Cum să vă extindeți mintea

Mințile noastre au atât de mult potențial de a se extinde și de a crește, dar uneori este ușor să se blocheze într-un anumit mod de a gândi dacă facem întotdeauna aceleași lucruri și nu ne provocăm noi înșine. Vestea bună este că este complet posibil să vă scutură lucrurile și să vă extindeți mintea și este ușor să începeți. Am compilat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă schimbați mentalitatea, să vă deschideți mintea la idei și informații noi și să începeți să experimentați lucruri noi. Verificați pașii de mai jos pentru a începe!

Pași

Metoda 1 din 4:
Stabilirea unei noi mentalități
  1. Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 1
1
Practicați mintea pentru a deveni conștienți de lumea din jurul vostru. Mindfulness este practica de a deveni mai mult în acord cu împrejurimile dvs. Aceasta implică angajarea oricărui sens, senzație și senzație în jurul vostru. Mintea vă poate îmbunătăți memoria și vă poate întări puterea creierului.
  • Încearcă Mentalitatea Meditație. Stați undeva liniștiți timp de 5 minute și închideți-vă ochii. Concentrați-vă pe fiecare senzație pe care o simți, cum ar fi zgomotul aparatului de aer condiționat sau senzația de scaun sub tine. Captura chiar și cele mai minore de detalii.
  • Când mâncați, mestecați încet. Savurați fiecare gust, textura și senzație de alimente pe care le consumați.
  • Dacă sunteți în public, luați câteva minute doar pentru a observa fiecare detaliu. Uită-te la frunzele de pe pământ, decorațiile pe o clădire sau mișcarea oamenilor din jurul tău.
  • La locul de muncă sau la școală, încercați să faceți unele tehnici de împământare. Luați un minut pentru a observa tot ceea ce simțiți, cum ar fi scaunul de sub tine sau de birou sub mâini.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 2
    2. Gândiți-vă pozitiv despre lume. Când se confruntă cu probleme sau obstacole, păstrați o mentalitate optimistă. Gânduri pozitive, cum ar fi iubirea, creativitatea și bucuria, vă păstrați mintea într-un stat pașnic. Gânduri negative cum ar fi frica, gelozia, ura și furia, pot provoca sentimente de tristețe, suferință sau anxietate.
  • Dacă gândiți de obicei negativ despre lucruri, este posibil să nu doriți să sari direct la gândire pozitivă. În schimb, începeți cu gânduri neutre și lucrați până la pozitivitate.
  • Spuneți afirmații pozitive pentru tine în oglindă în fiecare dimineață pentru a vă pompa pentru această zi. S-ar putea să spuneți ceva de genul "Este o altă zi minunată" sau "o voi roti astăzi."
  • Citate motivaționale, postere, cani sau alte mementouri vă pot ajuta să rămâneți în cadrul drept al minții în timp ce treceți prin ziua dvs. Lăsați o notă prietenoasă în portofel sau postați o ofertă pozitivă deasupra biroului dvs.
  • Beneficiile gândirii pozitive includ o durată de viață mai lungă, scăderea stresului, sănătatea psihologică mai puternică și îmbunătățirea abilităților de coping în situații dificile.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 3
    3. Identificați-vă prejudecățile. Prejudecățile ne pot face să credem că anumite lucruri sunt întotdeauna adevărate, chiar și atunci când nu sunt. Dacă vă cunoașteți prejudecățile, atunci puteți lucra pentru a le depăși. Fiți atenți la gândurile, sentimentele și acțiunile. Întrebați-vă de ce credeți că în acest fel și provocați-vă ipotezele.
  • De exemplu, prejudecățile noastre ne pot face să ne asumăm mai multă responsabilitate pentru succesele noastre decât eșecurile noastre. De exemplu, putem da vina pe un profesor când nu reușim o lucrare, dar laudăm noi înșine când obținem un a.
  • O prejudecată de confirmare este una în care luați în considerare numai informațiile care acceptă preconcepțiile dvs. De exemplu, ați putea ignora faptele care nu acceptă ideologia dvs. politică.
  • Uneori, judecăm o decizie bazată pe rezultatul său, mai degrabă decât soliditatea deciziei. Doar pentru că câștigați o loterie nu înseamnă că cumpărarea unui bilet de loterie a fost o decizie inteligentă.
  • Oamenii tind să se gândească ca fiind mai puțin părtiniți decât alți oameni. Aceasta înseamnă că, în mod prestabilit, rămânem orbi față de propriile noastre prejudecăți cognitive.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 4
    4. Ascultați-vă intuiția. Intuiția este acea voce mică interioară care vă ajută să identificați deciziile bune și rele. Nu ignora vocea interioară. Ascultați-l și încercați să analizați ce ar putea însemna. Când luați o decizie, luați în considerare intuiția dvs., precum și raționamentul dvs.
  • Nu trebuie să vă urmați orbește intuiția, dar ar trebui să o utilizați atunci când luați în considerare anumite decizii. De exemplu, dacă cumpărați o casă nouă, ați putea obține o mai bună "vibe" sau "senzație" aproximativ un loc. Întrebați-vă ce vă dă acest sentiment. Puteți realiza că există un motiv pentru care vă simțiți așa.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 5
    5. Amintiți-vă că vă puteți schimba. Mintea ta este un instrument flexibil. Deși s-ar putea simți rigid sau setat în căile sale, cu motivația potrivită, se poate extinde și să crească. Încercați să vă reamintiți că puteți crea noi practici, întrerupeți obiceiurile vechi și faceți o schimbare pentru mai bine.
  • Poate dura aproximativ 66 de zile pentru a forma un nou obicei sau pentru a sparge un vechi. Continuați să lucrați la noua dvs. mentalitate. După un timp, va deveni a doua natură.
  • 6. Înțelegeți memoria de lucru. Memoria de lucru este acea foaie a memoriei creierului care deține și procesează bucăți mici de informații la momentul dat. De exemplu, când citiți această linie, utilizați memoria de lucru pentru a înțelege și a face sentința de propoziție. Aici puteți observa că citiți propoziții unul câte unul și, uneori, opriți pentru a reciti un pasaj atunci când ceva nu este clar. De aici putem deduce că memoria noastră de lucru procesează informații în bucăți mici. Dacă încercați să citiți Fasterthan, sunteți capabili, vă supraîncărcați memoria de lucru și puteți necesita mai multă atenție.
  • Cei mai mulți dintre dvs. ați observat că atunci când vi se oferă o serie de instrucțiuni de către profesorii sau părinții dvs., este posibil să nu fiți capabili să le prindeți imediat, provocând solicitarea instrucțiunilor care trebuie repetate. Puteți procesa doar o cantitate limitată de informații la un moment sau o dată. Suma acestor informații limitate poate varia de la o persoană la alta, cu toate acestea, înțelegerea limitării memoriei dvs. de lucru vă poate evita să vă copleșiți.
  • Dacă începeți orice sarcină importantă începeți mai întâi cu unele tehnici de focalizare. Începeți cu pași mici amintiți unul câte unul, ce sarcină trebuie să faceți și să luați ceva timp pentru a vă aminti. În acest moment începeți calm și nu vă grăbiți. Odată ce memoria dvs. de lucru este încărcată suficient pentru a prelua informații sau pentru a vă conecta cu alte părți ale creierului, puteți observa o viteză în munca și gândirea dvs., dar în început trebuie să încercați să vă concentrați.
  • Sortați elementele din birou sau în cameră, vă va împiedica să vă distrați.
  • Dă-ți un timp amplu în luarea deciziilor importante ale vieții.
  • Metoda 2 din 4:
    Învățarea și cultivarea
    1. Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 6
    1. Citiți în fiecare zi cărți, povești și știri. Citirea este una dintre cele mai bune modalități de a deveni mai informat, empatic și conștient. Citiți tot ce vă întâlniți. Obțineți o carte pentru a citi înainte de culcare. Skim prin știri dimineața. Încercați o poezie sau o scurtă poveste dacă nu aveți prea mult timp.
    • Atât ficțiunea, cât și non-ficțiunea sunt benefice. În timp ce non-ficțiunea vă poate învăța informații despre lume, ficțiunea vă poate îmbunătăți empatia, imaginația și conectivitatea creierului.
  • Imaginea intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 7
    2. Scrieți pentru a vă stimula memoria și abilitățile de rezolvare a problemelor. Scrierea este un instrument foarte eficient pentru creșterea mentală. Vă poate ajuta să vă procesați ziua, să analizați problemele și să vă flexați creativitatea. Păstrați un jurnal zilnic pentru a vă urmări viața sau pentru a vă încerca mâna la scrierea de ficțiune. Dacă confruntați cu o problemă, scrieți-l pentru a vedea dacă vă ajută să veniți cu o soluție.
  • O jurnal de recunoștință este o modalitate excelentă de a scrie în fiecare zi și de a susține creșterea minții tale. Notați un lucru în fiecare zi în care sunteți recunoscător. Acest lucru vă va face să vă simțiți mai pozitivi și încrezători.
  • Dacă doriți să vă împărtășiți gândurile, începeți un blog. Alții pot răspunde la postările dvs. și vă pot ajuta să vă gândiți la problemele în moduri noi.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 8
    3. Puneți întrebări când se confruntă cu ceva nou. Întrebările care pun întrebări vă ajută să provocați lumea din jurul dvs. în timp ce vă învățați noi fapte și detalii. Când se confruntă cu ceva nou, puneți întrebări despre asta. Dacă cineva din apropiere nu poate răspunde, uitați-vă singur răspunsul.
  • Întrebați-vă, precum și alții. Ce faci lucrurile pe care le faci? De ce credeți că anumite lucruri sau de ce vă bucurați de alții?
  • Încercați să scrieți o listă de 50 de întrebări. Poate că există ceva ce ați vrut mereu să știți. Poate vrei să te întrebi pe tine însuți. Uita-te în jurul camerei și întrebi cum funcționează anumite obiecte sau gândesc cum au fost făcute. După aceea, încercați să răspundeți la aceste întrebări.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 9
    4. Face puzzle-uri și creierystesers pentru a-ți exercita mintea. Creierul are nevoie de exerciții ca orice altă parte a corpului. Exercițiile creierului pot implica jocul Tetris, Sudoku, Puzzle-uri încrucișate, probleme de matematică sau alte jocuri de puzzle. Acestea pot testa abilitățile de gândire critică, memorie și rezolvarea problemelor.
  • Descărcați o aplicație de formare a puzzlelor sau a creierului pe telefon. S-ar putea să utilizați această aplicație timp de 15 minute pe zi pentru a-ți ascuți abilitățile de raționament.
  • Amestecați ce jocuri și puzzle-uri pe care le jucați. Dacă faci Sudoku în fiecare zi, s-ar putea să te simți bine la Sudoku, dar s-ar putea să nu învățați cum să faceți alte tipuri de puzzle-uri sau probleme.
  • Imaginea intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 10
    5. Efectuați experimente științifice simple în propria casă. Pentru a vă ajuta să gândiți ca un om de știință, încercați să faceți câteva experimente simple la domiciliu pentru a testa lumea din jurul vostru. Acest lucru vă poate ajuta să vă măriți curiozitatea, abilitățile de raționament și cunoștințele științifice.
  • Poti face o baterie de cartofi, Distribuiți o fasole, sau face din plastic din lapte.
  • Stick cu experimente care se pot face cu obiectele de uz casnic. Evitați să faceți ceva care implică substanțe chimice periculoase sau inflamabile.
  • Metoda 3 din 4:
    Încercați noi experiențe
    1. Imaginea intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 11
    1. Pas în afara zonei dvs. de confort. Dacă încercați doar lucruri care sunt familiare și confortabile, va fi greu să vă extindeți mintea. În timp ce încercați lucruri noi pot fi uneori incomod, în cele din urmă, veți beneficia de obicei de ea.
    • Gândiți-vă la ceva pe care nu l-ați încercat niciodată înainte, ci ar fi interesat de învățare. De exemplu, poate că ați vrut întotdeauna să mergeți scufundări sau poate că doriți să faceți o plimbare cu elicopter.
    • Toată lumea are un fel de frică. S-ar putea să urâți să vorbești în înălțimi publice sau drepte. Dacă nu aveți o fobie severă, încercați să vă identificați temerile și să le confruntați. De exemplu, vorbiți-vă la o primărie sau mergeți la o sală de gimnastică de alpinism. Dacă temerile dvs. sunt atât de puternice încât acestea interferează cu viața de zi cu zi, discutați cu un profesionist de sănătate mintală pentru ajutor.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 12
    2. Aflați o nouă abilitate. Învățarea noilor abilități vă ține creierul ascuțit pe măsură ce îmbătrâniți. De asemenea, vă poate extinde experiența în lucruri noi. Luați în considerare ceva pe care l-ați dorit întotdeauna să învățați. Vedeți dacă există o clasă locală sau căutați videoclipuri online pentru a vă învăța cum să o faceți.
  • Unele lecții creative mari includ învățarea de a picta, a face ceramică, face bijuterii sau coase.
  • Mai multe activități fizice pe care le-ați putea încerca să includeți dansurile de leagăn, jucând pe o echipă sportivă sau faceți yoga.
  • Gândiți-vă la orice abilități care vă pot ajuta în viața de zi cu zi. Luați o clasă de gătit, învățați să fiți la îndemână în jurul casei dvs. sau citiți cum să vă îndepliniți propria întreținere a mașinilor.
  • Imaginea intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 13
    3. Întâlniți oameni și grupuri noi. Rețelele sociale sunt extrem de importante pentru a ne ajuta să crească ca oameni. Oamenii noi aduc noi experiențe, idei și credințe care pot provoca și extinde propria noastră modalitate de gândire.
  • Alăturați-vă unui club sau unei societăți care se concentrează în jurul intereselor dvs. De exemplu, alăturați-vă unui club de jocuri de bord, unei societăți de mediu sau unui grup de tricotat.
  • Încercați să întâlniți oameni cu credințe diferite, practici culturale și stil de viață. S-ar putea să mergeți la un festival cultural, o sărbătoare religioasă sau o paradă.
  • Luați în considerare aderarea la o echipă sportivă. Acest lucru vă va cere să lucrați la o echipă cu alte persoane.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 14
    4. Călătoriți în locuri noi. Călătoria vă poate expune la noi persoane, culturi, locuri și modalități de gândire. Planificați excursii care vă vor duce undeva interesante și noi. Puteți călători într-un alt oraș, stat sau țară.
  • Păstrați o mentalitate curioasă pe măsură ce aveți culturi diferite. În loc să judece sau să facă ipoteze, să se concentreze asupra învățării cât de mult poți despre felul în care alții trăiesc.
  • Încercați să identificați ce tipuri de lucruri pe care ați putea fi interesate. Acest lucru vă poate ajuta să găsiți călătoria corectă. De exemplu, dacă doriți să vedeți animale și natură, vizitați un parc național. Dacă sunteți interesat de istorie, găsiți un oraș cu muzee, clădiri istorice sau monumente.
  • Pentru o călătorie mare, încercați să vizitați un oraș major, cum ar fi New York, Londra sau Tokyo. Este posibil să aveți nevoie Salvați bani Pentru călătorie, dar poate fi o experiență care vă va lărgi orizonturile.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 15
    5
    Voluntar pentru a ajuta pe alții să aibă nevoie. Ajutând alții să ofere beneficii comunității dvs. și la propria dvs. creștere personală. Puteți întâmpina oameni noi cu o perspectivă diferită asupra vieții și veți învăța modalități de a rezolva problemele în beneficiul societății. Voluntariatul poate îmbunătăți empatia, abilitățile sociale și gândirea.
  • Căutați o caritate sau o organizație în zona dvs. locală care ar putea folosi voluntari. Alegeți o problemă importantă pentru dvs.
  • De asemenea, puteți oferi voluntar la școli, evenimente urbane, adăposturi de animale sau centre comunitare.
  • Metoda 4 din 4:
    Sprijinirea unei minți sănătoase
    1. Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 16
    1. Păstrați-vă ocupat și productiv pe tot parcursul zilei. Plictiseala face mai mult decât doar energia voastră. De asemenea, vă poate plictisi mintea. Încercați să vă angajați în diferite activități pe tot parcursul zilei. Când aveți timp pentru tine, alegeți o activitate care folosește creierul, cum ar fi citirea, făcând un puzzle, socializare sau crafting.
    • Puteți, desigur, să luați pauze pentru a vă relaxa. De exemplu, nu este nimic în neregulă cu vizionarea TV pentru o oră pe noapte. Doar evitați binging câteva ore la rând.
    • Încercați să vă amestecați activitățile, astfel încât să nu vă plictisiți. De exemplu, dați-vă o oră pentru a juca un joc, apoi mergeți la o plimbare. După aceea, gătiți cina de la zero, și citiți o carte după masă.
  • 2. Exercițiu. Exercițiul vă poate îmbunătăți starea de spirit, pentru a vă ajuta să vă conștientizați și să vă ajutați să vă gândiți prin probleme. Scopul de a face exerciții viguroase, cum ar fi rularea sau ridicarea în greutate, de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. În alte zile, faceți cel puțin 30 de minute de activități mai puțin intense, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau călărirea bicicletelor.
  • Luați în considerare obținerea unui pedometru și vizează 10.000 de pași pe zi. Acest lucru vă poate ajuta să urmăriți cât de mult vă mișcați.
  • Evitați ședința toată ziua. Ridicați-vă timp de 5 minute la fiecare oră pentru a face o scurtă plimbare, faceți unele întinderi sau faceți repede muștele. Acest lucru vă poate trezi mintea și oferirea unui impuls rapid de energie.
  • Dacă vă luptați cu o problemă sau un obstacol, mișcarea vă poate ajuta să vă gândiți prin ea. Du-te pe o alergare, plimbare cu bicicleta sau jog.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 18
    3. Mâncați o dietă sănătoasă cu alimente cu stimularea creierului.Anumite alimente vă pot mări puterea creierului și vă pot spori memoria. Mănâncă o dietă scăzută în calorii și grăsimi saturate. Alegeți alimente proaspete, de casă în loc de mese prelucrate sau preparate.
  • Căutați alimente bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi pește, nuci, alge marine, squash de iarnă și broccoli. Acestea sunt importante pentru susținerea sănătății dvs. cognitive.
  • Alte alimente care vă pot ajuta puterea creierului includ afine, avocado, nuci și kale. Băuturile ca cafeaua și ceaiul pot oferi, de asemenea, beneficii cognitive.
  • Imaginea intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 19
    4. Ia 7-9 ore de somn în fiecare noapte. Somnul este absolut esențial Dacă doriți ca mintea dvs. să funcționeze și să se dezvolte la cele mai bune. Dacă nu obțineți suficient somn, memoria, starea de spirit, gândirea cognitivă și abilitățile de raționament vor suferi.
  • Încercați să mergeți la culcare și să vă treziți în același timp în fiecare zi. Acest lucru vă va da creierului un program și va face mai ușor să dormiți noaptea.
  • Evitați utilizarea ecranelor luminoase, cum ar fi telefoanele și computerele, timp de o oră înainte de a vă culca. Acest lucru vă poate ajuta să dormiți mai repede și să vă îmbunătățiți calitatea somnului.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 20
    5
    Medita Pentru a vă stimula atenția. Găsiți undeva liniștită și confortabilă să stați timp de 5 minute. Concentrați-vă pe respirații lente și adânci. Nu te gândi la nimic altceva. Dacă mintea ta începe să rătăcească, redirecționați-o înapoi la respirație.
  • Meditația vă poate ajuta să vă relaxați, să faceți față stresului, să găsiți o perspectivă nouă și să vă întăriți conștiința de sine.
  • Încercați să descărcați o aplicație care oferă meditație ghidată, cum ar fi spațiul capului, temporizatorul de înțelegere sau calmul.
  • Imagine intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 21
    6. Să se angajeze în relații sociale sănătoase. Relațiile ne pot ajuta să ne confruntăm cu idei noi, să învățăm subiecte noi și să îmbrățișați diferite moduri de trai. Promovați-vă relațiile cu cei dragi și prieteni. Aranjați petreceri, activități sau întâlniri pentru a aduce împreună oameni noi.
  • Începeți o discuție cu alții despre credințele, ideile, gândurile și practicile voastre. S-ar putea să fiți surprins de ceea ce trebuie să ofere cealaltă persoană. Acestea vă pot ajuta să luați în considerare lucrurile într-o lumină nouă.
  • Păstrați o minte deschisă în timp ce vorbiți cu ceilalți. Nu trebuie să fiți de acord cu ideile sau credințele lor, dar puteți învăța foarte mult, ascultându-le.
  • sfaturi

    Începeți cu pași mici. Uneori, obiectivul tău mare pare a fi descurajator și intimidant. În acele vremuri, încercați să luați pași mici și simpli. Ei vor ajuta la întărirea moralei și încrederea pentru a aborda pași mai mari în viitor.

    Avertizări

    Nu aveți nevoie de medicamente pentru a vă extinde mintea. Prin învățarea și trăirea unor lucruri noi, vă veți găsi cu beneficii mai permanente decât folosiți medicamente psihoactive.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar