Cum să coaceți pieptul de pui

Puiul de pui poate fi o masă sănătoasă și rapidă pentru a face în orice noapte a săptămânii. Pentru a coace puiul, trebuie doar să vă condamnați puiul și să-l adăugați într-o tigaie de coacere. Odată ce este gata, îl puteți servi imediat sau păstrați-l mai târziu. Puteți să vă aruncați puiul cu diverse ierburi și condimente și adăugați-l în salate și la Kabobs.

Ingrediente

  • Unt sau ulei de măsline
  • 1 piept de pui dezosat, fără piele
  • Sare si piper
  • Alegerea dvs. de condimente

Pași

Partea 1 din 3:
Văzându-vă puiul
  1. Imagine cu titlul piesei de pui de coacere Pasul 1
1. Pregătiți-vă puiul. Scoateți puiul de la pachet și lăsați-l cu prosoape de hârtie. Frecați un mic unt sau ulei de măsline pe pui pentru a adăuga umiditate și aromă.
  • Dacă utilizați orice condimente, presați-l pe ambele părți ale puiului acum. De exemplu, ați putea adăuga ceva cum ar fi usturoiul și busuiocul uscat sau un amestec de condimente Cajun. Depinde de ce aromă mergeți.
  • Imagine intitulată de piept de pui de coacere Pasul 2
    2. Liniați vasul de coacere cu folie. Căptușelile cu folie va face pentru curățarea ușoară. Așezați puiul într-un vas de coacere. Dacă gătiți mai mult de un piept de pui, păstrați-i ușor separat. Nu vrei să atingă. De asemenea, puteți adăuga ceva ca felii de lămâie sau pene pentru a adăuga aromă suplimentară la puiul dvs.
  • Dacă utilizați pui fără piele, acoperiți vasul de copt cu hârtie de pergament. Luați o foaie de hârtie de pergament și acoperiți o parte cu unt. Așezați-o pe partea de sus a puiului. Apoi, puneți marginile hârtiei de pergament sub piept pentru a menține puiul complet acoperit. Pergamentul va acționa aproape ca pielea de pui care îi ajută să rămână umedă și să o păstreze de la uscare.
  • Partea 2 din 3:
    Coacerea de pui
    1. Imagine cu titlu de piept de pui de coacere 3
    1. Gatiti sanii de pui la 400 de grade Fahrenheit (205 grade Celsius). Asigurați-vă că cuptorul este complet preîncălzit înainte de a pune puiul în cuptor. Este o idee bună să utilizați un termometru cuptor pentru a vă asigura că cuptorul dvs. este la temperatura potrivită.
  • Imagine intitulată Coacerea pieptului de pui Pasul 4
    2. Verificați în mod regulat temperatura puiului. De obicei, durează aproximativ 30-40 de minute pentru a coace pieptul de pui. Ar trebui să începeți să utilizați un termometru de carne pentru a verifica temperatura aproximativ 20 de minute în. Unele sânii de pui pot găti ușor mai repede, așa că doriți să vă asigurați că nu arde. Verificați puiul la fiecare 10 minute după primele 20 de minute.
  • Imagine cu denumirea piesei de pui de coacere Pasul 5
    3. Gatiti puiul pana cand ajunge la temperatura potrivita. Piepturile de pui ar trebui să fie de 160 de grade Fahrenheit (aproximativ 71 grade Celsius) la centru. Păstrați puiul în cuptor până când ajunge la această temperatură.
  • Introduceți termometrul de carne în centrul cărnii dvs.
  • Odată ce puiul este încălzit la temperatura potrivită, scoateți-l din cuptor.
  • Imagine cu denumirea piesei de pui de coacere Pasul 6
    4. Serviți puiul imediat sau păstrați-l pentru mai târziu. Odată ce puiul ajunge la temperatura potrivită, îl puteți lăsa să se răcească câteva minute și îl puteți mânca imediat. De asemenea, puteți stoca puiul într-un recipient etanș, ca un recipient tupperware și mâncați-l mai târziu.
  • Partea 3 din 3:
    Serviindu-ți puiul
    1. Imagine cu titlul de piept de pui de coacere Pasul 7
    1. Adăugați lămâie sau var. Dacă doriți să adăugați o aromă de pui, stoarceți niște suc de lămâie sau de lime peste el. Acest lucru îi va da o aromă ușoară de citrice.
    • Dacă utilizați var, utilizați menta pentru a complimenta aroma.
    • Încercați să stropi niște ierburi proaspete peste pui pentru a compliment un aromă de lămâie.
  • Imagine cu denumirea piesei de pui de coacere 8
    2. Încercați să acoperiți puiul cu muștar. Mustarul merge bine cu puiul. Puteți răspândi niște Dijon sau mustar simplu pe un piept de pui înainte de a-l servi. Dacă aveți piept de pui pe un sandwich, adăugați muștar la sandwich.
  • Imagine cu denumirea piesei de pui de coacere 9
    3
    Face kabobs cu puiul tău. Puteți să vă folosiți pieptul de pui pentru a face kabobii de pui. Tăiați puiul în felii mici și apoi lipiți bastoane mici de lemn prin ele. De asemenea, puteți adăuga lucruri precum ardeii roșii prăjiți și alte legume la Kabobs pentru o gustare rapidă, sănătoasă sau o masă.
  • Imagine cu denumirea piesei de pui de coacere Pasul 10
    4. Adăugați puiul la o salată. Puteți tăia pieptul de pui și adăugați-l într-o salată. Acesta poate fi un prânz sau o cină rapidă și sănătoasă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Feriți-vă de Salmonella. Puiul brut este un purtător comun de salmonella.Întotdeauna spălați-vă mâinile după manipularea puiului brut și curățați felurile de mâncare pe care le-ați pregătit cu atenție. De asemenea, ar trebui să ștergeți orice panouri de tăiere și contoare de pui atins.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar