Cum se creează o bază de date a clienților

O bază de date a clienților poate elimina o mare parte a documentelor pentru o afacere, oferind un singur depozit pentru informații despre clienți valoroase care pot fi utilizate de echipele de vânzări, personalul de asistență pentru clienți și chiar echipa de contabilitate. Deși este posibil să cumpărați produse software care furnizează formate de bază pentru acest tip de bază de date, bazele de date personalizate pot fi create prin păstrarea câtorva elemente de bază despre formular și funcția în minte.

Pași

  1. Imagine intitulată Crearea unei baze de date a clienților Pasul 1
1. Achiziționați software-ul creării bazei de date. Alegeți un produs compatibil cu procesul de procesare și alte instrumente software utilizate în afaceri. Acest lucru va facilita importul sau exportul datelor din alte surse, ceea ce face posibilă evitarea introducerii unei cantități mari de date în baza de date nou creată.
  • Imagine intitulată Crearea unei baze de date a clienților Pasul 2
    2. Determinați tipul de informații care vor fi adăpostiți în baza de date a clienților. Cele mai multe modele vor include informații precum numele companiei, adresa de corespondență, adresa fizică, numele de contact, numerele de telefon și fax și adresele de e-mail. Date suplimentare, cum ar fi informațiile privind termenii, stabilirea prețurilor și notelor privind sarcinile în așteptare asociate fiecărui client, sunt adesea incluse în datele capturate și întreținute în acest tip de resurse electronice.
  • Imagine intitulată Crearea unei baze de date a clienților Pasul 3
    3. Luați în considerare utilizarea posibilelor pentru baza de date. Împreună cu furnizarea unei resurse centralizate pentru a recupera date importante, gândiți-vă în ceea ce privește tipurile de rapoarte care pot fi create folosind datele sau dacă baza de date este destinată utilizării ca o resursă în generarea de etichete de corespondență, liste de e-mail sau chiar liste de utilizare În difuzarea faxului. Ținând cont de acest lucru va ajuta la determinarea modului de a numi fiecare dintre câmpurile care vor găzdui date și să ușureze procesul de creare a formatelor de raport care să tragă din aceste câmpuri.
  • Imagine intitulată Crearea unei baze de date a clienților Pasul 4
    4. Organizați câmpurile de date. Creați un șablon simplu care urmează o secvență logică atunci când vine vorba de introducerea de nume, adrese și alte informații de contact. Acest lucru face mai ușor să se deplaseze de la un câmp la următorul cu un minim de întrerupere și să completeze intrarea unui nou client într-o perioadă rezonabilă de timp.
  • Imagine intitulată Crearea unei baze de date a clienților Pasul 5
    5. Setați autorizații pe fiecare dintre câmpuri. Aceasta include identificarea câmpurilor pe care vor fi incluse câmpuri pe formatele de raport, precum și care pot servi ca bază pentru sortarea sau căutarea intrărilor bazei de date. Atribuirea autorizațiilor corecte pentru fiecare domeniu va accelera recuperarea datelor corecte atunci când și cum este necesar.
  • Imagine intitulată Crearea unei baze de date a clienților Pasul 6
    6. Pregătiți formate de raport. Câteva formate de bază care pot fi utilizate frecvent vor fi adesea suficiente, deși utilizatorii cheie pot beneficia de capacitatea de a crea rapoarte personalizate care includ câmpuri relevante pentru poziția de muncă a utilizatorului și nivelul de acces la datele clienților.
  • Imagine intitulată Crearea unei baze de date a clienților Pasul 7
    7. Stabiliți acreditările de conectare și drepturile de acces. O bază de date a clienților funcționali include capacitatea de a crea acreditări de autentificare care permit doar angajaților autorizați să acceseze informațiile. Deplasarea în continuare, atribuirea diferitelor nivele de drepturi se asigură că fiecare utilizator este capabil să vizualizeze, să schimbe și să introducă date relevante pentru responsabilitățile sale de muncă, dar nu este capabil să vizualizeze alte informații care sunt folosite altui personal.
  • Imagine intitulată Creați o bază de date a clienților Pasul 8
    8. Revizuiți și testați baza de date a clienților înainte de eliberare. Încercați să utilizați versiunea beta cu un mic grup de angajați pentru a vă asigura că fiecare dintre funcțiile funcționează așa cum este prevăzut. Utilizați concluziile acestui grup de testare pentru a elimina orice probleme cu performanța, formatul și ușurința utilizării. Odată ce toate problemele sunt adresate și rezolvate, versiunea finală poate fi rulată în întreaga companie.
  • sfaturi

    Încercați să proiectați baza de date astfel încât să existe loc pentru a adăuga mai multe câmpuri sau caracteristici, deoarece nevoile companiei se schimbă. Acest lucru va face posibilă continuarea utilizării produsului timp de mai mulți ani fără a fi nevoie să îl înlocuiți cu un produs mai robust.
  • Nu este neobișnuit ca o nouă bază de date a clienților să ia o perioadă îndelungată de timp pentru a se dezvolta. Chiar și atunci când se utilizează software care permite executarea ușoară a unui număr de sarcini, poate dura săptămâni pentru a veni cu formatul ideal.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar