Cum de a îngheța laptele

Laptele de înghețare este o modalitate incredibil de ușoară de a-și extinde durata de valabilitate. În plus, este o modalitate excelentă de a economisi bani, permițându-vă să cumpărați în vrac și să profitați de chilipiruri la supermarket! Laptele dezgheț este perfect sigur de băut și este la fel de hrănit ca lapte proaspăt, deci nu există practic nici un motiv pentru a lăsa laptele dvs. să meargă rău, mai degrabă decât înghețarea!

Pași

Partea 1 din 3:
Înghețarea laptelui
  1. Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 1
1. Lăsați loc pentru laptele dvs. să se extindă. Când se îngheață lapte, se ocupă puțin mai mult ca atunci când este lichid. Dacă recipientul de lapte este umplut la margine, acest lucru poate cauza să izbucnească în congelator, făcând o mizerie uriașă înghețată (acest lucru este valabil mai ales pentru cani de sticlă tare). Din fericire, acest lucru este ușor de prevenit - doar se toarnă aproximativ o ceașcă de lapte, astfel încât să aveți câteva centimetri de cameră în partea de sus a recipientului. Făcând acest lucru dă laptelui multă cameră pentru a se extinde.
  • Pe de altă parte, dacă ați băut deja mai mult decât o ceașcă sau două din laptele dvs., puteți să săriți de obicei acest pas.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 2
    2. Data containerului. Odată ce ați înghețat laptele, data de expirare de pe cană devine în principal lipsită de sens, dacă nu îl dezghețați imediat imediat. Din acest motiv, este o idee înțeleaptă să etichetați recipientul atât cu data de astăzi, cât și numărul de zile rămase înainte de expirarea acestuia. Puteți scrie acest lucru direct pe recipient cu un marcator sau, dacă preferați să nu marcați recipientul, puteți utiliza o bandă de mascare ca etichetă.
  • De exemplu, dacă este 24 august și laptele expiră pe 29 august, am putea eticheta recipientul cu textul "Înghețate: Aug. 24 - cinci zile să expire" astfel încât să știm cât timp trebuie să bem lapte atunci când îl dezvăluim într-o lună sau două.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 3
    3. Puneți recipientul de lapte în congelator. Toți sunteți gata să înghețați laptele - pur și simplu setați recipientul marcat într-un congelator cu o temperatură sub 0 f / c. Dacă nu puteți monta întregul recipient în congelator, luați în considerare împărțirea laptelui în mai multe recipiente mai mici. În aproximativ o zi, laptele ar trebui să fie înghețat solid.
  • Când laptele este înghețat, este posibil să puteți vedea separarea laptelui și a grăsimii. Nu vă faceți griji - aceasta este o parte normală a procesului de înghețare și este perfect sigur.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 4
    4. Depozitați timp de până la 2-3 luni. Cele mai multe surse recomandă lăsarea laptelui în congelator pentru maximum două sau trei luni. Unele surse recomandă chiar lapte de înghețare timp de până la șase luni. Consensul general pare a fi faptul că laptele poate dura foarte mult timp în congelator, dar că va absorbi treptat aromele și mirosurile altor elemente din congelator în timp, devenind mai puțin atrăgătoare pentru a bea.
  • Rețineți că produsele de lapte mai bogate, cum ar fi Eggnog, zer, și crema are, în general, un raft similar de viață la laptele obișnuit (sau puțin mai scurt) atunci când este înghețat - de obicei de ordinul a una până la două luni sau așa.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 5
    5. Luați în considerare înghețarea în tăvi de cuburi de gheață. Ca o alternativă la înghețarea laptelui în recipientul său, este posibil să doriți să luați în considerare turnarea unei porțiuni în tăvi de cuburi de gheață. Aceasta este o alegere deosebit de bună pentru persoanele care doresc să-și folosească laptele congelat în proiecte de coacere, deoarece vă permite să adăugați rapid porțiuni semi-standard de lapte la rețetă, mai degrabă decât să vă îndepărtați la un singur bloc solid de lapte sau să așteptați să se dezghețe.
  • Cuburile de lapte congelate sunt, de asemenea, bune pentru adăugarea la pahare de lapte proaspăt - îl păstrează rece, dar nu o diluează atunci când se topesc ca niște cuburi obișnuite de gheață.
  • Partea 2 din 3:
    Îți dezvăluie laptele
    1. Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 6
    1. Dezghețați laptele în frigider. Trucul de dezghețare a laptelui congelat este de a folosi un proces lent, treptat, niciodată unul rapid. Din acest motiv, cel mai simplu mod de dezghețare a laptelui dvs. este de obicei pur și simplu pentru ao transfera de la congelator la frigider. Temperaturile ușor mai calde ale frigiderului vor permite laptele să se dezghețe într-o stare lichidă puțin câte puțin.
    • Acest lucru poate dura ceva timp - în funcție de volumul laptelui dvs. înghețat, nu este neobișnuit ca acesta să dureze până la trei zile pentru a se dezgheța complet în frigider.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 7
    2. Pentru o dezghețare mai rapidă, înmuiați apă rece. Dacă vă grăbiți să vă dezghețați laptele, încercați să vă umpleți chiuveta cu apă rece (nu apă caldă) și scufundarea containerului de lapte congelat în ea. Utilizați un obiect greu ca un vas de fontă pentru a ține laptele subacvatic, așa cum se dezgheță. Acest proces va fi mai rapid decât dezghețarea laptelui în frigider, dar va dura de obicei mai multe ore, deci fiți răbdători.
  • Motivul pentru care apa de dezgheță lapte mai rapid decât frigiderul are de a face cu modul în care energia este transferată între lapte și împrejurimile sale la un nivel molecular. Lichidele transferă energie termică în gheață mult mai eficient decât aerul, făcându-le o metodă mult mai rapidă de dezghețare.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 8
    3. Nu utilizați căldură pentru a dezgheța laptele. Nu încercați să vă dezghețați laptele înghețat rapid cu căldură. Aceasta este o metodă sigură pentru a vă distruge laptele și pentru a vă distruge munca grea. Încălzirea laptelui poate determina dezghețarea neuniformă sau chiar arsă, lăsând-vă cu un produs finit foarte neatins. Enumerate mai jos sunt doar câteva sfaturi pentru evitarea acestei situații:
  • Nu lăsați laptele înghețat la temperatura camerei.
  • Nu vă dezghețați laptele în cuptorul cu microunde.
  • Nu dezghețați laptele în apă caldă.
  • Nu dezgheț laptele într-o oală sau într-o tigaie pe aragaz.
  • Nu vă dezghețați laptele în soare.
  • Partea 3 din 3:
    Care servește lapte congelat
    1. Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 9
    1. Serviți în 5-7 zile de dezghețare. Presupunând că laptele tău era proaspăt când ai înghețat, el "prospeţime" ar trebui să fie aproape același după dezghețarea acestuia. Astfel, laptele cel mai dezghețat este bun pentru băut și utilizare în proiecte de gătit timp de aproximativ o săptămână după dezghețare. Deși aspectul și consistența ei pot fi ușor diferite, ar trebui să fie în siguranță să consuma.
    • Rețineți că dacă laptele dvs nu a fost proaspete când l-ai înghețat, nu va fi proaspăt dezghețată, nici. Cu alte cuvinte, lapte dezghețat, care a fost doar o zi sau doi de la răsturnarea când ați înghețat că va fi în aproximativ aceeași stare atunci când este dezghețată.
  • 2. Agitați înainte de servire. În timpul procesului de îngheț, grăsimea din lapte poate solidifica și separată de lichid. Acest efect este mai pronunțat în lapte cu conținut ridicat de grăsimi. Pentru a redistribui grăsimea în întregul lapte, agitați recipientul de câteva ori în timpul procesului de dezghețare pentru a amesteca laptele și grăsimea înapoi împreună.
  • De asemenea, puteți observa că laptele a dezvoltat o culoare galbenă - aceasta este o parte normală a procesului de înghețare și nu un semn că laptele a răsfățat.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 11
    3. Alternativ, utilizați un blender. Merită să remarcăm că nu trebuie să scuturați laptele cu mâna pentru a redistribui grăsimea. Folosind o soluție mecanică ca un blender sau procesor de alimente, de exemplu, vă permite să agitați rapid și ușor laptele pentru o textură mai ușoară, mai uniformă. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să distrugeți orice bucăți de gheață rămase în laptele dvs., care poate fi o surpriză dacă nu sunt descoperite înainte de a începe să beți.
  • Imagine intitulată Freeze lapte Pasul 12
    4. Nu vă opriți printr-o textura puțin diferită. Laptele de lapte poate avea uneori un alt "simt" decât laptele obișnuit - este uneori descris ca fiind ușor ciudat și apus prin comparație. Deși laptele dezgheț este perfect sigur de băut, aceste calități pot face dificil pentru unii să bea.
  • Pe de altă parte, laptele dezgheț este, de obicei, un înlocuitor excelent pentru laptele proaspăt în prepararea și coacerea proiectelor în care textura sa modificată este dificilă sau imposibil de detectat.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lapte
    • Congelator
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar