Cum să fii o chelneriță grozavă

Lucrul ca o chelneriță poate fi un vârtej de vânt, indiferent dacă sunteți membru personal cu experiență sau tocmai ați intrat în industrie. Pentru a fi o chelneriță excelentă, va trebui să lucrați eficient prin cunoașterea meniului, multitasking, anticipând solicitările clienților și urmărirea celor mai bune practici de așteptare. Este, de asemenea, o idee bună să vă pregătiți pentru scenariile comune la locul de muncă, să aflați cum să îmbunătățiți interacțiunile clienților pentru sfaturi mai bune și să vă familiarizați cu orice reguli sau obiceiuri specifice restaurantului la care lucrați la.

Pași

Metoda 1 din 4:
Lucrul eficient și eficient
  1. Imagine intitulată 41307 1
1. Priviți întotdeauna prezentabil. Dacă purtați o uniformă, asigurați-vă că o păstrați în stare excelentă - fiert, fără pată și îngrijit. Dacă nu există nici o uniformă, purtați bine păstrate, ușor îmbrăcăminte. Acest lucru oferă clienților o primă impresie mai bună și vă va ține seful fericit. Verificați periodic aspectul dvs. pentru a vedea dacă arătați dezordonat sau ați vărsat ceva pe dvs. fără să observați.
  • Păstrați unghiile curate și tăiate tix.
  • Purtați pantofi frumos, nu pantofi de tenis și păstrați-le strâns legați. Nu purtați niciodată sandale.
  • Să se abțină de la purtarea parfumului sau a Kölnului, deoarece unii oaspeți pot avea alergii la aceste mirosuri. În mod similar, încercați să nu fumați înainte de muncă sau în timpul pauzei dvs., deoarece poate lăsa un miros neplăcut.
  • Păstrați bijuterii și machiaj subtil și neobișnuit.
  • Imagine intitulată 41307 2
    2. Cunoașteți cu atenție meniul. Familiarizarea cu fiecare element din meniu vă va economisi mult timp și probleme atunci când luați comenzi. Studiați meniul din timpul dvs., dacă este necesar, pentru a evita greșelile și comenzile lente.
  • Fiți familiarizați cu fiecare opțiune pentru fiecare comandă. Dacă un client comandă un sandwich, trebuie să știți ce pâine sunt disponibile, care părțile vin cu sandwich-ul și cum să-l exprime în mod clar.
  • Știți care feluri de mâncare conțin carne, lactate și alergeni obișnuiți, cum ar fi arahidele. Fi gata să sugereze alternative similare pentru clienții care nu pot mânca acele ingrediente.
  • Familiarizați-vă cu specialitățile zilnice înainte de fiecare schimbare de lucru.
  • Imagine intitulată 41307 3
    3. Sugerează achiziții suplimentare. Întrebați politicos dacă clientul ar dori o băutură, o parte sau un upgrade la comanda lor. Managementul vă va iubi pentru acest lucru și sfaturile dvs. vor crește pe măsură ce clienții dvs. achiziționează mai mult.
  • Știți ce lichide sunt costisitoare și de înaltă calitate. Sugerează utilizarea lor atunci când un client solicită o băutură mixtă.
  • Întrebați întotdeauna dacă tabelul ar dori un aperitiv.
  • Nu fi niciodată pushy sau înșelător. Prezentați opțiunea clientului politicos și nu încercați să renunțați la un upgrade ca și cum ar fi fost liber.
  • Imagine intitulată 41307 4
    4. Multitask. Veți avea o schimbare mult mai ușoară dacă puteți realiza trei sarcini într-o singură călătorie la bucătărie și înapoi. Luați mâncăruri goale din mese ori de câte ori sunteți pe drum spre bucătărie. Umpleți o tavă când mai multe mese doresc condimente, băuturi sau elemente similare în loc să le transporte unul câte unul.
  • Cu excepția cazului în care sunteți o chelneriță experimentată care poate aminti cu încredere fiecare sarcină, scrieți-vă imediat ordinele și faceți note suplimentare dacă trebuie să vă amintiți să faceți ceva în cinci sau zece minute.
  • Imagine intitulată 41307 5
    5. Gestionați-vă timpul bine. Urmăriți cât timp a fost de când ați verificat pe fiecare masă și să vă familiarizați cât timp fiecare masă trebuie să gătească. Planificați să vizitați fiecare masă după ce au terminat fiecare curs. Deplasați-vă bine fără a alerga și încercați să mențineți un ritm constant pentru a păstra totul să funcționeze fără probleme.
  • Transmiteți cunoștințele dvs. de timp de așteptare pentru client. Dacă cineva comandă o friptură bine făcută, spuneți-i că va dura mai mult. Dacă o supă a fugit și bucătarul trebuie să facă una nouă, permiteți clientului să știe cât timp va dura și va sugera o alternativă.
  • Imagine intitulată 41307 6
    6. Verificați mâncarea înainte de ao aduce clientului. Mai ales când există cereri speciale implicate, puteți salva toată lumea o mulțime de dureri de cap, asigurându-vă că comanda este corectă înainte de ao aduce la masă.
  • Dacă o comandă a fost încurcată, lăsați bucătăria și clienții să știe. Cereți scuze pentru întârzierea suplimentară și, dacă este permisă în restaurantul dvs., încercați să le oferiți o masă redusă sau ceva suplimentar pentru al compensa.
  • Imagine intitulată 41307 7
    7. Anticipați cererile comune. Majoritatea clienților doresc Ketchup cu burgerul lor. Copiii își aruncă frecvent argintul. Odată ce vă cunoașteți ce cereri sunt populare cu care mese și clienți, le aduceți la masă în avans. Acest lucru economisește atât dvs. cât și clienții și îi face să se simtă îngrijiți.
  • Extra argintărie, pachete de condiment și servetele pot fi păstrate în buzunarul dvs. de șorț dacă aveți unul.
  • Imagine intitulată 41307 8
    8. Nu lăsați un sfat rău să-ți ruineze schimbarea. Nu vă plângeți niciodată la o masă despre un sfat rău, indiferent cât de mare a fost serviciul dvs. Nu numai că ați putea să vă concediați, dar vă stabilește ca tipul de plângere și creează relații rele cu celălalt personal de așteptare.
  • Unii oameni nu au niciodată în mod corespunzător, indiferent de serviciu. Alții nu pot să-și permită vârful sau să viziteze dintr-o țară în care nu este o practică comună.
  • Imagine intitulată 41307 9
    9. Nu stați niciodată în jurul valorii de nimic. Dacă nu aveți clienți să aveți grijă, curați! Se întâmplă întotdeauna să se facă într-un restaurant. Arătați-vă angajatorului că sunteți în stare să luați inițiativă și să lucrați din greu.
  • Dacă tabelele dvs. actuale nu necesită atenție, uitați-vă de ceilalți clienți, de asemenea. Unii dintre ei pot încerca să steag o chelneriță pentru o mică cerere pe care o puteți umple fără a ieși pe degetele de la picioarele lor de așteptare.
  • Metoda 2 din 4:
    Manipularea situațiilor specifice
    1. Imagine intitulată 41307 28
    1. Acordați atenție părinților atunci când copiii comandau. Un copil ar putea încerca să comande o masă nesănătoasă, o băutură cofeină sau un alt element părinții ar putea dezaproba. Dați părintelui o șansă de a obiecta înainte de a repeta comanda.
    • Dacă părinții nu acordă atenție, repetați ordinea înapoi cu voce tare și în mod clar, adresați-vă întregului tabel. Acest lucru le oferă o altă șansă de a observa.
    • În fața copiilor mici, după ce un părinte a obiectat, puteți să vă lăsați argumentul, spunând "Îmi pare rău, suntem cu toții din sifon, pot să-ți aduc altceva?"
    • Dacă dezaprobi personal alegerea cuiva, nu spune nimic. Acest lucru se întâmplă pentru ca părinții să decidă, cu excepția cazului în care ordinul încalcă în mod clar legea, cum ar fi servirea unui alcool copil.
  • Imagine intitulată 41307 29
    2. Nu puneți obiecte periculoase în apropierea copiilor. Dacă serviți mâncăruri calde, puneți ustensile metalice sau dând tabelului un alt element potențial periculos, faceți acest lucru lângă părinți și adresați-le cu a "Aici ești, domnule / doamnă" Dacă aveți nevoie să vă atrageți atenția.
  • Imagine intitulată 41307 30
    3. Faceți experiența de luat masa cât mai repede posibil pentru părinții cu bebeluși. Bebelușii și tinerii mici au, de obicei, o scurtă durată, iar dacă masa trage, părinții și întregul restaurant ar putea suferi, de asemenea. Verificați mai frecvent pe ele decât pe alte tabele, cât și multitask-ul cât mai mult posibil pentru a accelera procesul.
  • Întrebați dacă puteți lua împreună băuturile și comenzile de masă în loc de două vizite.
  • Sugerează o alternativă mai rapidă pregătită dacă unul dintre clienți comandă un fel de mâncare care va dura mult timp.
  • Aceasta este situația rară în care ar trebui să aduceți cecul atunci când abordați pentru a șterge mâncărurile finale. Ar trebui să întrebați dacă clienții sunt terminați mai întâi.
  • Nu faceți clienții să se simtă ca și cum ați încerca să le aruncați. Mulți părinți obosiți și ocupați vor aprecia serviciul dvs. prompt, dar dacă se vor supăra, înapoi și le-au lăsat să continue masa în propriul lor ritm.
  • Imagine intitulată 41307 31
    4. Rămâneți neutru în argumente despre cine va plăti. Dacă mai mulți clienți la o solicitare de masă de a plăti, încercați să plasați cecul în centrul tabelului în loc de una dintre ele. Doar zâmbiți și spuneți că vă veți întoarce să o colectați dacă încearcă să vă implice în argument.
  • Imagine intitulată 41307 32
    5. Înțelegeți cum să serviți ceaiul și cafeaua. Oamenii se simt foarte seriosi despre ceaiul și cafeaua lor și plătește să știe cum să o slujesc într-un mod care să facă majoritatea oamenilor fericiți. Nu țineți seama de acest sfat atunci când serviți obișnuiți dacă știți că le place să bea un anumit mod (pe care ar trebui să-l acordați).
  • Alcoolii de ceai sunt adesea finici despre pregătire. Întotdeauna asigurați-vă că știți care varietate de ceai au comandat și oferă o mulțime de lapte, pene de lămâie și zahăr pe o parte, astfel încât să-și personalizeze băutura.
  • Nu reumpleți ceaiul sau cafeaua fără a cere clientului. S-ar putea să-i schimbați băutura cu grijă pregătită.
  • Nu așezați lingura în ceai sau cafea înainte de ao lua la client. Acest lucru scade temperatura băuturii, pe care unii clienți nu le apreciază.
  • Imagine intitulată 41307 33
    6. Întreabă-l pe drenatori dacă ar dori apa când ordine cofeina sau alcoolul. Acest lucru este mai relevant pentru că oamenii mănâncă o masă decât pentru oamenii de la bar. Mulți oameni preferă să bea apă pentru a contracara efectele de deshidratare sau de schimbare a dispoziției acestor substanțe.
  • Este posibil să nu puteți urmări această regulă în regiunile din afara Statelor Unite, unde servirea apei este mai puțin comună sau vine cu o etichetă de preț.
  • Imagine intitulată 41307 34
    7. Nu puneți niciodată un obiect de pe podea înapoi pe masă. Chiar dacă este doar o publicitate de hârtie sau un agitator de sare, ar trebui să îl înlocuiți cu unul nou din bucătărie. Clienții dvs. nu doresc să aibă "germeni de podea" pe masa lor.
  • Imagine intitulată 41307 35
    8. Practică sarcini specializate în timpul tău. Cel mai frecvent, aceasta implică deschiderea unei sticle de vin. Multe sarcini de servire pe care le găsiți dificile pot fi ușor practicate atunci când tu "servi" cina, astfel încât ei nu ia mult timp suplimentar pentru a învăța.
  • Majoritatea chelnerii care ar trebui să deschidă vinul, sunt așteptați să facă acest lucru în fața clienților care au comandat-o. Practicați această sarcină pentru ao face să pară netedă și naturală.
  • Imagine intitulată 41307 36
    9. Alegeți muzica potrivită și modificați selecția. Dacă aveți control asupra selecției muzicale, păstrați-o la un volum relativ scăzut și alegeți ceva potrivit pentru starea de spirit. Nu jucați niciodată un album complet - amestecați-l astfel, un client care nu-i place că artistul are o altă șansă să audă ceva ce se bucură.
  • Clienții la o cafenea sau mănâncă în timpul dimineții și după-amiaza devreme, de obicei, se bucură de muzică calmantă, neobișnuită. Muzica clasică este o alegere bună.
  • Clienții care mănâncă seara se pot bucura de muzică mai energică, dar acest lucru variază foarte mult în funcție de atmosfera unității. Cel mai mult vrea ca volumul scăzut, astfel încât să poată vorbi cu prietenii lor. În orice caz, așteptarea rareori iau decizii muzicale pentru cele mai aglomerate sau cele mai formale ale zilei.
  • Metoda 3 din 4:
    Interacționarea cu clienții pentru sfaturi mai bune
    1. Imagine intitulată 41307 10
    1. Prezinta-te. Face contact vizual cu clienții după ce sunt așezați și vă prezentați cu promptitudine. Aceasta pornește conversația pe piciorul drept, ducând la sfaturi mai bune în medie și le oferă o modalitate politicoasă de a vă atrage atenția mai târziu.
    • Multitasking prin introducerea dvs. în timp ce treceți meniurile și verificați dacă fiecare client are suficientă argintărie și șervețele.
  • Imagine intitulată 41307 11
    2. Rămâi politicos, prietenos și de ajutor, chiar și pentru clienții furioși. Când vorbiți cu clienții, folosiți întotdeauna termenii de adresă, cum ar fi Domnule, doamnă și dor. Acționați prietenos și pozitiv și faceți clienții dvs. să se simtă cât mai confortabil posibil.
  • Adresați-vă clientului dacă au luat masa la restaurantul dvs. înainte - în acest fel, dacă sunt noi clienți, puteți să le întâmpinăm și să vă oferiți ajutorul cu meniul.
  • Apar prietenos, dar nu se implică în conversația clientului decât dacă este întrebată. Faceți-vă slujba, apoi lăsați clientul să mănânce sau să vorbească în confidențialitate relativă.
  • Întotdeauna amintiți-vă să zâmbiți. Indiferent de cât de iritanți pot fi clienții sau colaboratorii, doar puneți pe o față plăcută și suge-o - acest lucru vă va salva o mulțime de dramă!
  • Nu vorbiți sau bârfei despre clienți chiar și atunci când credeți că nu vă pot auzi. Rămâneți politicos și respectuos atunci când discutați-le în cazul în care sunt în urechi.
  • Imagine intitulată 41307 12
    3. Respectați spațiul personal al clientului. Nu stați niciodată la masă pentru a face o comandă. Nu agitați mâinile sau îmbrățișarea dacă nu sunteți prieteni personali cu clientul sau vă agitați mâinile pentru a le saluta conform politicii de restaurant. Alte interacțiuni fizice depind de atmosfera locului pe care lucrați și dacă sunteți bărbat sau femeie.
  • Studii ale U.S. Restaurantele arată că femeile care ating un client ușor pe umăr, mâna sau brațul primesc sfaturi mai bune de la acel client în medie. Acest lucru ar trebui făcut numai atunci când clientul pare relaxat și confortabil și niciodată dacă clientul este la o întâlnire cu o femeie. Fi prietenos mai degrabă decât flirtatious.
  • Imagine intitulată 41307 13
    4. Să consilieze personal clientului despre comanda lor. Dacă un client solicită sfaturi, fiți pregătiți să răspundeți la întrebările pe care le au sau le recomandă mâncarea preferată în fiecare categorie. Dacă un client comandă un fel de mâncare care primește o mulțime de plângeri, încercați să recomandați o altă opțiune.
  • Clienții ca atunci când le dați "În interiorul scoopului", Dar nu ar trebui să mergeți atât de departe încât să vă insultați un fel de mâncare dacă nu lucrați într-un mediu neobișnuit de relaxat. În schimb, îndreptați-le departe de un fel de mâncare rău, recomandând o opțiune similară și mai bună ca "Specialitatea bucătarului" sau "favoritul meu personal".
  • Imagine intitulată 41307 14
    5. Se potrivește orice solicitare rezonabilă pe care o fac clienții dvs. Mulți oameni au motive serioase pentru a evita anumite ingrediente, inclusiv alergii potențial letale. Dacă nu sunteți familiarizat cu fiecare fel de mâncare din meniu (pe care ar trebui să fiți), faceți tot ce este mai bun pentru a afla pentru ei cum este pregătit.
  • Nu minți niciodată la un client și să le dați un ingredient pe care l-au cerut să fi îndepărtat. Dacă nu puteți găzdui cererea, pur și simplu spuneți acest lucru și sugerați o alternativă similară pe care clientul o poate mânca.
  • Nu întrebați clienții dvs. Rețineți că există multe motive pentru solicitările de modificare a meniului, cum ar fi restricțiile dietetice religioase, vegetariene / vegane și culturale. Dacă cererea poate fi cazată, nu întrebați de ce au făcut-o!
  • Imagine intitulată 41307 15
    6. Repetați comanda înapoi la clienții dvs. Studii ale U.S. Unitățile arată că Waitstaff care repetă ordinul clienților primesc mai multe sfaturi. Oricât de mare sau mic, acest efect ar putea fi, acesta oferă clientului o șansă de a corecta orice greșeală sau de a-și schimba mintea.
  • Imagine intitulată 41307 16
    7. Verificați în mod regulat clienții dvs. și le oferiți actualizări. Dacă tocmai ați primit un loc de muncă ca chelner sau chelneriță, poate dura ceva timp pentru a vă simți cât de frecvent ar trebui să verificați fiecare tabel. Cel puțin verificați ori de câte ori finalizează un curs sau dacă arată plictisitori sau iritați în timp ce așteaptă alimentele lor.
  • Dați-le o estimare specifică în timp dacă întreabă cât timp va lua mâncarea, ori de câte ori este posibil.
  • Opriți-vă pentru a reîncărca sticla clienților dvs. ori de câte ori devine scăzută sau pentru a întreba dacă ar dori să cumpere altul pentru băuturi ne-reîncărcabile.
  • Imagine intitulată 41307 17
    8. Feluri de mâncare vechi prompt, dar nu fără a vorbi cu clientul. Întrebați întotdeauna dacă clientul este terminat înainte de a elimina mâncărurile cu alimente pe ele. Dacă lăsați o mulțime de alimente, întrebați dacă mâncarea era în regulă.
  • Multe restaurante permit așteptarea lor să ofere clienților nesatisfăcuți ceva suplimentar pentru a compensa experiențele rele. Acest lucru ar putea salva vârful.
  • Imagine intitulată 41307 18
    9. Întoarceți-vă regulile. Fii prietenos cu oamenii pe care nu ai vorbi în mod normal. Când cineva se află în secțiunea dvs. de mai multe ori, luați timp pentru a le cunoaște. Nu aveți nevoie să deveniți prieteni rapizi, dar probabil că veți ajunge să vă apropiați de cel puțin unii dintre ei.
  • Amintiți-vă numele și băuturile preferate, unde lucrează etc. Fă-i să se simtă ca și cum merg la un restaurant pentru a vizita un prieten: Tu!
  • Încercați să scrieți aspectul și preferințele oricărei persoane care vizitează mai mult de o dată. Clientul va fi impresionat dacă știți cum le place friptura lor la a treia vizită.
  • Imagine intitulată 41307 19
    10. Nu presupuneți că clientul dorește verificarea, dar nu le lăsați să aștepte. Întrebați dacă există ceva mai mult pe care le puteți obține pentru ei și acest lucru va deschide ocazia pentru a cere un desert, un articol / sac de preluare sau verificare.
  • Dacă afirmă că nu au nevoie de altceva, atunci întrebați dacă sunt gata pentru cec.
  • Dacă trebuie să vă întrebe, înseamnă, în general, că se grăbesc sau ați așteptat o perioadă excesivă de timp de când ați verificat ultima dată pe masă.
  • Nu cereți niciodată clientului dacă au nevoie de schimbare. Spune "Voi fi înapoi cu schimbarea dvs," Apoi reveniți și lăsați întreaga sumă pe masă.
  • Metoda 4 din 4:
    Învățarea la un nou loc de muncă
    1. Imagine intitulată 41307 20
    1. Aflați meniul în avans. Când intervievați, fiți proactivi și cereți un meniu pentru a lua cu dvs. Studiați-l pe cont propriu pentru a se familiariza cu alimentele disponibile. Restaurantele lanțului au programe de formare excelente care vă ghidează prin meniuri și bare de bucătărie și locuri mai mici se așteaptă să înveți pe cont propriu.
  • Imagine intitulată 41307 21
    2. Apăsați pentru a lucra mai devreme. Punctualitatea este importantă pentru orice loc de muncă, mai ales pentru că tocmai ați început. Restaurantele sunt deosebit de rapide în timpul orelor de vârf, totuși, veți face o impresie bună dacă sunteți gata să lucrați la punct sau chiar puțin în avans.
  • Imagine intitulată 41307 22
    3. Ascultați cu atenție angajații cu experiență. Chiar dacă ați lucrat ca o chelneriță înainte, ar trebui să acordați atenție detaliilor noului dvs. loc de muncă. Fiecare restaurant face lucrurile ușor diferit, iar acordarea atenției în timpul antrenamentului vă va permite să vă faceți treaba mai ușor. De asemenea, nu doare niciodată să fie respectați șefului și colegilor, desigur, mai degrabă decât să le suflați cu fraze precum "Știu deja asta."
  • Imagine intitulată 41307 23
    4. Ține pasul cu ritmul. Dacă nu ați mai lucrat niciodată într-un restaurant aglomerat, ați putea fi surprins de cât de repede și epuizarea muncii este. Faceți tot posibilul pentru a ține pasul până la ritmul celuilalt așteptare. Pe măsură ce creșteți mai obișnuiți la slujbă, veți avea un timp oarecum mai ușor. La început, este posibil să aveți nevoie să vă împingeți.
  • Imagine intitulată 41307 24
    5. Să îndeplinească sarcini neplăcute fără să se plângă. Veți începe în partea de jos a polului de totem, dar nu vă veți deplasa prin plângere. Curățați tabelele și lucrați ore neplăcute dacă vi se cere și vă amintiți că veți avea mai multe opțiuni odată ce sunteți mai bine stabilit.
  • Imagine intitulată 41307 25
    6. Ia critici în pas. Tabelele de așteptare se pot simți puțin curoat, deoarece o anumită așteptare vă va da vina pe personal dacă credeți că ați contribuit la o experiență rea a clienților (și, prin urmare, un sfat rău). Știți că veți primi mai puțină critică odată ce ați învățat frânghiile și încercați să zâmbiți și să nu lăsați-o să ajungă la dvs.
  • Acest lucru nu este cu siguranță adevărat pentru fiecare restaurant. Nu vă sperie să aplicați la o activitate de așteptare înainte de a cunoaște atmosfera unității.
  • Imagine intitulată 41307 26
    7. Voluntar pentru schimburi suplimentare. Mai ales la început, doriți ca managementul și colegii să știți că sunteți fiabil. Odată ce știți că vă puteți ocupa de o schimbare suplimentară, voluntar pentru a acoperi un spațiu în program, astfel încât să vă aflați la noul șef.
  • Imagine intitulată 41307 27
    8. Puneți întrebări când nu știți cum să faceți ceva. Arătați interesul pentru învățarea anumitor abilități sau practici de restaurant. Întrebați întotdeauna cum să faceți ceva dacă vă este frică să faceți o greșeală. Oamenii știu că sunteți noi și ar trebui să găsiți cel puțin o persoană care apreciază când puneți întrebări.
  • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă întrebați slujba. "La ce oră am plecat?" sau "Trebuie să fac asta?" sunt fraze comune care vă vor irita colegii și angajatorul.
  • sfaturi

    Încercați să nu vă implicați în politica de lucru. Evitați gunoi vorbind șeful sau alți angajați colegilor dvs. În cele din urmă, vor afla!
  • Lăsați orice bagaj emoțional la ușă.
  • Doar relaxați-vă, oamenii sunt acolo să se bucure de ei înșiși. Și tu.
  • Nu cereți niciodată clientului un vârf mai mare.
  • Încercați să vă aflați pe colegii colegi - ar putea să vă ajute dacă sunt prietenoși cu dvs!
  • Să comunice bine cu alți angajați pentru a face experiența mai plăcută și mai ușoară.
  • Întotdeauna expuneți respectul tuturor clienților și colegilor dvs.
  • Nu presează clienții să cumpere lucruri pe care nu le doresc. Ei vor fi iritați dacă faceți.
  • Inelul în aperitive mai întâi, apoi introduceți băuturile și entrees. În acest fel, aperitivele dvs. vor fi calde și în câteva minute după ce le serviți băuturile lor.
  • Avertizări

    Nu numărați niciodată sfaturile dvs. în fața clienților.
  • Nu vă lăudați niciodată despre sfaturile dvs. în fața altor personal de așteptare.
  • Nu atingeți un client pentru a servi altul. Dacă setarea este informală și nu aveți altă alegere, cel puțin spuneți "Scuzați-mi îndeplinirea".
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar