Cum să fii un bun observator

Viața poate fi atât de rapidă și plină de distragere a atenției că este ușor să uitați să încetinească și să acorde o atenție la ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Dar fiind prezente și observaționale vă poate face viața mai plăcută, vă permite să vă angajați mai bine cu oamenii și să vă ajutați să observați lucruri pe care le-ați trecut întotdeauna sau luate de la sine înțeles și este total posibil să deveniți un observator mai bun cu practica. Mai jos am pus împreună câteva sfaturi care vă pot ajuta să începeți!

Pași

Metoda 1 din 2:
Învățând obiceiurile unui observator
  1. Imaginea intitulată Fi un bun observator Pasul 1
1. Cunoașteți diferența dintre observarea și căutarea. Observarea și căutarea necesită utilizarea ochilor. Mulți oameni folosesc termenii interschimbabil, dar sunt acțiuni foarte diferite.
  • Căutarea este când vedeți lucruri fără intenția de ao folosi mai târziu. Nu comite nimic în memorie sau încercați să faceți sensul a ceea ce vedeți.
  • Observarea vederii a ceea ce este în jurul dvs. și păstrați-o în mintea voastră, astfel încât să puteți face semnificație din ea sau să vă puneți întrebări despre acest lucru.
  • Deducerea este atunci când separați detaliile importante de la cele neimportante după ce ați observat ceva. În deducere, folosiți observarea dvs. atentă pentru a ajunge la o concluzie.
  • Pentru a practica observarea, efectuați o meditație scurtă în care vă concentrați pe fiecare dintre simțurile dvs. timp de 1 minut. Acordați atenție la ceea ce vedeți, auzul, mirosul, degustarea și sentimentul. A face acest exercițiu vă va ajuta să fiți mai în acord cu împrejurimile dvs.
  • Imaginea intitulată Fi un bun observator Pasul 2
    2. Fiți atenți la împrejurimile voastre. Un bun observator ia în împrejurimile lor, în loc să le ia doar de la sine. Uită-te în jurul tău în timp ce mergi la magazin sau să conduci să lucrezi. Veți începe să observați lucrurile, cum ar fi aceleași mașini care iau același traseu pentru a lucra sau când magazinul de pe colț și-a schimbat afișajul.
  • Dacă vizitați aceleași locuri în fiecare zi, începeți să vă acordați mai mult atenție. Ce observați despre aceste locuri? Ce schimbări? Ceea ce rămâne același? Încercați să vă amintiți lucrurile despre aceste locuri mai târziu pentru a vedea cât de mult vă amintiți.
  • Imaginea intitulată Fii un bun observator Pasul 3
    3. Acordați atenție detaliilor. Începeți să observați detaliile lucrurilor pe care le treceți. Acordarea atenției la lucrurile care ar putea părea nesemnificative te face să fii conștient de împrejurimile tale. Acest lucru vă face un observator mai bun. Cu cât observați mai mult lucrurile, cu atât mai repede va deveni un obicei.
  • Ce fel de copaci sunt plantați în fața magazinului dvs. preferat de cafea? Ce tricou de culoare se usucă cel mai des șeful tău? Ce fel de mașini sunt parcate în parcare? Cum diferă sunetul străzii dvs. la 7 a.M. versus 7 P.M.?
  • Notificare detalii minime. Când așteptați în linie la oficiul poștal, observați starea de haine și încălțăminte ale oamenilor. Urmăriți ce comandă oamenii la un restaurant. Luarea timpului pentru a ridica detalii mici vă ajută să vă faceți mai mult.
  • Imaginea intitulată Fi un bun observator Pasul 4
    4. Să se abțină de la judecată. Pentru a fi un observator bun, trebuie să fii neutru. Observațiile nu includ sentimente personale sau judecată, deoarece aceste lucruri se bazează pe părtinire. Când sentimentele personale, noțiunile preconcepute, și prejudecățile se implică, oamenii nu văd ce este acolo. Ei văd un obiect distorsionat de percepția lor. Un bun observator ignoră sentimentele lor personale și vede lucrurile pentru ceea ce sunt.
  • Pentru a realiza acest lucru, începeți prin a face un pas înapoi. Îndepărtați-vă din lumea din jurul vostru. În loc să vă gândiți la experiența negativă pe care ați avut-o cu o anumită rasă de câine, vezi câinele pentru ceea ce este. Nu vă uitați la oameni care conduc un anumit tip de mașină într-un anumit mod, deoarece asociați mașina cu o anumită clasă socială.
  • Păstrarea neutră vă ajută să vedeți lucruri pentru ceea ce sunt cu adevărat. Pit Bull Sunteți îngrozit de joc cu pisoi și linge străinii în parc. Persoana care conduce mașina scumpă poate lucra trei locuri de muncă pentru a plăti pentru el.
  • Imaginea intitulată Fii un bun observator Pasul 5
    5. Încetini. Pentru a fi un observator bun, trebuie să încetinești. Rushing prin ziua ta nu lasă niciun moment pentru a observa lumea din jurul tău. Încercați să luați o anumită perioadă de timp în fiecare zi pentru a observa lumea din jurul dvs. Faceți lucruri noi sau încercați să vedeți lucruri familiare printr-o lentilă nouă.
  • Încercați să faceți o fotografie în fiecare zi. Nu doar nici o imagine, deși - faceți fotografii cu lucruri interesante pe care le vedeți în fiecare zi. Acest lucru vă poate ajuta să lucrați la observarea împrejurimilor dvs. și luați timp pentru a observa ceea ce este în jurul vostru.
  • Uită-te la o nouă bucată de artă în fiecare zi. Încercați să vă amintiți modelul mașinii care parcuri lângă tine în fiecare zi. Încercați noi alimente și scrieți detaliile despre alimente. Dă-ți timp să observi lumea din jurul tău.
  • Metoda 2 din 2:
    Practicând abilitățile dvs. de observare
    1. Imaginea intitulată Fii un bun observator Pasul 6
    1. Îmbunătățiți-vă memoria. O parte din a fi un observator bun își amintește detaliile. Aceasta include amintirea totul de la blocarea ușii înainte de a vă părăsi casa la culoarea mașinii pe care ați parcat alături de. Deoarece creierul nostru filtrează o mulțime de informații irelevante, faceți un efort conștient de a începe să comită detalii simple în memorie. Vă va ajuta să vă îmbunătățiți memoria în timp ce vă faceți un observator mai bun al împrejurimilor dvs.
    • Pe măsură ce vă părăsiți casa, spuneți-vă, "Am oprit aragazul. Am blocat ușa." Acest lucru vă va ajuta să-l angajați în memorie. Această tehnică vă ajută, de asemenea, să începeți să respectați sarcinile mici, de zi cu zi.
    • Utilizați jocuri de memorie cum ar fi concentrația. Abilitățile de memorie pe care doriți să le dezvoltați pentru consolidarea abilităților de observare sunt cele legate de simțuri. Vederea este deosebit de importantă. Arătați-vă imagini, apoi închideți ochii și încercați să vă amintiți ce ați observat în fotografie. Umblați prin oraș și amintiți-vă ceea ce mirosiți. Încercați să reluați conversațiile din zi în fiecare seară pentru a vedea cât de mult din dialog vă puteți aminti Word pentru cuvânt.
  • Imaginea intitulată Fii un bun observator Pasul 7
    2. Eliminați distragerile. Un motiv pentru care oamenii nu sunt la fel de atenți cum ar trebui să fie, deoarece sunt distrași. Telefoane mobile, muzică, o listă de sarcini - există o mulțime de motive pentru care oamenii sunt distrași zilnic. Încercați să scăpați de distragerile, astfel încât să vă puteți concentra asupra împrejurimilor dvs.
  • Scoateți căștile când mergeți sau sunteți în tren. Ascultați sunetele din jurul vostru, inclusiv conversațiile. Nu vă uitați doar la obiectele din jurul vostru, observați conștient. De a nu fi distras, veți fi conștienți de tot ce vă aflați în jurul vostru și vă amintiți mai ușor.
  • Concentrați-vă pe emisiunea de televiziune sau pe filmul pe care îl urmăriți și ascultați îndeaproape melodiilor. În loc de vizionarea sau ascultarea fără minte, acordați-le atenție. Gândiți-vă la alegerile de costumare în spectacol sau film sau de ce regizorul a ales o modalitate specială de a înființa o lovitură. Uită-te la recuzită, mai ales fundal și vezi ce poți observa și deduce despre personaje, teme sau complotare. Încercați să vă dați seama de sensul versurilor cântecului pe măsură ce ascultați.
  • Imaginea intitulată Fi un bun observator Pasul 8
    3. Păstrați un jurnal de câmp. Observarea este o abordare foarte științifică a lumii. Prin păstrarea unui jurnal de câmp, înregistrați observațiile. Acest lucru poate fi despre orice - cel mai important este să observați totul în jurul vostru și să vă întăriți abilitățile de observare.
  • Începeți prin a merge la un parc cu un notebook. Jot în jos ceea ce vezi în jurul tău. Asigurați-vă că ați notat specificul, cum ar fi culoarea cămășilor care poartă, păsările care zboară deasupra capului, sunetele. Începeți să încercați să aflați ce sunt detalii importante și care detalii nu sunt la fel de importante.
  • Utilizați această observație pe teren în alte aspecte ale vieții dvs. De câte ori face tipul din cabina de lângă tine să se ridice pentru a vorbi în celula lui în timpul zilei? De câte ori un client ridică un element înainte de ao cumpăra? Ce tricou de culoare se poartă majoritatea oamenilor în autobuz?
  • Luați aceste observații și începeți să trageți concluziile. De exemplu, clienții nu iau produse de mâncare de mai multe ori înainte de a le cumpăra - le iau și le-au pus pe tejghea. Clienții ridică produse de frumusețe de cinci ori înainte de a lua o decizie de ao cumpăra. Șeful tău poartă întotdeauna o cămașă albastră în zilele de luni și cămașă verde în zilele de joi.
  • Utilizați acest jurnal pentru a schița neregulile în ziua dvs. Gândiți-vă la sunete sau evenimente neregulate care se întâmplă în jurul vostru. Fiind un observator bun înseamnă că puteți alege lucruri care nu sunt obișnuite.
  • Imaginea intitulată Fi un bun observator Pasul 9
    4. Formează conexiuni între ceea ce vedeți. O parte din observarea se apropie de concluzii. Practica observarea lumii și analizarea a ceea ce înseamnă asta. Nu observați doar fără a face nimic cu informațiile.
  • Dacă vedeți o mamă frădată într-un magazin cu fiica ei adolescentă, apoi spot broșurile colegiului în interiorul pungii ei, puteți ajunge la concluzia că ea este stresată, deoarece fiica ei este pe cale să meargă la facultate.
  • Dacă vedeți un bărbat cu o pată pe cămașă, apoi vedeți scaunul de mașină în spatele lui, puteți concluziona că pata era un accident legat de copii.
  • Imaginea intitulată Fi un bun observator Pasul 10
    5. Medita. Meditația este un exercițiu excelent pentru consolidarea abilităților de observare. Vă ajută să vă ștergeți mintea de dezordine și distragere a atenției, astfel încât să vă puteți concentra.
  • Petreceți 10-15 minute pe zi relaxând. Intrați într-o cameră liniștită sau activați muzică instrumentală liniștită. Respirați și ieșiți și împingeți toate gândurile din mintea voastră. Concentrați-vă asupra tuturor celor din jurul vostru, cum ar fi sunetele și mirosurile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar