Cum să fii hindus

Hinduismul este religia primară a Indiei și este cea mai veche religie existentă din lume a creat aproximativ 1500 până la 500 î.en . Cu aproximativ un miliard de adepți, este și cea mai mare religie din lume. Astăzi, hinduismul sa răspândit în întreaga lume și este cu adevărat a "lume" religie. Chiar dacă mai multe milenii au trecut de când a început, mai multe principii de bază constituie totuși esența filosofiei hinduse, credinței și practicii ritualice. Dacă sunteți interesat să deveniți un urmaș hindus, înclinarea și urmând aceste principii sunt primii pași pe calea spre iluminare.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățați elementele de bază
  1. Imaginea intitulată este un pas hindus 1
1. Studiați principalele concepte de hinduism. Hindu este una dintre cele mai vechi religii din lume, originare înainte de înregistrarea istoriei pe subcontinentul indian. Este vital să începeți intrarea în această religie printr-o apreciere a elementelor sale de fundație.
  • Trimūrti este un concept în hinduism "în care funcțiile cosmice ale creației, întreținerii și distrugerii sunt personificate de formele Brahma Creator, Vishnu Preservatorul și Shiva distrugatorul sau transformatorul." Cu toate acestea, în majoritatea textelor puorane, activitatea creativă a lui Brahma depinde de prezența și puterea unui zeu mai mare.
  • În mod tradițional, hinduismul a prescris un social strict comandat Sistemul Varna cu 4 grupuri principale: Brahmin (preoți), Kshatriyas (nobili și războinici sau lideri), Vaishyas (meșteri și fermieri sau profit-minded) și Shutras (muncitori calificați / necalificați). Cu mitul posibil, o clasa a cincea "neatins", care se spune că este în afara sistemului Varna, nu există. Religia hindusă nu împarte oamenii în categorii și clase. Sistemul Varna definește coeficientul Varna și unul poate avea un coeficient Varna cu unul sau mai multe proeminente.
  • Karma se referă la un sistem cauze și efect în care faptele și actele influențează ceea ce se întâmplă în viață. Fiecare persoană își creează propriul destin prin acțiunile lor în viață: dacă cineva conduce fapte bune, ei vor culege consecințe bune mai târziu în viață.
  • Dharma se referă la legea divină a lui Dumnezeu care comandă cosmosul. Când urmăm Dharma, sufletele noastre sunt aduse în armonie și avansate spre Dumnezeu, adevăr și neprihănire.
  • Reîncarnare, De asemenea, cunoscut sub numele de Punjanma, este un proces ciclic de naștere, viață, moarte și renaștere. În loc de o viață de după moarte, așa cum se găsește în religiile iudeo-creștine, hindușii cred că sufletul nemuritor continuă să existe după moartea trupului și este renăscut în noi corpuri ulterioare.Acțiunile pe care le completează în viață (karma lor) influențează modul în care sufletele sunt renarmate (de exemplu, ca formă de viață de ordin inferior).Odată ce cineva rezolvă sau "perfecționează" karma lor, sufletul se descompune de ciclul de reîncarnare.
  • Hindus, de asemenea, crede în mod tradițional Chakras. Există 7 chakre sau centre energetice, situate în întregul corp și conectate la spiritul cuiva. Credincioșii pot purifica sau își pot deschide chakrele prin mediere de yoga.
  • Deși există o gamă largă de perspective asupra "divinului", precum și o serie de figuri de divinitate, toate închinarea hindusă a Ființa supremă care este neschimbat, all-prezent, fără sfârșit, fără formă și iubire pură.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 2
    2. Îmbrățișați pluralismul. Mai mult decât majoritatea religiilor majore, hinduismul acceptă și chiar sărbătorește pluralismul. Este deschis mai multor tipuri de practici și tradiții.
  • Fraza hindusă ", se pot gândi gândurile bune la noi din toate părțile", reflectă acest caracter deschis și acceptat. Aceasta indică faptul că toate pot (și ar trebui) să caute iluminarea din mai multe surse și perspective, mai degrabă decât de la o dogmă.
  • Hindușii nu se atribuie nici unui crez și nu credeți că există vreun vedere singular, realitatea sau modalitatea de a ajunge la Dumnezeu.
  • Hindusul contemporan tind să practice toleranța și acceptarea ca o virtute religioasă importantă, mai degrabă decât să fie exclusivă sau îngustă.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 3
    3. Aflați despre principalele denominațiuni. Există 4 denominațiuni principale în hinduism. Deși fiecare are diferențele lor, ei împărtășesc, de asemenea, un scop comun: pentru a continua călătoria sufletului spre destinul său divin.
  • Sub SHAIVISM, Hindus se închină lui Dumnezeu suprem ca Shiva, ("compasiunea"). SHAIVITE Valoarea Hindus Self Disciplina, urmați un guru, închinare într-un templu și practica yoga pentru a deveni unul cu Shiva.
  • Urmașii lui Shaktism închinați supremul ca mama divină, Shakti sau Devi, și folosiți chanti, magie, yoga și alte ritualuri pentru a canaliza forțele cosmice și trezește chakra coloanei vertebrale.
  • În Vaishnavism, închinătorii caută supremul ca Domnul Vishnu și încarnările sale, Krishna și Rama. Vaishnaviții sunt profund devoțional și investiți în sfinți, temple și scripturi.
  • Urmașii lui Smartismul, se închină supremului într-una din cele șase forme: Ganesha, Shiva, Shakti, Vishnu, Surya și Skanda. Ei acceptă toți dumnezeii hinduși majori și sunt astfel cunoscuți ca fiind cei mai liberali sau nonsectariari hinduși. Ei urmează o cale filosofică, meditativă și se străduiesc după unitatea cu Dumnezeu prin înțelegere.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 4
    4. Citiți principalele texte sacre ale hinduismului. Aceste texte au fost scrise la momente diferite în istoria hindusă și oferă perspective diferite asupra tieneturilor hinduse.
  • Bhagavad Gita (de obicei considerată parte a cărții mai mari, Mahabharata), este un text central al hinduismului. Este structurat ca un dialog filosofic între zeitatea Krishna și Warrior Arjuna. Bhagavad Gita este considerată a fi cea mai populară și mai accesibilă a textelor sacre și este cartea ideală pentru a începe cu un începător interesat de hinduism.
  • Vedas sunt un alt text hindus primar. Există 4 cărți în "Vedas" `(Rig Veda, Sama Veda, Yajur Veda și Atharva Veda), care conțin imnuri, incantații, ritualuri, o viziune unică asupra vieții de zi cu zi în India antică.
  • Upanishads detaliu modul în care sufletul (Atman) poate fi unit cu adevărul final (Brahman). Acest lucru se realizează prin contemplare și mediere, precum și prin stabilirea unui karma bun.
  • Purano Oferiți o istorie narativă a universului de la creație la distrugere, precum și povestiri ale împăraților, eroi și demigode.
  • Imaginea intitulată Fii un pas hindus 5
    5. Familiarizați-vă cu zeitățile hinduse. În Pantheonul Hindus, Dumnezeu ia mai multe forme și apare ca mai multe zeități. Deși se afirmă în mod obișnuit că există 330 de milioane de zeități de hinduism, există unele principale sau mai recunoscute pe care ar trebui să le încercați să învățați.
  • Ganesha (Elefant Dumnezeu) este fiul lui Shiva și considerat a fi Dumnezeul succesului, prosperității și divinității. Înainte de a începe orice activitate principală (ca o afacere nouă, achiziționarea / construirea unei case, făcând zilnic Pooja, etc.)Ganesha este primul care este venerat.
  • Brahma este creatorul întregii realități.
  • Vishnu este conservatorul ordinii.
  • Shiva este zeul zeilor. El este, de asemenea, însărcinat cu distrugerea universului, așa că poate fi remoade.
  • Saraswati"`este zeița de cunoștințe, muzică, arte și înțelepciune și consort de Brahma.
  • Lakshmi este zeița tuturor bogăției și consorției lui Vishnu.
  • Parvati / durga este zeița puterii, a puterii și a valorii și a consorției lui Shiva
  • Partea 2 din 3:
    Conversia la hinduism
    1. Imaginea intitulată este un pas hindus 6
    1. Alăturați-vă unei comunități hinduse. Acesta este primul pas în completarea unei "conversii etice" la hinduism.
    • Căutați pe Internet pentru temple hinduse din zona dvs. și opriți-vă pentru a afla mai multe despre ele și serviciile lor.
    • Scopul aderării unei comunități hinduse este de a deveni acceptat de membrii dvs. locali de practicare, precum și de câștigul lor în completarea ritualurilor zilnice și constante (a se vedea secțiunea privind practicarea hinduismului).
    • Dacă nu există temple hinduse în zona dvs., puteți întotdeauna să vă alăturați unei comunități online, astfel încât să vă puteți conecta cel puțin cu colegii de adepți practic .De asemenea, puteți apela un preot și puteți face o zonă de rugăciune pentru Pujas într-o mică parte a casei.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 7
    2. Distinge între credințele dvs. trecute și actuale. Următorul pas spre conversie este de a crea o listă de puncte-contrapunct de credințe ajuta de religia dvs. anterioară (dacă ați avea unul) și credința hindusă. Acest exercițiu vă va ajuta să luați stocul de ceea ce veți lăsa în urmă și să vă îmbrățișați prin conversia dvs.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 8
    3. Sever de la foștii mentori. Un element important al filosofiei hinduse este detașarea și puteți începe să practici acest lucru lăsând în urmă mentorii și sursele de influență din viața fosta voastră, mai ales dacă nu susțin decizia dvs. de conversie.
  • Convertiți de la foste religii sunt încurajați să împărtășească dorințele lor de a se alătura hinduismului cu mentorii lor religioși din trecut și să permită mentorilor lor să încerce să-și schimbe mintea.
  • Convertiți sunt de a solicita o scrisoare de despăgubire de la mentorii lor religioși din trecut, indicând faptul că și-au terminat implicarea cu această religie pentru a deveni hindusă.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 9
    4. Adoptați un nume hindus. Subiectele sunt rugate să efectueze un nume legal de schimbare și să ia un nume hindus ca parte a procesului lor de conversie.
  • Numele hinduse se bazează, de obicei, pe numele sanscritului sau indian și sunt extrași în mod special de la zeitățile și mitologiile hinduse.
  • Din punct de vedere tehnic, unul este rugat să schimbe atât numele și prenumele lor, și să facă aceste schimbări legale asupra tuturor documentelor (permisul de conducere, pașaportul, documentele de lucru etc.)
  • Primele nume hinduse populare pentru băieți includ AARAV (pașnic, înțelepciune, notă muzicală), Vivaan (primele raze ale soarelui, plin de viață) și Aditya (soarele). Pentru fete, primele nume populare includ Saanvi (Zeita Lakshmi), Aanya (Grace) și Aadhya (Zeita Durga).
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 10
    5. Au o ceremonie tradițională hindusă. Această ceremonie, numită și Nama Karan Sanskara, se desfășoară la templu și este locul în care este conferit noul nume hindus, sunt luate jurăminte și certificatul de conversie este semnat.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 11
    6. Anunță public convertirea. După ce toți pașii anteriori sunt finalizați, noul convertit este rugat să publice un anunț de 3 zile în ziarul lor local, proclamând schimbarea și convertirea numelui. Acest anunț trebuie copiat și salvat pentru dovada conversiei.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 12
    7. Bucurați-vă de o ceremonie "primitoare". Pentru a sărbători casa ta intins în hinduism, o ceremonie tradițională Vratyastoma este aruncată în onoarea ta.
  • Partea 3 din 3:
    Practicând hinduismul
    1. Imaginea intitulată este un pas hindus 13
    1. Susțin neviolența și să fie amabili cu toate lucrurile vii. Hindușii cred că toată viața este sacră și, prin urmare, ar trebui iubită și venerată. Ca un hindus practicant, încercați să fiți sensibili la toate formele de viață, mari și mici.
    • Practicați nonviolența (Ahimsa) în gândire, cuvânt și faptă. Cu alte cuvinte, încercați să nu fiți răniți sau dăunători altor lucruri vii în lucrurile pe care le faceți, spuneți sau gândiți-vă.
    • Luați în considerare devenirea vegetariană. Multe hinduși, deși nu toți, practică vegetarianismul ca o modalitate de a arăta îngrijirea și respectul pentru viața animală.
    • Deși toate animalele sunt considerate sacre în cultura hindusă, vacile sunt valabile în mod special ca sfinți. Potrivit unei povesti hinduse antice, vaca originală, mama Surabhi, a fost o comoară care a fost înfricoșată din oceanul cosmic.
    • Carnea de vită nu este niciodată consumată în bucătăria hindusă, deși cele 5 produse secundare ale vacilor - lapte, caș, unt (Ghee), urină și gunoi - sunt venerate ca obiecte sacramentale.
    • Este considerată o datorie importantă și sfântă (o dharma) pentru a hrăni animalele. Multe gospodării hinduse vor oferi ritualism alimente la furnici, de exemplu, sau oferă delicatese dulci la elefanți pe sărbători speciale.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 14
    2. Efectuați cele 5 îndatoriri zilnice (Pancha Maha Yajnas).Aceste îndatoriri zilnice sau homeges sunt efectuate de fiecare gospodărie hindusă.
  • Brahma Yajna implică acordarea unui omagiu către Brahman prin predarea și studierea Scripturilor.
  • Deva Yajna implică acordarea unui omagiu pentru elementele elementale ale universiilor prin construirea focului.
  • Pitri Yajna implică acordarea unui omagiu strămoșilor prin oferirea de apă.
  • Nara Yajna implică acordarea de respectări oaspeților umani, ajutând cei săraci și la downtrodden
  • BHUTA YAJNA implică acordarea de omagi la ființe prin oferirea de alimente tuturor creaturilor.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 15
    3. Practicați cele 5 îndatoriri constante (Pancha Nithya Karma). În plus față de cele 5 homagii zilnice enumerate mai sus, practica hindusă 5 karmas sau acte pioase, așa cum sunt enumerate mai jos.
  • Unul ar trebui urmărește neprihănirea (Dharma) și trăiesc o viață virtuoasă a purității, respectului, auto-controlului, detașării, dezinteresului și se străduiește spre adevăr.
  • Unul ar trebui participă la pelerinaje (Tirhayatra) unde vizitați în mod regulat persoanele, templele și site-urile sacre ale pelerinajului sacru. Astfel de călătorii oferă libertate de la viața de rutină și, prin urmare, împrăștie mintea. Pelerinajele ajută, de asemenea, la crearea unui sentiment de comunitate în familie, deoarece toți membrii efectuează pelerinajele împreună.
  • Unul ar trebui Păstrați zilele sfinte (Uthsava) Prin participarea la festivaluri, sărbătorind zilele sfinte în casă sau templu și observați repede. Hindu Sages ne spun că postul ocazional împiedică bolile corporale, restabilește puterea de vindecare a corpului și vindecă mintea prin îndepărtarea poftei, furiei, ură, mândriei și geloziei.
  • Unul ar trebui Efectuați sacramentele (Samskaras) așa cum este prezentat în Scripturi și care marchează trecerea unui individ prin viață.
  • Unul ar trebui proclama că "Dumnezeu este în totalitate" (Sarva Brahma) și căutați pe Dumnezeu în toate ființele.
  • Imaginea denumită este un pas hindus 16
    4. Se închină zeilor prin Puja. Puja este actul central al închinării hinduse.
  • Puja poate avea loc să fie într-un cadru de templu sau acasă.
  • În Puja, se închină un Dumnezeu hindus prin scăldat o statuie / relicvă a acestuia în lapte, coajă, miere, unt și apă înainte de îmbrăcare în țesături bogate și onointing cu bijuterii, flori, lemn de santal și tămâie.
  • Imaginea intitulată este un pas hindus 17
    5. Să ia alte practici hinduse. În plus față de aceste practici tradiționale, luați în considerare după alte acte hinduse care devin din ce în ce mai populare în cultura principală.
  • Ayurveda este un vechi sistem hindus de vindecare holistică și wellness, care găsește o nouă popularitate în Occident astăzi.
  • Hatha Yoga a fost adaptată din practica hindusă ca o modalitate de a aduce mișcări meditative la mase.
  • Spunând "Namaste" salut în timp ce reunesc ambele palme ale mâinilor înainte ca inima să devină popularizată ca un mod umil de a saluta oamenii.
  • sfaturi

    Nu trebuie să crezi în toate conceptele! Amintiți-vă că hinduismul ne încurajează să punem la îndoială credințele. De exemplu, unii hinduși sunt creaționiștii.
  • Hinduismul încurajează adevărul subiectiv al fiecăruia (indiferent de idee / practică care vă întărește prin mai multă amintire). De aceea există multe forme diferite de zei și zeițe. Vi se oferă libertatea de a alege un singur Dumnezeu care este disponibil în panteonul zeilor hinduși. Alegeți oricare care se potrivește cu adevărul dvs. subiectiv.
  • Dacă ați ales să urmați o dietă vegetariană, asigurați-vă că ați verificat etichetele produselor alimentare pentru a asigura o lipsă de animal și în special carne de vită (care poate include gelatină).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar