Cum să vopsească blană de câine

Vopsirea blănurii câinelui dvs. poate fi o modalitate distractivă de a le oferi atenția sau îmbrăcați-le pentru o ocazie festivă, indiferent dacă doriți să vopsească blana câinelui pentru o petrecere sau să le dați doar o schimbare în stilul de păr. Cu toate acestea, există multe lucruri de luat în considerare atunci când vopsiți blănurile câinelui, de la tipurile de colorant la metode de vopsire. Alegerea coloranților liberi sigură și iritanți vă va păstra câinele fericit și colorat. Cu cât știi mai mult despre coloranții de păr câine cu atât mai puțin probabil veți fi să vă faceți ca câinele să fie inconfortabil sau să îi determine rău.

Pași

Partea 1 din 2:
Alegerea colorantului drept
  1. Imagine intitulată colorarea unui câine
1. Evitați colorarea de păr pentru oameni. Vopselele de păr care este proiectat pentru oameni poate avea substanțe chimice care sunt toxice pentru câini și pot afecta pielea lor. Câinii au un alt echilibru al pielii PH decât oamenii, astfel încât evitarea colorantului de păr uman este esențială pentru a vă asigura confortul și siguranța câinelui. În schimb, căutați coloranți alternativi care pot fi găsiți în mod natural. Cu atât mai puțin sintetici, cu atât vor fi mai bine pentru câinele dvs.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    2. Căutați răni sau iritații ale pielii. Nu vopsiți blănurile câinelui dacă au răni de vindecare sau iritații de piele prezente. Vopsirea blănurii câinelui dvs. va cauza mai mult decât probabil iritarea și poate provoca chiar mai multe infecții grave. Asigurați-vă că ați verificat corpul câinelui dvs. pentru nick-uri sau răni de vindecare în timp ce le îngrijiți înainte de a începe să aplicați colorantul.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    3. Evitați utilizarea unui colorant permanent. Folosind vopsele permanente pe blana câinelui dvs., poate provoca rău, deoarece aproape întotdeauna conțin substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru sănătatea câinelui dvs. Coloranții permanenți nu numai că pot cauza deteriorarea blănurilor și a pielii câinelui, dar prezintă riscuri grave de sănătate pe măsură ce câinele dvs. se va îngriji de ei înșiși.
  • Există multe alternative pentru a vopsi blana câinelui, de la coloranți impermanenți la coloranți semi-permanenți.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    4. Utilizați alimente comestibile. Alimente comestibile, care sunt sigure pentru cainele dvs. să mănânce, vor produce coloranți de păr ușor. Aceste coloranți pot fi făcute într-o varietate de moduri, de la juicarea legumelor proaspete la fierbere și deshidratare. Cu toate acestea, zahărul din multe fructe poate provoca, de asemenea, blana câinelui să devină lipicioasă și poate provoca, de asemenea, iritații ușoare ale pielii. Încercați să rămâneți la legume sau fructe cu conținut scăzut de zahăr.
  • Încercați să utilizați legume cum ar fi morcovi, sfeclă și spanac sau condimente cum ar fi turmeric.
  • Deși coloranții de fructe ar trebui să încerce și să fie evitați, adesea produc culoarea cea mai vibrantă. Încercați să subțiri sau să diluați orice coloranți din suc pentru a evita iritarea pielii.
  • Majoritatea coloranților făcuți din alimente comestibile sunt impermanente și vor începe să se estompeze într-o săptămână.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    5. Încercați colorarea naturală a alimentelor. Colorarea alimentară naturală poate fi achiziționată la aproape orice supermarket și este, în general, fără substanțe chimice dăunătoare. Unele coloranți alimentari sunt realizați cu coloranți artificiali care au fost legați de efectele negative asupra sănătății, dacă sunt aglomerate zilnic timp de mulți ani. Cu toate acestea, acești coloranți nu ar trebui să prezinte probleme atunci când sunt utilizate în vopsirea blană de câine.
  • Încercați să utilizați toate culorile naturale ecologice pentru a evita culorile artificiale nedorite, cum ar fi Arborele India.
  • Colorarea alimentelor va fi semi-impermanentă și va ține culoarea mai lungă decât coloranții din alimente comestibile.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    6. Achiziționați colorant de păr prietenos pentru câini. Există câțiva coloranți de păr care sunt disponibili în ambele magazine de companie, cât și în vânzătorii online. Coloranții de păr pentru animalele de companie variază de la spray-uri la geluri la majaluri, și cel mai evită utilizarea substanțelor chimice dăunătoare. Coloranții de păr prietenos pentru câini sunt, în general, cea mai bună opțiune pentru vopsirea mai permanentă cu iritație redusă.
  • Încercați să cumpărați coloranți de păr prietenos cu câini după brand, cum ar fi Petperi .
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    7. Consultați un salon. Există multe saloane de high-end sau de tip boutique care sunt dedicate în întregime îngrijirii și tratării câinilor. Aceste saloane vor avea adesea multe opțiuni pentru a vopsi blănurile câinelui, multe dintre ele vor fi mai lungi și vor fi mai permanente. Asigurați-vă că ați întrebat despre coloranți de păr care sunt prietenosi câinelui și că nu vă va face rău sau irită câinele. Cele mai multe saloane de câini vor fi, de asemenea, echipate pentru a verifica diferitele elemente care sunt incluse în procesul de vopsire, cum ar fi sângerarea culorilor și adâncimea de culoare.
  • Puneți întrebări precum "Aveți vreun coloranți de păr prietenos pentru câini?"" Coloranții de păr conțin orice ingrediente care ar putea fi dăunătoare dacă câinele meu îi ingeră?"Sau" cât de permanenți sunt coloranții de păr?"
  • Partea 2 din 2:
    Aplicarea colorantului
    1. Imagine intitulată colorarea unui câine
    1. Spălați blana lor. Spălați blana câinelui într-o baie cu șampon. Lucrați cu un spumă grosime pe tot corpul și clătiți-o. Odată ce au fost spălate, le uscați cu un prosop, astfel încât blana lor este încă ușor umedă. Blana umedă va ține vopsea mai eficient decât blana complet uscată.
    • Utilizați șampoane special concepute pentru blană de câine, cum ar fi
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    2. Aplicați unguent la ochii câinelui dvs. Aplicați un unguent steril oftalmic la ochii câinelui dvs., mai ales dacă intenționați să vopsiți blana în jurul ochilor sau pe fața lor. Unguentele oftalmice vor ajuta la prevenirea oricăror coloranți iritarea ochilor lor și va reduce șansele de infecție în cazul în care colorantul este invariabil în ochi.
  • Deși utilizarea unui unguent este o idee bună, indiferent de locul în care vopsiți, nu va fi esențial dacă vopsiți părți minime ale corpului lor, ca coada.
  • Fiecare unguent va veni cu un set de direcții pentru aplicarea unguentului în ochiul câinelui.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    3. Se amestecă colorantul. Dacă utilizați un colorant de casă, va trebui să o amestecați cu apă și să o puneți într-o sticlă de pulverizare. Utilizați jumătate din cantitatea de apă pe măsură ce utilizați ziua. Dacă utilizați o ceașcă de vopsea, atunci va trebui să utilizați o jumătate de ceașcă de apă. Majoritatea coloranților cumpărați de magazin vă vor oferi instrucțiuni de amestecare și aplicație.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    4. Pieptene sau periați blana. Odată ce câinele dvs. este curat și relativ uscat, utilizați un pieptene sau o perie pentru a-și pregăti blănurile pentru aplicarea colorantului de păr. Pur și simplu periați zona pe care intenționați să o vopsiți cu un pieptene pentru a îndrepta blana, astfel încât colorantul să poată fi aplicat ca fiind mai uniform posibil. Cu cât părul lor mai bine și mai amănunțit este periat, cu atât mai ușor va fi să aplicați uniform vopselele de păr.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    5. Aplicați colorantul uniform pe zonele dorite. Dacă aplicați coloranți din coloranți sau alimente de alimente, va trebui să amestecați colorantul cu apă și să îl aplicați cu o sticlă de pulverizare. Chalca de păr poate fi frecat direct în blana câinelui tău, în timp ce coloranții de sticlă vor trebui să fie aplicați manual cu mănuși. Cu toate acestea, aplicați colorantul, asigurați-vă că faceți acest lucru în mod egal, astfel încât blana câinelui dvs. nu este neuniformă. Asigurați-vă că acoperiți întreaga zonă pe care o pierdeți înainte de a trece peste ea cu un al doilea strat.
  • Majoritatea coloranților pe care o achiziționați vor veni cu instrucțiuni și cele mai bune practici pentru a aplica colorantul la blana câinelui.
  • Imagine intitulată colorarea unui câine
    6. Lasă să se usuce. Lăsați blana câinelui să se usuce astfel încât colorantul să poată seta. Va trebui să lăsați blănurile câinelui dvs. să se usuce pentru diferite cantități de timp, în funcție de faptul că ați folosit sau nu un colorant uscat sau umed. Coloranții uscați, cum ar fi creta, va trebui doar să rămână timp de câteva minute înainte de a seta, în timp ce coloranții care au fost pulverizați vor trebui să stea în jurul valorii de aproximativ 15-20 de minute. Puteți utiliza un uscător de păr pe o setare scăzută pentru a reduce timpul de uscare al câinelui.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Colorant.
    • Apă.
    • Sticla cu pulverizator.
    • Mănuși.
    • Câine de brad sau perie.
    • Prosop.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar