Cum de a scăpa de un cobai

Dacă vă îngrijiți de un porc de guinee, este posibil să aveți nevoie doar să o spălați o dată pe lună, deoarece cobaiii sunt ca pisicile - se păstrează curate. Porcii de la Guineea sunt minunați la păstrarea curată, dar este posibil să fiți să vă scăldați dacă are o infecție sau un abces. Doar scăldați porcul guineei dacă aveți absolut nevoie să faceți acest lucru nici o stres inutil. Din fericire, dacă țineți calmul de porc Guineea, îl puteți spăla cu ușurință cu un șampon de porc de cobai și să aveți blana curată și să se usuce în cel mai scurt timp.

Pași

Partea 1 din 3:
Spălarea porcului Guineei
  1. Imagine intitulată baie un pas de cobai 1
1. Calmează-ți guinea înainte de a se îmbăta. Porcul dvs. de guinee va deveni probabil anxios sau frică dacă pur și simplu îl plasați într-un recipient de apă. Pentru a vă relaxa cobai, țineți-o aproape de voi, discutați cu ea într-o voce liniștitoare și mângâiați ușor blănurile. De asemenea, puteți da porcului Guineei un tratament, cum ar fi o foaie de salată sau o felie de castraveți pentru ao distrage.
  • Dacă aveți nevoie să scăpați mai mult de un cobai, spălați-le unul câte unul, astfel încât să nu se rănească sau să se agraveze reciproc. Veți putea, de asemenea, să aveți mai multă atenție unui singur porc de guinee decât două la un moment dat.
  • Dacă porcul dvs. Guineea acționează Jumpy, setați-l într-o cutie mică și purtați caseta în zona de îmbăiere.
  • Imagine intitulată baie un pas de cobai 8
    2. Ștergeți blana murdară a guinei cu o cârpă umedă. Înainte de a vă da guinei o baie completă, încercați să scoateți murdăria de suprafață cu o cârpă umedă. Îndepărtați o cârpă curată în apă caldă și scoateți-o afară. Apoi ștergeți cârpa peste plasturele murdare de blană. Dacă blana arată curată, nu va trebui să spălați porcul guineei în apă.
  • Evitați utilizarea tratamentelor de praf care sunt anunțate pentru a păstra Curățați porcii Guineea. Deoarece porcii de la Guineea nu folosesc praful pentru a se curăța, poate provoca probleme respiratorii dacă porcii de la Guineea îl respiră.
  • Imagine intitulată baie un pas de cobai 1
    3. Se toarnă 2 inci (5.1 cm) de apă în recipient. Pentru a împiedica alunecarea porcului de la Guineea în recipient, puneți o cârpă mică în partea de jos a containerului de baie. Apoi turnați suficientă apă caldă pentru a veni 2 inci (5.1 cm) până la părțile laterale ale recipientului.
  • Evitați utilizarea apei calde, care poate usca sau irita pielea sensibilă a cobaiului. Porcii de guinee nu disprețuiesc, de asemenea, apa rece, deoarece își va reduce temperatura corpului.
  • Porcul tău de guinee ar trebui să poată să se ridice confortabil în apă.
  • Imagine intitulată se blochează un pas de porc de guinee 13
    4. Coborâți porcul de guinee în apă. Puneți încet porcul de guinee în apă, în primul rând. Odată ce porcul dvs. Guineea este în apă, dați-i timp să se adapteze la temperatura și senzația de apă. Nu plecați în timp ce porcul dvs. Guineea este în container.
  • Rămâneți aproape, astfel încât să vă puteți liniști cobaiul. Dacă porcul dvs. Guineea pare dificil în apă, oferă un tratament, astfel încât să dezvolte o asociere pozitivă cu timpul de baie.
  • Imagine intitulată baie un pas de porc de guinee 14
    5. Clătiți porcul de guinee cu apă caldă. Utilizați o ceașcă mică sau pe mâini pentru a scoate apa caldă și turnați-o peste corpul cobaiului până când blana este umedă. Încercați să nu vărsați apă pe față sau în urechile sale.
  • Pentru a preveni intrarea apei în fața coborârii, cupează mâna în spatele feței. Acest lucru ar trebui să devii apa de a intra în ochii și gura lor.
  • Încercați să plasați un prosop laminat sub container, astfel încât este la un unghi de 15 până la 30 de grade pentru a ajuta la deplasarea apei departe de fața guinei.
  • Dacă fața porcului dvs. Guineea este extrem de murdară, folosiți o cârpă umedă pentru a șterge murdăria, dar evitați ochii, nasul, urechile și gura.
  • Imagine intitulată reduce un pas de porc de guinee 15
    6. Frecați câteva picături de șampon în blana de cobai. Alegeți un șampon de siguranță de la Guineea și Squirt câteva picături din ea în mâinile voastre. Masați ușor șamponul în blana de cobai. Să fie la fel de blând cum puteți de când pielea lor este sensibilă și încercați să le păstrați calm.
  • Evitați să obțineți șampon în apropierea feței și a urechilor.
  • Nu folosiți șampoane umane sau câine pe cobai de la Guineea, deoarece acestea ar putea irita pielea de porc Guineea.
  • Dacă trebuie doar să vă curățați porcul de guinee, puneți câteva picături de săpun de mâncare lichid într-un recipient mic cu apă călduță. Frecați apa de săpun pe blana de cobai cu bile de bumbac.
  • Imagine intitulată baie un pas de porc de guinee 14
    7. Clătiți porcul de guinee cu apă caldă. Folosește-ți mâinile și poarcă suficientă apă caldă peste blana de cobai pentru a clăti complet Șamponul Suds. Este important să eliminați toate urmele de șampon, astfel încât reziduul să nu irită pielea cobaiului.
  • Partea 2 din 3:
    Uscarea porcului dvs. Guineea
    1. Imagine intitulată baie un pas de porc de guinee 17
    1. Plasați porcul de guinee pe un prosop curat. Înfășurați-o ușor, astfel încât prosopul să absoarbă cea mai mare parte a umidității și păstrează porcul dvs. Guineea. Nu fi alarmat dacă porcul dvs. Guineea începe tremurând. Acest lucru este natural și ar trebui să se oprească după ce sunt complet uscați.
    • Dacă prosopul devine prea umed, utilizați un nou prosop uscat, astfel încât absoarbe mai multă umiditate.
  • Imagine intitulată se blochează un pas de porc de guinee 18
    2. Prosop-uscat blana de cobai. Utilizați prosopul moale pentru a blot umezeala de la corpul cobaiului. Continuați să apăsați ușor prosopul în blană până când blana este complet uscată. Doar ștergeți în jurul ochilor, urechilor sau nasului guinei dacă sunt pistoi sau încă murdari.
  • Fii blânde când ești prosop, mai ales lângă fața lui Guineea. Evitați frecarea sau spălarea blănurilor.
  • Avertizare: Evitați utilizarea unui uscător de păr pe porcii de la Guineea, deoarece sunt sensibili la căldură și zgomot.

  • Imagine intitulată se blochează un pas de cobai
    3. Periați blana de cobai. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți un porc de guinee cu părul lung. Utilizați o perie de porci moale sau cu guinee pentru a elimina tangurile și pentru a preveni covorașul. Luați-vă timpul când vă periați cobaiul, deoarece probabil se bucură de sentimentul și atenția liniștitoare.
  • Acordați atenție oricăror umflături sau bulgări pe pielea guineei dvs., pe măsură ce vă periați. Dacă aveți vreo preocupare, discutați cu medicul veterinar.
  • Partea 3 din 3:
    Păstrarea guineei dvs. Pig curat
    1. Imagine intitulată se blochează un pas de porc de guinee 11
    1. Schimbați așternutul o dată pe zi. Îndepărtați toate așternuturile din cușcă și înlocuiți-l în fiecare zi. Liniați cușca cu ziarul și răspândirea fânului peste el. Pentru a face ca cusca chiar mai confortabilă pentru porcul dvs. de guinee, suspendați fânul cu pelete de hârtie reciclată sau prosoape vechi.
    • Evitați răspândirea rasurilor de pin, deoarece rasurile pot conține uleiuri care irită pielea cobaiului.
    • De asemenea, puteți utiliza scutece pentru copii sau fleece, atâta timp cât îl schimbați zilnic, utilizați detergenți liberi și clară atunci când le curățați.
  • Imagine intitulată baie un pas de porc de guinee 12
    2
    Curat și dezinfectați cușca o dată pe săptămână. Pentru a curăța cu atenție cușca, îndepărtați toate așternuturile și faceți o soluție de înălbire și apă. Pulverizați soluția în interiorul cuștii și ștergeți-o în jos. Apoi clătiți cușca cu apă de mai multe ori pentru a îndepărta reziduul de înălbire și lăsați-l să se usuce complet înainte de a pune paturi proaspete în.
  • Nu trebuie să dezinfectați cușca, cu excepția cazului în care animalele dvs. se confruntă cu o boală, cum ar fi viermii de apel.
  • Bleach poate provoca iritarea picioarelor, ochilor și a tractului respirator al guineei. Încercați să utilizațiImagine intitulată se blochează un pas de porc Guineea 21
  • Soluție dezinfectantă de casă

    Pentru o soluție de bază, combinați 1 uncie fluidă (30 ml) de înălbitor cu 1 litru US (0.95 l) de apă.

  • Imagine intitulată se blochează un pas de porc de guinee 13
    3. Spot curat după cum este necesar. Verificați cusca guineei pe tot parcursul zilei și droppings sau patch-uri murdare dacă le vedeți. Faceți acest lucru frecvent pentru a vă menține Guineea Pig curat și cușia mirositoare proaspătă.
  • Clătiți mâncărurile alimentare și watererii de-a lungul zilei.
  • Dacă utilizați lenjeria de fleece, încercați curățarea la fața locului cu o mătură de mână pe care o utilizați numai în cușcă.
  • Imagine intitulată baie un pas de porc de guinee 14
    4. Păstrați zona Hutch sau Play de la Guineea departe de murdărie. Dacă hutch-ul porcului Guineei este pus pe murdărie, ia în considerare să se deplaseze fie pe iarbă, fie pe trotuar, în special în timpul lunilor mai reci. Dacă lăsați porcul dvs. Guineea să alerge în afară într-o incintă, alegeți un spațiu de iarbă care nu a expus murdăria.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă porcul de guinee cu părul lung devine foarte murdar în jurul spatelui, tăiați cu grijă părul acolo și, dacă este necesar, faceți o baie obișnuită "Bot Bot" - în cazul în care uziți și spălați regiunile posterioare.
  • Achiziționați o pensulă mică de animale pentru a utiliza pentru periajul blănurilor de cobai. Utilizați o mână ușoară, astfel încât să nu trageți sau să vă loviți peria pe blană.
  • Avertizări

    Guineea de porci care nu-i place apa și porcul dvs. de guinee ar putea deveni încurcat. Doar scăldați porcul de guinee dacă este absolut necesar și nu lăsați-o niciodată nesupravegheată în apă.
  • Evitați spălați frecvent porcul de guinee sau ați putea irita pielea sensibilă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cadă
    • Prosop și prosop
    • Șampon de animale mici
    • Pensulă și pieptene
    • O ceașcă mică
    • Tratamente
    • Uscător de păr
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar