Cum să încurajați elevii să învețe

Uneori, poate părea că elevii nu-i pasă de munca școlară sau de realizarea academică. Cu toate acestea, ei pot avea nevoie doar de un mediu pozitiv de clasă și de sprijinul profesorilor lor să devină mai interesați de școală. Elevii provin din toate medii diferite și au diferite stiluri de învățare, de atâtea ori, o mică ajustare a materialelor didactice și a mediului de clasă pot fi doar lucrurile pe care trebuie să le găsească motivația de a învăța.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea planurilor de lecție angajatoare
  1. Imaginea intitulată Încurajați elevii să învețe pasul 1
1. Începeți clasa cu o scurtă întrebare și sesiune de răspuns. Veniți la clasă cu o listă de întrebări care vor introduce elevii la subiectul zilei. Pe baza răspunsurilor lor, veți avea o idee despre cât de mulți studenți știu deja. Informațiile obținute din răspunsurile elevilor vor ajuta la modelarea următoarei prelegeri la ceea ce fac deja studenții și nu știu, ceea ce va reduce informațiile repetitive.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 2
    2. Integrați discuțiile în prelegeri. După ce a acoperit un subiect în prelegere, spargeți elevii în grupuri mai mici pentru a discuta între ele sau facilitarea unei discuții mai mari de grup pentru a sublinia ideile studenților și pentru a evalua înțelegerea.
  • Facilitați, nu domina discuția. Acesta este un moment pentru elevii să proceseze materiale și să interacționeze. În loc să se rătăcească în prelegere, îndrumați întrebări studenților și încurajați-i să răspundă și să-și asculte unul pe celălalt.
  • Pentru discuții de grup mai mici, oferiți studenților câteva minute pentru a crea întrebări despre prelegerea pe cont propriu. Apoi le puneți în perechi pentru a împărtăși întrebările lor și pentru a genera colectiv o listă de lucruri pe care le-au învățat și ar dori să știe mai multe despre.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 3
    3. Dați sarcini de scriere impromptu pe tot parcursul perioadei de clasă. Această strategie se asigură că elevii plătesc atenție. Mai important, îi oferă studenților o șansă de a procesa ceea ce tocmai au învățat să asigure mai multă retenție și îi dă profesorului șansa de a evalua înțelegerea.
  • Misiunile de scriere impromptu ar trebui să fie low-mize. Numărați aceste sarcini ca și gradele de participare sau le puneți un procent mic din gradul lor global.Accentul ar trebui să fie pus pe înțelegerea învățării studenților, nu doar la clasele lor.
  • Dacă cereți studenților să participe prin aceste misiuni, este important să participați cu ei, răspunzând la orice întrebări pe care le pot aduce sau de a le îndruma dacă doresc să exploreze un subiect mai departe.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 4
    4. Conectați subiectele și subiectele în lumea reală. Uneori, subiectele și subiecții pot părea abstract, iar studenții au un timp greu de înțeles de ce ar trebui să aibă grijă. Dacă puteți arăta modul în care obiectul de clasă se referă la lumea reală într-un mod concret, elevii vor fi mai investiți în materialul de clasă.
  • Ceva newsworthy se întâmplă în fiecare zi, iar aceste evenimente pot fi o modalitate excelentă de a demonstra studenților cum aceștia învață în școală se joacă în viața reală. De exemplu, o descoperire în domeniul științei sau tehnologiei se poate referi la blocurile de bază ale educației științifice sau la un eveniment politic actual poate fi legat de un eveniment istoric.
  • A lua timp să afle ce elevii știu deja despre un subiect sau ce îi interesează despre subiecte particulare. Aceste informații vă pot ajuta să găsiți locuri pentru a conecta planurile de lecție și subiectele academice cu activități și materiale pe care elevii le sunt deja predispuse să se bucure.
  • 5. Încurajați participarea studenților cu seminarii Socratice. Seminarii Socratice schimbă mediul de învățare din prelegere - bazat pe discuții bazate pe. Dați studenților un text pentru a citi și a lua note. Apoi, rearanjați birourile într-un cerc mare și întrebați mai multe întrebări deschise. Permiteți elevilor să răspundă la întrebări și, în cele din urmă, să le întrebe și să le întrebe.
  • Acest lucru ar trebui să-i motiveze pe elevi să învețe, permițându-i să fie lideri ai învățării lor și, de asemenea, permițându-le să vadă mai multe perspective și interpretări.
  • 6. Atribuiți elevilor să-i învețe pe colegii lor. Una dintre cele mai bune modalități de a ajuta un student să păstreze și să înțeleagă informațiile este să le împărtășească aceste informații cu altcineva. De obicei, acest lucru se datorează faptului că elevii trebuie să dezvolte o înțelegere puternică a materialului înainte de a le putea explica în mod eficient altora. Din când în când, atribuiți elevilor să creeze o prezentare pentru a-și învăța colegii despre un anumit subiect.
  • 7. Mărește înțelegerea biletelor de ieșire. Ieșirea biletelor servesc ca evaluări de mini care pot ajuta la dezvăluirea care planurile de lecție ajută elevii să înțeleagă materiale și care nu. Proiectați propriile bilete de ieșire, venind cu 3-5 întrebări legate de punctele majore acoperite în lecție și să le răspundă fiecărui elev în ultimele câteva minute de clasă. Citiți răspunsurile pentru a vedea dacă majoritatea studenților au apucat învățăturile sau nu și folosesc aceste informații pentru a face planuri viitoare de lecție.
  • Întrebările pot fi deschise, completați martorul sau alegerea multiplă.
  • Evitați întrebările vagi, cum ar fi "Ați înțeles astăzi lecția?"Du-te pentru întrebări specifice în schimb.
  • Nu gradați studenții la răspunsurile biletului de ieșire.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 5
    8. Luați excursii pe teren. Excursii pe teren permit studenților să experimenteze învățarea într-un mediu mai puțin structurat decât în ​​sala de clasă, care poate stimula curiozitatea studenților. În timp ce manualele și lecțiile de clasă obișnuite prezintă material într-un mod abstract, excursii pe teren ajută elevii să prezinte materialul manual într-un mod mai cuprinzător, concret.
  • Fiecare muzeu are o temă diferită, de la știință la artă la diferite perioade de istorie. Aflați ce muzee sunt disponibile în zona dvs., în timp ce vă planificați curriculum-ul pentru a vă asigura că călătoriile dvs. de câmp se referă la subiecte pe măsură ce le acoperiți.
  • Pentru a face o experiență educațională imersivă, coordonează cu personalul muzeului, întreabă despre pachetele de turism și, în mod clar, stabilește obiective și așteptări pentru învățarea elevilor înainte de timp.
  • După călătoria pe teren, facilitează o sesiune de întrebări și răspunsuri, organizați o discuție în clasă sau oferiți studenților o promcare de scris cu mize mici, cerându-le să explice ceea ce au învățat și îi plăcea în legătură cu călătoria.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unui mediu de clasă pozitivă
    1. Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 6
    1. Așezați sala de clasă într-un mod care încurajează participarea. În loc să aranjeze birourile care se confruntă înainte, încercați câteva aranjamente diferite pentru a încuraja discuțiile, cum ar fi o formă de U sau grupuri de patru birouri cu studenții care se confruntă reciproc.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 7
    2. Cultivați relațiile cu studenții. Este important ca profesorii să arate un interes pentru studenții dincolo de performanța academică. Pentru a înțelege ce motivează studenții, întreabă-i despre speranțele lor pentru viitor, hobby-urile lor și alte interese ale acestora. În schimb, împărtășiți unele dintre propriile dvs. hobby-uri și interese pentru a cultiva o relație cu două căi.
  • Aflați numele elevilor și pronunția lor adecvată. Dacă elevii cred că le vedeți ca pe un individ, nu doar un alt membru în grup, ei vor fi mult mai angajați.
  • Cereți studenților cum se simt despre clasă și progresul lor sau cum fac ei la nivel personal ca un memento periodic pentru studenții pe care îi pasă de ei. Dacă elevii se simt mai confortabil, exprimându-se în scris, transformă acest lucru într-o sarcină de scriere săptămânală sau lunară.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 8
    3. Face ca materialul didactic să fie accesibil machiajului demografic al clasei. Elevii se angajează în material de clasă mai profund dacă pot face o legătură cu ea. Aceasta înseamnă cunoașterea machiajului demografic unic al unei clase și a materialului de clasă de reglare corespunzătoare.
  • Integrarea textelor scrise de oameni de diferite sexe și fundaluri etnice.
  • Decorați camera cu o varietate de importanță istorică sau inspirativă a diferitelor sexe și a mediilor etnice.
  • Asigurați-vă că sala de clasă și materialele sale sunt accesibile tuturor studenților, inclusiv studenților cu dizabilități.
  • Permiteți elevilor posibilitatea de a împărtăși diferite perspective și idei cu dvs. și cu colegii studenți.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 9
    4. Decorează camera cu materiale centrate pe studenți. Deși caracterul adecvat al decorațiilor poate depinde de grupul de vârstă, elevii ar trebui să se poată vedea reprezentați în mediul de clasă.
  • Includeți imagini ale studenților, citatele de inspirație scrise de studenți și colegii lor sau proiecte individuale sau de grup.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 10
    5. Permiteți oportunităților elevilor să modeleze conținutul clasei. Dacă elevii simt că au o mână în modelarea educației lor, sunt susceptibile de a investi mai mult timp și interes în discuții de sarcini și în clasă. Încercați aceste strategii pentru a încuraja studenții să preia controlul asupra procesului de învățare:
  • Cereți elevilor să-și dezvolte anumite sarcini de acasă în jurul unui subiect specific.
  • Cereți studenților (sau grupurilor de studenți dacă este un proiect de grup) pentru a împărtăși cu clasa modul în care au rezolvat anumite probleme, a abordat un proiect sau a cercetat un subiect. Acest lucru permite elevilor să simtă că contribuie într-un mod semnificativ la clasă și invită diferite perspective și idei la probleme și subiecte.
  • Împărțiți clasa în grupuri mici și le dați probleme pentru a rezolva împreună. Învățarea bazată pe probleme încurajează elevii să gândească critic și creativ, în timp ce se angajează cu diferitele perspective ale celuilalt.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajutând elevii să ajungă la obiective și să depășească așteptările
    1. Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 11
    1. Setați obiective și așteptări realiste. Lăsați elevii să-și creeze propriile așteptări de învățare pentru semestru sau an, dar îndrumați-le în starea lor de scop pentru a vă asigura că sunt realiste pentru individ, deoarece progresul vor fi diferite pentru fiecare elev. Încercați aceste strategii atunci când ajutați studenții să se stabilească și să ajungă la obiective:
    • Așteptările cadru într-o declarație pozitivă. De exemplu, "pentru a îmbunătăți în matematică, voi ..." sau "de pauza de primăvară, voi fi terminat ..."
    • Pentru ca elevii să-și urmărească progresul, trebuie evaluate și măsurate obiectivele. Obiectivele măsurabile ajută, de asemenea, elevii să știe unde au mers prost sau cum nu au reușit să îndeplinească o așteptare, ceea ce face mai ușor să ajusteze obiectivele să fie mai realizabile.
    • Elevii ar trebui să fie în controlul propriilor lor obiective. Acest lucru va învăța independența și responsabilitatea studenților, dar poate fi, de asemenea, frustrant pentru studenți atunci când nu reușesc să ajungă la un scop din cauza altcuiva sau din motive dincolo de controlul lor.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 12
    2. Furnizați feedback pozitiv. Dacă elevii nu primesc niciodată sau rareori feedback pozitiv, ei pot opri expunerea unor comportamente pozitive sau pot pierde încrederea în sine. De la realizarea academică la un comportament bun, există multe oportunități de a oferi feedback pozitiv studenților.
  • Afișați o muncă bună în sala de clasă, scrieți afirmații pozitive pe munca studenților și / sau spuneți părinților studenților atunci când ating un obiectiv sau depășește o așteptare.
  • Dincolo de lauda studenților, subliniați lucruri specifice pe care le-au făcut bine în munca lor sau chiar mai bine, locuri unde s-au îmbunătățit în munca lor.
  • Chiar dacă elevii nu se comportă bine pe misiuni sau examene, există și alte oportunități de a lăuda studenții, cum ar fi la timp pentru clasă, ascultarea și contribuția în timpul discuțiilor, punând întrebări sau ajutați un coleg de clasă.
  • Imaginea intitulată Încurajează elevii să învețe pasul 13
    3. Nu renunta. Chiar dacă nu simți că studentul face cea mai bună lucrare, nu renunță la ele. Săpați mai adânc, check-in și lăsați elevul să știe că vă pasă întrebându-i întrebările despre ceea ce poate afecta performanța lor academică. Dacă nu se întâlnesc așteptările, fiți flexibili și ajustați așteptările și obiectivele, dacă este necesar.
  • 4. Încurajați elevii să aibă o mentalitate de creștere. Studiile arată că elevii care au o mentalitate de creștere sunt mult mai probabil să reușească din punct de vedere academic decât cei care au o mentalitate fixă. Pentru a ajuta elevii să-și îndeplinească obiectivele, încurajează în mod constant mentalitatea de creștere asupra mentalității fixe și le informează despre modul în care mentalitatea are un impact enorm asupra cât de bine pot să facă.
  • Cei cu o mentalitate fixă ​​cred că calitățile lor de bază, inclusiv inteligența și talentele lor, nu pot fi schimbate. Ei își petrec, de asemenea, timpul să-și documenteze talentele, mai degrabă decât să le dezvolte și să creadă că succesul este determinat numai de calitățile lor fixe.
  • Cei cu o mentalitate de creștere cred în mod obișnuit că abilitățile lor de bază pot fi dezvoltate prin dedicare și muncă grea. Această mentalitate scutește un interes pentru învățare și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea rezistenței, ceea ce este necesar pentru succes.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar