Cum să plec politicos

Bowing este o modalitate tradițională de a arăta respect în multe culturi. Dacă încercați să arătați respect față de tradiție, este important să știți când să vă ardeți și când nu vă ardeți. Fiecare cultură are propriile ritualuri unice asociate cu înclinarea adecvată, iar aceste nuanțe nu pot aplica într-o altă țară. Faceți cercetarea înainte de a vă arca și urmăriți localnicii.

Pași

Metoda 1 din 3:
Plecând în cultura asiatică
  1. Imagine intitulată arcul Pasul 1
1. Știți când să plecați. Bowing este de obicei folosit în culturile asiatice pentru a arăta respect, onoare sau recunoștință. Un arc tăcut înlocuiește adesea expresia "Mulțumesc." În culturile asiatice, ar trebui să vă ardeți de la șold cu capul îndreptat în jos. Polite Bowing este încă obișnuit în multe țări asiatice, dar nu este practicat ca strict în America. Înțelegeți cultura din jurul dvs. - sau cultura poporului din jurul dvs. - pentru a determina dacă este adecvat plecare.
  • Blecarea este predominantă cu diferite grade în multe țări din Asia de Est, dar este cel mai proeminent în China, Coreea, Taiwan, Japonia și Vietnamul. Diverse arcuri nuanțe sunt folosite pentru a-și exprima scuze, recunoștință, sinceritate, deferență și remușcări, printre altele.
  • Handshake a devenit un salut comun în multe culturi din Asia de Est, în special în cercurile de afaceri. Blecarea nu poate fi potrivită atunci când întâlniți mai întâi pe cineva - mai ales dacă el sau ea este un coleg - dar poate fi o modalitate versatilă de a transmite emoții mai complexe. O ușoară arc pentru a arăta curtoazie este de obicei binevenită.
  • Imagine intitulată arc politicos Pasul 2
    2. Să presupunem poziția de plecare. Stați direct cu picioarele împreună, formând un v cu tocurile. Strângeți-vă mâinile la părțile dvs., dar nu prea strâns.
  • Imagine intitulată arc politicos Pasul 3
    3. Arc cu talie, nu cu gâtul tău. Îndoiți la talie, dar păstrați-vă spatele drept. Deschideți-vă mâinile pe măsură ce vă îndoiți. Adu-ți picioarele împreună.
  • Imagine intitulată arcul politicos Pasul 4
    4. Avertizați-vă privirea pentru a arăta respect. Dacă vă plecați la un bătrân, un superior sau pe cineva pe care îl respectați, priviți în jos la picioarele lor când vă ardeți. Dacă vă plecați la cineva care nu se încadrează în niciuna dintre aceste categorii, nu ezitați să le arătați direct în ochi.
  • Țineți minte că dacă arătați pe cineva în ochi, poate fi luat ca un semn de lipsă de respect.Acest lucru este în special cazul în care se plece la persoanele mai în vârstă, mai tradițional, în special cei care au crescut în cultura din Asia de Est. Luați în considerare cu atenție situația și fiți atenți la cine vă plecați.
  • Imagine intitulată arcul politicos Pasul 5
    5. Finalizați arcul. Îndreptați-vă, închideți-vă mâinile și împărțiți-vă picioarele înapoi în v. Simțiți-vă liber să faceți contact vizual cu persoana la care v-ați înclinat.
  • Metoda 2 din 3:
    Plecând în cultura occidentală
    1. Imagine intitulată arcul politicos Pasul 6
    1. Știți când să plecați. Plecarea a evoluat ca un semn tradițional de respect și recunoaștere în multe culturi occidentale, dar este mult mai puțin comună decât a fost odată. S-ar putea să vă ardeți pentru a arăta respect sau pentru a adăuga o înflorire dramatică într-o situație, dar gestul va apărea un pic depășit. Acestea fiind spuse, plecarea este încă considerată în general ca un gest politicos.
    • Plecarea în cultura occidentală este adesea însoțită de un aer de formalitate falsă și poate un grad de auto-conștiință ironică. Arcul ceremonial european-american este în mare măsură un gest anacronic, așa că țineți cont de faptul că nu este luat în serios.
    • Încercați să dețineți formalitatea falsă a arcului, jucând cu nuanță și luați gestul la extrem. Arc foarte încet și profund pentru a arăta sarcasm-ceva asemănător unei clapete lente. Arc foarte repede și politicos pentru a transmite deferenta machetelor.
  • Imagine intitulată arcul politicos Pasul 7
    2. Puneți mâna stângă în spatele tău. Îndoiți-vă brațul la cot, și odihniți-vă mâna (Palm Out (la nivel de talie. Alternativ, apăsați mâna stângă peste abdomen.
  • Imagine intitulată arc politicos Pasul 8
    3. Aduceți-vă mâna dreaptă la talie. Îndoiți brațul la cot. Țineți-vă palma împotriva corpului în timp ce vă vârfiți corpul superior înainte. Cu cât vă îndoiți mai jos, cu atât mai mult respectați.
  • Dacă purtați o pălărie, scoateți-o și țineți-o lângă margine în mâna dreaptă. Dacă vă aflați într-o situație care necesită o deferență extremă, o înmormântare sau o performanță a unui imn național, vă puneți pălăria sub braț până la trecerea momentului.
  • Imaginea intitulată arcul politicos Pasul 9
    4. Ține-ți ochii coborâți. Nu ridicați bărbia pentru a menține contactul vizual - acest lucru poate fi luat ca un semn de lipsă de respect. Acest lucru este, totuși, o tradiție care a evoluat dintr-o societate feudală foarte stratificată, așa că nu se așteaptă cel mai mult popor din secolul 21 să facă o ofensă dacă faceți contact vizual sau arc "incorect".
  • Imagine intitulată arcul politicos Pasul 10
    5. Se ridică într-o singură mișcare fluidă. Îndreptați-vă spatele. Aruncați-vă mâinile. Ridicați-vă ochii pentru a întâlni privirea persoanei căreia ați plecat și continuați să vorbiți cu ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Plecând în alte situații
    1. Imagine intitulată arcul politicos Pasul 11
    1. Arcul într-un cadru corporativ. Arcul pentru a desemna respect, așa cum ați fi într-o situație non-corporativă, dar fiți în mod deosebit în mod deosebit de rangul celor cărora vă arși. Cultura japoneză este foarte ierarhică, ceea ce înseamnă că persoanele în vârstă au statut social mai mare decât tinerii, bărbații au de obicei mai mult statut decât femeile, iar directorii executivi solicită mai mult respect decât directorii de juniori.
    • Oamenii de afaceri japonezi schimbă adesea cărți de vizită înainte de a se pleca sau agitare a mâinilor. Asigurați-vă că cartea dvs. de vizită precizează în mod clar rangul dvs. - acest lucru va determina cine ar trebui să fie contrapartida dvs. de negociere.
    • Dacă vă plecați la cineva care clasifică mai mult decât dvs. în compania sa respectivă, asigurați-vă că ați evitat privirea pentru a arăta respect. Țineți cont de faptul că indivizii de rang superior nu ar putea să plece înapoi, este adesea un gest unic în practică.
  • Imagine intitulată arcul politicos Pasul 12
    2. Considera Curtsying Dacă purtați o fustă sau o rochie. Traversează picioarele și gleznele în timp ce stați, apoi îndoiți ușor genunchii. Ridicați țesătura rochiei în laturile dvs. Acesta este un mod tradițional european și american de a arăta deferență, dar utilizarea sa a scăzut brusc în secolul trecut.
  • Curty în orice situație care ar putea apela pentru un arc. Ca și în cazul plecării, curty este încă privită ca un gest politicos, dar se va întâlni ca un pic depășit.
  • Imagine intitulată arcul politicos Pasul 13
    3. Arcul pentru o audiență. În cultura occidentală, este comun să se plece după un discurs sau o performanță pentru a recunoaște aplauzele mulțimii. Ca și clapele dvs. de audiență (sau snaps, urale etc.), pune mâna dreaptă pe centrul pieptului tău. Respirați adânc. Îndoiți-vă spatele. Scoateți pe scurt capul, apoi stați înapoi.
  • Nu vă ardeți prea mult, nici prea repede. Arc de 3-5 secunde, dar nu lăsați-o să tragă pe.
  • Stați liniștit. Nu amestecați în timp ce vă ardeți.
  • sfaturi

    Declanșatoarele și mecanismul de plecare adecvat pot varia foarte mult între culturi. Înainte de a vă arca, asigurați-vă că o faceți bine.
  • Este obișnuit să plasați o mână peste piept atunci când vă înclinați, mai ales atunci când purtați o cămașă cu tăiat scăzută.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că nu vă faceți prea mult. Nu vă pierdeți echilibrul!
  • Feriți-vă de oameni care se înclină înapoi. Stau destul de departe că nu bateți capul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar