Cum de a alege o cremă de ochi sau balsam

Pielea din jurul ochilor tăi este mai subțire și mai sensibilă decât alte zone. Zona ochilor este predispusă la umflarea, uscăciunea, liniile fine și cercurile întunecate. Pentru a combate aceste probleme, încercați să utilizați o cremă de ochi sau un balsam pentru a calma și hidrata zona ochilor. În funcție de nevoile dvs. de îngrijire a pielii, puteți opta pentru o cremă de ochi sau un balsam de ochi. Odată ce găsiți produsul potrivit pentru dvs., puteți afla cum să îl aplicați corect.

Pași

Partea 1 din 3:
Selectarea unei creme de ochi
  1. Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 1
1. Căutați o cremă de ochi cu retinol pentru linii fine. Retinolul și vitamina A vă pot ajuta celulele pielii să regenereze și să stimuleze producția de colagen. Acest lucru va îmbunătăți orice linii fine sau riduri în zona ochilor dvs. Aceste ingrediente pot, de asemenea, ajuta la inversarea deteriorării soarelui în jurul ochilor, cum ar fi petele de soare.
  • Utilizați numai o cantitate mică de cremă de ochi cu retinol și vitamina A pe piele, deoarece aplicarea prea mult poate face ca pielea să fie sensibilă sau iritată.
  • Retinolul vă poate face pielea sensibilă la soare, astfel încât să aplicați întotdeauna protecția solară pe zona ochilor după ce ați aplicat crema de ochi și înainte de a intra în soare.
  • Căutați crema de ochi care conține SPF, mai ales dacă conține și retinol și vitamina A. Acest lucru vă va asigura că pielea dvs. este protejată de deteriorarea soarelui.
  • Căutați ceva care este bazat pe peptide, deoarece este de obicei mai blând decât alte produse anti-îmbătrânire.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 2
    2. Alegeți o cremă de ochi care este liniștitoare pentru puffiness. Puffelarea Undereye apare atunci când fluidul se acumulează în această zonă, provocând umflarea. S-ar putea să obțineți puffiness subteran din cauza alergiilor, lipsa de somn sau o dietă săracă. Crema de ochi care conține cofeină sau castraveți poate ajuta la reducerea umflăturii.
  • Creme de ochi care conțin ingrediente cum ar fi ceaiul verde, aloe vera, ulei de nucă de cocos, musetel și rădăcină licorică pot fi, de asemenea, buni pentru reducerea pufii și umflături.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 3
    3. Du-te pentru o cremă de ochi care va reduce cercurile întunecate. Dacă aveți tendința de a obține cercuri întunecate sub ochi, căutați o cremă de ochi care conține vitamina C, vitamina K și cofeina. Castravetele și acidul kojic sunt, de asemenea, ingrediente bune pentru reducerea cercurilor întunecate.
  • De asemenea, ar trebui să căutați o cremă de ochi care conține ingrediente reflectoare de lumină. Acest lucru va ajuta la luminarea acestei zone.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 4
    4. Alegeți o cremă de ochi pe baza tipului de piele. Dacă aveți pielea grasă, căutați o cremă de ochi care nu conține ulei. Dacă aveți piele uscată, căutați o cremă de ochi hidratantă (sau balsam de ochi). Dacă aveți pielea combinată, căutați o cremă de ochi care se va potrivi atât cu pielea uleioasă, cât și cea uscată.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 5
    5
    Faceți-vă propria cremă de ochi. Dacă preferați să economisiți bani pe crema ochilor, faceți-vă propria acasă. Faceți o cremă de ochi pentru a reduce cercurile suberente cu castravete, menta, aloe vera și ulei de migdale. Sau încercați o cremă de ochi făcută cu cafea măcinată, ulei de măsline și albine pentru a reduce liniile fine în jurul ochilor.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea unui balsam de ochi
    1. Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 6
    1. Utilizați un balsam pentru pielea uscată. Spre deosebire de cremele de ochi, balsamul de ochi nu conțin apă. Balemele de ochi sunt de obicei pe bază de ceară, ceea ce înseamnă că formează o barieră protectoare pe piele și păstrați pielea hidratată. Dacă vă luptați cu pielea uscată în jurul ochilor, un balsam de ochi este pentru dvs.
    • Deși puteți încerca o cremă de ochi pentru uscăciune, balsamurile de ochi pot fi mai eficiente. Unele creme de ochi conțin agenți de îngroșare, conservanți și aditivi care pot face pielea chiar mai uscată.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 7
    2. Căutați un balsam de ochi realizat cu ingrediente naturale, non-iritante. Utilizați o cremă de ochi care conține unt de shea, ulei de jojoba și albine de albine. Verificați dacă balsamul pentru ochi este natural și realizat din ingrediente hidratante.
  • Căutați balsamuri de ochi care conțin ierburi naturale, cum ar fi menta și rozmarin, deoarece pot fi liniștitoare pentru pielea uscată.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 8
    3. Evitați balsamele cu ochii cu ingrediente dăunătoare. Stai departe de cremele de ochi care conțin parfum, deoarece pot ajunge la uscarea mai mult a pielii. Verificați dacă balsamul pentru ochi nu conține aditivi, conservanți sau substanțe chimice. Evitați balsamul de ochi care conțin alcool, deoarece pot irita și usca pielea.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea cremei sau balsamului ocular
    1. Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 9
    1. Aplicați crema de ochi dimineața sau noaptea. Obțineți obiceiul de a aplica în mod regulat crema de ochi sau balsam. Puneți-o dimineața înainte de a începe ziua. Sau, aplicați-o pe timp de noapte înainte de culcare, astfel încât ingredientele pot fi absorbite în piele în timp ce dormiți.
    • Încercați să integrați crema de ochi sau balsam ca parte a rutinei dvs. de frumusețe. Aplicați-o o dată pe zi și după cum este necesar, astfel încât să puteți începe să vedeți îmbunătățiri în zona ochilor.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 10
    2. Utilizați o mișcare de presă și eliberați pentru a aplica produsul. Pentru a aplica crema de ochi sau balsam, începeți prin aplicarea micului dabs sub ochi. Utilizați un deget curat pentru a apăsa ușor pe cremă și aplicați-l într-o mișcare netedă. Lucrați din interiorul ochiului spre exteriorul ochiului.
  • Asigurați-vă că aplicați crema de ochi în colțul interior al ochiului sub sprâncenele de pe capacul superior. Lucrați în afară din interiorul ochiului.
  • Imagine intitulată Alegeți o cremă de ochi sau balsam Pasul 11
    3. Depozitați crema de ochi în frigider. Păstrați crema de ochi sau balsam frumos și rece prin stocarea în frigider. Acest lucru va ajuta la păstrarea cremei sau balsamului, mai ales dacă este vorba de natural. De asemenea, se va simți bine să aplicați crema rece sau balsam în zona ochilor. Acest lucru poate fi ideal dacă încerci să calmezi pielea uscată sau puffiness în jurul ochilor tăi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar