Cum să fii observator

Fiind observator servește o mulțime de scopuri în viață. Vă poate ține în siguranță la locul de muncă, vă puteți face un artist sau un fotograf mai bun și vă ajută să ridicați detaliile mici pe care alte persoane nu le observă. Nu trebuie să fii la fel de talentat ca Sherlock Holmes pentru a-ți îmbunătăți puterile de observare, deși! Check out această listă la îndemână de sfaturi simple pe care le puteți încerca să practice observarea lumii în jurul dvs. mai îndeaproape.

Pași

Metoda 1 din 13:
Mergeți încet și priviți în toate direcțiile
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Observantului 1
1. Aceasta este o modalitate excelentă de a începe să plătiți mai multă atenție împrejurimilor dvs. Încercați să ieșiți din mentalitatea de a încerca doar să obțineți de la punctul A la punctul B. În loc să mergeți cât mai repede posibil pentru a ajunge acolo unde mergeți, faceți un efort conștient pentru a vă încetini viteza de mers pe jos și pentru a lua totul în jurul vostru.
  • Fie că vă plimbați undeva sau așezați în aer liber, faceți un efort să vă uitați de la o parte la alta, în spatele dvs. și deasupra dvs. în mod regulat. Ia notă de ceea ce este în jurul tău în loc să te uiți doar la ceea ce este în fața ta.
Metoda 2 din 13:
Faceți fotografii ale împrejurimilor dvs.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 2
1. Privind lucrurile printr-o lentilă vă oferă o perspectivă cu totul nouă. În loc să mergeți de la un loc la altul, faceți o cameră cu dvs. sau păstrați-vă telefonul cu camera gata de a fixa o lovitură. Căutați clădiri interesante, obiecte sau scene de-a lungul căii dvs. și faceți poze cu ele în timp ce mergeți!
  • De exemplu, poate observați un tufiș flori sau o clădire veche cu caracteristici arhitecturale unice pe care nu le-ați mai acorda atenție.
  • Dacă alegeți să utilizați camera dvs. de telefon, asigurați-vă că nu vă petreceți tot timpul să vă uitați la telefon. Uneori, camerele de telefonie nu pot captura destul de ce ochii noștri!
Metoda 3 din 13:
Explorați noi locuri.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 3
1. Acest lucru vă scoate din bânturile obișnuite, unde nu sunteți la fel de observatori. Luați un nou traseu pentru a lucra sau a merge la o nouă parte a orașului în weekend, de exemplu. În acest fel, nu sunteți doar pe autopilot și faceți aceleași lucruri vechi, fără a lua cu adevărat în împrejurimile voastre.
  • Dacă luați un nou traseu pentru a lucra, veți observa mult mai mult decât dacă mergeți pe aceeași stradă, ați fost în jos de sute de ori și știți ca spatele mâinii dvs.
  • De asemenea, vă puteți expune la noi medii încercând o nouă activitate. De exemplu, înscrieți-vă pentru o clasă de alpinism sau luați o clasă de artă.
Metoda 4 din 13:
Scapa de distragere.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 4
1. Distragerile vă împiedică să observați lucrurile din jurul vostru. Îndepărtați telefonul smartphone sau orice alt dispozitiv care vă ocupă atenția. Sau, opriți emisiunea TV sau muzica pe care o ascultați. Uită-te în jurul tău în loc să-ți dai toată atenția la altceva.
  • Distragerile pot fi, de asemenea, periculoase. Dacă vizionați un videoclip pe telefon în timp ce treceți strada, de exemplu, este posibil să nu observați o mașină de viteză care să vină calea.
Metoda 5 din 13:
Să acorde mai multă atenție altora.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 5
1. Când vă schimbați atenția spre exterior, veți observa mult mai mult. Concentrați-vă pe observarea altor persoane. Să acorde atenție lucrurilor pe care le spun, limba corpului lor și cum se comportă. Uită-te la calea și viteza la care se mișcă pentru a determina dacă sunt relaxați, într-o grabă sau într-un fel de primejdie.
  • De exemplu, dacă vedeți pe cineva care se plimba pe trotuar și aproape că alerg asupra altor pietoni, puteți presupune că probabil că sunt într-o grămadă de a ajunge undeva.
Metoda 6 din 13:
Întrebați-vă întrebările.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 6
1. Acest lucru vă ajută să trageți concluzii pe baza a ceea ce observați. Întrebați-vă lucrurile cum ar fi: "Cum se simte cu adevărat această persoană?"" Care este diferența dintre ceea ce spune și ceea ce el se simte cu adevărat?"Și" câți oameni din această cameră sunt într-o stare bună?"Păstrați-vă mintea ocupată și păstrați-vă să vă antrenați pentru a descoperi ce se întâmplă într-adevăr într-o situație.
  • La început, trecerea la acest mod curios de gândire poate fi puțin distragătoare. Nu vă întrebați atât de multe întrebări pe care nu le trăiți în acest moment.
  • Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți cu această tehnică, pur și simplu întrebați-vă "de ce?"De exemplu," De ce este această persoană aici în acest parc chiar acum?"Apoi, faceți presupuneri educate pe baza comportamentului lor.
  • Pe măsură ce practicați mai mult, veți învăța cum să continuați să întrebați o situație în timp ce plătiți o atenție completă.
Metoda 7 din 13:
Utilizați toate simțurile dvs. pentru a observa.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 7
1. Angajarea tuturor simțurilor dvs. este cea mai bună modalitate de a fi pe deplin observator. Utilizați toate cele 5 simțuri atunci când sunteți într-o conversație cu cineva, când observați pe alții sau când luați în împrejurimile dvs. Observați sunete, mirosuri, texturi și gusturi de lucruri din jurul dvs., după caz.
  • Uita-te pentru a observa și a scana împrejurimile și comportamentul oamenilor oriunde te afli.
  • Ascultați să acordați atenție diferitelor sunete din jurul dvs. distingerea vocii de la zgomotul de fundal.
  • Utilizați-vă simțul de atingere pentru a deduce starea de spirit a oamenilor. De exemplu, dacă cineva scutură mâinile cu tine și găsești mâinile persoanei transpirați, persoana poate fi nervoasă.
  • Folosește-ți nasul pentru a detecta orice miros care este în afara obișnuit, ca o aromă bruscă de gaz sau fum în zonă.
  • Fiți atenți la mugurii de gust pentru a observa toate aromele diferite ale unei mese pe care o consumați sau de o băutură pe care o bei.
Metoda 8 din 13:
Urmăriți un film străin fără subtitrări.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 8
1. Acest lucru vă ajută să vă concentrați asupra detaliilor, altele decât povestea. Alegeți un film străin care arată interesant pe serviciul dvs. preferat de streaming și opriți subtitrările. Fiți atenți la lucruri precum limbajul corpului personajelor, tonul vocii și împrejurimile.
  • Puteți face un joc venind cu propria dvs. poveste pe baza modului în care personajele acționează în timp ce urmăriți.
Metoda 9 din 13:
Antrenează-ți mintea cu jocuri observaționale.
  1. Imaginea intitulată Fii Observantul Pasul 9
1. Puzzle-uri și jocuri vă ajută să observați lucrurile mai repede. De exemplu, jocul "Unde este Waldo?"Puneți împreună un puzzle de jigsaw sau să jucați memorie, jocul de potrivire a cărții. Sau încercați un joc de imagine identic "Spot diferențele".
  • Punerea în doar 15 minute pe zi într-un joc mental sau puzzle este un exercițiu excelent pentru creierul dvs. și puterile dvs. de observare.
  • De asemenea, puteți juca un joc observațional ușor, făcând acest lucru: apucați un stilou și hârtie și scrieți rapid tot ceea ce vă puteți gândi la cameră sau spațiu în care vă aflați fără să vă uitați în jur.
Metoda 10 din 13:
Meditează zilnic.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 10
1. Meditatarea ajută la construirea conștientizării minții și a corpului. Stați în jos timp de 10-15 minute în fiecare dimineață și / sau seară, asigurați-vă că vă simțiți confortabil într-o cameră liniștită și ascultați respirația în creștere și căderea din corpul vostru. Concentrați-vă pe relaxarea unei părți a corpului la un moment până când vă aflați într-o stare de relaxare reală și puteți observa toate lucrurile mici din jurul vostru, păstrându-vă ochii închiși.
  • Pe măsură ce meditați, lăsați distragerile din creierul dvs. și veți deveni mai conștienți de împrejurimile dvs. și de propria voastră stare de a fi.
Metoda 11 din 13:
O vânătoare de scânteie.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 11
1. Acestea sunt o așteptare excelentă pentru a fi în căutarea lucrurilor pe tot parcursul zilei. Alegeți un obiect sau altceva de căutat și să faceți o imagine a acesteia sau să o notați de fiecare dată când o vedeți pe tot parcursul zilei. Când ați terminat toți, luați în considerare de ce fiecare dintre aceste lucruri există sau cum au ajuns acolo.
  • Vânătoarea dvs. de scârțâie ar putea căuta ceva la fel de mundane ca hidranți de incendiu sau unic ca și arta unui anumit artist graffiti, de exemplu.
  • De asemenea, puteți căuta anumite activități sau scene pe tot parcursul zilei, cum ar fi oamenii care joacă sport sau bea cafea.
Metoda 12 din 13:
Păstrați un jurnal de observare.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 12
1. Acest lucru ajută la construirea unui obicei de a observa detalii în viața de zi cu zi. Transportați un notebook și scrieți un ustensil cu dvs. oriunde ați merge pe tot parcursul zilei. Scrieți o notă de fiecare dată când observați obiective, sunete sau apariții neobișnuite.
  • De exemplu, dacă mergeți la un parc natural într-o sâmbătă, luați-vă jurnalul cu dvs. și faceți note despre modul de zgomote de păsări noi ați auzit sunetul și modul în care plantele nu ați observat niciodată înainte.
Metoda 13 din 13:
Luați desenul.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenția Pasul 13
1. Desenul vă ajută să obțineți o nouă înțelegere a lucrurilor pe care le vedeți. Faceți o activitate de desen cel puțin o dată pe săptămână pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de observare vizuală. Stai jos cu o bucată de hârtie și un creion acasă sau în altă parte și schițați ceva care este în fața ta. Încercați să includeți cât mai multe detalii despre ceea ce vă uitați cât mai mult posibil în desenul dvs.
  • De exemplu, ați putea să vă așezați în fața unei sculpturi sau o operă de artă și încercați să o trageți singur.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar