Cum să determinați vârsta câinelui dvs. De către dinții

Știați că puteți aproxima vârsta câinelui dvs. examinând dinții? La câinii adulți, examinarea dinților vă va oferi o estimare foarte brută a vârstei câinelui. La pui, vârsta poate fi estimată cu o mai mare precizie, deoarece puii își scot de obicei dinții copilului la o vârstă predeterminată. În timp ce dinții vă vor da doar o estimare foarte brută a vârstei câinelui, este un bun punct de plecare.

Pași

Partea 1 din 2:
Înțelegerea dinților câinelui
  1. Imaginea intitulată Determinați câinele
1. Înțelegeți structura și organizarea dinților câinelui. Toți câinii au patru tipuri de bază de dinți: incisivi, canini, premolari și molari. Acestea se găsesc pe fălcile superioare și joase, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă.
  • Incisorii sunt dinții mici care rulează de-a lungul din față a gurii. Câinii adulți au șase incisivi pe partea de sus și șase pe maxilarul de jos. Inczorienii twoside (lângă dinții canini) sunt un pic mai mare decât incisivii de mijloc - pe partea de sus, aceștia au tendința de a rămâne în partea laterală a mai mult.
  • Dinții canini se află în spatele incisivilor, unul pe fiecare parte pentru un total de patru. Acestea sunt dinții mari, îndreptați.
  • Premolarii vin în spatele caninilor. Există patru premolari atât pe maxilarul superior, cât și pe maxilarul inferior. Al patrulea premolar din partea de sus este foarte mare.
  • În cele din urmă, în spatele premolarilor sunt molarii. Pe vârful gurii câinelui, există două molari. Pe maxilarul de jos există trei molari. Primul este mai mare decât celelalte două.
  • Imaginea intitulată Determinați câinele
    2. Înțelegeți cum cresc dinții câinelui dvs. Puii au în general aproximativ 28 de dinți. Pentru primele două până la patru săptămâni, nu există dinți vizibili. Caninii pentru copii încep să intre după trei până la patru săptămâni. Incisorii de copii și premolari încep după patru până la șase săptămâni. Cu opt săptămâni, toți dinții pentru copii sunt cultivați. În următoarele trei luni, nu vor exista schimbări vizibile.
  • După cinci luni, dinții permanenți vor începe să intre, de obicei canini și molari. Cu șapte luni, toți dinții permanenți vor fi crescuți. Dacă catelul tău are toți dinții ei permanenți, atunci este cel mai probabil că 7 luni. Câinii adulți vor avea aproximativ 42 de dinți.
  • După etapa catelului, vârsta este marcată de uzura dinților. La un an, dinții sunt albi și curați. Până la sfârșitul celui de-al doilea an, albul va fi zdrobit și tartrul va începe să se construiască. Acest lucru va provoca îngălbenirea dinților din spate. După trei până la cinci ani, îngălbenirea va crește și va fi vizibilă pe toți dinții. Va fi o uzură dentară vizibilă.
  • Imaginea intitulată Determinați câinele
    3. Înțelegeți cum și de ce dinții câinilor se îmbarcă și se descompune. Uzura dintelui este o apariție naturală, dar poate fi accelerată de anumite obiceiuri, cum ar fi mestecarea agresivă pe obiecte grele (oase, roci, bastoane) sau în câini mici fără îngrijire dentară bună. Pe de altă parte, unele mestecați este mare pentru sănătatea dentară a câinelui. Rawhides sau chews "dentar" pot ajuta câinii să descompună placa și materialul pe dinți.
  • Înțelegeți, de asemenea, modul în care se manifestă bolile. Pe vârsta de trei ani, aproape 80% dintre câini vor prezenta semne de boală a gingiilor. Acest lucru poate fi văzut în acumularea tartrului galben și maro, gingii inflamate și respirația urâtă. Boala gingiilor este mai răspândită în rasele mici de câini.
  • Alimentele joacă, de asemenea, un rol în sănătatea dentară câinelui. Alimentele uscate în chewers puternice pot ajuta la îndepărtarea unei plăci din dinți care încetinesc dezintegrarea și pierderea dinților. Există alimente special formulate în special pentru sănătatea dentară. Veterinarul dvs. vă poate sfătui cu privire la dieta potrivită pentru câinele dvs. dacă vă îngrijorați de dinții. Aditivii de apă pot fi, de asemenea, utilizați pentru a combate bacterii de distrugere și îmbătrânire a dinților.
  • Dinții uzați pot arăta fracturați, deși uzura regulată prezintă un risc de sănătate puțin. Uzura excesivă poate deteriora rădăcina dintelui, care poate necesita un canal rădăcină.
  • Partea 2 din 2:
    Estimarea vârstei câinelui
    1. Imaginea intitulată Determinați câinele
    1. Să evalueze vârsta unui cățeluș prin evaluarea creșterii dintelui. Dinții cresc repede la etapa de câine timpurie. Deoarece schimbarea este atât de rapidă, acesta este cel mai precis timp pentru a putea spune vârsta unui câine. Numărați tipul și poziția dinților catelusului pentru a estima vârsta lor.
    • Puii nou-născuți se nasc fără ca dinții lor să fie izbucniți din gingii. La anumiți intervale dinții vor erupe. Primii dinți pentru copii care apar vor fi, în general, dinții canini la vârsta de 3-4 săptămâni. La vârsta de 4-5 săptămâni, cei doi incisivi medii erupe. La 4-6 săptămâni primele două molari erupe. La 5-6 săptămâni, cel de-al treilea incisiv erupt. Și la vârsta de 6-8 săptămâni, cel de-al treilea molar erupe. Premolarii nu apar mai târziu.
    • La opt săptămâni și puii mai în vârstă vor avea 28 de dinți pentru copii.La vârsta de aproximativ 4 luni, catelul va începe să-și piardă dinții pentru copii, deoarece dinții adulți vor erupe. De cele mai multe ori, puii înghiți acești dinți, dar ocazional proprietarul va găsi un dinte de copii de vărsare sau va vedea că linia de gingie este sângerarea în cazul în care un dinte a erupt.La fel ca și cu oamenii pentru copii, puii în această etapă vor iubi să mestece lucrurile!
    • La 4-5 luni, incisivii adulți, primul premolar și primul molar vor fi erupți. La 5-6 luni, caninul adult, premolarii 2-4 și al doilea molar erupe. În cele din urmă, la 6-7 luni, cel de-al treilea molar adult va erupe. Toate împreună vor fi 42 de dinți adulți.
  • Imaginea intitulată Determinați câinele
    2. Evaluați starea dinților câinelui pentru adulți pentru a-și estima vârsta. În primii doi ani de viață a adulților, dinții sunt, în general, albi, cu o uzură foarte mică. Până la sfârșitul celui de-al doilea an, albul va fi zdrobit și tartrul va începe să se construiască. Acest lucru va provoca îngălbenirea dinților din spate. În cele din urmă uzura și acumularea de plăci și bacterii vor începe să îmbogățească dinții. Acesta este modul în care estimăm vârsta unui câine pentru adulți.
  • Pe vârsta de trei ani, majoritatea câinilor vor avea unele semne de boală dinte: acumularea de tartr galben și maro, gingii înroșite, respirație urâtă. Bineînțeles, câinii cu proprietari care își perie dinții zilnic și care își iau câinele la medicul dentist câinelui nu vor avea aceste semne de uzură și de boală.
  • După trei până la cinci ani, îngălbenirea va crește și va fi vizibilă pe toți dinții. Va fi o uzură dentară vizibilă. Pe măsură ce vârstele câinelui, dinții vor continua să arate creșterea uzurii. Gingiile pot renunța de la dinți lăsând rădăcini expuse, ceea ce poate duce la pierderea dinților. Colorarea dinților va deveni mai pronunțată, transformând culoarea galbenă până la maro.
  • De la 5 la 10 ani, dinții vor continua să arate o uzură crescută. Semnele de boală vor apărea probabil. Cu 10 până la 15 ani, unele dinți pot fi lipsiți și dezintegrarea va fi răspândită.
  • Imaginea intitulată Determinați câinele
    3. Consultați medicul veterinar dacă doriți o estimare mai precisă a vârstei câinelui. Tot a spus, poate fi dificil să se determine vârsta unui câine doar căutând dinții ei. Alimentele, obiceiurile, îngrijirea dentară (sau lipsa acestuia) pot juca un rol în grabă sau încetinirea uzurii dinților la toți câinii.
  • sfaturi

    Judecând vârsta unui câine prin dinți, va da o estimare foarte brută. Condiția dintelui este afectată foarte mult de obiceiuri, dietă și chiar de mestecat jucăriile.

    Avertizări

    Câinii nu-i place întotdeauna să-și examineze dinții. Fiți întotdeauna precauți, puneți-vă mâna lângă gura unui câine și nu vă așezați niciodată mâinile într-o gură ciudată sau necunoscută.
  • Un proprietar bun de câine nu va neglija dinții câinelui până la punctul în care lipsesc dinții (ceea ce indică cavități și abcese) sau că gingiile sângerează. Acest lucru este dureros și neglijent din partea proprietarului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar