Cum de a mesteca nuci de betel în papua noua guinee

Dacă vă duceți vreodată la Papua Noua Guinee, primul lucru pe care îl veți observa este dinții strălucitori roșii și buzele bărbaților și femeilor locale.Betel Nut, sau ceea ce localnicii îl numesc BUAI [Boo-Eye] este cauza.Green Betel Nut este o piuliță care crește în climatul tropical din Asia de Sud-Est și este popular în Insulele din Pacificul de Sud.Acesta poate fi găsit pe fiecare colț de stradă din Papua Noua Guinee și este mestecat ca parte a unor ocazii sociale sau ca parte a vieții de zi cu zi.Betel Nut are un efect stimulent ușor și, în plus față de motive de tradiție, oamenii locali mestecați-o pentru reducerea stresului, sensibilizarea sporită și suprimarea foamei.

Mulți vizitatori străini încearcă Piulița lui Betel ca o modalitate de a experimenta o parte a culturii noi de Guinee Noua Papua.În plus, în cazul în care un vizitator ajunge la casa unei persoane locale la cină, vizitatorul va fi cel mai probabil dat Betel Nut ca o ofertă de bun venit.Dacă doriți să învățați cum să mestecați Betel Nut, urmați acești pași.

Pași

  1. Imagine intitulată Chew Betel Nut în Papua Noua Guineea Pasul 1
1. Adunați ingredientele necesare pentru a mesteca nuci de betel.Veți avea nevoie de piulița verde de betel (BUAI), un borcan sau o pungă de pulbere de var (Kambang) și un verde ca verde numit mustar (Daka).Acestea pot fi cumpărate pe orice colț de stradă pentru aproximativ un kina (30 de cenți).
  • Imagine intitulată Chew Betel Nut în Papua Noua Guineea Pasul 2
    2. Sparge piulița de betel deschis prin crăparea cochiliei cu dinții.Luați centrul de carne din coajă și începeți să-l mestecați.Nu înghițiți reziduul fibros al piuliței așa cum se spune că provoacă dureri de stomac.
  • Imagine intitulată Chew Betel Nut în Papua Noua Guineea Pasul 3
    3. Mestecați piulița de betel timp de 2-5 minute sau până când se formează un wad în gură.
  • Imagine intitulată Chew Betel Nut în Papua Noua Guineea Pasul 4
    4. Umezi ușor semințele de muștar cu gura și o scufundați în borcanul / sacul de pulbere de var.
  • Imagine intitulată Chew Betel Nut în Papua Noua Guineea Pasul 5
    5. Mutați piulița de betel în partea laterală a gurii și apoi musca bucata de semințe de muștar care are pulberea de var pe ea.Asigurați-vă că nu puneți varul direct pe gură sau gingii, deoarece acestea vor simți o senzație de arsură.În schimb, încercați să mutați semințele de muștar direct în WAD Betel Nut.Pe măsură ce mestecați amestecul împreună, ele vor forma o reacție chimică care vă va face dinții și buzele roșii și vor oferi o înălțime ușoară.
  • Imagine intitulată Chew Betel Nut în Papua Noua Guineea Pasul 6
    6. Știți că, pe măsură ce mestecați, scuipă reziduul fibros al piuliței, după cum este necesar.Majoritatea oamenilor tocmai scuipă pe stradă, astfel încât există adesea spattering roșu de piulițe de betel toate de-a lungul străzii și trotuare.
  • Imagine intitulată Chew Betel Nut în Papua Noua Guineea Pasul 7
    7. Păstrați mestecarea până când nu mai rămâne nicio piuliță de betel.Este posibil să aveți un sentiment ușor euforic din cauza efectelor ușoare de stimulente ale lui Betel Nuts.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Adresați-vă oricărei noi Papua Noua Guineană Betel Nut Chewer pentru ajutor. Ei vor fi mai mult decât utile pentru a vă vedea prin prima experiență a lui Betel Nut.

    Avertizări

    Sucul roșu poate lăsa pete pe haine care poate fi dificil de îndepărtat.
  • Nu mesteca nuci de betel dacă nu știi riscurile. Betel Nut este un medicament și poate deveni foarte dependență.
  • Aveți grijă atunci când scuipați sucul de piuliță de la Betel (sau să fiți spat) atunci când mestecați în locuri publice. Local PNG Betel Nut Chewers tind să fie neglijenți când scuipați sucul de nuci din Betel.
  • NU VIZIȚI PUBLICELE BETEL NUTS NUMAI Doar dacă sunteți un turist sau un expatriat. Du-te cu un ghid local, deoarece piețele publice, în special în Port Moresby, au o mulțime de activități rascale.
  • Nuci de betel este a Caracinogen dovedit. În timp ce relativ mai puțin neobișnuit în alte țări, carcinomul celular oral (SCC) este cel mai comun cancer malign din Papua Noua Guinee, cu o mortalitate medie de 47% în termen de 5 ani de diagnosticare. Un studiu arată că nucă de mestecat Betel crește riscul de cancer oral de 28 de ori.Betel Nut vine, de asemenea, în pungi convenabile de ceai, dar efectul carcinogenic al acestora nu a fost testat.Utilizați prudență.
  • Betel Piuli vă va face dinții și buzele foarte roșii, uneori permanent dacă ați mestecat foarte mult.Când este mestecat pe perioade lungi de timp, acesta poate duce la boala gingiilor și a dinților.
  • Papua Noua Departamentul de Sănătate al Guineei nu încurajează mestecarea lui Betel Nut, așa cum se spune că este o cauză comună a cancerelor orale.
  • Betel Nut este adesea comparată cu tutunul.Poate fi foarte dependență și de obicei. În multe locuri în PNG veți găsi semne "No Betel Nut" care sunt similare cu "fără semne de fumat."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar