Cum să curățați o cușcă de cobai

Porcii de guinee sunt adesea apreciați ca animale de companie excelente. Ele au de obicei o personalitate agreabilă și au tendința de a avea o durată de viață relativ lungă în comparație cu alte animale mici. Dar, ca fiecare animal de companie, cobaiul au nevoie de un mediu sigur, curat și sănătos pentru a prospera.

Pași

Partea 1 din 4:
Făcând confortabilul porcului guineei
  1. Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 1
1. Rețineți porcul de guinee. Faceți acest lucru prin plasarea ușoară a unei mâini în jurul pieptului, menținându-vă degetul mare sub maxilarul porcului guinei. Utilizați cealaltă mână pentru a sprijini posteriunile posterioare ale lui Guineea, ținându-l în poziție verticală între cele două mâini.
  • Este important să vă ocupați de porcul de la Guineea, suficient încât să nu cadă, dar nu atât de ferm încât să-și rănească corpul. Fiți conștienți de faptul că, dacă porcul dvs. Guineea este predispus la nervozitate sau skittism, ar putea încerca să se rătăcească din mâini și să sară, ceea ce poate duce la vătămări grave.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 2
    2. Luați porcul de la Guineea din cușcă. Odată ce porcul dvs. Guineea este corect restrâns, mutați-l într-un spațiu sigur, închis, din care nu poate scăpa. Asigurați-vă că cineva se uită în jurul valorii de cobai și că nu există zgomote puternice în jurul valorii de care să-l sperie. Cineva vă poate ține porcul dvs. Guineea dacă doriți.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de porc Guineea Pasul 3
    3. Groom porcul dvs. Guineea, după cum este necesar. Porcii de guinee cu părul lung trebuie să fie periat zilnic. Dacă aveți nevoie să vă îngrijorați sau să vă scăldați porcul dvs. Guineea, poate fi mai ușor să faceți acest lucru, în timp ce animalul dvs. de companie este în afara cuștii sale.
  • Cu excepția cazului în care porcul dvs. Guineea a devenit lipicios sau mirositor, ar trebui doar să fie scăldată de maximum 2-3 ori pe an.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de porc Guineea Pasul 4
    4. Dă-ți porcul de guinee unde să se ascundă. Animalul dvs. de companie ar trebui utilizat pentru a avea un loc de ascundere desemnat în cuști permanentă. Când îți îndepărtați porcul de la Guineea de la domiciliu, se poate înspăimânta. Dacă nu vă puteți potrivi cu ascunderea permanentă a locului în spațiul temporar închis, faceți un mic spațiu temporar prin tăierea fundului dintr-o cutie de carton.
  • Partea 2 din 4:
    Curățarea cuscarii guineei porcului dvs. zilnic
    1. Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 5
    1. Spot-cușcă. Îndepărtați excesul de alimente și deșeurile și curățarea la fața locului, după cum este necesar cu un prosop de hârtie umed. Scoateți orice lenjerie murdară și înlocuiți-o cu așternut uscat și proaspăt.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 6
    2. Reumpleți alimentele și apa. Acest lucru ar trebui făcut în fiecare zi. Dacă porcul dvs. Guineea va scurge apa în vasul alimentar, îndepărtați alimentele și completați vasul cu alimente proaspete și uscate.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 7
    3. Spălați mâncăruri și mâncăruri de apă în apă fierbinte, cu săpun. A face acest lucru în fiecare zi va ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor în alimente și recipiente cu apă.
  • Partea 3 din 4:
    Realizarea curățării săptămânale
    1. Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 8
    1. Planificați să efectuați curățenie detaliată despre o dată pe săptămână. Deși este necesară întreținerea zilnică și curățarea la fața locului, va trebui, de asemenea, să curățați cu atenție cușia de cobai o dată în fiecare săptămână. Acest lucru vă va asigura că porcul dvs. Guineea este sănătos și fericit, iar mediul său este fără miros.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 9
    2. Îndepărtați totul de la cuștia guinei. Când faci o curățare temeinică, îndepărtați toate jucăriile animalelor de companie, precum și castronul alimentar, sticla de apă și locul ascuns.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 10
    3. Spălați sticla de apă și castronul alimentar. Un porc de la Guineea va obține adesea bucăți de așternut și / sau cădere în castronul alimentar, deci este important să curățați în mod regulat bolile alimentare și de apă.
  • Goliți orice mâncare și apă rămasă. Apoi, rulați niște apă caldă și scufundați sticla de apă și castronul alimentar. Lăsați-i în chiuvetă să se usuce în timp ce curățați cuști.
  • Dacă locul de ascundere a animalelor de companie poate fi spălat, este o idee bună să o clătiți, de asemenea.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 11
    4. Luați cușca în locul în care intenționați să o curățați și să obțineți o pungă mare de gunoi. Periați cu grijă totul în sac, îndepărtând toate materialele substratului din incintă.
  • Pentru cuști foarte mari, este la îndemână să aibă un scooper de pisică pentru a răsturna cuștii. Nu utilizați același lucru ca pisica, câinele sau alt animal de companie.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de porc Guineea Pasul 12
    5. Pulverizați interiorul cuștii în jos. Puteți utiliza un detergent ușor sau puteți amesteca apă caldă cu trei părți și oțet albă distilată dintr-o parte. De asemenea, puteți utiliza 1 Partea de înălbire la 32 de apă (înălbitor de 1/2 cană la 1 galon de apă).
  • Pentru pete și mese mai adânci, utilizați oțet nediluat, dar asigurați-vă că ați curățat bine după aceea!
  • Permiteți dezinfectantului să stea la suprafață timp de 10 minute, astfel încât să aibă timp să funcționeze, ucigând bacterii și alte elemente dăunătoare.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de porci Guineea Pasul 13
    6. Clătiți cușca. După ce a permis ca dezinfectantul să stea, clătiți bine fiecare suprafață a cuștii cu apă fierbinte. Asigurați-vă că nu există reziduuri din dezinfectant pe orice suprafață.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de porc Guineea Pasul 14
    7. Uscați cușca cu prosoape de hârtie. Dacă aveți timp, puteți lăsa să se usuce la aer. Este important să vă asigurați că cușia de cobai a guineei este complet uscată înainte de a stabili ziarul și așternutul, deoarece umezeala poate provoca rapid o problemă de mucegai care poate duce la boală pentru animalul dvs. de companie.
  • Partea 4 din 4:
    Configurarea casei de companie
    1. Imagine intitulată Curățați o cușcă de porc Guineea Pasul 15
    1. Liniați cușca cu ziar nou proaspăt și curat, apoi completați cu așternutul. Ar trebui să faci patul de aproximativ 1-3 inci adâncime sau 2.5-7.6 centimetri.
    • Tu ar trebui nu folosiți niciodată cudele de cedru sau de pin. Deși aceste jetoane de lemn sunt adesea vândute pentru utilizarea în cuști, ele conțin efectiv substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru porcul dvs. Guineea.
    • În general, fânul face o alegere bună a patului. Dar fânul umed poate porni creșterea fungică, și fânul uscat, praf poate provoca probleme respiratorii.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de cobai Pasul 16
    2. Asigurați-vă că cusca este complet uscată înainte de a pune ziarul și așternutul. Punerea în jos a paturilor noi și a ziarului pe o suprafață umedă poate duce rapid la creșterea mucegaiului și a ciupercilor în cușcă.
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de porc Guineea Pasul 17
    3. Puneți cușca împreună (dacă ați luat-o în afară) și puneți jucăriile și lucrurile înapoi în locurile lor. Ascundeți tratamentele preferate ale animalului de companie în prosopul de hârtie sau atârnați-le cu o bucată de șir. (Dar asigurați-vă că porcul dvs. poate ajunge la el!)
  • Imagine intitulată Curățați o cușcă de porc Guineea Pasul 18
    4. Controlul mediului. Amintiți-vă că porcii de la Guineea au nevoie de o temperatură constantă, iar cușca animalul dvs. nu ar trebui să fie expusă la surse directe de căldură sau rece. Cel mai bine este să păstrați temperatura camerei de la scăderea sub 70 de grade Fahrenheit (21.1 grade Celsius) sau obținerea peste 90 de grade Fahrenheit (32.2 grade Celsius).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți mai mult de un porc de guinee curățați-l de două ori pe săptămână.
  • Majoritatea experților pe animale recomandă să ofere un loc de coborâre într-un loc de ascundere în cușcă.
  • Nu puneți niciodată porcul de la Guineea într-o minge de exerciții în timp ce vă curățați cușca. Chiar și cele mai mari bile fac că porcii de guinee se simt prinși și speriat, și indiferent de dimensiunea, ambele bile și roțile ar putea să vă rănească sever coloana vertebrală a guinei, ceea ce duce la vizite și medicină și poate chiar chirurgia sau moartea.
  • Nu folosiți niciodată cudele de cedru sau de pin. Ele pot fi otrăvitoare. Aspen Shavings sau Shreddings de hârtie sunt opțiuni bune.
  • Utilizați fie un burete, fie o cârpă mică, proaspătă și o soluție diluată de oțet albă distilată pentru a șterge / pulveriza piggii acasă. Nu utilizați Windex sau orice altă spray de curățare, deoarece poate fi dăunătoare pentru cavitatea dvs.
  • Dați-vă lui Guinee porc ceva pentru a mesteca în cușcă. Lemn netratat este cel mai bun, deoarece plasticul poate fi înghițit și dăunează animalului dvs. de companie.
  • Pentru a vă ajuta să vă curățați cușca, puneți un nivel de ziar sub pat. În acest fel, puteți să-l rotiți când timpul pentru a reîmprospăta cuștii.
  • Există multe spray-uri de curățare / șervețele de cușcă pentru animale de companie disponibile la magazinele de animale de companie dacă nu vă simțiți confortabil folosind ceea ce aveți la domiciliu.
  • Lăsați o suprafață aspră într-o mică zonă a cuștii de cobai, astfel încât să poată păstra unghiile o dimensiune sensibilă!
  • Ar trebui să vă dați legumele proaspete de cobai în fiecare zi, dar asigurați-vă că vă faceți cercetarea înainte de a vă face. De exemplu, ardeii de clopot sunt o mare sursă de vitamina C.
  • Avertizări

    Nu folosiți chips-uri de lemn sau rumeguș în timp ce provoacă vătămări grave pentru animalul dvs. de companie. Pedingul de cedru poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar putea pinul. Pinul uscat la cuptor este potrivit pentru așternut dacă nu este disponibil nimic altceva.
  • Întotdeauna aveți cineva care supraveghează porcii de la Guineea. Porcii Guineei sunt naturali curioși și pot intra într-o mulțime de probleme.
  • Curățarea cușinii porcului cel puțin în fiecare săptămână este foarte importantă în menținerea sănătății animalelor de companie.
  • Porcii de guinee au nevoie de o temperatură constantă. Cască de cobai din Guineea nu trebuie să fie expusă la surse directe de căldură sau rece.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar