Cum de a alege un preșcolar montessori

Abordarea educațională Montessori este una distinctivă, bazată pe promovarea curiozității naturale a copiilor. A fost creat de dr. Maria Montessori la începutul anilor 1900. Dar de la numele "Montessori" nu este brevetat, orice școală o poate folosi. Chiar dacă o precedentă pretinde că folosește metodele Montessori, este posibil să nu le aderăm sau să înțeleagă filozofia educațională. Știind cum să alegeți un preșcolar Montessori pentru copilul dvs. vă va ajuta să determinați dacă această abordare a educației este potrivită pentru copilul dumneavoastră. Acest lucru necesită o înțelegere aprofundată a filosofiei Montessori și a unei evaluări atente a școlilor din zona dvs. și a curriculei lor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Învățând despre filozofia Montessori
  1. Imagine intitulată Alegeți o Pasul 1 Montessori Preschool 1
1. Aflați despre stimularea educației Montessori. Una dintre cele mai distincte componente ale educației Montessori, preșcolar și dincolo, este că nu necesită toți elevii să se miște în același ritm. Nu necesită stăpânire a unor abilități sau informații specifice la anumite momente.
  • În schimb, în ​​educația Montessori, copiii își pun propriul ritm. Ei învață la o rată care îi este confortabilă, luând mai mult timp pe lucruri pe care le găsesc provocatoare și mai puțin asupra lucrurilor care vin cu ușurință.
  • Imagine intitulată Alegeți o Pasul Preșcolar Montessori Pasul 2
    2. Examinați rolul motivației studenților. Spre deosebire de școlile tradiționale, preșcolari din Montessori permit studenților să-și concentreze studiile folosind abordările de interes și să le stimuleze cel mai mult.
  • În timp ce școlile Montessori au mai multe "Domenii de cunoaștere" că toți studenții vor câștiga experiență, cum ar fi matematica, știința și limba, cum elevii aleg să învețe despre fiecare dintre acestea depinde de ei.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de preșcolar Montessori Pasul 3
    3. Reflectă asupra rolului ghidurilor. Profesorii din preșcolari din Montessori ar trebui să acționeze ca ghiduri și facilitatori de învățare. Munca lor nu este de a acționa ca sursă ultimă de cunoaștere, ci în schimb un ghid pentru a ajuta copiii în timp ce ei învață lucrurile în sine.
  • Aceasta înseamnă că profesorii Montessori rareori, dacă vreodată, lectură sau recită informații. În schimb, ei lucrează cu studenții în mod individual sau în grupuri mici, deoarece explorează subiecte.
  • Metoda 2 din 4:
    Examinând curriculum-ul la fiecare preșcolar
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas de preșcolar Montessori Pasul 4
    1. Aflați dacă elevii își aleg propria muncă. La evaluarea unui preșcolar Montessori, cel mai important lucru de a determina este dacă copiii își aleg propriile sarcini.
    • Copiii ar trebui să li se permită întotdeauna să aleagă dintr-o varietate de activități diferite.
    • Dacă copiii li se atribuie sarcini specifice și nu au voie să aleagă alte opțiuni, aceasta nu este un adevărat preșcolar Montessori și ar trebui evitat.
  • Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 5
    2. Verificați rolul de testare. Testarea, dacă este prezentă în curriculum, ar trebui să joace un rol minim în orice școală Montessori, în special la nivelul preșcolar.
  • Acest lucru este în mare parte, deoarece o adevărată educație Montessori nu implică grade la niciun nivel de vârstă. În schimb, copiii sunt evaluați pe baza portofoliilor de muncă și observarea clasei.
  • Copiii de succes sunt cei care sunt fericiți și învățați la cele mai bune abilități. Clasele sunt considerate o formă inutilă de recompensă / pedeapsă externă. Motivația studenților ar trebui să fie independentă de astfel de stimulente.
  • Imagine intitulată Alegeți o prescolare Montessori Pasul 6
    3. Căutați un accent pe mâini pe învățare. În preșcolari din Montessori, studenții nu stau în jurul completării foi de lucru sau a recita informații memorate. În schimb, există un accent pe învățarea prin a face.
  • De exemplu, copiii învață muzică prin utilizarea instrumentelor. Ei învață gătitul prin utilizarea ingredientelor reale și a instrumentelor de bucătărie pentru a face alimente. Ei învață limbi străine prin a le vorbi. Matematica este învățată prin activități și jocuri.
  • Imagine intitulată Alegeți o Pasul Preșcolar Montessori Pasul 7
    4. Vedeți cât timp sunt perioadele de lucru. Într-o școală Montessori, perioadele de lucru ar trebui să fie întotdeauna de aproximativ două până la trei ore neîntrerupte.
  • Motivul pentru aceasta este că copiii au nevoie de timp neîntrerupt și nestructurat pentru a se concentra pe un subiect care îi interesează. Dr. Montessori a constatat că aceasta a fost timpul necesar ca copiii să se simtă într-un subiect.
  • Unele școli vor forța copiii "Timpul cercului" sau dați o pauză de gustare după o oră. Acest lucru este inadecvat în educația Montessori.
  • Metoda 3 din 4:
    Evaluarea preșcolarilor din Montessori
    1. Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 8
    1. Verificați dacă o școală este acreditată. Mulți părinți care sunt credincioși puternici în educația Montessori își vor trimite numai copiii la preșcolari care sunt acreditați de una dintre cele mai importante organizații de învățământ Montessori. Această acreditare înseamnă că o școală trăiește principiile cruciale ale filosofiei Montessori.
    • Societatea Americană Montessori (AMS) este cea mai recunoscută organizație de acreditare din SUA. Asociația Montessori International (AMI) efectuează un serviciu similar atât în ​​SUA, cât și în întreaga lume.
  • Imagine intitulată Alegeți o passorică din Montessori Pasul 9
    2. Aflați despre ghidurile. În evaluarea unui preșcolar Montessori, este important să învățăm despre profesori, numiți ghiduri, lucrând acolo. Ar trebui să analizați următoarele:
  • De cât timp au fost ghizii acolo? În mod ideal, doriți să găsiți o școală în care mulți dintre profesori au lucrat acolo mult timp. Acest lucru sugerează că ghidurile sunt satisfăcute și plătite în mod rezonabil.
  • Care sunt acreditările lor? Alegeți un preșcolar al cărui ghiduri au participat la școli de pregătire Montessori față în față. Cele mai bune dintre aceste școli au profesori interacționează folosind materiale educaționale reale și fac un stagiu de minim pe an. Programele online nu au astfel de cerințe.
  • Cum se comportă ghizii față de studenți? Ghidurile Preschool Montessori ar trebui să vorbească încet și la nivelul ochilor copiilor în îngrijirea lor.
  • Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 10
    3. Verificați capul școlii. Șeful școlii dintr-un preșcolar Montessori ar trebui, de asemenea, să fie bine calificat și experimentat. Ar trebui să examinați acreditările și experiența acestei persoane îndeaproape. Similar evaluării cadrelor didactice, trebuie să întrebați:
  • Cât timp a servit această persoană în acest rol de conducere? Ce a făcut sau ea înainte de asta?
  • Este această persoană bine pregătită în metoda Montessori?
  • Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 11
    4. Evaluați mediul de clasă. Mediul de clasă este crucial pentru un program de succes Montessori. Aveți grijă la mediul înconjurător pentru a vă asigura că este adecvată nevoilor copilului dumneavoastră.
  • Dacă este posibil, trebuie să observați o sesiune de clasă. Ar trebui să existe ferestre de observare pentru fiecare clasă. Dacă nu există, sau dacă nu aveți permisiunea de a observa un timp de clasă, acest lucru ar trebui să ridice un steag roșu.
  • Uită-te la echipamentul de clasă și asigurați-vă că este adecvat și adecvat vârstei. Ar trebui să existe o varietate de lucrări de învățare bine făcute și atractive și suficiente pentru numărul de copii din clasă.
  • Lucrările ar trebui să fie afișate la nivelul ochilor copiilor.
  • Verificați curățenia clasei. Ar trebui să fie îngrijită și ordonată și să prezinte semne de curățare recentă. Camera trebuie decorată cu obiecte naturale, cum ar fi plantele și scoiciile.
  • Întrebați sau observați raportul profesor-la-copil. Educația Montessori necesită o mulțime de o singură atenție. Deși poate exista un singur ghid, mai mulți adulți vor ajuta la supravegherea și monitorizarea copiilor.
  • Observați dacă copiii par fericiți și relaxați. O clasă Montessori ar trebui să fie un loc plăcut, plăcut pentru a fi, nu un loc de zgomot sau anxietate.
  • Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 12
    5. Discutați cu alți părinți. Înainte de a se stabili la o școală, discutați cu alți părinți despre experiența lor cu școala.
  • Cereți părinților dacă sunt mulțumiți și dacă au fost invitați să participe. Participarea parentală este comună în preșcolari din Montessori.
  • Metoda 4 din 4:
    Selectarea unei preșcolari din opțiunile disponibile
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas de preșcolar Montessori Pasul 13
    1. Începeți mai devreme. Ar trebui să fie clar până acum că alegerea unei școli Montessori necesită o mulțime de cercetări și planificare. Programele preșcolare se umple adesea în avans. Deci, începeți cercetarea dvs. devreme și când ați luat decizia dvs., alertați imediat școala.
    • În general, este o idee bună să vă începeți cercetările și pregătirile cu un an înainte de a vă plani să începeți copilul în preșcolar.
    • Cu cât începeți mai devreme cercetarea, cu atât mai multe opțiuni veți avea.
  • Imagine intitulată Alegeți o Pasul Preșcolar Montessori Pasul 14
    2. Luați în considerare nevoile dvs. În plus față de evaluarea dacă abordarea Montessori este corectă pentru copilul dvs. și evaluarea școlilor individuale bazate pe cât de bine folosesc această abordare, ar trebui să luați în considerare și alte nevoi și copilul dumneavoastră. De exemplu:
  • Luați în considerare programul de lucru, naveta și locația geografică. Cât de departe sunteți dispus să conduceți? Ce programe ale școlii se potrivesc cu propria dvs?
  • Aveți nevoie de îngrijirea copiilor cu normă întreagă de la preșcolar, sau căutați o experiență cu fracțiune de normă?
  • Școala îndeplinește nevoile limbilor copilului dvs? De exemplu, dacă copilul dvs. vorbește spaniolă la domiciliu, școala poate găzdui acest lucru? Doriți copilului dvs. să învețe o anumită limbă secundară? Dacă da, școala o învață?
  • Aveți timp ca școala să solicite voluntarul și să participe la ateliere?
  • Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 15
    3. Cercetarea costului. Costul preșcolarului Montessori variază foarte mult de la o școală la alta. Examinați cât de mult fiecare școală aveți în vedere costurile, deoarece acest lucru va afecta probabil alegerea dvs.
  • Unele școli publice oferă educație Montessori. Nu există cursuri pentru aceste școli, deoarece primesc finanțare publică.
  • Un an de școlarizare privată din Montessori poate costa cât mai puțin de 1.000 de dolari sau până la 14.000 de dolari.
  • În medie, un an de Școala Montessori pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani este cuprinsă între 5.000 de dolari la 8.000 de dolari, în funcție de câte ore pe zi copilul dvs. va participa. Pentru sugari și copii mici, media variază între 3.000 și 9.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 16
    4. Uită-te la oportunități de bursă. Unele preșcolari din Montessori oferă granturi, burse sau învățături reduse pentru familiile care au nevoie de asistență. Examinați în ce opțiuni ar putea fi oferite de cei din zona dvs.
  • Verificați site-urile web ale preșcolare pe care le aveți în vedere. Dacă nu găsiți nicio informație acolo, întrebați șeful școlii Ce asistență ar putea să o poată oferi preșcolar.
  • Asociația Națională a Școlilor Independente oferă, de asemenea, ajutor financiar anumitor familii și oferă alte resurse pentru finanțarea educației preșcolare a copilului dumneavoastră. Puteți solicita ajutor prin intermediul site-ului web. Aveți cel mai recent document fiscal și plătiți Stubs gata.
  • Imagine intitulată Alegeți o preșcolară Montessori Pasul 17
    5. Alegeți cea mai bună opțiune pe care o puteți permite. Odată ce ați stabilit că preșcolarul Montessori este potrivit pentru copilul dvs., cercetat școlile și a analizat prețurile și alte logistică, ultimul pas este să selectați cea mai bună școală pe care o puteți permite.
  • S-ar putea să-l considerați util să creați o listă clasată de preșcolari, începând cu școala pe care ați dori cel mai mult să vă trimiteți copilul. Apoi, notați costul fiecăruia, luând în considerare orice burse sau subvenții pe care le-ați putea fi eligibile pentru. În cele din urmă, alegeți școala cea mai mare pe lista pe care o puteți permite.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți nevoie de ajutor pentru găsirea unui preșcolar din Montessori lângă dvs., verificați site-urile web ale organizațiilor majore Montessori. AMI, de exemplu, are un utilitar de localizare școlar pe care îl puteți utiliza Găsiți școli în zona dvs. care sunt acreditate AMI.
  • De la crearea filosofiei Montessori, ceea ce este considerat normal într-un curriculum preșcolar sa schimbat foarte mult. O filozofie Montessori în sine nu determină neapărat întregul curriculum. Întrebați despre specificul implementării potențialului dvs. Preșcolar pentru a ști ce înseamnă Montessori pentru ei și decideți dacă se potrivește copilului dumneavoastră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar