Cum să evitați oamenii

Poate fi dificil să evitați oamenii, în special atunci când acei oameni caută compania dvs. Cu toate acestea, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă face indisponibilă, indiferent dacă doriți să evitați o anumită persoană sau aveți nevoie doar de o pauză de la oameni în general. Înțelegeți motivele pentru care doriți să evitați oamenii și să țineți cont de faptul că nu puteți evita oamenii pentru totdeauna.

Pași

Metoda 1 din 2:
Evitând oamenii în general
  1. Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 1
1. Luați în considerare de ce doriți să evitați oamenii. Mulți oameni sunt în mod natural introvertiți și pur și simplu au nevoie de timp pentru a reîncărca după interacțiunea socială. Dacă suferiți de depresie sau de anxietate socială, puteți lua în considerare căutarea ajutorului.
  • Introversiunea este perfect normală. Tipurile de personalitate introvertitate tind să-și atragă energia mentală să fie singuri, în timp ce tipurile de personalitate extrovertitate tind să-și atragă energia din timpul petrecut cu oamenii. Dați-vă timp și spațiu. Faceți ceea ce trebuie să faceți pentru a vă simți echilibrat.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă sunteți introvertit, sau doriți să explorați mai departe personalitatea dvs., luați în considerare luarea unui test de personalitate ca indicatorul de tip Myers-Briggs. Fiți conștienți de faptul că, în timp ce testele de personalitate vă pot oferi o perspectivă asupra dvs., ei nu vă pot oferi întreaga imagine.
  • Tulburarea de anxietate socială sau fobia socială poate duce oamenii să sufere de timiditate extremă și de teama de interacțiunile sociale, cum ar fi întâlnirea cu oameni noi, vorbind cu alții sau evenimente sociale. Această teamă se poate concentra pe a fi judecată sau examinată de ceilalți despre modul în care arăți, ceea ce spui sau ceea ce presupuneți că oamenii se gândesc la tine. Dacă credeți că ați putea suferi de o tulburare de anxietate, luați în considerare vorbind cu un consilier sau terapeut.
  • Depresia se caracterizează printr-o dispoziție tristă și fără speranță, împreună cu o pierdere de interes sau de plăcere în lucruri care de obicei vă interesează. Mulți oameni cu depresie încheietoare de la prieteni, familie și cei dragi, dar forma de sprijin pe care acești iubiți pot fi una dintre cele mai bune modalități de a sări din depresie. Dacă simțiți că suferiți de depresie, spuneți cuiva, unui prieten, unui membru al familiei, oricine aproape de dvs. Luați în considerare căutarea ajutorului de la un consilier sau terapeut profesional.
  • Imagine intitulată Evitați persoanele Pasul 2
    2. Stai acasă. Cea mai bună modalitate de a evita oamenii este de a rămâne acasă. Sunt oameni în afara, așa că nu ieși afară.
  • Citiți o carte sau vizionați un film. Explorați internetul. Joacă un joc. Face ceea ce vă lovește fantezia.
  • Luați în considerare întoarcerea telefonului, sau puneți-o pe "tăcut". Opriți aplicațiile de chat bazate pe Internet, cum ar fi Facebook Messenger, Skype sau Hangouts Google.
  • Rețineți că aceasta nu poate fi o soluție pe termen lung pentru dvs. Stai acasă pentru o zi este un lucru. Rămânând acasă timp de o săptămână sau o lună este în întregime altul.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 3
    3. Nu fi abordabil. Dacă trebuie să ieșiți, puteți renunța la anumite atitudini și indicii sociale care vor împiedica oamenii să se apropie.
  • Nu faceți contact vizual. Se spune că ochii sunt ferestrele sufletului. Contactul cu ochii poate fi un indiciu social pe care doriți să interacționați cu cineva: inițiază conexiunea și stabilește conștientizarea reciprocă. Uită-te la telefonul tău, într-o carte, în lumea din jurul tău sau la picioarele tale, doar nu în ochii cuiva!
  • Purtați căști sau căști. Ascultați muzică, ascultați podcast-uri sau purtați căști pentru a descuraja oamenii. Indiferent dacă călătoriți cu trenul, mergeți pe o stradă sau așezați într-un parc, oamenii pot fi mai ezitanți să vă apropiem dacă aveți căști înăuntru.
  • Citit. Ține-ți nasul într-o carte, un ziar, un Kindle sau un iPad. Absorbiți-vă în ceea ce citiți, iar oamenii pot fi ezitanți să vă deranjeze.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 4
    4. Du-te la un loc îndepărtat. Dacă doriți să evitați oamenii, mergeți acolo unde nu există oameni.
  • Luați în considerare campingul pentru un weekend. Scăpați de agitația vieții într-o zonă populată. Asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. și pregătiți-vă corect pentru călătorie.
  • Vizitați un parc județean, stat sau național. Verificați zona dvs. pentru conservarea spațiului deschis, a pădurilor naționale și a zonelor de sălbăticie. Du-te pentru o plimbare lungă, sau doar stai și ia în tăcere. Asigurați-vă că asigurați permisele corespunzătoare și respectați regulile parcului.
  • Fiți conștienți de faptul că ați putea întâlni oameni chiar și în zonele de sălbăticie. Există miliarde de oameni care răstoarnă această planetă și va fi foarte dificil să se evite pe toți. Dacă întâmpinați o altă persoană în sălbăticie: fiți politicoși, salut, și apoi continuați de-a lungul drumului.
  • Metoda 2 din 2:
    Evitând o anumită persoană
    1. Imaginea intitulată Evitați oamenii Pasul 5
    1. Cunoașteți programul și obiceiurile persoanei. Dacă știți unde va fi cineva la un moment dat, este mult mai ușor să le evitați.
    • Aflați unde lucrează, dacă nu știți deja. Evitați locul lor de muncă. Dacă lucrați cu persoana, adresați-vă managerului dacă puteți lucra o schimbare diferită.
    • Evitați participarea la partide și alte adunări în care știți că această persoană va fi prezentă sau încercați să vă răsturnați participarea, astfel încât să nu existazi în același timp. Dacă un eveniment a fost organizat prin Internet, verificați lista de oaspeți înainte de a vă prezenta.
  • Imaginea intitulată Evitați persoanele Pasul 6
    2. Schimbați rutinele. Identificați când și unde întâlniți această persoană și evitați acele situații. Dacă observați că continuați să intrați în cineva, schimbați-vă obiceiurile să le țineți din păr.
  • Dacă nu puteți evita situațiile în care întâlnim de obicei persoana, spuneți că aveți o clasă împreună sau lucrați împreună. Luați în considerare luarea de pași mai mari: Aruncați clasa sau găsiți un loc de muncă diferit. Încercați să vă petreceți timpul să interacționați cu alți oameni, astfel încât să nu vă găsiți singur cu această persoană.
  • Luați o altă cale spre școală sau lucrați în fiecare zi. Ia o altă traseu acasă. Dacă de obicei stai undeva după școală, ia în considerare titlul direct acasă.
  • Dacă sunteți îngrijorat că cineva vă urmărește sau vizionați-vă, schimbați-vă mai des rutinele. Nu luați niciodată acasă acasă. Spuneți unui părinte, unui profesor sau unui prieten responsabil.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 7
    3. Evitați persoana pe mass-media socială. Ignorați mesajele lor și fiți atenți la informațiile personale pe care le postați. Viața dvs. online poate fi mai publică decât vă dați seama.
  • Considera Blocarea persoanei pe Facebook. Considera "neprietenos" persoana, și stabilind setările dvs. de confidențialitate, astfel încât să nu vă poată vedea postările. Acest pas poate deveni necesar dacă o persoană nu va înceta să vă hărțuiască.
  • Ștergeți persoana din orice conturi media sociale relevante: Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat etc. Cu cât sunteți mai puțin conectați la o persoană, cu atât este mai ușor să le evitați.
  • Fiți conștienți de faptul că dacă blocați sau ștergeți o persoană din profilul dvs. social media, el sau ea poate observa. Acest lucru poate trimite un mesaj puternic pe care nu doriți să îl asociați cu persoana, dar poate, de asemenea, să inflamezi situația.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 8
    4. Nu ridicați telefonul pentru numere necunoscute. Lăsați inelul de apel până când va merge la mesageria vocală. Dacă încercați să evitați pe cineva, dar încearcă să vă atingă, aceștia își pot ascunde numărul sau pot folosi un telefon care nu este al lor.
  • Dacă spune ID-ul apelantului "restricționat" sau "privat", nu raspunde. Dacă apelul este important, apelantul va lăsa un meaj vocal sau va găsi o altă modalitate de a ajunge la tine.
  • Dacă locuiți în u.S., Mulți furnizori de servicii de telefonie oferă un serviciu care vă ajută să identificați ultimul apel: dacă vă pierdeți un apel de la un număr necunoscut și doriți să știți cine a fost, formați * 69. Veți auzi numărul de telefon asociat cu ultimul apel și, în unele zone, data și ora apelului.
  • Considera Blocarea unui număr astfel încât persoana să nu vă poată suna de la propriul telefon.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 9
    5. Evitați contactarea ochilor cu persoana. Contactul cu ochii este un Cue pentru interacțiunea socială și pot lua această conexiune ca o invitație de a vorbi cu dvs.
  • Dacă faceți accidental contactul cu ochii, nu țineți privirea. Priviți repede, și găsiți pe altcineva că puteți interacționa cu.
  • Dacă aveți nevoie să mergeți undeva și persoana este în cale, dați-le o daneză largă. Ia în considerare în așteptare până când pleacă. Nu le dați un motiv pentru a vă vorbi.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 10
    6. Evitați să fiți singuri cu persoana. Există siguranță în numere. Petreceți-vă timpul în grupuri, vorbind cu ceilalți, astfel încât să nu vă găsiți că interacționați unu la unul cu persoana pe care încercați să o evitați.
  • Dacă sunteți într-un grup, persoana pe care încercați să o evitați poate fi intimidantă pentru a vă apropia. Oriunde te duci la clasă, la prânz, chiar și la baie. Încercați să păstrați cel puțin o persoană cu dvs.
  • Dacă absolut trebuie să interacționați cu persoana unu-la-una, încercați să încheiați conversația cât mai repede posibil. Nu-i lăsați să vă momească să păstrați conversația. Faceți o scuză: ("Trebuie să ajung la clasă."Sau" am întârziat pentru o întâlnire.") Și ieșiți de acolo.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 11
    7. Considera Obținerea unei comenzi de restricționare Dacă simțiți că sunteți în pericol. Dacă încercați să evitați pe cineva și nu vă vor părăsi singuri, poate doriți să implicați autoritățile pentru a opri problema.
  • Comenzile de restrângere pot lua diverse forme. Puteți obține o ordine de reținere pentru a păstra pe cineva să vă hărțuiască - puteți obține o comandă de restricție pentru a păstra o persoană la o anumită distanță de tine (i.E. 50 sau 100 de metri) în orice moment și puteți obține o ordine de restricție pentru a forța pe cineva să se miște din casa dvs.
  • Dacă o persoană te face să te simți inconfortabil, cheamă pe cineva. Spuneți unui prieten, unui membru al familiei, unui profesor sau unui adult responsabil. Asigurați-vă că cineva aproape de tine știe unde ești.
  • Dacă vă aflați în pericol imediat, sunați la 911. Spune-i dispecerului unde ești, cine ești, și cine te urmărește. Ajungeți într-un loc sigur, ca o sală de clasă, un magazin, o casă prietenoasă sau o zonă puternic populată. Blocați-vă într-o baie, dacă aveți, și sunați la 911 de acolo.
  • Imagine intitulată Evitați oamenii Pasul 12
    8. Luați în considerare confruntarea cu persoana. Poate fi stresant să vă petreceți timpul de mers pe jos pe ouă, încercând să evitați pe cineva. Dacă vorbești direct cu persoana, este posibil să vă puteți rezolva problema.
  • Gândiți-vă la ceea ce este problema și planificați exact ce veți spune. Cauți problema aici sau sunteți ei? Încercați să vă păstrați emoțiile în check-fi calm, rațional și pacient.
  • Atenție. Gândiți-vă la modul în care persoana va reacționa. Dacă sunteți îngrijorat că el sau ea poate deveni violentă, luați în considerare utilizarea unui mediator. Aduceți un prieten reciproc sau membru de familie sau închiriați un mediator profesionist.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar