Cum să se ocupe de oameni mai puțin inteligenți

Poate fi frustrant să se ocupe de oameni care sunt mai puțin inteligenți decât tine. S-ar putea să simțiți că trebuie să răspundeți în mod constant la întrebări sau să vă dați greutatea. Din păcate, nu puteți face nimic pentru a-și schimba inteligența. Cu toate acestea, puteți schimba modul în care interacționați cu ei și le percepeți. Unele schimbări mici din partea dvs. pot face față unor persoane mai puțin inteligente o sarcină mult mai ușoară.

Pași

Partea 1 din 3:
Fiind politicos
  1. Imagine intitulată Deal cu persoane mai puțin inteligente Pasul 1
1. Nu sunați persoana afară. Unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face atunci când se ocupă de oameni care sunt mai puțin inteligenți decât tine este să-i lași să știe că crezi că sunt proști. Acest lucru îl va face supărat, ceea ce înseamnă că nu vă vor asculta. Dacă doriți să comunicați eficient cu oamenii, nu le spuneți niciodată că credeți că sunt proști (sau îi insultă în orice alt mod).
  • Dacă te frustrat cu cineva care nu pare să înțeleagă ceva, încercați să le întrebați ce puteți face pentru a le ajuta să înțeleagă, în loc să le insulteze pentru lipsa lor de abilități. De exemplu, ai putea spune, "Văd că vă luptați să înțelegeți această problemă de matematică. Cum pot ajuta?"
  • Imagine intitulată Deal cu persoane mai puțin inteligente Pasul 2
    2. Căutați forțele lor. Toată lumea este bună la ceva, așa că încercați să perfecționați talentele altora. O persoană poate fi mai puțin inteligentă decât tine, dar ai abilități mai bune pentru oameni sau fii mai rapid. Recunoscând că toate aceste abilități sunt importante și valoroase vă vor ajuta să apreciați alții mai mult.
  • Încurajați persoana să-și îndrepte punctele forte și să le complimenteze, chiar dacă se luptă cu alte lucruri. De exemplu, ai putea spune, "Știu că aveți un timp greu de obișnuit cu sistemul informatic, dar ați făcut o treabă excelentă cu clienții de astăzi."
  • Imagine intitulată Deal cu persoane mai puțin inteligente Pasul 3
    3. Fi Empaticii. Indiferent de ceea ce credeți despre alte persoane, ar trebui să le tratați întotdeauna așa cum doriți să fiți tratați. Fiind bun și respectuos, indiferent de modul în care vă simțiți despre cineva, veți face mult mai ușor să vă întâlniți.
  • Dacă aveți probleme să fiți empatici, luați o clipă pentru a încerca să vedeți lumea prin ochii celuilalt. Acest lucru vă poate ajuta să recunoașteți talentele lor unice și să apreciați cât de greu este să vă ocupați de oameni care sunt mai inteligenți.
  • Nu începeți argumentele, chiar dacă credeți cu adevărat că cealaltă persoană este greșită. Acest lucru va fi cel mai probabil inutil și vă va frustra. Dacă simțiți nevoia de a vă exprima punctul de vedere, luați în considerare spunând ceva asemănător, "Cred că ________, dar ideea ta este interesantă," in loc de, "Gresesti. Calea potrivită de a face acest lucru este ________."
  • Imagine intitulată Deal cu persoane mai puțin inteligente Pasul 4
    4. Gândiți-vă cu atenție înainte de a le raporta la un loc de muncă. Uneori este cel mai bine să nu spunem nimic despre lipsa de inteligență a unei alte persoane, chiar dacă sunteți forțați să lucrați cu ei. Asigurați-vă că vă gândiți cu atenție dacă raportarea situației vă va aduce beneficii în vreun fel.
  • Dacă lucrați cu persoana, asigurați-vă că vă gândiți la modul în care șeful dvs. ar putea reacționa la comentariile dvs. înainte de a le raporta. Dacă determinați că orice reacție negativă merită riscul, asigurați-vă că abordați situația vorbind despre fapte specifice, mai degrabă decât opiniile proprii ale persoanei.
  • Dacă mergeți la școală cu persoana și trebuie să lucrați cu el pe un proiect, tratați conversația cu profesorul dvs. în același mod în care ați fi dacă ați fi angajat vorbind cu șeful dvs. - Stick la fapte.
  • Ai putea spune ceva, "Am observat că X are o mulțime de probleme care operează sistemul informatic și încetinește cu adevărat echipa. Echipa completează 15 sarcini în medie în timp ce X completează doar șase sau șapte. Cred că ar putea beneficia de mai multă pregătire sau, eventual, atribuite unei sarcini diferite."
  • Partea 2 din 3:
    Ajutându-i să învețe
    1. Imagine intitulată face față de persoanele mai puțin inteligente Pasul 5
    1. Adaptați la stilul de învățare al persoanei. Toată lumea învață diferit și poate fi ușor de presupus că cineva este mai puțin inteligent doar pentru că au un stil de învățare diferit decât tine. În loc de a sări la aceste concluzii, încercați să cereți oamenilor cum să învețe și să-ți adapteze abordarea față de preferințele lor.
    • Unele întrebări pe care le puteți cere să determinați stilul de învățare al persoanei includ: "Cum considerați că este mai ușor să urmăriți un proiect? Păstrați listele? Un grafic? Lucrați bine cu un recorder?"- "Dacă nu știi cum să scrie un cuvânt, cum îți dai seama? Sunați-o, scrieți-o în jos și căutați să vedeți dacă se pare că este corectă sau o scrieți în aer cu degetul?"- "Cum învățați cel mai bine informații noi? Prin luarea de note, repetând informațiile înapoi sau făcând singur lucrurile? Îți amintești mai bine lucrurile când le citești sau când cineva îți spune informațiile?"
    • Puteți folosi și propriile observații. De exemplu, observați că persoana este fidgetă și nefocalizată atunci când se află și lucrează, dar este focalizată și mai fericită în timp ce face mai multe sarcini tactile și folosind mâinile lor? Îi place să vorbească, dar par reticenți să citească informații?
    • Pentru elevii vizuali, utilizați diagrame, liste, flashcarduri, liste de verificare și note scrise.
    • Pentru elevii auditivi, utilizați conversații, înregistrări și dispozitive mnemonice.
    • Pentru elevii kinesthetici și tactili, folosiți jocul de rol și experimentarea mâinilor.
  • Imagine intitulată face față de persoanele mai puțin inteligente Pasul 6
    2. Încurajați întrebările. Dacă doriți să ajutați oamenii mai puțin inteligenți să învețe, trebuie să le facă să se simtă confortabil întrebând întrebări. Dacă se simt intimidați de intelectul dvs. superior, aceștia își pot fi rușine să-și arate lipsa de cunoștințe, punând întrebări, ceea ce îi va împiedica să învețe ceva nou. Asigurați-vă că acest lucru nu se întâmplă întotdeauna arătând oamenilor că sunteți dispuși și capabili să răspundeți la întrebări și că nu vă judecați.
  • Dacă explicați ceva în lungime, luați în considerare oprirea periodică și întrebați dacă există întrebări. Poate fi mai ușor să puneți întrebări de îndată ce nu mai înțelegeți ceva decât așteptați până când o altă persoană este terminată cu o explicație lungă.
  • Imagine intitulată face față de persoanele mai puțin inteligente Pasul 7
    3. Dați persoana ceva timp. Este posibil să ia niște oameni puțin mai mult să se stabilească într-un mediu nou, mai ales dacă simt că toată lumea din jurul lor este mai inteligentă. Dacă aveți de-a face cu oameni mai puțin inteligenți la școală sau la muncă, mergeți ușor pe ele și să le dați un timp suplimentar pentru a vă simți confortabil. S-ar putea să aflați că pot contribui cu adevărat odată ce au fost aclimatizați.
  • Fiind frumos, poate ajuta noii veniți să se stabilească mai repede. Dacă vedeți că un nou venit se încadrează în urmă, ia în considerare spunând ceva asemănător, "Aș fi fericit să vă ajut cu asta dacă doriți. Poate fi confuz pentru oamenii care nu sunt obișnuiți cu sistemul nostru."
  • Imagine intitulată se ocupă de persoanele mai puțin inteligente Pasul 8
    4. Ajuta persoana să-și găsească punctele forte. Uneori oamenii nu sunt în întregime siguri ce sunt și nu sunt bune la. Dacă sunteți blocat să lucrați cu cineva care pare neinteligibil datorită lipsei de competență într-o anumită zonă, vedeți dacă vă puteți gândi la o modalitate de a le oferi un loc de muncă diferit. De exemplu, dacă lucrați la un proiect de cercetare și au făcut date teribile de colectare a locurilor de muncă, încercați să sugerați că ați terminat colectarea datelor în timp ce lucrează la analizarea acestuia. S-ar putea să aflați că sunt mult mai competente la această nouă sarcină.
  • Fi cât mai frumos posibil atunci când sugerează comutatorul. Este posibil să vă ajute să exprimați pur și simplu că doriți posibilitatea de a încerca munca pe care au făcut-o, deci nu trebuie să riscați să le ofensezi spunându-i că fac o treabă rea.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând judecățile
    1. Imagine intitulată Interacționează cu persoanele care au dizabilități Pasul 13
    1. Recunoaște-o dizabilități nu înseamnă întotdeauna inteligență scăzută. Oamenii pot vorbi diferit, se deplasează diferit sau nu vorbește deloc, fiind de inteligență medie sau medie. Doar pentru că cineva vorbește foarte încet sau evită contactul cu ochii nu înseamnă automat că sunt mai puțin inteligenți.
    • Unii oameni cu dizabilități au o dizabilitate intelectuală. Unii nu. În loc să facă presupuneri, să le cunoașteți ca pe o persoană și să-i adapteze nevoilor.
  • Imagine intitulată face față de persoanele mai puțin inteligente Pasul 9
    2. Recunoașteți capcanele inteligenței ridicate. În timp ce inteligența este, în general, un lucru bun, există beneficii pentru a fi mai puțin inteligente, așa că nu scrieți o persoană mai puțin inteligentă ca inutilă. De exemplu, persoanele mai puțin inteligente tind să fie mai eficiente decât oamenii foarte inteligenți, probabil pentru că ei se pot concentra pe o singură sarcină mai lungă. Oamenii mai puțin inteligenți pot fi, de asemenea, foarte harnici, deoarece sunt obișnuiți să trebuiască să muncească mai mult în școală.
  • Imagine intitulată face față de persoanele mai puțin inteligente Pasul 10
    3. Luați în considerare propriile deficiențe. Înainte de a ajunge la concluzia că cineva este mai puțin inteligent decât tine, ia o clipă pentru a se auto-reflecta. Puteți constata că problema este că tu, nu cealaltă persoană.
  • Este o greșeală de a presupune că cineva este mai puțin inteligent pur și simplu pentru că nu par să înțeleagă cererea sau direcția. Problema ar putea fi modul în care comunicați. Poate că aveți cunoștințe vastă pe un subiect pe care cealaltă persoană nu știe prea multe despre. S-ar putea să vorbiți peste cap, presupunând că au aceeași cunoaștere a aceluiași cunoștințe ca tine. În timp ce știința avansată vă poate veni ușor, persoana cu care vorbiți se poate lupta cu concepte științifice, dar fiți un comunicator fantastic. Încercați să simplificați modul în care comunicați și nu presupuneți că ceva care pare evident pentru dvs. este clar pentru toți ceilalți.
  • Persoanele care sunt mai puțin inteligente decât media tind să se evalueze ca fiind medii sau chiar peste media. Aceasta înseamnă că este foarte probabil ca să aveți o percepție umflată al tau inteligență în comparație cu cea a colegilor tăi. Păstrați acest lucru în minte înainte de a decide că altcineva este prost.
  • Imagine intitulată face față de persoanele mai puțin inteligente Pasul 11
    4. Încetați să încercați să vă dovediți superioritatea intelectuală. Chiar dacă sunteți mai inteligent decât oamenii din jurul vostru, arătând în mod constant inteligența dvs. nu este în interesul dvs. Acest tip de comportament nu este doar enervant, dar vă poate ține și înapoi de la succes. Încercați să fiți mai puțin în fața dvs. despre propria inteligență și puteți găsi doar că sunteți în stare să vă faceți mai bine cu alte persoane și să urcați mai repede scara corporativă.
  • Imagine intitulată face față de persoanele mai puțin inteligente Pasul 12
    5. Vizualizați-l ca o lecție. Dacă trebuie să lucrați cu oameni care sunt mai puțin inteligenți decât voi și nu puteți face nimic pentru a ieși din ea, va fi în beneficiul dvs. pentru a face tot ce este mai bun din ea. Învățarea de a lucra bine cu oamenii dificili este o mare abilitate pentru oricine să aibă, așa că încercați să vedeți această experiență ca fiind una benefică pentru dvs.
  • Rețineți că plângerea de colegii sau colegii dvs. neinteligitați vor consuma o mulțime de energie și probabil vă va face să vă simțiți mai rău despre situație, deci probabil că nu merită.
  • Faceți tot ce este mai bun pentru a lăsa spectacolul de dispreț. Dacă oamenii cu care lucrați știți că nu vă place, ei vă vor displace, de asemenea, ceea ce va face mai greu să lucreze cu ei.
  • sfaturi

    Nu confunda cunoștințele cu inteligența. Doar pentru că cineva nu știe ceva pe care credeți că ar trebui să știe că nu înseamnă că nu sunt inteligenți.
  • Nu scrieți oamenii care par mai puțin inteligenți.Pe măsură ce le cunoașteți, puteți descoperi că sunt foarte informați în anumite zone.
  • Nu vorbiți la oameni pentru că credeți că sunteți mai inteligenți decât ei. Acest lucru nu va realiza nimic și va face mai greu să lucrați cu ceilalți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar