Cum să mănânci jackfruit

Jackfruit este un fruct mare, ciudat care crește în climă tropicală și subtropicală, în primul rând în India și Bangladesh. Fructele bulboase cresc direct din trunchiurile copacilor, și sunt cele mai mari fructe de copaci din lume, deoarece pot ajunge în mod individual de până la 100 de kilograme. Jackfruit sunt bogate din punct de vedere nutrițional și includ cantități mari de potasiu, vitamina B și proteine. Semințele fructelor sunt consumate în mod obișnuit, iar fructele pot fi folosite și ca un înlocuitor obișnuit de carne de porc vegană într-o serie de feluri de mâncare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea jackfruiturilor
  1. Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 1
1. Căutați jackfruit în magazinele locale de bacanie. Înainte de a vă pregăti și mânca un jackfruit, va trebui să găsiți un magazin care îl vinde. Jackfruit este mai puțin frecventă în majoritatea supermarketurilor americane - probabil că nu veți putea să o găsiți la siguranța locală, Kroger sau Publix. Începeți prin căutarea în secțiunea Produse de magazine care vând alimente organice, sănătoase. De asemenea, este posibil să puteți găsi un jackfruit conservat sau uscat în secțiunea "International" a unui supermarket local.
  • De exemplu, alimentele întregi (și supermarketurile similare) pot vinde jackfruit.
  • Continuați căutarea Jackfruit pe piețele locale de fermieri.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 2
    2. Uită-te în magazinele din Asia Magazine. Aceste întreprinderi vând adesea ingrediente asiatice care nu pot fi găsite în alte supermarketuri și vor vinde foarte probabil jackfruit. Dacă există mai multe magazine de produse alimentare asiatice sau piețe în zona dvs., căutați una care este specializată în bucătăria chineză și sud-estul asiatic, deoarece acestea vor fi cel mai probabil să stocheze pe jackfruit.
  • Pentru a găsi un bacanie asiatică în zona dvs., căutați online sau întrebați-vă la magazinele locale și restaurantele asiatice.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 3
    3. Comandați Jackfruit Online. Deși acest lucru nu ar trebui să fie primul dvs. mijloc de a obține jackfruit - mai ales dacă sunteți în căutarea de a cumpăra retaileri proaspeți jackfruit-on-line pot vinde jackfruit în diverse forme. Magazinele online care se specializează în vânzarea de alimente, cum ar fi YPFarms și Jirosgarden, pot furniza produse mai bune decât alți giganți de retail. Înainte de a cumpăra jackfruit, citiți site-ul web pentru a determina politica de returnare a comerciantului, în cazul în care fructele sosesc răsfățate sau deteriorate.
  • De exemplu, Amazon vinde jackfruit în secțiunea "alimentară și gourmet" în diferite forme: uscate, conservate sau ca un fruct complet, proaspăt. Jackfruitul lor proaspăt sunt livrate cu transportul de 2 zile.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Pregătirea jackfruitului
    1. Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 4
    1. Tăiat într-un jackfruit brut. Dacă doriți să pregătiți un jackfruit brut pentru dvs. - fie pentru experiență sau pentru fructe - va trebui să mergeți într-un mod specific. Luați un cuțit al bucătarului ascuțit și tăiați jackfruitul în jumătate.
    • Veți vedea o tulpină centrală mare, alb: tăiați acest lucru în bucăți mici și scoateți-l.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 5
    2. Întoarceți jackfruitul în afară. Pentru a face acest lucru, va trebui să aveți o înțelegere fermă în afara jumătății Jackfruct. Segmentele vizibile de fructe vor ieși în evidență (va arăta puțin cum ar fi carnea de porc trasă) - luați un segment și trageți-l din corpul de jackfruct. Îndepărtați acest segment de fructe deschis și extrageți semințele.
  • Repetați acest proces până când ați extras toate semințele din ambele jumătăți ale jackfructului.
  • Jackfruit produce o sap foarte lipicioasă care se va agăța de mâinile, hainele, cuțitul și placa de tăiere și va face procesul de tăiere a fructului dificil. Pentru a evita acest lucru, împrăștiați-vă mâinile și cuțitul în ulei vegetal, care va difuza sapa lipicioasă.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 6
    3. Fierbe sau friptură jackfruitul. Jackfruit sunt aromă și gustă aproximativ ca un amestec între o banană și un ananas, cu indicii asemănătoare cu mango, de asemenea. Partea comestibilă a lui Jackfruit este de fapt podul carnos care protejează sămânța. Ambele poduri și semințe sunt comestibile. În unele părți ale Asiei, sămânța este o delicatețe, deși nu are nici o aromă pe cont propriu. Are o consistență a unui cartof fiert sau a fiert după fierbere timp de 10-15 minute (până la moale) și apoi le mănâncă direct. Pentru o textură mai fermă, frigeți semințele în cuptor la 400 ° F (204 ° C) timp de 20 de minute.
  • Jackfruit este dificil de îndepărtat în mod corespunzător - exteriorul este prickly și gros și odată ce ați tăiat-o, veți descoperi că interiorul este gumat, lipicios și greu de tăiat (așa cum s-a descris mai sus). Când oamenii se referă la Jackfruit ca un fruct, înseamnă că podul carnos delicios parfumat care protejează sămânța. Dar când se referă la Jackfruit ca legume, înseamnă că tânărul jackfruit care se vinde în mod obișnuit în cutii sau cutii care are o consistență de carne de porc trasă și folosită ca înlocuitor de carne vegană.
  • Din acest motiv, este mai ușor să cumpărați jackfruit deja pregătit și conservat de la un magazin alimentar sau o piață asiatică, mai degrabă decât tăierea unui întreg fruct pe cont propriu. În culturile din Asia de Sud-Est, jackfruitul ca legume este frecvent gătit în curry sau amestecați cartofi prăjiți. Ei gătesc întregul fruct după tăierea pielii exterioare.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 7
    4. Pre-bucătar prin fierberea tinerilor jackfruit pentru 30 de metri de până la 40 de MNTS. Odată ce acestea sunt destul de moi, ele pot fi salvate sau gătite ca înlocuitor de carne vegană.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 8
    5. Frigă semințele de jackfruct într-o tigaie de fier. În culturile din Asia de Sud-Est, semințele de jackfruct sunt adesea gătite pe un grătar de cărbune și mâncate în timp ce încă fierbinte. Acest lucru oferă fructului o aromă delicioasă fumătoare. Dacă doriți să apropiați această metodă de gătit, dar nu aveți propriul grătar de cărbune, puteți prăji semințele într-o tigaie de fier. Căldura din tigaie va găti semințele în mod consecvent prin.
  • Coaceți semințele de jackfruct la 400 ° F (204 ° C). Utilizați lumina cuptorului pentru a verifica semințele la fiecare 5 minute. Veți ști că sunt terminați când semințele de jackfruct se deschid și fructele cărnoase "apare" din interior.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Inclusiv jackfruit în feluri de mâncare
    1. Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 9
    1. Utilizați jackfruit pentru a face o salată picantă. Dacă sunteți în căutarea de a amesteca Jackfruit cu alte verzi sănătoși, puteți include mângâierea conservată într-o salată picantă cu chiliezi roșii, scalioane și alte condimente. Achiziționați o cutie de jackfruit verde în apă și să gătiți conținutul pe "scăzut" într-un Crockpot timp de 4-5 ore pentru a înmuia carnea.
    • Odată ce jackfructul este gătit, îl puteți rupe cu ușurință folosind o furculiță sau o lingură.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 10
    2. Sautée legume pentru salata picantă. Utilizați ulei vegetal sau unt în sauté 3-4 chiliezi roșii, 5-6 cuișoare de usturoi și vârfurile albe ale scairilor dvs. și Sautée timp de aproximativ 5 minute. Adăugați jackfruit și 1/8 cană (30 ml) de sos de pește și Sautée timp de încă 2 minute.
  • Dice două șobolani și gătește-le într-o tigaie de ulei vegetal timp de 2-3 minute. Întindeți șobolanii, lăsați-i să se răcească, apoi aruncați șobolanii prăjiți cu amestecul preparat de jackfruit. Se adaugă ¼ cană (59 ml) de menta proaspătă și ¼ cană (59 ml) de cilantro proaspăt și servesc imediat.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 11
    3. Tratați jackfruit ca carnea de porc și mâncați-o într-un sandwich. Jackfruit este un înlocuitor obișnuit de carne de porc vegană, deoarece textura sa atunci când este gătită și "trasă" este similară cu textura de carne de porc trasă. Pentru a face un sandwich de carne de porc ", achiziționați 3 cutii de 20 de uncii de jackfruit - scoateți semințele de jackfruit și tăiați bucățile de fructe în bucăți de mușcătură. Sautée ½ de ceapă și 3 cuișoare de usturoi împreună și apoi adăugați jackfruitul, împreună cu 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de zahăr brun și 1 ½ linguriță (7.4 ml) de fum lichid.
  • Evitați achiziționarea Jackfruit Conservată în sirop, deoarece gustul va fi prea dulce și copleșește celelalte arome din sandwich.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 12
    4. Adăugați mirodenii la amestecul de salvare. Continuați să salvați jackfrucul, ceapa și amestecul de usturoi pe măsură ce vă amestecați în mai multe mirodenii, inclusiv piperul Cayenne, chimen, pulbere de chili și paprika. Adăugați 1 ceașcă de bulion de legume și fierbeți amestecul timp de 10-15 minute, până când jackfruitul a absorbit tot lichidul.
  • Setați cuptorul la 400 ° F (204 ° C) și răspândiți amestecul "Porcul de porc" pe o tavă de coacere. Apăsați pe jackfruit cu o spatulă până când este nevoie de consistența porcului tras. Se adaugă ½ ceasca (118 ml) de sos de grătar și să gătești timp de 30-35 de minute.
  • Odată ce jackfructul este ușor de rumenit, scoateți tigaia din cuptor și lingurați amestecul "Porcul de porc" pe o rolă sau un bun. Serviți odată ce a fost răcită.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 13
    5. Pregătiți jackfruit ca un substitut de pește într-o sandwich "Salad" de ton ". Achiziționați o cutie de jackfruit ambalate în apă și folosiți o furculiță pentru a trage carnea fructului. După turnarea apei de jackfruct, Sautée jackfructul în unt sau ulei vegetal.
  • Deoarece bucătarii de jackfruit, adăugați la panoul ½ ceașcă (118 ml) de ceapă și 2 cuișoare de usturoi tocată.
  • Imagine intitulată Mananca Jackfruit Pasul 14
    6. Adăugați fasole și alte ingrediente la jackfruit. În timp ce amestecul de jackfruit gătește, într-un castron mash 1 cană de boabe de nord de culoare albă gătite și apoi adaugă suc de lămâie, muștar Dijon, bucle de bucurie, ¼ ceașcă de maioneză și ½ linguriță (2.5 ml) de tarhon uscat.
  • Odată ce a terminat Sautéing, adăugați amestecul de jackfruit și amestecați totul împreună. Spoon salata "ton" de la Jackfruit, deasupra unei pâine la alegere și adăugați o mână de brânză mărunțită și un cuplu felii de roșii.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar