Cum se aplică serul de vitamina c pentru îngrijirea pielii faciale

VIDEO

Dacă pielea dvs. se uită puțin plictisitoare sau doriți să vă amestecați rutina dvs. de îngrijire a pielii, adăugați serul de vitamina C. Pentru a obține o piele radiantă, spălați-vă fața și apoi frecați câteva picături ale serului în piele. Antioxidanții din vitamina C pot reduce inflamația și pot ajuta la reparația pielii. Amintiți-vă să aplicați un hidratant în continuare și să vă bucurați de pielea strălucitoare!

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind sericul eficient
  1. Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 1
1. Face a Testul de patch-uri Pentru a verifica o reacție alergică. Freca 1 picătură a serului de vitamina C pe un mic patch al încheieturii dvs. interioare. Deoarece pielea este sensibilă aici, este mai probabil să observați o reacție la vitamina C. Așteptați 24 de ore pentru a vedea dacă pielea dvs. este iritată sau rupe într-o erupție cutanată. Dacă nu, puteți folosi vitamina C pe față.
  • Dacă aveți o reacție la vitamina C, nu o utilizați ca parte a rutinei dvs. zilnice de îngrijire a pielii și menționați-o medicului dumneavoastră sau dermatologului.
  • Dacă utilizați, de asemenea, AHAS și BHAS, cum ar fi acizi glicolici, salicilici sau lactici, așteptați cu câteva minute înainte de a aplica serțul de vitamina C sau veți risca să vă iritați pielea.
  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 2
    2. Planificați utilizarea serului în dimineața sau înainte de culcare. Deoarece pielea ta poate absorbi doar atât de mult vitamina C într-o zi, trebuie doar să o aplicați o dată pe zi. Decideți dacă doriți să faceți parte din rutina dvs. de îngrijire a pielii de dimineață și amintiți-vă să aplicați protecția solară după utilizarea serului. Dacă preferați, aplicați serul serii înainte de a vă aplica hidratantul de noapte.

    Bacsis: Dacă hidratantul dvs. de noapte conține retinoide, îl puteți folosi cu ser atâta timp cât nu vă irită pielea. Cercetările au arătat că vitamina C cu retinolul a îmbunătățit de fapt aspectul pielii îmbătrânite.

  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 3
    3. Spălați-vă fața cu un cleanser blând. Stropiți apă rece peste fața dvs. și frecați o cantitate de curățare cu dimensiuni de curățare în mod egal peste dvs față. Utilizați vârfurile degetelor pentru a masca ușor curățarea în piele timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi, utilizați apă pentru a clăti curățarea de pe față.
  • Utilizați un produs de curățare care este proiectat pentru tipul dvs. de piele. De exemplu, dacă aveți pielea sensibilă, utilizați un curățitor fără parfumuri care nu conține alcool.
  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 4
    4. Uscați pielea și pat toner pe fața ta. Blocați-vă fața uscată cu o cârpă curată și apoi înmuiați o minge de bumbac în toner facial. Periați bumbacul mingea în mod egal pe fața dvs., dar evitați să obțineți toner în jurul ochilor. Apoi, lăsați tonerul să se usuce înainte de a aplica serțul de vitamina C.
  • Dacă aveți pielea grasă și utilizați un toner care conține peroxid de benzoil, așteptați cel puțin 5 minute înainte de a utiliza ser. Amestecarea peroxidului de benzoil cu vitamina C ar putea împiedica funcționarea serului în mod eficient.
  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 5
    5. Fără 2 până la 3 picături de ser pe față. Utilizați camionul în sticla serului pentru a stoarce 2 până la 3 picături de ser de vitamina C într-o palmă deschisă. Apoi, frecați degetele celeilalte mâini în ulei și dați o parte din obraji și pe frunte. Masați uleiul uniform peste restul feței.
  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 6
    6. Așteptați cu 5 până la 10 minute înainte de a aplica hidratant. Dați serului de vitamina C o șansă de a vă înmuiați în piele înainte de a pune un alt produs de îngrijire a pielii. Odată ce pielea se simte ca și cum ar fi absorbit serul, masaj ușor de masaj pe față.
  • Dacă faceți facialul dimineața, luați în considerare utilizarea unui hidratant în timpul zilei care conține SPF pentru a vă proteja pielea.
  • Metoda 2 din 2:
    Tratarea problemelor cutanate cu serul de vitamina C
    1. Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 7
    1. Aplicați vitamina C cu zinc pentru a reduce inflamația care provoacă acnee. Utilizați serul de vitamina C care conține și zinc o dată pe zi pentru a lupta împotriva bacteriilor care provoacă anumite tipuri de acnee. Deoarece vitamina C are, de asemenea, un efect antiinflamator, acesta poate calma pielea iritată.
    • Pentru acnee facială severă, discutați cu dermatologul despre microneedling cu vitamina C.

    Știați? Dacă utilizați un tratament de acnee topic care conține vitamina B3, cunoscută și sub denumirea de niacinamidă, ar putea face ca serul de vitamina C mai puțin eficace.

  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 8
    2. Protejați-vă pielea de la deteriorarea soarelui prin aplicarea de serul de vitamina C și E. Dacă doriți Protejați-vă pielea de la razele UV deteriorate, puneți întotdeauna protecția solară pe față înainte de a ieși. Odată ce te-ai întors înăuntrul zilei, spala-te pe fata și aplicați serul de vitamina C care conține, de asemenea, vitamina E.
  • Vitaminele vă ajută pielea să se repare de la expunerea la soare, de aceea ar trebui să o aplicați după ce ați fost expuși la raze UV.
  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 9
    3. Adăugați ser ca parte a unei rutine anti-îmbătrânire a pielii. Probabil ați văzut produse anti-îmbătrânire a pielii care pretind că crește colagenul. Cercetătorii au descoperit că aplicarea vitaminei C o dată pe zi poate crește, de fapt, producția de colagen, o proteină care vă ajută pielea să se repare și să minimalizeze ridurile.
  • Va trebui să utilizați vitamina C timp de cel puțin câteva luni înainte de a vă putea aștepta să vedeți o îmbunătățire a aspectului pielii.
  • Imagine intitulată Aplicați serul de vitamina C pentru îngrijirea pielii facială Pasul 10
    4. Utilizați serul de vitamina C pentru a reduce hiperpigmentare. Expunerea la soare sau sarcina poate provoca pe fața dvs. pe față. Aplicați serul de vitamina C o dată pe zi pentru a reduce pigmentul care determină apariția patch-urilor întunecate.
  • Țineți minte că va trebui să utilizați ser de cel puțin 3 sau 4 luni înainte de a observa o îmbunătățire.
  • Dacă vă exfoliați dimineața sau noaptea?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Mohiba Tareen, MDMohiba Tareen, MDFAAD Consiliul de dermatolog certificat certificat

    Expert Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Aceasta va clarifica pielea mea?
      Adarsh ​​Vijay Mudgil, MD
      Adarsh ​​Vijay Mudgil, MD
      Consiliul de dermatolog certificat și dermatopatologist
      Dr. Adarsh ​​Vijay Mudgil este un dermatolog certificat de consiliu, dermatopatolog, și proprietarul dermatologiei Mudgil, o practică de dermatologie de ultimă oră, cu sediul în New York, New York. Ca unul dintre puținele dermatologi din zonă pentru a realiza certificarea consiliului în dermatologie și dermatopatologie, dr. Mudgil este specializată în toate aspectele legate de dermatologia medicală, chirurgicală și cosmetică. A primit diploma de licență cu onoruri Phi Beta Kappa de la Universitatea Emory și și-a câștigat medicul de medicină (MD) cu Alpha Omega Alpha Honors de la Universitatea Stony Brook Școala de Medicină. În școala medicală, dr. Mudgil a fost printre o mână de studenți la nivel național pentru a primi un râvnit Howard Hughes Medical Institute Fellowship și bursă. Apoi și-a terminat rezidența în dermatologie la Centrul Medical Muntele Sinai din Manhattan, unde a fost locuitor șef. În plus, Dr. Mudgil a continuat să completeze o părtășie la prestigiosul academie de dermatopatologie. El este un membru al Academiei Americane de Dermatologie, Societatea Americana pentru Chirurgie Dermatologica si Societatea Americana de Dermatopatologie. Dr. Mudgil este, de asemenea, un membru al Facultății de Medicină din Muntele Sinai.Adarsh ​​Vijay Mudgil, MD
      Adarsh ​​Vijay Mudgil, MD
      Consiliul de dermatolog certificat și dermatopatologist
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Deci nu va face nimic, știm asta. Dar există o dezbatere în domeniul dermatologic asupra gradului în care aceste creme și tratamente fac ceva. Vitamina C eliberează antioxidanți, ceea ce ajută la neutralizarea radicalilor liberi în corpul vostru. Care vă ajută să vă clarificați pielea. Dar nu știm de fapt dacă punem-o direct pe pielea dvs. are o mare parte dintr-un impact. Sentimentele mele sunt că nu va rezolva nimic, dar nu este ca și cum o va face rău pielea ta.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 2
    Pune o intrebare

    WikiHow Video: Cum se aplică serțul de vitamina C pentru îngrijirea pielii faciale

    Ceas

    sfaturi

    Achiziționați un seric de vitamina C de înaltă calitate de la magazinele de aprovizionare de frumusețe, piețele naturale sau online. De asemenea, ați putea faceți-vă propriul dvs acasă!
  • Urmați întotdeauna recomandările producătorului pentru aplicarea serului.
  • Magazin Sticla dvs. de seric din lumina directă a soarelui. Dacă observați că serul sa transformat maro, aruncați-l și cumpărați o nouă sticlă care nu a expirat.
  • Avertizări

    Dacă dezvoltați o erupție cutanată sau o urticarie, opriți utilizarea serului de vitamina C. Poate doriți să lăsați medicul sau dermatologul să știe că suspectați o alergie.
  • Serul de vitamina C poate face ca pielea să se usuce, iritat sau fulgi, mai ales dacă aveți o piele sensibilă. Luați în considerare utilizarea unui ser cu o concentrație mai scăzută de vitamina C sau aplicați o cantitate mai mică de ser.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar