Cum să mănânci durian

Durianul este un fruct din Asia de Sud-Est, care este renumit pentru dimensiunea sa mare, coaja ei groasă și spiky, și mirosul său picant și aroma puternică. De fapt, Durian este cunoscut ca cele mai frumoase fructe mirositoare din lume și chiar a fost interzis în unele spații publice din cauza mirosului său. Durian poate fi mâncat crud, servit cu orez, sau chiar prajit. Când cumperi un întreg durian, trebuie să folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia cochilia pentru a dezvălui fructele asemănătoare cu cremă înainte de a le putea mânca.

Pași

Partea 1 din 3:
Deschiderea Durianului
  1. Imaginea intitulată mănâncă pasul durian 1
1. Puneți mănuși. Cand Deschiderea unui durian, Mănușile sunt importante din mai multe motive. Pentru unul, ei vă vor proteja mâinile de vârfurile din afara fructului. Ei vor păstra și mâinile de a mirosi ca fructele, pe care unii oameni le găsesc neplăcute. În cele din urmă, mănușile vă vor ajuta, de asemenea, să țineți durianul constant pe măsură ce ați tăiat-o.
  • Puteți folosi mănuși groase de cauciuc, mănuși de grădinărit curat, un mitt de baseball sau chiar un prosop curat pentru a vă proteja mâinile.
  • Imaginea intitulată mănâncă pasul durian 2
    2. Tăia tulpina. Întoarceți durianul pe partea lui și țineți-l ferm în poziție cu o singură mână. Cu cealaltă mână, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia cu grijă tulpina din partea de sus a fructului. Tăiați tulpina și o mică sliver din partea superioară a cochiliei. Întoarceți durianul și odihniți-l pe marginea tăiată.
  • Tăierea unui sliver din partea de sus a fructului vă va oferi o margine uniformă pentru a vă odihni durianul pe măsură ce tăiați în ea.
  • Imaginea intitulată mănâncă pasul durian 3
    3. Localizați cusăturile. Fructele din interiorul unui durian crește în păstăi, iar coaja crește în secțiuni în jurul acestor poduri. Ca atare, Durianul va avea cusături în care se apropie coaja și puteți deschide fructele cu ușurință prin localizarea și tăierea cusăturilor.
  • Cusăturile unui durian coapte vor începe de fapt să se rupă pe cont propriu, astfel încât să nu fiți nici măcar să tăiați în fructe.
  • Imagine intitulată mănâncă etapa duriană 4
    4. Face scoruri profunde în coajă la cusături. Pentru durienii care nu sunt perfect coapte, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia cu atenție cusături de fructe. Începeți cu o tăietură superficială, apoi tăiați progresiv mai adânc până când secțiunile de coajă începe să se desprindă. Tăiați întreaga lungime a cusăturii. Repetați cu fiecare cusătură în cochilie.
  • Tăierea în felii progresiv mai profunde vă va asigura că ați tăiat destul de adânc pentru a sparge coaja, dar nu atât de profund încât să înscrieți fructele dedesubt.
  • Imaginea intitulată mănâncă Durian Pasul 5
    5. Închideți coaja. Odată ce ați făcut tăiat destul de adânc în cusătura pe care o puteți deschide cochilia, puneți cuțitul în jos. Alegeți o cusătură pentru a începe și a vă lipi degetele sau degetele pe ambele părți ale deschiderii. Trageți cusăturile departe una de cealaltă pentru a deschide cochilia și a dezvălui podul de fructe înăuntru.
  • Repetați cu toate cusăturile pentru a dezvălui toate păsările de carne.
  • Partea 2 din 3:
    Mănâncă fructul
    1. Imagine intitulată mănâncă pasul durian 6
    1. Scoateți podii de carne. Când cochilia a fost complet crăpată, secțiunile de coajă se vor despărți de pene. În interiorul fiecărei pene vor fi un pod de fructe. Veți putea să trageți fructele departe de cochilie cu ușurință dacă Durianul este coapte. În caz contrar, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia părțile fibroase care atașează podul la cochilie și apoi îndepărtați fructele.
    • Fructele comestibile ale unui durian este carnea de tip pod moale și gălbuie în centrul fiecărei pene.
  • Imaginea intitulată mănâncă pasul durian 7
    2. Mănâncă fructul cu mâinile. Fructul durian este moale și cremă, astfel încât veți putea să rupeți ușor bucăți de pe poduri. Îndepărtați o bucată de dimensiuni de mușcătură de la unul dintre păstăi și mâncați fructele cu mâinile. Continuați să vă rupeți mușcături și să mâncați fructele cu mâinile.
  • O singură ceașcă (243 g) din Durian conține peste 350 de calorii și este de asemenea ridicată în grăsimi și zahăr. Cu toate acestea, Durian conține, de asemenea, o mulțime de substanțe nutritive, inclusiv vitamine C și B6, fier, mangan, fibră și potasiu.
  • Unii oameni găsesc Durian să aibă o aromă de fructe, în timp ce alții cred că are gusturi ca ceapă, putrezire sau terebentină. Durian este un gust dobândit, așa că nu vă faceți griji dacă nu vă place.
  • Imagine intitulată mănâncă Durian Pasul 8
    3. Mănâncă în jurul semințelor. În interiorul fiecărui pod de carne va fi o sămânță întunecată care este similară în dimensiune la o dată. Această semințe nu este comestibilă. Puteți fie să tăiați sămânța înainte de a începe să mâncați, să o trageți cu degetele sau să mâncați în jurul ei ca și cum ați fi cu o cireșă.
  • Imaginea intitulată mănâncă etapa duriană 9
    4. Tăiați fructele în bucăți ca o alternativă. În loc să mănânci Durian cu mâinile, puteți tăia podii în slivuri subțiri pentru a le servi pe o platou sau cu alte alimente. După ce scoateți podul din cochilie, puneți fructele pe o placă de tăiere. Utilizați un cuțit pentru a tăia durian în secțiuni mici. Scoateți semințele atunci când îl găsiți.
  • Partea 3 din 3:
    Mănâncă alte căi durian
    1. Imaginea intitulată mănâncă pasul durian 10
    1. Servi durian cu orez lipicios și lapte de nucă de cocos. Umpleți un castron cu proaspăt făcut orez lipicios. Strat câteva felii de durian proaspăt pe partea superioară a orezului și laptele de nucă de cocos pe partea de sus. Pentru un tratament mai dulce, deasupra orezului și fructelor cu lapte de nucă de cocos îndulcit.
    • De asemenea, puteți combina Durianul cu mango și alte fructe proaspete.
  • Imaginea intitulată mănâncă pasul durian 11
    2. Încercați înghețată duriană. Duriană Ice Cream este un tratament popular în multe țări asiatice. Dacă nu puteți găsi acest desert răcit, puteți face întotdeauna propriul dvs inghetata și aroma cu bucăți de durian proaspăt.
  • Dacă nu vă place gustul Durian imediat, încercați gustări aromate Durian, cum ar fi înghețată și chipsuri pentru a vă ajuta să obțineți un gust pentru el.
  • Imagine intitulată mănâncă durian pasul 12
    3. Gustare pe chipsuri duriene. Chipsurile duriene sunt bucăți de durian care au fost felii și prăjite adânci. Puteți cumpăra aceste pe multe piețe asiatice, magazine din Asia Magazine din întreaga lume sau online de pe site-urile de produse alimentare de specialitate.
  • Chipsurile duriene au o aromă mai blândă și gust ca chipsurile de cartofi ușor fructe.
  • Imagine intitulată mănâncă Durian Pasul 13
    4. Încercați cu alte fructe. Durian este o mare adăugare la un cocktail de fructe proaspete. Tăiați durianul în bucăți mici și combinați-l cu alte fructe tropicale, cum ar fi mango, papaya, guava, nucă de cocos și ananas. Puteți chiar să adăugați niște nuci și nucă de cocos prăjită pentru a face o gustare mai substanțială.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar