Cum să devii un consilier de investiții financiare

Consilierii financiari oferă îndrumări clienților lor în ceea ce privește investițiile și strategiile financiare, și uneori pot investi și bani pentru ei. Mulți consilieri aleg să devină consilieri de investiții înregistrați (RIAS) ca o modalitate de a-și legitima practica. Cu toate acestea, această certificare nu vine pentru ca Free-Rias să aibă nevoie de educație, experiență și abilități demonstrate înainte de a începe să practice. Dacă sunteți în școală sau luați în considerare efectuarea unei schimbări de carieră, utilizați pașii de mai jos pentru a intra în câmpul recompensator al consilierului financiar.

Pași

Partea 1 din 3:
Educat
  1. Imaginea intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care îl deprimați pasul 3
1. Decideți dacă vă convine consilierea financiară. Lucrul în calitate de consilier financiar poate fi recompensat, dar este, de asemenea, o provocare datorită cantității de competențe necesare și orele de lungă durată pentru care trebuie să lucrați. Gândiți-vă la interesul pe care îl aveți în finanțe și investiții. Cu cât aveți mai mult interesul pe care îl aveți în chestiuni financiare, cu atât este mai eficient, este posibil să fiți ca un consilier de investiții financiari.
  • Fiind un consilier financiar de succes, de asemenea, depinde foarte mult de capacitatea dvs. de a lucra cu oamenii. Cei mai buni consultanți vor fi specialistați de vânzări și piețe financiare.
  • Imaginea intitulată rezolva o problemă Pasul 2
    2. Cunoașteți opțiunile dvs. Consilierii financiari iau în mod obișnuit una din cele două rute: fie devenind un broker autorizat de Autoritatea de Reglementare din Industria Financiară, fie să devină înregistrată la Comisia pentru Valori Mobiliare și Exchange (SEC) ca consilier de investiții. Consilierii de investiții sunt capabili să evite o mare parte din reglementarea strictă care vine cu a fi un fond de stoc.
  • Restul acestui articol va discuta despre a deveni un consilier de investiții. Pentru mai multe informații despre a deveni un bloc, vezi Cum să fii un broker de acțiuni.
  • Imaginea intitulată deveni un membru al Delta Sigma Theta Pasul 2
    3. Obțineți un grad de colegiu. Deși nu este necesar din punct de vedere tehnic, majoritatea băncilor și firmelor de investiții nu vor angaja consilieri financiari fără diplomă de licență. Cu toate acestea, domeniul în care vă obțineți gradul este mult mai puțin decât important decât faptul că aveți unul. Puteți intra în câmp cu orice tip de consilieri majori, dar majoritatea consilierilor financiari obțin o diplomă în economie, afaceri, finanțe sau contabilitate. Dacă nu urmăriți una dintre aceste specializări, asigurați-vă că cel puțin să luați mai multe clase relevante în contabilitate sau finanțe, astfel încât să aveți o înțelegere de bază a industriei.
  • Luați în considerare luarea câtorva cursuri în psihologie, de asemenea. Trebuie să fii podul între tipul de investiții va funcționa și cum să convingă un investitor să rămână la această strategie.
  • Imagine intitulată Fii un delegat național (SUA) Pasul 6
    4. Luați în considerare școala absolventă. Într-o piață dificilă de muncă, unii absolvenți pot găsi că aterizarea unui loc de muncă bun ca consilier de investiții este mai ușor cu un grad absolvent. Cu toate acestea, multe bănci sau firme de investiții își trimit în cele din urmă angajatul înapoi pentru o diplomă de masterat după câțiva de lucru pentru a-și perfecționa abilitățile. Luați în considerare această posibilitate înainte de a sări de la colegiu la școală absolventă.
  • Lucrul de câțiva ani după ce colegiul vă poate oferi, de asemenea, mai multă idee despre ceea ce ați putea dori să vă specializați atunci când mergeți la școala absolventă.
  • Partea 2 din 3:
    Câștigând experiență
    1. Imagine intitulată Run for președinte al Statelor Unite Pasul 4
    1. Căutați stagii de consiliere financiară. Un stagiu este o modalitate valoroasă de a câștiga experiență și este câte consilieri financiari obțin începutul lor. Chiar dacă multe dintre aceste stagii nu sunt plătite, experiența pe care o oferă poate face cheltuieli bine merita. Dacă lucrați în altă parte, este posibil să puteți obține un stagiu de lucru pe timp de noapte.
    • Poate fi mai ușor să obțineți un stagiu dacă colegiul sau universitatea dvs. are legături către băncile sau firmele existente. Discutați cu biroul dvs. de dezvoltare a carierei pentru a găsi aceste stagii.
    • Lucrul ca intern este o modalitate excelentă de a obține experiență în domeniu. Cu toate acestea, dacă căutați o altă modalitate de a intra în domeniu, ați putea lua în considerare munca la nivel de intrare ca planificator parental sau un analist.
  • Imagine intitulată Găsiți un avocat de apărare penală cu experiență Pasul 12
    2. Căutați șanse să lucrați cu clienții. Când căutați un stagiu sau primul loc de muncă, evitați să lucrați pentru o firmă de brokeraj sau o companie de asigurări. Într-o mulțime de cazuri, vi se va solicita de aceste firme pentru a vă solicita familia și prietenii pentru călătorii de vânzări. După aceasta, dacă nu puteți produce rapid un flux continuu de afaceri, veți fi concediați. Unii începători pot prospera în această atmosferă, dar dacă nu sună ca tine, luați în considerare să lucrați pentru o firmă de consultanță bancară sau de investiții. La aceste companii, aveți un mentor pentru a vă arăta cablurile și vă prezentați clienților.
  • Având experiență de lucru cu oamenii este o parte crucială de a fi un consilier financiar, pentru că trebuie să puteți înțelege comportamentul investitorilor.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 5
    3. Căutați un program de instruire. Există o serie de firme mari de investiții care oferă programe detaliate de instruire pentru consilierii de investiții financiare. Astfel de firme vă pot ajuta să adunați experiența de lucru necesară și să vă pregătiți pentru examinări de licențiere. Deși programele sunt competitive, merită sarcina implicată în oferirea de consiliere de investiții financiare dacă intri în ele. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a arăta că aveți o pasiune pentru munca financiară financiară.
  • Alternativ, puteți lucra cu companii mai mici care garantează mentoratul unu la unu și oferă o oportunitate de a vă extinde cunoștințele prin efectuarea unor sarcini diferite pentru clienți cu diferite nevoi.
  • Majoritatea stagiarilor intră în programe de formare din alte linii de lucru.
  • Imagine intitulată Pasul Examenelor finale Pasul 23
    4. Adăugați la cunoștințele dvs. Cunoștințele profunde sunt, de asemenea, necesare pentru planificarea financiară, în special în ceea ce privește investițiile în educație, ipoteci, planuri de pensionare și așa mai departe. Dacă este posibil, luați cursuri sau lucrați în domenii conexe, cum ar fi imobiliare sau pregătirea fiscală pentru a obține o experiență unică care vă poate permite să vă specializați. Având cunoștințe suplimentare vă va separa și de la colegii dvs. și vă veți face o închiriere mai valoroasă.
  • Partea 3 din 3:
    Devenind licențiat și certificat
    1. Imaginea intitulată Fii un delegat național (SUA) Pasul 11
    1. Treceți examenul din seria 65. Pentru a deveni o RIA licențiată, va trebui să luați examenul de serie 65, care este administrat de FINRA. Pentru acest examen, nu trebuie să fiți sponsorizat de angajator, astfel încât să puteți lua din punct de vedere tehnic acest examen în timp ce încă în școală sau înainte de a obține un loc de muncă (cu condiția să fiți suficient de cunoscuți pentru a trece, adică). În comparație cu alte teste de certificare profesionale, seria 65 este relativ ușoară, la trei ore și 140 de întrebări.
    • ÎNTREBĂRI DE APLICARE A DREPTURILOR FINANCIARE FINANCIARE ȘI INVESTIȚIILOR SCORARE.
    • Trebuie să înscrieți cel puțin un scor de 72% pentru a trece. 10 din cele 140 de întrebări sunt întrebări de testare și nu contează pentru sau împotriva scorului dvs.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Texas Pasul 20
    2. Înregistrați-vă la guvern. Pentru a lucra ca un RIA, trebuie să fiți înregistrat la starea dvs. sau în SEC. Acei consilieri cu mai mult de 100 de milioane de dolari în cadrul conducerii trebuie să se înregistreze la SEC și cei mai mici de acest prag doar trebuie să se înregistreze în statul lor. În plus, consilierii companiilor trebuie să se înregistreze întotdeauna la SEC, indiferent de dimensiunea companiei.
  • Înregistrarea se face prin depozitarul de înregistrare a consilierilor de investiții (IARD). RIAS trebuie să deschidă un cont cu acest sistem și apoi se formează fișierele ADV și U4 cu corpul corespunzător (sec sau starea).
  • Aprobarea cu, în general, durează 30-45 de zile. Odată aprobat, sunteți acum un RIA înregistrat.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele dvs. în Texas Pasul 19
    3. Luați în considerare adăugarea de certificări suplimentare. În timp ce trebuie doar să treceți de la seria 65 pentru a practica ca o RIA, majoritatea firmelor și clienților cer ca o altă certificare mai mare. Acestea implică, în general, aspecte specializate sau diferite ale consultanței de investiții. În mod specific, ele sunt:
  • Planificator financiar certificat (PCP), care se concentrează pe planificarea financiară pentru investiții, impozite, asigurări și proprietăți.
  • Analistul financiar autorizat (CFA), care implică o analiză financiară mai profundă și mai complicată a piețelor și a valorilor mobiliare.
  • Specialistul financiar personal (PFS), care este similar cu un CFP, dar necesită și certificarea contabilului public certificat (CPA).
  • Consultant financiar autorizat (CHFC), care necesită trei ani de experiență în industrie și se califică persoane pentru a oferi consultanță de investiții.
  • Consilier de investiții închiriate (CIC), care se bazează pe certificarea CFA și califică consilierii să se ocupe de conturi mai mari, cum ar fi fondurile mutuale.
  • Imagine intitulată Schimbă-ți numele în Hawaii Pasul 12
    4. Câștigați certificările. Pentru a câștiga aceste specializări, va trebui să vă calificați mai întâi. Unii dintre ei vă cer să aveți alte certificări. De exemplu, CIC necesită să aveți un certificat CFA. Alții solicită să aveți un anumit număr de ani de experiență din industrie, de obicei de trei până la cinci ani. Pentru toate certificările, va trebui să transmiteți un examen asociat care să fie mult mai implicat decât seria 65.
  • Testul CFP, de exemplu, este o întreprindere masivă. Este un examen de două zile, de 10 ore, acoperind toate aspectele planificării financiare. Din acest motiv, mai mult de 40% dintre cei mai buni de testare nu reușesc prima dată și trebuie să o ia din nou.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar