Cum să se ocupe de adolescenți ca un singur părinte

Anii adolescenți pot fi greu pentru părinți. Ca un singur părinte, s-ar putea să vă luptați cum să vă ridicați în mod eficient adolescenții. Este o provocare, dar o puteți face! Aflați cum să vă ocupați de adolescenții dvs. ca un singur părinte prin încurajarea unei conexiuni cu ei, ajutându-i să se maturizeze și să obțină ajutor în afara.

Pași

Metoda 1 din 3:
Interacționând cu adolescenții
  1. Imagine intitulată Heal Family Rănile Pasul 3
1. Discutați cu ei în mod regulat. Vorbind cu un adolescent se poate simți ca comunicarea cu un zid de cărămidă, motiv pentru care mulți părinți sunt timizi de la ea. Cu toate acestea, dacă nu comunicați cu adolescenții, vă lipsește o oportunitate de a le cunoaște mai bine și de a înțelege perspectivele lor unice. Faceți timp să discutați frecvent cu fiecare dintre copiii dvs., unu-la-unul și ca un grup.
  • Încercați să faceți ceva timp pentru a vorbi în fiecare zi cu adolescenții dvs., dar a renunțat la timp în fiecare săptămână pentru o discuție mai angajată (fără distragere) cu ei.
  • Discuțiile unu-la-unu pot fi efectuate în timp ce fac activități împreună, cum ar fi conducerea fiicei tale la practica de fotbal sau de a da câine o baie.
  • Pentru discuții de grup, utilizați timpul de cină și întâlniri de familie pentru a începe conversațiile.
  • Ascultați activ și păstrați-l respectând pe ambele părți. Nu luați aceste conversații ca o oportunitate de a preda sau predica adolescenților dvs. În schimb, încercați să le cunoașteți mai bine și să înțelegeți punctul lor de vedere.
  • Puneți întrebări și le încurajați să discute despre opiniile lor cu grijă. Împărtășiți propriile perspective și să fiți susținători.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă copilul de la masturbarea în Pasul Public 8
    2. Treceți la prelegeri. Părinții au tendința de a vorbi la adolescenții lor, care construiește un zid între tine. Afișați-vă adolescenții pe care îi respectați prin evitarea prelegerilor condescendente. Nu vorbiți la ei, discutați cu ei.
  • Când vă faceți griji, copiii dvs. vă vor închide și vă vor opri ascultarea. În schimb, precizați-vă preocupările în mod clar, astfel încât mesajul central nu se pierde.
  • De exemplu, dacă adolescentul dvs. nu reușește să studieze pentru un test și primește o notă proastă, întrebați "Ce ați învățat din această experiență?" mai degrabă decât să spună "Ți-am spus că nu vei putea să-ți păstrezi notele fără a studia."
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 12
    3. Fi a bun ascultator. Acest lucru nu poate veni în mod natural pentru părinți, dar pentru a vă arăta adolescența dvs., trebuie să fiți dispuși să ascultați. Face acest lucru fără a preamesteca ceea ce auziți sau să săriți la concluzii. Încercați să auziți întregul mesaj înainte de a reacționa.
  • Implementați o practică de ședință liniștită și atentă în timp ce discuțiile adolescente. Odată ce au terminat, restituiți ceea ce ați auzit că ați primit mesajul potrivit.
  • De exemplu, ați putea spune: "Sună ca și cum ați spune că aveți probleme să faceți prieteni la noua dvs. școală. Am auzit corect?"
  • Imaginea intitulată face față vinovăției peste copilul dvs. fiind un singur copil Pasul 4
    4. Petrece timpul de calitate cu ei. Interacțiunile cu copiii dvs. ar trebui să fie în mare parte pozitiv. Pentru a asigura acest lucru, prioritizați timpul de petrecere a cheltuielilor cu acestea angajând în hobby-uri sau treburi comune. Când faceți acest lucru, creșteți șansele de adolescenți vă simțiți confortabil vorbind cu privire la lucrurile importante.
  • Ca un părinte unic ocupat, este posibil să nu aveți prea mult timp pentru hobby-uri, dar puteți găsi modalități mici de conectare. Cereți-i să vă ajute să pregătiți cina, să exersați împreună sau să citiți aceleași cărți.
  • Profitați de weekend-uri și sărbătorile școlare pentru a programa în activități speciale de legare pe care tu și copiii tăi poți face împreună. De exemplu, poate peste pauză de Crăciun, toți puteți tăia copacul sau urmăriți filmele clasice împreună. În timpul verii, ați putea planifica o vacanță pe plajă.
  • Stabiliți o rutină distractivă, ca o noapte săptămânală "zi de familie" și faceți o prioritate pentru toată lumea.
  • Imaginea intitulată reacționează dacă copilul dvs. tânăr vă lovește pasul 5
    5. Arată un interes în viața lor. Ca un singur părinte, veți dori să oferiți adolescenților dvs. libertatea de a explora cine sunt, dar puteți fi în continuare implicați în lumea lor. Învățând despre viața lor de zi cu zi și interesele vă ajută să urmăriți cine devin. În plus, starea în buclă vă poate ajuta, de asemenea, semne de avertizare a problemelor, cum ar fi scăderea gradelor sau retragerea de la prietenii lor.
  • Implicați-vă în viața adolescentului, întrebându-vă despre ceea ce este important pentru ei. Puneți în mod regulat întrebări despre școală, prietenie, relații și hobby-uri.
  • Nu întrebați ocazional fără a lua-o înăuntru. Se angajează activ în conversație prin conectarea evenimentelor anterioare și amintiți numele. Ai putea spune, "Este prietenul tău Tiffany venind la înot întâlni săptămâna viitoare? Dacă da, este binevenită să stai cu mine."
  • Invitați prietenii lor în casa dvs., astfel încât să puteți ști cine petrec timpul cu.
  • Ajungeți la părinții prietenilor lor și încercați să le cunoașteți. Dacă aveți o conexiune confortabilă cu părinții prietenilor adolescentului, va fi mai ușor să comunicați cu ei despre orice preocupare care ar putea apărea.
  • Metoda 2 din 3:
    Sprijinirea creșterii lor
    1. Imaginea intitulată începe o nouă zi 16
    1. Permiteți adolescenților dvs. o voce în unele dintre regulile gospodăriei. Pe măsură ce îmbătrânesc, dați adolescenților dvs. posibilitatea de a participa la stabilirea regulilor gospodăriilor. Acest lucru îi ajută să dezvolte maturitatea și îmbunătățește cooperarea dintre dvs. Stabiliți așteptări clare despre comportamentul adecvat, dar dați-le și o voce.
    • Copiii dvs. au venit cu o listă de reguli / privilegii pe care le consideră corecte. Creați o listă a articolelor proprii. Stai jos și du-te peste ceea ce ai scris.
    • De exemplu, adolescenții pot solicita o curfew de 9:00 și o indemnizație săptămânală. S-ar putea să solicitați ca acestea să completeze temele și treburile zilnice cu 7:00 și să se facă disponibile pentru o noapte de familie de familie în fiecare săptămână.
    • Negociați cu ei să găsească termeni pe care sunteți de acord cu toții.
  • Imagine intitulată Schimbarea scutecelor Teen Pasul 20
    2. Mențineți un dialog deschis despre subiectele dure. Dacă sunteți un singur părinte, este posibil să știți cât de stresantă este să discutați subiecte fierbinți cu adolescenții. Subiecții ca sex, Drogurile, iar agresiunea se poate simți ciudat pentru a vorbi despre. Dar, dacă nu le discutați cu adolescenții, lăsați ușa deschisă pentru a forma opiniile pe cont propriu.
  • Utilizați scene de la emisiuni de televiziune sau filme pentru adolescenți pentru a aduce aceste subiecte. Explicați așteptările dvs. și încurajați-vă adolescenții să folosească o judecată bună.
  • După aceea, păstrați liniile de comunicare deschise astfel încât adolescenții să înțeleagă că sunteți dispus să vorbiți despre subiecte dificile.
  • Imaginea intitulată face bani ca o fată adolescentă Pasul 4
    3. Să le încurajeze să-și urmeze pasiunile. Ajutați-vă că adolescenții să devină bine rotunjiți și să le îndreptați de influențele negative prin susținerea pasiunilor lor. Adolescenții care sunt condusi să efectueze în alte zone din afara școlii au mai multe șanse să ia decizii bune și să evite probleme.
  • Ajutați fiecare dintre adolescenții dvs. să găsească activități pe care le bucură, cum ar fi sport, muzică sau creative. S-ar putea să faceți acest lucru prin cercetarea cluburilor sau organizațiilor la școală și în comunitate care se potrivesc cu interesele adolescenților și sugerăm că le verifică.
  • La fel de mult ca și programul dvs., să apară la evenimente importante și să le înveselească.
  • Imaginea intitulată Faceți cea mai mare parte a vacanței dvs. de vară (pentru adolescenți) Pasul 1
    4. Dați-le responsabilitatea. Ca un singur părinte, știi că nu poți face orice sarcină imaginabilă pe cont propriu. Sprijiniți dezvoltarea adolescenței prin delegarea unor responsabilități. Acest lucru se poate traduce în deschiderea unui cont de verificare pentru a le ajuta să învețe să gestioneze bani, oferindu-le mai multe treburi decât copii mai tineri, sau permițându-i să lucreze cu jumătate de normă.
  • Ei vor face probabil greșeli, dar oferindu-le spațiu pentru a lua decizii independente îi vor ajuta să crească.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 16
    5. Respectați confidențialitatea lor. Dezvoltarea încrederii cu adolescenții este, de asemenea, importantă pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă nu vă dau un motiv bun pentru a vă deplasa, faceți un pas înapoi și respectați intimitatea lor. Au credință că ți-ai comunicat în mod clar așteptările și ți-ai ridicat bine copiii.
  • Evitați ascultarea pe conversații cu prietenii, căutând camerele lor sau verificarea telefoanelor.
  • Invadează numai confidențialitatea adolescenților dacă suspectați că ceva este greșit (cum ar fi consumul de droguri sau alcool).
  • Imaginea intitulată sărbătoresc femeile internaționale
    6. Dă un exemplu bun. Adolescenții dvs. află cum să se comporte prin observarea dvs. Asigurați-vă că acțiunile proprii se aliniază cu ceea ce predicați copiilor dvs. Străduiți-vă să fiți un model bun, demonstrând o etică bună de lucru, fiind un prieten plin de compasiune și cinstit și de a face alegeri sănătoase ale stilului de viață.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea resurselor
    1. Imagine intitulată Alegeți o agenție de recrutare Pasul 3
    1. Ajutați-i să găsească modele de rol comunitar. După cum se spune vechea zicală: "Este nevoie de un sat pentru a ridica un copil."Doar pentru că copiii dvs. nu sunt ridicați într-o gospodărie 2-părinte nu înseamnă că trebuie să nuumeră modele bune de rol. Să ia un rol activ în a le ajuta să se conecteze cu exemple pozitive în comunitatea locală.
    • Modelele de roluri bune ar putea include rude, părinții colegilor, antrenorilor și profesorilor lor.
    • Gândiți-vă la lucrurile pe care adolescenții îl au în comun cu acești oameni care pot servi drept puncte de legătură. Atunci, ai putea spune, "Josh, știi că domnul. Carlson este calificat în tir cu arcul? I-am spus despre interesul tău și a crezut că cei doi ai putea să iasă în acest weekend și practică. Cum ți se pare?"
    • Luați în considerare atingerea unei organizații precum Big Brothers Big Sisters pentru a vă ajuta să vă conectați adolescentul cu un model de rol pozitiv.
  • Imaginea intitulată permite o relație eșuată Pasul 12
    2. Cereți familiei și prietenilor pentru ajutor. Rețeaua dvs. este o resursă puternică atunci când vine vorba de creșterea adolescenților. Activați aceste resurse, ajungând la cei mai apropiați prieteni și familii când aveți nevoie de îndrumare sau timp de părinți.
  • Obțineți informații privind deciziile și practicile disciplinare. Sau pur și simplu cereți pe cineva să se îndrepte când aveți nevoie de o pauză.
  • Imaginea intitulată Câștigați părinții
    3. Încurajați-vă adolescentul să vorbească cu cineva vârsta lor. Uneori, adolescenții au nevoie de altcineva de vârsta lor de a vorbi despre școală, relații și totul între ele. Sprijiniți eforturile adolescentului de a-și convinge colegii la școală sau în comunitatea locală. Asigurați-vă că au influențe pozitive pe care le pot întoarce la sprijin.
  • Ai putea spune, "Rachel, știu că nu vrei să vorbești cu mine despre ce se întâmplă cu tine. Vreau doar să mă asigur că ai cineva cu care să vorbești. Ai ajuns la Beth?"
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 3
    4. Alăturați-vă unui grup de asistență parentală. O bună placă de sunet este neprețuită pentru părinți. Ca un singur părinte, este posibil să nu aveți acces la cineva cu care vă puteți împărtăși îngrijorările sau temerile. Pentru unii părinți, acest lucru se traduce la over-împărtășire cu adolescenții lor. Pentru a preveni acest lucru, găsiți un grup bun de sprijin al altor părinți.
  • Rețeaua de lider părinte este un astfel de grup online în care părinții pot veni împreună pentru a obține un sprijin unul de celălalt.
  • Pentru grupurile locale, întrebați-vă cu biroul medicului de familie, biblioteca sau biserica pentru a afla despre întâlnirea grupurilor de asistență parentală în zona dvs.
  • Imagine intitulată Heal Family Rănile Pasul 11
    5. Ajungeți la un consilier. Numai părintele poate fi dificil, motiv pentru care ar trebui să vorbiți cu un consilier profesionist când aveți nevoie de un sprijin suplimentar. Consilierul dvs. poate pur și simplu să acționeze ca o ureche non-judiciară atunci când trebuie să vă evacuați. De asemenea, vă pot ajuta să veniți cu strategii practice și tehnici de management de stres pentru a vă ajuta să fiți mai eficienți ca părinte.
  • Adresați-vă medicului de familie pentru o sesizare sau căutați consilieri care servesc comunitatea locală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar