Gestionați-vă băutura
    1. Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 5
    1
    Stai hidratat. Alcoolul deshidratează și atrage vitamine și minerale din corpul vostru. Beți apă, sodă sau apă cu vitamine adăugate pentru a vă restabili vitaminele pierdute.
    • Băutând un raport unu la un moment dat al băuturilor alcoolice cu băuturile alcoolice este o politică bună - aceasta este o porție de apă pentru fiecare porție de alcool. Este întotdeauna preferabil să aveți un raport mai mare de non-alcool la alcool.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 6
    2. Știți ce beți. În timp ce este bine să încercați ceva pentru prima dată, ca a "Sex pe plajă" sau a bere Nu ați avut niciodată înainte, fiți conștienți de conținutul său de alcool înainte de a accelera mai mult de unul. Este posibil să nu fiți întotdeauna capabili să detectați puterea alcoolului din băutura dvs. datorită îndulcitorilor, laptelui sau cremei sau altor materiale de umplutură care acoperă alcoolul. Mai mult, propria reacție personală la o băutură necunoscută poate fi o inebriație mai rapidă decât cu băuturile obișnuite.
  • Unele conținuturi de băuturi mixte pot aduce concentrația de alcool din sânge (BAC) mai repede decât altele, în funcție de greutatea dvs. Toleranța la alcool, ca mulți cred, nu va duce la un BAC mai scăzut în comparație cu o persoană care nu are toleranță construită.
  • Este adevărat că berii sunt o alegere mai sigură decât o băutură mixtă, dar ar trebui să știți conținutul de alcool al berii pe care îl bei. Deși mulți au un conținut de alcool de 4-5%, unele beri pot avea un conținut de alcool de 8-9% sau mai mult, ceea ce poate face o mare diferență.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 12
    3. Nu au mai mult de o băutură pe oră. Dacă doriți să beți în mod responsabil, atunci nu ar trebui să aveți mai mult de o băutură pe oră. "O băutură" înseamnă un 12 oz. bere, una 5 oz. un pahar de vin sau unul 1.5 oz. împușcat de 40% alcool pe oră. Poate fi greu să rămâi la această limită atunci când prietenii tăi bea mult mai mult, dar acesta este calea de a fi în siguranță. Sipping pe o bere sau alăptează un pahar de vin va dura mai mult decât luarea unei fotografii și este recomandată deoarece alcoolul nu vă va lovi deodată.
  • Oamenii au de multe ori mai mult decât o băutură pe oră doar pentru că nu au nimic de-a face cu mâinile și încep să se rătăcească sau să se simtă nervos când nu țin o băutură. Dacă este cazul cu dvs., pur și simplu țineți-vă pe o apă sau o sodă de club între băuturi, astfel încât întotdeauna există ceva în mâinile voastre.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 9
    4. Linisteste-te. Este important să păstrați un ritm constant când beți. Poate dura ceva timp pentru a-și lua efectul. S-ar putea să vă simțiți bine pentru o altă lovitură după câteva minute, dar țineți cont de faptul că probabil că nu ați simțit încă efectele sale. Nibble pe unele alimente sau beți ceva între timp, pentru a permite alcoolului să difuzeze prin corpul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 14
    5. Evitați jocurile de băut. Deși băuturi de băuturi cum ar fi rahat, regii, bere Pong și Flip-Cup poate fi o modalitate excelentă de a trece timpul la o petrecere și de a face niște prieteni nu vă veți aminti niciodată, aceste jocuri încurajează consumul de băuturi extreme și sunt garantate pentru a vă face să uitați unde Sunteți în doar câteva minute.
  • Puteți juca, de asemenea, aceste jocuri prin turnarea discretă a alcoolului "ar trebui să" beți sau trecerea la un prieten care nu a avut prea mult de băut.
  • Partea 3 din 3:
    Evitați situațiile periculoase
    1. Imagine intitulată băutură în mod responsabil pas 8bullet1
    1. Fii confortabil cu împrejurimile tale. Dacă sunteți la o petrecere de casă, cunoașteți-vă cu oamenii care dețin casa și facilitățile sale. Știu unde este baia. Găsiți un loc izolat și alegeți să vă păstrați pantofii sau haina acolo (dar nu Punga sau portofelul dvs.). Dacă găsiți că pierdeți controlul, faceți rapid o scuză ("Mi-am lăsat telefonul în buzunarul de haină!") și du-te la acel loc retras pentru a calma și / sau de băuturi. Dacă trebuie să ajungeți acasă, să găsiți proprietarii casei și să le cereți să sune un taxi sau să aranjeze o persoană sobră să vă ducă acasă.
    • Dacă sunteți într-un loc public, notați toate din ieșirile la sosirea dvs. Ar trebui să faceți acest lucru instinctiv în caz de urgență, cum ar fi un focar de incendiu, astfel încât să știți în avans cel mai apropiat punct de ieșire. Este, de asemenea, util să știți unde se află cel mai apropiat clasat al cabinei sau al transportului public la locul în care vă aflați. Nu face lucrurile mai greu pentru tine - aveți întotdeauna o strategie de ieșire.
    • Asigurați-vă că știți cum să ajungeți acasă prin inimă. Dacă vă îmbătați până la punctul pierzandu-ti memoria, Conservarea dvs. de sine va fi la fel de afectată ca și inhibițiile dvs. și puteți deveni ușor de pierdut. Dacă nu știți cum să ajungeți acasă, probabil că nu ar trebui să ieșiți din băut.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 16
    2. Evitați presiunea de la egal la egal. Întotdeauna amintiți-vă că beți să vă bucurați și să vă distrați, să nu vă arătați. Întregul punct de băut este să se bucure de băutură, să se bucure de companie și să se simtă liber. Nu aveți nevoie de "continuă," sau să se angajeze în competiții stupide care ar putea ruina noaptea și chiar prieteniile. Dacă vă petreceți cu oameni care vă încurajează să beți mai mult, chiar dacă nu doriți, atunci vă petreceți cu oamenii răi.
  • Dacă într-adevăr doriți ca oamenii să înceteze să vă deranjeze de ce nu beți mai mult, țineți o sodă de club sau cocs în mâinile dvs. și puneți un var în el, astfel încât oamenii vor crede că conduci și vă va lăsa în pace. Aceasta este o soluție bună pe termen scurt - soluția pe termen lung este să stați departe de oamenii care au pus presiune nedorită asupra dvs.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 11
    3. Opriți să beți dacă începeți să vă simțiți beți. Simptomele de intoxicație includ senzația de a vă permite o pierdere de control asupra gândurilor dvs., vederea neclară, discursul înfundat și dificultatea de a vă menține echilibrul.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 18
    4. Opriți băutura dacă tu Vomit. În timp ce acesta este, în general, un dat, este important să nu încercați să beți mai mult alcool, chiar dacă vă simțiți "mai bine" Odată ce ați aruncat. Vărsămintele este un semnal că organismul dvs. nu poate lua cantitatea de alcool pe care ați consumat-o și respingerea este ultima linie de apărare a corpului dvs. care vine în joc. În această etapă, ați depășit cu adevărat și acum este timpul să vă îngrijiți de sănătatea dumneavoastră, mai degrabă decât petrecerea dvs.
  • Dacă simțiți nevoia de a vomoli, atunci ar trebui să mergeți la o baie și să o faceți. Vărsămintele este o modalitate pentru ca organismul dvs. să elibereze excesul de alcool care nu aparține sistemului dvs. Nu trebuie să vă forțați să vomite, dar nu ar trebui să o țineți.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 12
    5. Stați pe partea dvs. dacă vă simțiți rău. Indiferent dacă ați aruncat-o, simțiți-vă că ați putea să vă aruncați sau să vă simțiți groaznici, ar trebui să vă așezați pe partea voastră pentru a vă împiedica să vă sufocați în vărsături dacă vă culcați pe spate. Păstrați o găleată de gură și fiți pregătiți să aruncați dacă este necesar. Dacă vă aflați în acest stat neplăcut, nu vă întoarceți acasă - au un prieten de încredere să rămână noaptea, astfel încât să vă poată viziona când aveți nevoie de ajutor.
  • Dacă vă simțiți rău, experimentați dureri de cap sau ceva se simte greșit, spune cuiva. O persoană responsabilă trebuie să vă mențină un ceas peste dvs. în cazul în care ați dezvoltat intoxicații cu alcool și au nevoie rapid de intervenție medicală.
  • Dacă vedeți pe altcineva care este într-adevăr bolnav în jos, asigurați-vă că veți întoarce acea persoană pe partea sa sau ea.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 20
    6. Nu faceți alegeri sexuale atunci când ați băut. Deși ați putea crede că alcoolul vă poate oferi un curaj lichid pentru a vorbi în cele din urmă cu sau pentru a vă lega cu pasiunea dvs., poate afecta de fapt procesul de luare a deciziilor și vă poate duce să faceți ceva ce veți regreta profund mai târziu. Puteți să flirtați puțin, să obțineți un număr de tip sau o fată și să verificați înapoi când sunteți sobru, dar ar trebui să evitați să mergeți acasă cu cineva pe care tocmai l-ați întâlnit sau chiar să faceți doar un bar - nu este un comportament clasic, Și nu vei fi mândru de tine mai târziu.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil pasul 21
    7. Nu acceptați o băutură de la un străin. Dacă ați intrat într-o petrecere și un tip vă oferă o băutură imediat, nu acceptați-o decât dacă îl veți vedea sau luați-o pentru dvs., ca să știți exact ce este băutura. Dacă tipul îți apucă o bere de la un răcitor, atunci este bine, dar dacă dispare în bucătărie și se întoarce cu a "Mystery Bea" care pot fi umplute cu alcool sau chiar medicamente de rapiță, atunci veți fi în mijlocul unei situații foarte periculoase.
  • Nu trebuie să fii nepoliticos în scădere a băuturii. Fii sincer despre raționamentul tău. Este mai bine să arăți neprietenos decât să fii în pericol.
  • Imagine intitulată băutură în mod responsabil Pasul 22
    8. Nu lăsați băutura nesupravegheată. Băutura ta ar trebui să fie în mâna ta sau cel puțin în ochii tăi în orice moment, indiferent dacă ești la o petrecere sau la un bar. Dacă vă puneți băutura în jos și plecați, cineva ar putea să se rătăcească cu băutura dvs. sau chiar ați putea ajunge să luați o băutură mai puternică din greșeală, gândindu-vă că a fost a ta.
  • Dacă vă ridicați să mergeți la toaletă, obțineți un prieten apropiat să vă țineți băutura pentru dvs. sau să o luați cu dvs. Acest lucru vă va ajuta să evitați cineva care manipulează cu băutura.
  • sfaturi

    Dacă vă pierdeți de fiecare dată când beți și faceți lucruri stupide sau prietenii dvs. trebuie să vă ducă acasă pentru că sunteți bătut, în cele din urmă nimeni nu va mai dori să beți cu dvs. și puteți fi sigur că ați traversat linia. Este posibil să aveți o problemă serioasă. Căutați ajutor imediat.
  • Fiți hotărâți pentru a trece fiecare băutură, cum ar fi vă dați 45 de minute pentru a vă bucura de fiecare băutură alcoolică și nu vă grăbiți la bar imediat când ați terminat o băutură.
  • Amintiți-vă, băutura nu este răspunsul la orice problemă pe care o veți avea și ar putea provoca mai multe probleme în viața voastră. Dacă doriți să beți, încercați să aveți doar una sau două băuturi. Dacă sunteți ușor, încercați chiar mai puțin decât asta. Nu numai că bea și se îmbată rău pentru tine, pentru că pierzi celulele creierului, dar este, de asemenea, extrem de periculos, "sub influența". Nu aveți nevoie să vă îmbătați de fiecare dată când beți, puteți bea cu moderatie. Dacă vă îmbătați mult, totuși, asigurați-vă că sunteți cu cineva și într-o zonă în condiții de siguranță în care nu puteți face rău sau să deteriorați altceva decât proprietatea pe care o aveți la.
  • Alcoolul este deprimant. Prin urmare, este o idee proastă de a amesteca alcoolul cu stimulente - în special cofeina, cum ar fi cafeaua sau băuturile energetice. Stimulanții trucați corpul în senzație de alertă și mai conștient, ceea ce vă poate duce să vă simțiți ca și cum ați putea face mai multe băuturi. Amintiți-vă să țineți cont de numărul de băuturi pe care le-ați avut în acea noapte.
  • Stimulanții accelerează, de asemenea, ritmul cardiac, care, combinat cu alcoolul, poate duce la palpitații de inimă pe termen scurt și la alte probleme cardiace grave.
  • Nu face Luați pilule de dormit sau orice medicamente fără prescripție medicală sau fără prescripție medicală, dacă are o contraindicație cunoscută cu alcool
  • Avertizări

    Numărul de decese induse de alcool, cu excepția accidentelor și a omuciderilor: 23,199
  • Nu recurgeți la băuturi pentru motive problematice. În timp ce mergeți la un bar cu unii prieteni pentru Super Bowl nu este neapărat o problemă, același lucru nu se poate spune dacă vă întoarceți la sticla de whisky după ce vă rupeți cu altele semnificative.
  • Dacă bei, nici măcar nu te gândi la conducere. Mergeți acasă, sunați la un taxi, sau întrebați pe cineva pentru o plimbare.
  • Fiți conștienți de faptul că orice cantitate de alcool poate risca să vă afecteze coordonarea și starea de spirit. Măsura în care aceasta va depinde de ceea ce beți, vârsta, masa corporală și cât de repede beți. Consumul responsabil este implică cunoașterea limitelor proprii, băutura cu moderatie și fiind matură în legătură cu aceasta.
  • Dacă observați pe cineva care este trecut, nu voi veniți la conștiință și nu a vomitat după cantități extreme de alcool, ia persoana la spital. Această persoană poate fi supusă otrăvirii cu alcool. Inconștiență - perioadă - este o condiție care pune viața în pericol.
  • Evitați băuturile după ce aveți unele comprimate / medicamente pentru ameliorarea durerii.
  • Nu amestecați băuturi energizante cu alcool. Sentimentul de beție este supus de băuturi energetice periculoase, deoarece inhibă capacitatea cuiva de a judeca limita și de a crește riscul de otrăvire a alcoolului.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apă
    • Alimente sau gustări
    • Prieteni pentru a ajuta
    • Șofer desemnat sau transport public sau taxi
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar