Cum de flambe

Flambéingul este o modalitate interesantă de a vă face alimentele mai aromă. Focul iese repede, dar creează un spectacol destul de impresionant! Cu unele preparate și măsuri de precauție, puteți aplica în siguranță această tehnică de gătit la feluri de mâncare dulci și savuroase.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea lui Flambé
  1. Imagine intitulată Flampa Pasul 1
1. Măsurați ingredientele dvs. Indiferent dacă intenționați să fulgi o friptă, un pește, un vas de fructe sau un desert, pune totul în fața ta pentru a vă asigura că aveți ceea ce aveți nevoie înainte de a începe înainte de a începe. Măsurați alcoolul pe care îl utilizați și îl puteți potrivi mai târziu.
  • Imagine intitulată Flambe Pasul 2
    2. Alegeți o lichior de 80 ° C sau 40% alcool de lichid de volum. Conținutul de alcool din lichiorul dvs. este important deoarece va determina inflamabilitatea vasului dvs. Un conținut mai mare de alcool este prea combustibil și vă poate pune în pericol siguranța. Pe de altă parte, un conținut de alcool mai mic nu poate să se aprindă deloc.
  • Imagine intitulată Flampa Pasul 3
    3. Împerecheați alimentele pe care le gătiți cu lichiorurile preferate. Pentru arome dezvoltate, pereche de rom sau fructe aromate de fructe cu mâncăruri de fructe și deserturi și pereche whisky sau cognac cu carne. În cele din urmă, du-te cu profilul lichiorului care vă place cel mai bine. De exemplu, nu ezitați să utilizați gin sau vermut pe mâncăruri savuroase dacă acesta este alcoolul dvs. de alegere.
  • 4. Pregătiți-vă și gătiți felul de mâncare pe care doriți să-l Flambé. Urmați rețeta pe care o aveți în fața dvs. Țineți minte, vor exista pași suplimentari în funcție de ceea ce faceți. Unele feluri de mâncare tradiționale includ suzette, Banane Foster, și Chateaubriand.
  • 5. Încălziți lichidul singur înainte de ao folosi pe vasul dvs. Lichidul rece sau rece nu se va aprinde, ceea ce ar putea ruina mâncarea. Încălziți alcoolul pe șurubul dvs. folosind o cratiță cu laturi mari. Păstrați lichiorul peste flacără până când veți vedea bulele încep doar să se formeze la aproximativ 130 de grade Fahrenheit sau 54 grade Celsius.
  • În loc să încălzească alcoolul pe un stove, utilizați un cuptor cu microunde. Setați-l la o putere de 100% și asigurați-vă că utilizați un castron cu microunde. Se încălzește lichidul timp de 30 până la 45 de secunde pentru rezultate optime.
  • Partea 2 din 3:
    Flambéing-ul tău
    1. Imagine intitulată Flampa Pasul 6
    1. Utilizați o tigaie de flambé. Dacă nu aveți unul, puteți folosi o tigaie mare cu un mâner lung și laturi adânci. Asigurați-vă că totul este la temperatura corespunzătoare și verificați dacă există meciuri sau o brichetă apropiată.
    • Pentru feluri de mâncare de fructe, utilizați o tigaie superficială preîncălzită.
    • Pentru mâncăruri de carne, utilizați o tigaie de forare sau smalț.
  • 2. Se toarnă lichidul cald în tigaie deasupra vasului dvs. pregătit. Odată ce vasul dvs. este gata, adăugați lichiorul la tigaie. Scoateți tigaia de la arzătorul aprins înainte de a adăuga alcoolul. Acest lucru este deosebit de important dacă utilizați un arzător de gaz. Se toarnă ușor, înclinați tava de la tine și de oaspeții tăi.
  • 3. Aprindeți marginile tigaiei. Scoateți tigaia de la arzător și utilizați o brichetă lungă de grătar sau o potrivire lungă pentru ao aprinde. Aprinde tigaia imediat, astfel încât alimentele nu riscă să absoarbă lichidul crud, care să-și distrugă aroma. Încercați să aprindeți vaporii mai degrabă decât alcoolul lichid direct.
  • 4. Setați tigaia pe arzător. Odată ce mâncarea este aprinsă, puneți-vă panoul înapoi pe arzător. Agitați ușor tigaia peste aragaz, astfel încât flăcările și alcoolul distribuie uniform. Alcoolul distribuit uniform creează o aromă distribuită uniform.
  • 5. Gătiți mâncarea până când lichidul a dispărut. După aproximativ 15-30 de secunde, alcoolul va găti și flăcările vor muri. Lăsați focul să iasă în mod natural, astfel încât aroma astringentă de alcool arde. Pentru a păstra aroma de alcool, acoperiți flăcările cu un capac înainte de a ieși în mod natural.
  • Imagine intitulată Flampa Pasul 11
    6. Serviți oaspeții dvs. impresionați! Placă și servi felul de mâncare imediat după ce flăcările mor în jos. Nu este nevoie de timp de răcire, ceea ce înseamnă că nimic nu va sta între tine și masa ta delicioasă.
  • Partea 3 din 3:
    Luând măsurile de precauție corespunzătoare
    1. Imagine intitulată Flampa Pasul 12
    1. Rotiți-vă mânecile și trageți părul înapoi. Puneți în cămașa voastră, îndoiți mânecile și asigurați-vă orice țesătură liberă care zboară în jur pentru ao ține departe de flăcări. Legați-vă părul pentru a scoate din față și clar de arzătoare.
  • 2. Sigiliul de pe aragaz. Închideți ventilatorul deasupra capului sau capota peste aragaz, astfel încât nu va atrage accidental flacăra în sus. Opriți arzătoarele, astfel încât acestea nu vor fi flați în timp ce gătiți.
  • 3. Au un capac metalic la îndemână. Asigurați-vă că capacul se potrivește strâns și acoperă complet tigaia pe care o veți folosi în cazul în care flacăra devine prea mare. Dacă flacăra devine prea mare, o acoperi imediat cu capacul. Dacă lipsiți flacăra de oxigen, va muri.
  • 4. Mișcați tava departe de flacăra deschisă înainte de a vărsa lichidul. Dacă vărsați lichior direct de la flacon la aragaz, flăcările ar putea trage în sus fluxul de lichior. În schimb, turnați lichidul odată ce tava a fost scoasă din flacără și apoi folosiți o potrivire lungă sau mai ușoară. Exercitați o atenție deosebită prin stocarea lichidului încălzit într-un recipient rezistent la flacără.
  • Imagine intitulată Flampa Pasul 16
    5. Păstrați o anumită distanță între dvs. și oaspeții dvs. Asigurați-vă că sunt suficient de departe de vasul pe care nu îl adaug în contact cu flăcările. Un cărucior de servire este ideal pentru a permite oaspeților dvs. să vadă ce faceți în timp ce le păstrați la distanță.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cheia pentru flambéing este de a obține vaporii care emit de la lichior să se aprindă mai degrabă decât lichiorul însuși.
  • Dacă gătiți o friptă, poate doriți să flacăm de două ori. Flambé prima dată pentru a crea sosul de basting și a doua oară în fața oaspeților dvs. la sfârșitul procesului de gătit
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Flambé Pan, o tigaie mare sau o farfurie mare de chating cu laturi rotunjite, adânci și un mâner lung.
    • Alimente pregătite pentru a fi flambéed.
    • Alcool.
    • Lungimea lunga sau meciurile.
    • Un recipient neinflamabil din care să se toarne alcoolul.
    • Un capac de fixare strâns pentru tigaie.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar