Cum să devii taoist

Taoismul este o filozofie chineză antică, uneori clasificată ca o religie. Dar, spre deosebire de majoritatea religiilor, taoismul filosofic modern nu necesită nici o formă specifică de credință sau inițiere. A deveni un taoist poate fi la fel de simplu ca citirea textelor taoiste să se familiarizeze cu credințele taoiste. Anumite practici - cum ar fi participarea la templu, observând Feng Shui, și meditația - a considerat taoist. Puteți deveni un taoist observând aceste practici. În cele din urmă, trăi viața în funcție de credințele taoiste vă face un taoist, de asemenea.

Pași

Metoda 1 din 4:
Citirea textelor taoiste
  1. Imaginea intitulată devine un pas taoist 1
1. Citiți Tao Te Ching. Tao Te Ching (calea și puterea ei) este textul taoist original și a fost publicat în secolul al III-lea. Este împărțită în 81 de capitole și are versete scurte cu sfaturi privind viața și natura universului. Citiți-o și desenați-vă propriul înțeles de la acesta este primul pas pe care ar trebui să-l luați la a deveni un taoist.
  • Tao Te Ching este vorba de a vă învăța cum să vă conectați cu universul.
  • Una dintre principalele învățături ale Tao Te Ching este că există doar câteva lucruri pe care nu le puteți înțelege și asta e în regulă. Dacă întâlniți secțiunile cărții care nu au sens, încercați cel mai bine să înțelegeți de la ei, dar nu vă agitați pe ele.
  • Unele temple ar putea oferi grupuri de studiu bazate pe Tao Te Ching. Dacă preferați să studiați cu alte persoane, puteți căuta acele grupuri de studiu și le puteți participa.
  • Imaginea intitulată deveni un pas taoist 2
    2. Citiți Chuang-tzu. Chuang-Tzu este, de asemenea, o compilație de înțelepciune taoistă. Puteți să-l citiți alături de Tao Te Ching sau înainte sau după ce ați citit-o. Învățăturile din Chuang-Tzu se concentrează pe schimbarea perspectivei lumii din jurul vostru. De asemenea, învață că, în ciuda diferențelor pe care le-ați putea percepe în Univers, întregul univers și totul în el este unul.
  • Dacă doriți să citiți Chuang-tzu cu alții, căutați grupuri de studiu la templele din apropiere.
  • Imaginea intitulată devine un pas taoist 3
    3. Utilizați alte texte taoiste pentru meditație. Există o mulțime de cărți acolo pe care le puteți folosi pentru a medita pe principiile taoiste. Unele dintre ele se vor concentra pe o temă specifică și vă pot fi utile în diferite puncte din viața voastră. Librăria dvs. locală ar trebui să aibă o secțiune spiritualitate unde puteți găsi aceste tipuri de cărți.
  • Orice cărți taoiste traduse de Thomas Cleary - un traducător de vârf al textelor taoiste - va fi o alegere bună.
  • Metoda 2 din 4:
    Înțelegerea principiilor taoiste
    1. Imaginea intitulată deveni un pas taoist 4
    1. Concentrați-vă pe unitate. Primul, și cel mai important principiu taoist, este că oamenii și natura nu sunt separate. Totul în univers face parte din același sistem. În calitate de taoist, vă puteți concentra pe unitate, fiind mai dezinteresată - acordă o atenție mai mică nevoilor dvs. și, în schimb, concentrați-vă asupra altora.
    • De exemplu, puteți face ceva ca servirea într-o bucătărie de supă. Aceasta este o modalitate de a vă aminti că oamenii cu mai puțin de tine sunteți încă conectați la dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un pas taoist 5
    2. Consultați echilibrul dinamic din tot. Doar pentru că totul în univers face parte din același sistem nu înseamnă că nu există distincții. Taoșii cred că există două distincții de bază - descrise ca yin și yang - în toată natura. Întunericul și lumina fac parte din același sistem deoarece nu pot exista fără altul, dar ele sunt, de asemenea, distincte.
  • Principiul echilibrului dinamic poate fi util dacă vă luptați în viață. Amintiți-vă că, în conformitate cu acest principiu, fericirea nu a putut exista fără tristețe.
  • Imaginea intitulată devine un pas taoist 6
    3. Căutați o creștere ciclică. Principiul creșterii ciclice este legat de echilibrul dinamic. Opozițiile se echilibrează reciproc, dar ele nu apar de obicei în același timp. În schimb, se mișcă prin cicluri. Deci, iarna și vară se echilibrează unul pe altul, dar iarna este urmată de vară și vară urmată de iarnă.
  • Creșterea ciclică vă poate ajuta să înțelegeți unde merge viața voastră. Dacă vă confruntați cu durere după moartea unui iubit, amintiți-vă că fericirea va veni în cele din urmă. Ar putea fi un timp, dar durerea va da în cele din urmă calea fericirii.
  • Imaginea intitulată deveni un pasaj taoist 7
    4. Efectuați o acțiune armonioasă. Taoșii cred că, pentru că se pare că opusele se echilibrează și se echilibrează împreună, puteți face unul opus de celălalt. Un baston bambus este un bun exemplu al acestui concept: în vânt, bambus coturi, dar nu se rupe. Prin îndoirea vântului, bastonul bambusului îl supraviețuiește, în loc să rămână drept și să se spargă în jumătate.
  • De exemplu, dacă aveți de-a face cu un timp dificil, acceptați că va fi dificil și acceptați durerea sau tristețea. Făcând acest lucru, nu vă veți purta să încercați să fiți puternici.
  • Metoda 3 din 4:
    Practicând taoismul
    1. Imaginea intitulată deveni un pas taoist 8
    1. Alăturați-vă unui templu taoist. Unii taoți participă la temple pentru zilele de festival. Unii taiști observă ritualuri și rituri funerare dedicate strămoșilor la Templu. Alții observă festivaluri în numele comunităților locale. Puteți căuta temple Taoist în zona dvs., efectuând o căutare a motorului de căutare.
    • Fiecare ritual urmează, de obicei, o serie specifică de etape, inclusiv purificare, rugăciuni, oferte, cântând cântece și dans.
  • Imaginea intitulată deveni un pas taoist 9
    2. Organizați-vă casa în funcție de practica Feng Shui. Practica Feng Shui este organizarea spațiului pentru a crea energie pozitivă în casa dvs. Există multe ghiduri despre cum să utilizați Feng Shui, și le puteți găsi adesea la librăria dvs. locală. Folosind Feng Shui într-o singură cameră este o practică taoistă.
  • Imaginea intitulată deveni un pasul taoist 10
    3. Medita. Stai pe podea cu picioarele în poziția de lotus (picioarele încrucișate unul pe celălalt la vițel). De asemenea, puteți sta pe marginea unui scaun cu picioarele plat. Stai cu coloana vertebrală dreaptă și bărbia ta ușor trasă înăuntru. Concentrați-vă pe respirația prin nas din diafragmă.
  • Pe măsură ce stați liniștit în această poziție, imaginați-vă orice boală, stres și durere, lăsându-vă corpul în timp ce expirați. Pe măsură ce inhalați, imaginați vindecarea, relaxarea luminii care intră în corpul vostru.
  • Dacă vă ajută, imaginați-vă să vă umpleți plămânii cu aer de jos în partea de sus a butonului buric.
  • Ar trebui să meditați într-un spațiu curat și liniștit. Stați pe pământ într-o poziție care vă este confortabilă și faceți tot posibilul pentru a vă liniști mintea. Dacă un gând vine peste el, lăsați-l să plece.
  • Imaginea intitulată devine un pas taoist 11
    4. Practicați Tai Chi. Tai Chi este o practică de respirație și exerciții în cazul în care se potrivește anumitor mișcări ale corpului cu inhalarea și expirarea respirației. Există cinci școli principale de Tai Chi, fiecare cu diferite tipuri de mișcări și obiective, dar toate se concentrează pe creșterea energiei interne.
  • Gym-ul local sau Centrul REC poate oferi cursuri Tai Chi. De asemenea, puteți căuta videoclipuri Tai Chi online.
  • Imaginea intitulată devine un pas taoist 12
    5. Practicați Qigong. Qigong este o combinație de meditație și exerciții fizice pe care aproape cineva le poate face. Qigong include încălzire și exerciții de conștientizare care vă ajută să meditați și să vă conectați la corpul dvs. direcționând energia internă în diferite zone ale corpului dvs. cu fiecare mișcare. Puteți practica Qigong la domiciliu, vizionând videoclipuri YouTube. De asemenea, puteți să vă alăturați clasei la sala de gimnastică locală sau din templu.
  • Qigong-ul este diferit de Tai Chi în acel qigong direcționează energia în diferite părți ale corpului dvs. în fiecare mișcare. Tai Chi vă ajută să vă conectați la energia dvs. internă și externă, dar nu este diferențiată ca Qigongul este.
  • Încălziți-vă ușor de brațele la umeri. Țineți brațele în laturi, apoi răsuciți-vă la talie, întorcându-vă spre dreapta și apoi spre stânga. Brațele tale ar trebui să leagă în mod natural.
  • Pe măsură ce vă încălziți, păstrați genunchii îndoiți și lăsați-vă șoldurile. Pe măsură ce vă mutați, concentrați-vă pe eliberarea stresului. În cele din urmă, veți putea să vă concentrați numai pe mișcarea dvs. și energia internă pe care o creează.
  • Un exercițiu de conștientizare pe care îl puteți încerca este acordeonul. Ridicați-vă drept, cu brațele îndoite la cot și palmele împreună în fața pieptului. Degetele dvs. ar trebui să indice în sus. Trageți încet mâinile în afară până când sunt aproximativ 12 cm (30 cm), apoi mutați-le din nou unul față de celălalt. Puteți repeta acest lucru cât de des vă place.
  • Imaginea intitulată devine un pas taoist 13
    6. Practicați Yoga. Practica yoga necesită să înțelegeți cum sunt comandate oasele dvs. (considerate yin) și mușchii și țesutul conjunctiv (considerat yang) și se pot mișca. Din moment ce Yin și Yang sunt un concept cheie în taoism, luând orice clasă de yoga este o formă de practică taoistă.
  • Puteți găsi clase de yoga la sala de gimnastică locală sau la Centrul de Rec. De asemenea, puteți căuta videoclipuri de yoga online și prin intermediul unor canale la cerere ale furnizorilor de televiziune.
  • Metoda 4 din 4:
    A trăi în conformitate cu credințele taoiste
    1. Imaginea intitulată deveni un pasaj taoist 14
    1. Acceptați-vă. Taoismul învață că fiecare persoană ar trebui să trăiască în funcție de natura lor. Prin acceptarea dvs. - calitățile dvs. bune și rele - trăiți în conformitate cu credințele taoiste.
    • Acceptarea dvs. înseamnă, de asemenea, recunoașterea că, uneori, personalitatea dvs. se va schimba. Uneori vei fi iubitor și bun și câteodată vei fi nerăbdător și supărat. Acceptați toate aspectele personalității dvs.
  • Imaginea intitulată devine un pas taoist 15
    2. Urmați instinctul. Taoismul este despre a lua timp pentru a afla despre tine și despre lumea din jurul tău. Cu cât faceți mai mult acest lucru, cu atât mai mult va fi dezvoltat intuiția și ar trebui să o ascultați. Dacă se simte ceva greșit, nu o faceți. Dacă ceva simte o idee bună, du-te pentru asta.
  • De exemplu, dacă intenționați să luați un nou loc de muncă, întrebați-vă dacă vă simțiți bine despre oportunitate. Dacă instinctul tău îți spune că ar trebui, să faci asta. Dacă instinctul tău spune că nu ar trebui, nu.
  • Imaginea intitulată deveni un pas taoist 16
    3. Deschideți-vă la experiențele noi. Fiind deschis la viață și de a trăi la maxim este o mare parte a taoismului. Asta înseamnă, de asemenea, să fie deschis la experiențele noi. Du-te vedea o bandă pe care nu ai mai văzut-o înainte, încercați un nou restaurant sau preparate din bucătăria sau călătoriți undeva nu ați fost niciodată.
  • Imaginea intitulată deveni un pasaj taoist 17
    4. Îmbrățișați un timp liniștit. Uneori, cu social media și smartphone-uri și ciclul de știri de 24 de ore, viața se poate simți copleșitoare. Practicarea taoismului înseamnă a lua ceva timp, o dată când, să deconectați și să stați în tăcere și să observăm lumea din jurul vostru. Stai pe pridvorul tău sau într-o cafenea sau în camera ta preferată și doar fii.
  • Imaginea intitulată devine un pas taoist 18
    5. Practicați în modurile care vă înțeleg. Fiecare persoană care practică taoismul practică în mod diferit. Dacă vă place să meditați, faceți asta. Dacă preferați să studiați textele, puteți face acest lucru. Sau puteți face totul! Taoismul nu are un sistem de credință sau de practică, deci nu există nici un mod greșit de a fi un taoist.
  • Imaginea intitulată deveni un pasaj taoist 19
    6. Urmați o dietă taoistă. Predarea taoistă clasică sugerează că adepții evită anumite lucruri în dietele lor. Să se abțină de la alcool și să evite consumul de carne, fasole și boabe. Nu trebuie să urmați această dietă pentru a fi un taoist, dar este un mod mai clasic de a urmări învățăturile taoiste.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unii oameni se referă la taoism ca "Daoismul". Această ortografie este mai precisă cu fonetic, deși utilizarea sa nu este la fel de răspândită. Fie variația este acceptabilă, deci utilizați oricare dintre cei preferați. Indiferent de modul în care spui cuvântul, este pronunțat "Dow-Izm".
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar