Cum să împuterniciți tineretul

Este ușor ca adulții să recunoască faptul că tinerii de astăzi sunt liderii de mâine, dar poate fi dificil pentru ei să ia eforturile tinerilor în serios. Cu toate acestea, în loc să ignorăm sau să descurajați copiii și adolescenții care doresc să fie angajați activ cu lumea din jurul lor, adulții pot ajuta la împuternicirea tinerilor prin sprijinirea și încurajarea acestora. Împuternicirea înseamnă a lăsa tinerii să-și găsească și să-și urmeze pasiunile, să devină lideri și să învețe din greșelile lor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încurajând încrederea lor în sine
  1. Imagine intitulată Emower Tineret Pasul 1
1. Spune-le că vocea lor contează. Copiii sunt adesea în mod natural dornici să se implice și să facă o diferență pozitivă, dar, de multe ori, simt că vocea lor nu este apreciată. Ca adult, nu cad în "Copiii ar trebui să fie văzuți și nu auziți" capcana. Să vă reamintească că tineretul de astăzi sunt liderii mondiali de mâine și îi încurajează să-și exploreze pasiunile și să-și vorbească mintea.
  • De exemplu, un adolescent poate fi prea tânăr să voteze, dar asta nu înseamnă că ar trebui să fie descurajați să se implice într-o alegeri viitoare. Să discute problemele și candidații cu ei și să le permită să-și exprime liber opiniile. Să le încurajeze să sprijine în mod activ un candidat sau să provoace dacă doresc să.
  • Imagine intitulată Împuternicirea Tineretului Pasul 2
    2. Ajutați-i să-și dezvolte propriul sentiment de scop. Nu spuneți copiilor ceea ce este important și neimportant pentru ei - în schimb, întrebați-i. Dați-le sfaturi și încurajări cu privire la modul de a deveni mai informat pe subiecții care le-au străduit pasiunile.
  • Cauzele lor ar putea fi diferite de cauzele dvs., iar acest lucru poate crea frecare. Cu toate acestea, amintiți-vă că corpurile de îmbrățișare fac parte din găsirea unui adolescent și este mai bine să le permiteți să exploreze mai degrabă decât să interzică sau să-și bată pasiunile.
  • Imagine intitulată Empower Tineret Pasul 3
    3. Nu vedeți tinerii ca o problemă care are nevoie de fix. Veți auzi că toți copiii de astăzi sunt leneși, sunt egoiști, sunt deconectați de la realitate, ei nu-mi pasă și așa mai departe. Lucru amuzant este că adulții au spus aceleași lucruri de lucruri atâta timp cât au fost copii în jur. În loc să se concentreze asupra a ceea ce este în neregulă cu tinerii de astăzi, încurajați copiii să creadă că pot face lumea mai bună.
  • Nu este greu să găsești portrete media de modele negative de rol de tineret - copii apatici, copii dependenți, chiar și copii violenți. Cu toate acestea, săpa un pic mai profund pentru a găsi modele pozitive de role de tineret-activiști, filantropiști și generali "Do-Gooders" - care vă puteți împărtăși cu copiii din viața voastră.
  • Imagine intitulată Empower Tineret Pasul 4
    4. Reduceți perspectiva "știu mai bine" cunoscută ca adultism. Adulții iubesc să creadă că vârsta aduce cu ea înțelepciune și că acest lucru înseamnă că adulții cunosc întotdeauna cel mai bine. În timp ce este, desigur, adevărata experiență poate crește înțelepciunea, nu se încadrează în capcana de devalorizare a vederii adolescentului atunci când diferă de la a ta. Fi suficient de înțelept pentru a accepta că puteți fi în regulă și că puteți învăța în continuare lucruri noi.
  • Poate, de exemplu, ați văzut că oamenii încearcă și eșuează de ani de zile pentru a obține un site de fabrică abandonată transformat într-un parc comun, iar înclinația dvs. este de a spune adolescentului dvs. că este o cauză care nu merită urmărită. Dar poate o perspectivă tinerească și unele idei proaspete sunt exact ceea ce este necesar.
  • Metoda 2 din 3:
    Sprijinind ideile și acțiunile lor
    1. Imagine intitulată Empower Tineret Pasul 5
    1. Lăsați-i să vină cu propriile idei și cauze. Împuternicirea se bazează pe "Auto-permisiunea" - care este, permițându-vă să aveți încredere în perspectivele voastre și să vă urmați credințele. Nu puteți împuternici cu adevărat un copil, apoi, oferindu-le o cauză de urmărit. Poți și ar trebui, totuși, să-i ajuți să învețe și să se angajeze cu lumea din jurul lor și să-i încurajeze ideile despre luarea de măsuri.
    • Dacă, de exemplu, doresc să afle mai multe despre sărăcia copilăriei în lumea în curs de dezvoltare, îi ajută să găsească materiale fiabile pe subiectul surselor academice, guvernamentale sau ale ONG-urilor. Apoi, dacă ei vin cu o idee de strângere de fonduri sau de sensibilizare, încurajați-i să o urmeze.
  • Imagine intitulată Empower Tineret Pasul 6
    2. Nu judeca dificultatea sau importanța a ceea ce fac. Unii adolescenți devin antreprenori de succes, lideri de grupuri caritabile sau chiar activiști recunoscuți la nivel global. Cu toate acestea, ideea copilului dvs. despre "implicarea" ar putea fi înființată un stand de băutură pentru a ridica câțiva dolari aici și acolo pentru banca de alimente locale. În orice caz, arată același entuziasm de susținere pentru eforturile lor.
  • Nu toți copiii sunt capabili, gata sau dispuși să schimbe lumea. Cu toate acestea, prin sprijinirea acestora în timp ce explorează ceea ce sunt capabili să facă, puteți să-i ajutați să devină adulți împuterniciți care sunt mai încrezători în abilitățile lor de a se implica.
  • Imagine intitulată Empowow Tineret Pasul 7
    3. Permiteți-i să se lupte și să vină pe scurt. Unele planuri - creșterea de 250.000 de dolari pentru a salva un reper local, dublând rata de reciclare, purtând un candidat politic la victorie - poate pur și simplu să nu fie în carduri. Cu toate acestea, încercarea și venirea scurtă este o parte importantă a împuternicirii. În calitate de adult de susținere, ajuta un copil să-și dea seama că nu există nici o rușine pentru a-și da cel mai bun efort pentru o cauză care contează, indiferent de rezultatul.
  • În general, acest lucru înseamnă că ar trebui să urmați conducerea lor și să încercați să le ajutați să reușească, dar să nu întrebi și să se ocupe de un efort pentru a preveni eșecul. Puteți sugera modificări în strategie, dar le permiteți să rămână în control cât mai mult posibil.
  • Imagine intitulată Empower Tineret Pasul 8
    4. Acceptați că motivația și concentrarea lor se vor schimba în mod regulat. Copiii în general, iar adolescenții, sunt conectați să-și schimbe mintea rapid și frecvent. Aceasta înseamnă că cauza de ieri ar putea fi înlocuită de unul nou aparent din nicăieri sau că dedicarea lor ar putea să ceară și de o zi de zi. Nu le criticați că sunt superficiale sau dorințe - în schimb, acceptați că aceasta face parte din procesul lor de a-și găsi propria voce și sentimentul de scop.
  • Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să subliniezi valoarea finisării a ceea ce au început sau de importanța urmăririi prin promisiunile lor. Dacă, de exemplu, au început să ia donații pentru o anumită cauză, să se asigure că înțeleg obligația lor de a se asigura că aceste fonduri sunt utilizate în mod corespunzător.
  • Metoda 3 din 3:
    Facilitarea activităților de împuternicire
    1. Imagine intitulată Împuternicirea Tineretului Pasul 9
    1. Căutați roluri active pentru ei în organizațiile de împuternicire a tinerilor. Când un copil sau un adolescent a identificat o cauză, ei sunt entuziaști, îi ajută să caute organizații relevante să se alăture. În mod ideal, căutați grupuri care accentuează împuternicirea tinerilor, oferind roluri mai tinere de conducere și roluri de luare a deciziilor în cadrul organizației.
    • Consilierul de orientare sau alt personal de la școala copilului ar putea să vă ajute să identificați grupurile potențiale pentru a se alătura.
    • Dacă copilul dorește să-și înceapă propriul grup, să le încurajeze și să-i ajute să înceapă procesul. Încă o dată, personalul de la școala lor ar putea să-i ajute.
  • Imagine intitulată Împuternicirea Tineretului Pasul 10
    2. Sprijiniți parteneriatele între organizațiile de tineret. Dacă un copil face parte dintr-un grup care abordează o problemă ca sărăcia sau discriminarea, să le încurajeze să facă legături cu alte grupuri concentrate de tineret care fac muncă similară. Nu numai că pot dezvolta parteneriate să sporească impactul muncii lor, de asemenea, permite copiilor să vadă că sunt departe de a fi singuri în dedicarea lor de a se implica.
  • Acestea ar putea fi capabile să coordoneze evenimentele cu grupuri la școlile vecine, de exemplu.
  • Grupul lor local ar putea fi capabil să afleze cu o organizație regională, națională sau internațională dedicată aceleiași cauze.
  • Imagine intitulată Empower Tineret Pasul 11
    3. Încurajați oportunitățile de a depăși zona lor de confort. O parte din împuternicirea se confruntă cu lumea mai largă și recunoaște ambele asemănări și diferențe între oameni și locuri. Acest lucru ar putea însemna să ia un pas mare, cum ar fi deveni un student de schimb valutar sau de a merge într-o călătorie internațională de voluntariat. Discutați cu copilul cu privire la obiectivele și interesele lor și să le încurajați să gândească și să acționeze cu îndrăzneală.
  • Nu toată lumea este tăiată pentru călătorii internaționale, desigur. Acestea fiind spuse, chiar și pașii mai mici, cum ar fi lucrul alături de adolescenții locali într-o comunitate din apropiere, cu o machiaj socială, economică, etnică sau religioasă, pot avea un impact mare.
  • Imagine intitulată Empower Tineret Pasul 12
    4. Lucrați cu ei, în loc să faceți pentru ei. Dacă supravegheați un grup de împuternicire a tinerilor existenți sau vă înființează unul nou, poate fi tentant să puneți adulții responsabili și să aveți copii "urmăriți și să învățați."O parte din împuternicirea dă copiilor puterea reală, totuși. Evitați capcana "adultului" și dați oamenilor mai tineri șansa de a lua decizii reale de conducere.
  • Treaba ta este de a le oferi sprijin constant și de a le sfătui atunci când o cer.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar