Cum să disece un porc fetal

Porcii au structuri anatomice similare ca om, așa că disecționează îi ajută pe oameni să învețe despre modul în care funcționează propriul corp. În timp ce disecțiile sunt acoperite în cea mai mare parte a claselor de biologie la școală, puteți efectua o disecție în propria dvs. casă pentru a afla mai multe. Cu materialele potrivite și o înțelegere de bază a anatomiei, puteți dispărea cu ușurință un porc fetal și puteți obține o mai bună înțelegere a modului în care funcționează propriul corp!

Pași

Partea 1 din 4:
Configurarea stației dvs. de lucru
  1. Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 1
1. Purtați mănuși, un șorț și protecție a ochilor. Utilizați mănuși de nitril sau cauciuc de unică folosință în timp ce lucrați cu și manipulați porcul fetal. Utilizați ochelari de protecție care acoperă complet ochii pentru a evita orice expunere accidentală la fluidele corporale sau conservanții adăugați la porc. Un șorț vă va ajuta să vă protejați hainele în cazul în care orice stropeste sau scurgeri.
  • Dacă sunteți îngrijorat de a vă îmbolnăvi de mirosul porcului fetal, cumpărați o pereche de ochelari care vă acoperă și nasul.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 2
    2. Setați instrumentele pe o tavă curată. Pentru această disecție, utilizați un bisturiu metalic și o pereche de foarfece de disecție. Plasați instrumentele pe o tavă curată, astfel încât să aveți un loc pentru a le stabili fără a contamina suprafața pe care lucrați.
  • Utilizați prudență în timp ce lucrați cu obiecte ascuțite, astfel încât să nu vă tăiați.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 3
    3. Puneți porcul fetal pe o tavă separată de disecție. Utilizați o tavă suficient de mare pentru a se potrivi porcului fetal. De obicei, un 10 în × 12 în (25 cm × 30 cm) sau tavă mai mare va face trucul. Setați porcul în jos pe partea sa în centrul tăvii.
  • Kiturile de disecție a porcului fetal pot fi achiziționate online pentru o perioadă de 29 de dolari.95 USD.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 4
    4. Legați porcul la tavă cu șir, așa că este partea de burtă în sus. Lega un nod în jurul unuia dintre picioarele din față ale porcului și rulați șirul sub tavă de cealaltă parte. Faceți un nod în jurul celuilalt picior frontal, astfel încât porcul este ținut în siguranță în tavă. Utilizați o a doua bucată de șir pentru a lega picioarele de fund împreună în același mod, astfel încât porcul se află pe spate.
  • De asemenea, puteți utiliza benzi de cauciuc care sunt legate între ele în loc de un șir.
  • Partea 2 din 4:
    Examinând capul
    1. Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 5
    1. Tăiați părțile laterale ale gurii cu un bisturiu pentru a deschide maxilarul inferior. Așezați lama scalpei în colțul gurii porcului. Utilizați mișcări scurte înainte și înapoi, astfel încât să puteți deschide maxilarul inferior mai larg și să observați anatomia interioară. Urmați curba limbii, astfel încât să nu tăiați acoperișul gurii porcului.
    • Veți întâlni mușchii și articulațiile pe măsură ce tăiați gura deschisă. Încetinei prin ele, astfel încât scalpelul dvs. nu alunecă.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 6
    2. Localizați palatul tare și moale. Uită-te la acoperișul gurii porcului pentru a-și găsi palatele grele și moi. Zona rozită, bony lângă botul este palatul dur, în timp ce țesutul mai moale lângă gât este palatul moale. Aceste palate sunt folosite pentru a separa cavitatea orală din cavitatea nazală.
  • Puteți simți propriul palat tare și moale, mișcându-ți limba peste acoperișul gurii.
  • Imagine intitulată Distribuiți un pas de porc fetal 7
    3. Găsiți Epiglottis și Glottis. Epiglotul este o clapetă mică carne în partea din spate a gâtului sub palatul moale. Utilizați o mică sondă metalică sau degetele pentru a trage epiglottis în sus pentru a dezvălui glottisul sau deschiderea în epiglottis.
  • Epiglotul acoperă vântul în timp ce mănâncă astfel mâncarea sau lichidul nu poate intra în plămâni.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 8
    4. Închideți maxilarul prin împachetarea unei benzi de cauciuc în jurul botului. Închide gura porcului prin aducerea maxilarului inferior pentru a-și îndeplini maxilarul superior. Înfășurați o bandă de cauciuc în jurul boii de porc de mai multe ori, așa că este ținută complet închisă.
  • Partea 3 din 4:
    Deschiderea cavității abdominale
    1. Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 9
    1. Face incizii diagonale sub maxilar spre sternum. Începeți la colțurile maxilarului și folosiți-vă scalpelul pentru a tăia pielea porcului. Puneți-vă tăierea în centrul pieptului și apoi faceți o altă tăietură diagonală din cealaltă parte a maxilarului său. Incizia va fi în formă de V când ați terminat.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 10
    2. Tăiat din partea de sus a sternului până la regiunea pubiană a porcului. Începeți la punctul V în partea de jos a incizii. Faceți o tăietură dreaptă a lungimii corpului porcului folosind bisturiu. Țineți cordonul ombilical cu mâna non-dominantă și lucrați pe scalpel în jurul acestuia. Terminați-vă tăierea când ajungeți la zona dintre picioarele posterioare ale porcului.
  • Nu tăiați prea adânc în piele sau altfel ați putea deteriora organele interioare înainte de a vă uita la ele. Dacă nu tăiați complet prin piele, lucrați încet vârful scalpei înapoi prin incizie.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 11
    3. Ridicați clapeta în formă de V din corp și fixați-o la maxilarul inferior. Ridicați clapeta cu mâna non-dominantă, pe măsură ce tăiați prin țesutul cu lovituri scurte ale bisturii. Odată ce ați expus traheea (esofagul de vânt) și esofagul porcului, înjunghiați un știft metalic prin clapetă, astfel încât acesta este fixat pe maxilarul inferior.
  • Țineți scalpelul lateral pentru a tăia țesutul conjunctiv. În caz contrar, puteți tăia în organele din interiorul porcului.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 12
    4. Slice prin țesut pentru a separa pielea din cușca. Țineți pielea departe de cușca cu coaste și utilizați-vă scalpelul pentru al separa de oase. Deconectați țesutul până la calea inferioară a cavității pieptului, astfel încât să puteți accesa cu ușurință mai târziu.
  • Utilizați numai vârful scalpei și trageți pielea departe cu mâna dvs. non-dominantă pentru a ușura lucrarea.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 13
    5. Efectuați tăieturi orizontale în partea inferioară a cuștii cu coastele și a gropi pe fiecare parte. Țineți pielea cu mâna non-dominantă în timp ce utilizați foarfecele cu cealaltă. Face tăieturi pe fiecare parte a porcului sub picioarele din față și deasupra picioarelor posterioare. Îndepărtați pielea înapoi, astfel încât să stea plat pe tavă.
  • Aceasta deschide cavitatea toracică, astfel încât să nu trebuie să lucrați în jurul pielii în timp ce scoateți organele.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 14
    6. Utilizați foarfecele în partea de jos a cavității toracice pentru a îndepărta placa de piept. Așezați vârful foarfecă-vă în partea de jos a cuștii coastei și tăiați oasele de pe fiecare parte a porcului. Odată ce coastele sunt detașate, scoateți-le de la porc pentru a-și expune inima și plămânii.
  • Nu încercați să utilizați sfaturile foarfecelor pentru a tăia oasele. În schimb, faceți tăieturile astfel încât coastele să fie mai aproape de mijlocul lamelor foarfecelor.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 15
    7. Tăiați prin trahee și esofag. Localizați tuburile din apropierea maxilarului inferior al porcului. Utilizați-vă scalpel pentru a îndepărta traheea și esofagul. Concediu 1.5 în (3.8 cm) atașați la organele din piept.
  • Traheea este de vânt, aducând aer în plămâni. Esofagul este una dintre primele secțiuni ale sistemului digestiv și duce la stomac.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 16
    8. Ridicați traheea și esofagul și tăiați țesutul conjunctiv inferior. Prinde traheea și esofagul între degetul arătător și degetul mare și folosiți vârful scalpei pentru a tăia țesutul sub organe pe măsură ce le ridicați. Lucrați aproape de coloana vertebrală, astfel încât organele să fie libere în cavitate.
  • Aveți grijă să nu deteriorați niciuna dintre organele cu lama scalpelului.
  • Lăsați rinichii intacte pe partea din spate a porcului.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 17
    9. Faceți o incizie finală la sfârșitul intestinelor mari pentru a elimina organele. Tăiați unde intestinele mari întâlnesc rectul cu foarfece sau cu scalpelul. Odată ce incizia a fost făcută, ridicați cu grijă toate organele din cavitatea pieptului porc și le-ați pus la o parte pentru a le examina.
  • Plămânii și inima pot fi găsiți în partea de sus a blocului de organe.
  • Ficatul este un roșu maroniu închis și poate fi găsit chiar sub plămâni. Ficatul acoperă stomacul și splina.
  • Partea inferioară a blocului de organe conține intestinele mari și mici, care vor arăta ca tuburi gri sau roz.
  • Partea 4 din 4:
    Curățarea stației de lucru
    1. Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 18
    1. Puneți porcul și organele într-o pungă de plastic pentru a dispune de ea. Porcul dvs. disecat nu poate fi aruncat în coșul de gunoi. Contactați instalația locală de gestionare a deșeurilor pentru a determina metodele adecvate de eliminare a porcului.
    • Porcii fetali conțin conservanți cum ar fi formaldehida sau formalină, care pot fi toxice pentru mediu dacă nu este aruncată în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de porc fetal 19
    2. Sanitizați-vă uneltele și stația de lucru. Înmuiați instrumentele în apă cu săpun fierbinți timp de cel puțin 20 de minute sau le conduceți printr-o mașină de spălat vase. Utilizați o dezamăgire și un săpun antibacterian pentru a curăța zona pe care ați efectuat disecția, chiar dacă nu ați vărsat nimic pe suprafață.
  • Nu utilizați Bleach în timpul curățării instrumentelor, deoarece acest lucru ar putea determina corodarea instrumentelor metalice.
  • Imaginea intitulată Distribuiți un pas de porc fetal 20
    3. Spălați-vă mâinile când ați terminat. Scoateți mănușile și aruncați-le în coșul de gunoi. Utilizați un săpun de mână antibacteriene și cea mai tare apă pe care o puteți ocupa pentru a vă curăța mâinile timp de cel puțin 30 de secunde. Uscați-le pe un prosop curat odată ce ați terminat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați un notebook pentru a lua note, face desene și înregistrați ceea ce găsiți în interiorul porcului.

    Avertizări

    Purtați întotdeauna mănuși și protecția ochilor în timp ce lucrați cu porcul fetal.
  • Utilizați prudență în timp ce lucrați cu obiecte ascuțite, cum ar fi scalpelul și foarfecele.
  • Întotdeauna curățați și dezinfectați zona odată ce ați terminat disecția.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar