Cum să acționați treaz

Acționând sobru poate fi ușor sau greu, în funcție de cât de beți sunteți și ceea ce faceți. Scopul este să vă cunoașteți limitele. Dacă beți necontrolat, la un moment dat, nu veți putea să acționați sobru indiferent de abilitățile dvs. Cu toate acestea, dacă sunteți conștienți de sine, este posibil să fiți în stare să păcăliți mulți oameni din jurul vostru în credința că sunteți sobru. Trucul este să știi cum au observat oamenii beți. Aflați cum să evitați să trimiteți semnale greșite și puteți acționa suficient de sobru pentru a păcăli majoritatea, dacă nu toți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Degomisarea comunelor comune
  1. Imagine intitulată Act Sober Pasul 1
1. Păstrați-vă ochii deschisi și clar. Persoanele care sunt sub influența tind să aibă ochi somnoros sau droopie. Faceți un efort conștient pentru a vă menține ochii deschisi și de a lupta cu dorința de a le lăsa să înceapă închiderea. Clipește rapid și adesea. Când ești beat, ochii tăi pot deveni ușor iritați. Utilizați picături de ochi pentru a reduce roșeața.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 2
    2. Găsiți un loc și rămâneți acolo. Dacă începeți să vă plimbați, veți atrage atenția asupra dvs. și a călătoriei sau căderii probabile. Oamenii probabil nu vor observa cum beți sunteți dacă vă ascundeți lipsa de coordonare. Dacă trebuie să mergeți, să vă deplasați bine la destinație. Momentul înainte vă va ține desăvârșit. Plasarea mâinilor pe obiecte solide (balustrade, mese, spate de scaune) în timp ce vă deplasați pentru a vă ajuta creierul să compenseze lipsa de echilibru.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 3
    3
    Fi alertă. Oamenii se află adesea atunci când sunt beți. Ei se pierd în gândurile lor și ignorați totul în jurul lor. Rămân implicați cu mediul dvs. Ascultați conversațiile prietenilor, urmăriți ce se întâmplă în jurul camerei și răspundeți dacă cineva încearcă să vă atragă atenția.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 4
    4. Limitați-vă cuvintele. Discursul Slurred, Bragging, Repetiție și declarații inadecvate sunt semne de beton de beție. Alcoolul vă afectează judecata, astfel încât să nu auziți cât de băut sună. Nu lăsați voastră nebun să vă dați departe. Limitați sfârșitul discuțiilor la răspunsurile scurte.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 5
    5. Stați la subiecte simple. Gândurile complicate sunt greu de exprimat când sunteți intoxicați și încercați să explicați ce vreți să spuneți ar putea fi o dăruire pe care ați avut câteva (sau mai multe) de băut. Lupta nevoii de a exprima orice "gânduri fantastice" Tocmai ați venit cu: o idee nouă de afaceri, dorința voastră de a vă căsători cu o femeie în urmă cu cincisprezece minute, etc. Ei s-ar putea să sune în minte chiar acum, dar șansele nu sunt ele.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 6
    6. Revendicați că sunteți bolnav sau obosit. Oboseala naturală seamănă adesea cu intoxicația. Dacă cineva întreabă dacă sunteți beat, oferiți scuze plauzibile pentru comportamentul dvs. Oamenii vă vor da probabil beneficiul îndoielii.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 7
    7. Mâncați alimente puternice mirositoare. Portocale, chipsuri de cartofi, unt de arahide, curry, usturoi, ceapă și menta de respirație vor masca alcoolul (și fumul) în respirația ta. Aceste mirosuri sunt puternice și potențial neplăcute, dar sunt destul de frecvente încât oamenii nu vor bănui că încerci să acoperiți mirosul de băutură.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 8
    8. Aplicați Köln sau deodorant parfumat. Când ești beat, întregul corp miroase ca alcool, nu doar respirația ta. Până când ficatul dvs. a terminat metabolizarea alcoolului, corpul tău va emite că mirosul oarecum dulce și identificabil. Utilizați Köln sau un deodorant puternic ca mirosul vechi pentru a ascunde mirosul.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 9
    9. Spala-te pe dinti. Alcoolul se usucă gura și încurajează creșterea bacteriană. Oamenii au venit să asocieze mirosul unei guri nesănătoase, cu mirosul de alcool. Dacă nu puteți masca mirosul de alcool cu ​​alimente puternice, curățați-vă gura în schimb. Periați dinții, clătiți cu apă de gură și beți multă apă pentru a rehidrata.
  • Metoda 2 din 4:
    Învățați cum acționați când beți
    1. Imagine intitulată Act Sober Pasul 10
    1. Uită-te la unele dintre instinctele dvs. de bază când inhibițiile sunt îndepărtate. Unul dintre cele mai mari efecte alcool are pe tine este să vă limitați inhibițiile. Dacă sunteți de obicei îngrijorați de modul în care oamenii gândesc despre dvs., băutura vă poate ajuta să vă relaxați și să vă opriți îngrijorarea. Acest lucru înseamnă, de asemenea, unele dintre instinctele dvs. de bază pot fi dezvăluite. Dacă rețineți un temperament, se poate aprinde în afara controlului când sunteți intoxicat. Dacă știți că aveți o astfel de problemă, trebuie să lucrați nu numai pe auto-controlul dvs., ci și să încercați să vă schimbați înclinațiile naturale.
    • Dacă sunteți o băutură furioasă, puteți găsi că aveți tendința de a fi supărată în timpul zilei. Dacă este cazul și doriți să acționați sobru, puteți lua în considerare cursurile de gestionare a furiei. Acolo este posibil să înveți tehnici pentru a evita să devină supărat în primul rând.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 11
    2. Adresați-vă prietenilor despre ceea ce văd când sunteți beți. Când judecata ta este afectată de alcool, prietenii tăi sobri pot să-i spună statului dvs. de către dvs. Cereți-le să-și povestească schimbări în comportamentul dvs. Vedeți dacă ar fi dispuși să vă dea exemple. Să comită aceste schimbări de comportament în memorie. Va trebui să lucrați la ascunderea lor să acționeze sobru.
  • O modalitate de a vă întreba prietenii despre comportamentul dvs. beat este să întrebați ce tip de băuturi sunt. Chiar dacă nu au exemple specifice de comportament ciudat, ei pot avea un sentiment de calitate de modul în care sunteți. Fericit bețivii tind să fie foarte jovial, cu atât mai mulți alcool consumează. Drivii furioși tind să fie meniți și problematici. Există multe alte tipuri, dar acest lucru ar face conversația.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 12
    3. Înregistrați-vă când sunteți beți. Probabil știți cum vă comportați în mod normal. Dacă vă înregistrați când sunteți beat, puteți vedea mai mult decât prietenii dvs. Acest lucru vă poate permite să confirmați observațiile prietenilor dvs. dacă credeți că sunt incredibili. În plus, veți avea o documentație clară a comportamentului dvs. ciudat. Acest lucru vă va oferi un punct de plecare bun atunci când încercați să identificați povestea dvs.
  • Nu trebuie să faceți acest lucru singur sau chiar de mult timp. Este posibil să vă înregistrați un prieten cu telefonul atunci când nu căutați. Puteți chiar să utilizați telefonul pentru a face o înregistrare audio pentru a vedea cum sună mai târziu când sunteți sobru.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 13
    4. Notați-vă spunând. Dacă nu doriți ca oamenii să știe că sunteți beți, trebuie să vă opriți să acționați anormal. Oamenii beți pot fi identificați adesea prin comportamentele lor unice. Întrebându-ți prieteni despre comportamentul dvs. ciudat sau despre vizionarea / ascultarea unei înregistrări vă va oferi informații. Scopul dvs. este să vă identificați povestea și să le scrieți. Acest lucru vă oferă o listă de lucruri pe care să le lucrați.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 14
    5. Testați limitele depășirii dvs. Unii vă spun că puteți evita prin practică. Trebuie să mențineți un anumit nivel de non-bețivitate, totuși. Odată ce ai o listă pentru a lucra, fii beat. În statul dvs. beat, încercați să acționați cât mai normal posibil. Va trebui să vă uitați la lista dvs. de poveste și să evitați să faceți vreunul dintre acele comportamente anormale. Dacă este prea dificil, puteți fi prea beat. Scalarea în jos a băuturii pentru moment până când veți obține atârnărea de a acționa sobru la o stare inferioară de beție.
  • Rețineți că cu cât sunteți mai beți, cu atât mai greu va fi să vă ascundeți. Dacă continuați să beți, în cele din urmă nu veți putea să o ascundeți.
  • Nu toate spune că pot fi evitate. Veți dori să evitați să oferiți oamenilor posibilitatea de a observa aceste aspecte. De exemplu, dacă știți că aveți alcool în respirație, nu vă apropiați prea mult.
  • Metoda 3 din 4:
    Acționând sobru
    1. Imagine intitulată Act Sober Pasul 15
    1. Practicați-vă că vă spune în timp ce beți. Puteți să vă împingeți limitele. Dacă vă aflați prea beat pentru a evita afișarea dvs., practicați-le să le depășiți. Puteți să vă întrebați că amicul dvs. sobru să vă evalueze. Practica care acționează sobru în timp ce beți până când îl puteți trage cu succes la amicul tău sobru.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 16
    2. Păstrați contextul în minte atunci când încercați să acționați sobru. Nu toate locurile conduc la acționarea dvs. trecătoare. Acționând sobru la un bar este departe de a acționa treji la o oprire de trafic sau în fața părinților furioși. Dacă vă împingeți limitele, este posibil să nu fiți capabili să acționați sobru la aceeași rată în fiecare scenariu. Când știți că vă mișcați în mod nou la un scenariu nou, lăsați-vă băutura dvs. să poarte puțin mai mult înainte de a încerca să acționeze sobru.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 17
    3. Practicați testele de sobrietate pe teren. Când sunteți tras acolo există anumite teste pe care autoritățile le pot folosi pentru a testa sobrietatea dvs. scurt de un Breathallizator. Multe dintre aceste teste sunt concepute pentru a fi din ce în ce mai dificile cu atât mai beți sunteți. Noutatea acestor scenarii înseamnă dacă nu sunteți practicat, vă puteți găsi prea nervos să acționați sobru.
  • Asigurați-vă că aveți o persoană sobră să vă evalueze. Lăsați-i să studieze comportamentele pe care o va căuta un agent de aplicare a legii. Apoi, ei vă pot spune cu precizie ceea ce faceți greșit la cele mai bune abilități.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 18
    4. Evitați scenariile în care este imposibil să vă prefaceți că sunteți sobru. Unele comportamente corporale vă dau departe, deoarece sunt inevitabile.Chiar și atunci când învățați să vă controlați suficient pentru a acționa sobru, corpul vostru nu poate să acționeze la fel de sobru ca și cum doriți. Un test de breathalyzer poate dezvălui că corpul tău nu a metabolizat alcoolul la fel de repede cum ai dorit-o. Cablurile vocale, mușchii ochilor și picioarele nu pot să funcționeze așa cum ar fi o persoană sobră. Ori de câte ori corpul vostru acționează dincolo de capacitatea dvs. de a vă ascunde beția, evitați scenariile în care vă pot da departe.
  • Dacă sunteți tras de un ofițer de poliție, trebuie să vă supuneți solicitărilor lor. Refuzul de a efectua un test de sobrietate pe teren sau o lovitură într-un breathalizator este, în general, o idee proastă. Prin achiziționarea licenței dvs., puteți furniza consimțământul implicit. Refuzul de a coopera cu aplicarea legii vă poate câștiga citări suplimentare.
  • Metoda 4 din 4:
    Menținerea bețivului în verificare
    1. Image intitulată Act Sober Pasul 19
    1. Mănâncă înainte de a bea. Acest lucru va tampona stomacul, astfel încât alcoolul nu va fi absorbit prea repede în sângele dvs. Acest lucru ar putea provoca o spike în beție. Spikes ca acestea pot lăsa temporar nu puteți să acționați sobru. Scopul este de a nu ajunge la acel punct. Acționarea sobră este în mare măsură o chestiune de a menține un nivel de beție care nu vă interzice să vă controlați comportamentele.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 20
    2. Păstrați un ochi apropiat asupra numărului de băuturi. Aceasta este o modalitate obiectivă de a păstra prea beat pentru a acționa sobru. Trebuie să știți limitele. Când începeți să beți, faceți o notă mentală a timpului. Apoi, păstrați un număr de câte băuturi ați avut de atunci. Dacă știți că nu mai puteți acționa sobru, amintiți-vă cât de mult ați băut și încercați să rămâneți sub data viitoare.
  • Modul în care organismul dvs. se ocupă de alcool va varia în funcție de numărul de băuturi, timpul, greutatea și sexul biologic. Corpul dvs. va metaboliza continuu alcoolul, dar numai la o anumită rată. Dacă țineți pasul cu băuturile pe o perioadă de timp, puteți calcula nivelul de alcool din sânge (BAL). Acest lucru vă poate ajuta mai târziu să identificați un BAL la care nu mai puteți acționa sobru. Stați mai jos.
  • Băuturile vin în dimensiuni de aproximativ standard. O cutie de bere va avea aproximativ aceeași cantitate de alcool ca un pahar de vin și o lovitură de lichior. Dacă sunteți la o petrecere de băut bere, salvați capacele de sticlă sau filele de aluminiu pentru a păstra un număr de băuturi. Dacă sunteți la un bar, cereți barmanului câte băuturi ați avut.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 21
    3. Alternativ Băuturi alcoolice și nealcoolice. Acest lucru nu va ajuta nu numai că este prea beat, dar și de a reduce și severitatea unei mahmureală. Scopul este de a ajuta la menținerea alcoolului diluat în sânge prin adăugarea continuă a apei în corpul dumneavoastră. Alcoolul va provoca pierderea corpului. Acest lucru vă ajută să vă mențineți corpul de a deveni deshidratat.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 22
    4. Au un prieten sobru. Puteți găsi că având un driver desemnat vă va ajuta să evitați comportamentele bectate. De exemplu, pierderea revenirii la mașina dvs. Există câteva aplicații de telefonie mobilă care pot ajuta la unele dintre aceste situații. Cu toate acestea, un prieten sobru vă poate spune, de asemenea, când ați avut prea multe. Ei vă pot spune când nu mai puteți acționa sobru. Luați-i să vă supravegheze, astfel încât să vă cunoașteți limitele. În acest fel, puteți păstra consumul de alcool la un nivel care vă permite să acționați sobru.
  • Imagine intitulată Act Sober Pasul 23
    5. Creșteți toleranța dvs. de băut într-un mod sănătos. Corpurile noastre dezvoltă o toleranță pentru alcool în timp. Dacă ați fost treaz pentru o vreme, puteți observa că este nevoie de mai puține băuturi pentru a obține un efect decât în ​​trecut. Băutura regulată vă va crește toleranța. Această creștere a toleranței vă va permite să beți mai mult pe o perioadă și să continuați să acționați cu succes.
  • Desigur, nu beți doar de dragul construirii unei toleranțe mai puternice. Medicii recomandă o limită zilnică de două băuturi alcoolice pentru bărbați și una pentru femei.
  • Avertizări

    Indiferent de cât de sobru vă găsiți că puteți acționa, nu beți și conduceți. Nu operează un automobil sau să participe la nicio altă activitate care ar putea risca propria siguranță sau siguranța altora.
  • Căutați asistență medicală de urgență pentru oricine care nu răspunde în timp ce bea. Otrăvirea cu alcool este adesea fatală.
  • Consumul excesiv de alcool poate provoca daune cerebrale, leziuni hepatice și întreruperi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar