Cum să vă răciți fără aer condiționat

Căldura te face mizerabil? Este cu adevărat dificil să vă simțiți confortabil sau să dormiți dacă sunteți transpirat și fierbinte. Dacă nu aveți acces la aer condiționat sau încercați să economisiți bani, să învățați câteva trucuri valoroase pentru a vă menține răcitor. În timp ce ați putea dori să investiți în câțiva fani, puteți încerca majoritatea acestor sfaturi fără a cheltui bani.

Pași

Metoda 1 din 11:
Rochie în haine ușoare, potrivite.
  1. Imagine intitulată se răcește fără aer condiționat Pasul 17
1. Hainele de culoare deschisă din fibre naturale ajută transpirația să se evapore, astfel încât să stați mai răcitor. Acum este momentul pentru a schimba fibrele artificiale ca poliester pentru țesături ușoare, respirabile din bumbac, lenjerie sau mătase. Fibrele naturale sunt respirabile, astfel încât să nu vă simțiți ca căldura este prinsă de corpul vostru.
  • Dacă pleci afară, purtați o pălărie largă și nu uitați protecția solară!
  • Evitați să purtați și haine întunecate. Îmbrăcămintea de culoare închisă absoarbe lumina soarelui care vă poate face să vă simțiți mai fierbinți decât dacă purtați haine albe.
  • Treci de șosete și pantofi care capcanezi de asemenea căldură. În schimb, aruncați o pereche de sandale sau mergeți desculț.
Metoda 2 din 11:
Bea apă pe tot parcursul zilei.
  1. Imagine intitulată răciți fără aer condiționat Pasul 1
1. Păstrați apa sau băuturile sportive la îndemână și sorbiți-le pentru a înlocui fluidele pierdute. Când este fierbinte, corpul tău lucrează foarte greu să te răcească în jos - probabil că observați că transpirați mult mai mult. Preveniți deshidratarea prin sorbirea apei pe tot parcursul zilei - nu doar când vă simțiți sete. Băuind băuturile reci ar putea să vă facă să vă simțiți mai răcitor.
  • Dacă faceți o muncă fizică sau exercițiu în timp ce este fierbinte, ajungeți la băuturi sportive care înlocuiesc sodiul, clorura și potasiul pe care le pierdeți când transpirați.
  • Așa cum ar putea fi răcoritoare ca un cocktail rece, săriți alcoolul. Aceasta vă poate face de fapt să pierdeți mai multe fluide. SIP pe ceaiul cu gheață, apă aromată sau o mocktail!
Metoda 3 din 11:
Stocați-vă pe tratate rece pentru a mânca.
  1. Imagine intitulată se răcește fără aer condiționat Pasul 19
1. Ajungeți la popsicule, fructe înghețate, smântâni sau înghețată pentru a vă răci. Apucând ceva rece de la frigider sau congelator este o modalitate clasică de a vă răci pe acel gust minunat! Încercați să alegeți ceva care este lumina și răcoritoare ca un fruct sorbet sau pepene verde răcit. Acestea au, de asemenea, fluide care vă pot menține hidratate.
  • Pentru o gustare distractivă, clătiți strugurii proaspeți și lipiți-le în congelator. Apoi, pop o strugură înghețată în gură ori de câte ori aveți nevoie de un tratament rapid și rece. De asemenea, vă puteți bucura de fructe de pădure înghețate, dar ei vă pot pata degetele.
  • Dacă doriți să vă faceți propriile popsicule, înghețați sucul preferat de fructe sau Smoothia în cupe mici de hârtie cu bastoane de popsicle blocate în ele.
Metoda 4 din 11:
Spritz cu apă rece.
  1. Imagine intitulată se răcește fără aer condiționat Pasul 2
1. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă și ceață de piele pentru o ușurare rapidă. Nu pot ajunge la o piscină și au nevoie de relief instantaneu? Setați o sticlă de pulverizare umplută cu apă la ceață și spritz pielea expusă. Pentru a se răci și mai mult, stați în fața unui ventilator.
  • Puteți folosi, de asemenea, un ventilator de evacuare a apei. Aceste dispozitive portabile la îndemână sunt acționate cu baterii, astfel încât să le puteți lua cu dvs. oriunde mergeți. Pe măsură ce vă înfruntați și ventilați-vă, apa se evaporă pe piele, oferindu-vă o senzație de răcire instantanee.
Metoda 5 din 11:
Ia un duș sau baie rece.
  1. Imagine intitulată răciți fără aer condiționat Pasul 6
1. Apa rece scade temperatura miezului corpului. Dacă ați înotul într-o zi fierbinte de vară, știți cât de răcoritoare poate fi o baie în piscină. Dacă trebuie să vă răciți acasă, săriți în duș sau faceți o baie rece. Dacă aveți probleme să dormiți din cauza căldurii, faceți acest lucru înainte de a vă culca.
  • Nu pot face un duș sau o baie? Nici o problemă! Îndepărtați cârpele curate în apă rece. Apoi, puneți-le pe față, brațele și spatele gâtului dvs. pentru o clipă răcire în jos.
Metoda 6 din 11:
Închideți ferestrele și jaluzelele în timpul zilei.
  1. Imagine intitulată se răcește fără aer condiționat Pasul 8
1. Blocați razele soarelui, astfel încât casa dvs. nu absorb mai multă căldură. De îndată ce temperatura exterioară începe să crească, închideți ferestrele și coborâți jaluzele. Dacă aveți perdele, închideți-le. Casa ta ar putea deveni întunecată în interior, dar ar trebui să rămână rece!
  • Pentru o mai mare protecție, cumpărați fereastră Film și lipiți-l în ferestrele dvs. Filmul ajută la reflectarea mai multor raze ale soarelui, astfel încât să stați mai răcitor.
Metoda 7 din 11:
Deschideți ferestrele pe timp de noapte.
  1. Imagine intitulată se răcește fără aer condiționat Pasul 9
1. Lăsați aerul răcoros în casa dvs., așa că nu este înfundat în interior. Profitați de temperaturi mai cooler de noapte prin deschiderea ferestrelor de îndată ce temperatura începe să scadă. Deschideți cât mai multe ferestre, așa cum puteți obține o circulație bună.
  • Dacă nu doriți să dormiți cu ferestrele deschise, închideți-le înainte de a vă culca și deschideți-le dimineața înainte de a începe încălzirea.
Metoda 8 din 11:
Schimbați patul cu foi răcoroase.
  1. Imagine intitulată răciți fără aer condiționat pasul 21
1. Puneți foi de mătase, satin sau bumbac pe pat. E greu de dormit când e cald! Dacă aveți foi de poliester sau flanel, schind-le pentru fibre răcoroase și respirabile. Scoateți mângâierea sau păturile grele și dormiți cu o singură coală pentru a rămâne uniformă.
  • S-ar putea să fi auzit recomandări pentru a înmuia foile în apă rece înainte de a vă culca. Cu toate acestea, aceasta nu este o idee bună, deoarece foile se vor încălzi rapid și umiditatea le poate face mucegai.
Metoda 9 din 11:
Mutați salteaua la podea.
  1. Imaginea intitulată adormit pasul 6
1. A dormi pe podea va fi mai rece. Deoarece aerul cald se ridică, luați în considerare punerea saltelei pe teren unde este ușor mai rece. Dacă aveți un subsol, puteți dormi și acolo într-o pungă de dormit în nopți când este deosebit de fierbinte.
  • Dacă aveți o modalitate de a închide un hamac în casa dvs., încercați o încercare! Veți obține o circulație mai bună a aerului, deci ar putea fi mai ușor să adormiți.
Metoda 10 din 11:
Porniți caseta sau fanii tavanului.
  1. Imagine intitulată se răcește fără aer condiționat Pasul 10
1. Trageți aerul rece în spațiul dvs. în timp ce împingeți aerul cald. Dacă aveți ventilatoare de plafon, setați-le să ruleze în sens contrar acelor de ceasornic, astfel încât să tragă aerul rece de la podea. Doriți să utilizați un fan cutiei? Deschideți o fereastră și puneți fanul în el, așa că se confruntă. Acest lucru atrage aerul fierbinte din camera dvs. în loc să-l circuleze doar.
  • Dacă aveți un coș de fum în casa dvs., deschideți coșul de ardere pe timp de noapte, astfel încât aerul cald să se ridice din casa dvs. și mai rece a aerului de noapte poate intra.
  • Dacă aveți un ventilator de mansardă, deschideți ferestrele și porniți-l astfel încât să tragă aerul fierbinte în sus și din casa dvs.
Metoda 11 din 11:
Rig un aparat de aer condiționat cu un ventilator și gheață.
  1. Imagine intitulată se răcește fără aer condiționat Pasul 11
1. Setați un castron metalic de gheață în fața unui ventilator și îl direcționați spre camera dvs. Poziționați ventilatorul, astfel încât acesta suflă direct pe gheață. Aceasta este o modalitate foarte ușoară de a crea o briză înghețată care vă va răci spațiul. Apoi, doar schimbați gheața odată ce se topește.
  • Pentru o mică mizerie, umpleți o sticlă de plastic mare 3/4 plină cu apă și înghețați-o. Setați sticla înghețată în fața ventilatorului în loc să folosiți castronul de gheață. Apoi, afișați sticla înapoi în congelator să se întărească.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Opriți fanii când părăsiți camera de când căldura de la motor poate încălzi camera.
  • Verificați-vă comunitatea pentru centrele de răcire care se deschid în timpul unei etanșe. Este posibil să puteți merge la o bibliotecă, o școală sau un centru comunitar cu aer condiționat pentru a se răci.
  • Dacă garajul dvs. este în zonele de locuit ale casei dvs., lăsați mașina dvs. fierbinte să se răcească înainte de ao parca în garaj.
  • Nu uitați să opriți lucrurile care generează căldură ca luminile, cuptorul sau aragazul și dispozitivele electronice care desenează energie.
  • Avertizări

    Dacă aveți febră mare, confuzie, greață sau vărsături, puls rapid sau respirație, durere de cap sau leșin, obține tratament medical de urgență. Acestea sunt toate semne de căldură.
  • Bebelușii, copiii, femeile însărcinate și vârstnicii sunt mai predispuși la supraîncălzire. Asigurați-vă că păstrați un ochi asupra membrilor la risc ai familiei, colegilor și vecinilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar