Cum să mănânci papayas

Papaya este un fruct tropical care este plin de vitamine B, C și alte minerale. Dacă sunteți interesat să încercați acest superfood, încercați una dintre aceste multe pregătiri pentru cea mai bună experiență consumatoare de papaya.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unui papaya
  1. Imaginea intitulată mănâncă papayas pasul 1
1. Alegeți fructele locale. Ca și în cazul tuturor fructelor, Papaya este cel mai bun când cultivat local și ales. Dacă este disponibil în zona dvs., alegeți sau cumpărați-l pentru cel mai bun gust. Dacă nu, încercați să alegeți fructele importate din zonele cele mai apropiate de locația dvs. pentru a asigura prospețimea și aroma.
  • Imaginea intitulată mănâncă papayas pasul 2
    2. Încercați Kapaho Papaya. Acest papaya este cultivat în Hawaii și Costa Rica și este cunoscut pentru un fruct mic până la dimensiuni, cu carne dulce, galbenă.
  • Imaginea intitulată mănâncă papayas pasul 3
    3. Încercați o papaya mexicană. Papayele mexicane sunt mult mai mari decât Kapaho Papayas și au carne portocalie sau roșie în interior. Ei sunt cunoscuți pentru tendința de a avea o aromă bună sau amară.
  • Metoda 2 din 3:
    Mănâncă o papaya brută
    1. Imagine intitulată Mananca Papayas Pasul 4
    1. Refrigerați papaya. Deși papayele pot fi consumate la temperatura camerei, aroma este cea mai bună atunci când este servită rece. Plasați o papaya întreagă sau jumătate la jumătate în frigider pentru ao pregăti.
  • Imagine intitulată Mananca Papayas Pasul 5
    2. Tăiați fructele în jumătate. Papayele sunt foarte moi și pot fi tăiate cu o lingură, dar pentru o margine netedă folosiți un cuțit de paring. Scoateți și aruncați semințele negre din centru cu o lingură.
  • Imagine intitulată Mananca Papayas Pasul 6
    Imagine intitulată Mananca Papayas Pasul 6
    3. Clătiți interiorul. Rulați centrele sub apă rece pentru a elimina oricare dintre semințele sau celuloza care poate face o mizerie când este mâncată. Plasați pe o placă când ați terminat.
  • Imagine intitulată Mananca Papayas Pasul 7
    4. Trimestru o lămâie sau o var. Acidul din aceste citrute ajută la sporirea aromei naturale a papaya. Stoarce sucul peste fructe pentru cel mai bun gust.
  • Imagine intitulată Mananca Papayas Pasul 8
    5. Scoateți carnea cu o lingură. Ar trebui să fie foarte ușor să mănânci papaya dacă este coaptă, deoarece carnea va fi foarte moale.
  • Metoda 3 din 3:
    Gătit cu papaya
    1. Imagine intitulată Som Tum Papaya Saladchat Thai, Haymarket AUD10
    1
    Încercați salata verde papaya. Un vas tradițional thailandez, salata verde de papaya combină papaya dulce cu roșii, ardei iute, var, usturoi și sos de pește. Serviți-o rece pentru o introducere răcoritoare la o masă.
  • Imaginea intitulată face papaya pâine rapidă finală
    2
    Coaceți pâinea papaya. Similar cu o pâine de banane sau pâine de zucchini, pâinea de papaya este un desert dulce din fructe proaspete, nuci și condimente.
  • Imaginea intitulată face papaya sorbet pas 4
    3
    Faceți papaya sorbet. Sorbet este o înghețată pe bază de fructe perfectă pentru o zi caldă. Faceți sorbetul de papaya prin amestecarea fructelor cu apă, zahăr și suc de lămâie înainte de îngheț. Serviți cu papaya proaspătă pentru a răci la piscină în vară.
  • Imagine intitulată Faceți un Papaya Milkshake Pasul 7
    4
    Pregătiți un lapte de papaya. Pentru o răsucire pe un shake clasic, amestecați papaya proaspătă, lapte, zahăr și vanilie. Serviți într-un pahar rece, de preferință cu o paie bendy.
  • Idei de masă care includ papaya

    Modalități de a include papaya în mese

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Deși este posibil să nu mâncați pielea, este întotdeauna sigur să spălați bine papaya (ca în cazul tuturor fructelor) înainte de consum.
  • Încercați să mâncați papaya numai în timpul anotimpurilor sale naturale în creștere. Acest lucru va asigura fructele cele mai bune degustare.
  • Semințele și pielea unui papaya pot fi consumate, dar sunt amare de gust.
  • Semințele de papaya pot fi folosite ca piperul negru în salate și sunt minunate pentru a preveni paraziții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar