Cum să fii o echipă bună căpitan

Este un lucru de a fi un bun jucător de echipă, dar este un altul pentru a fi un căpitan bun. Puțini vor avea ocazia să ia un astfel de rol important de lider. Dacă sunteți destul de norocos pentru a deveni un căpitan de echipă, va trebui să fiți un lider pentru coechipierii dvs. atât pe teren, cât și în afara domeniului.

Pași

Partea 1 din 3:
Conducerea în timpul jocului
  1. Imaginea intitulată Fii un bun căpitan de echipă Pasul 1
1. Dați un efort complet tot timpul. Cea mai importantă parte a unui căpitan conduce prin exemplu. Pentru că tu ești căpitanul, coechipierii tăi se vor uita la tine și să-ți urmeze conducerea dacă vrei sau nu. Indiferent de situație, colegii dvs. trebuie să vă vadă că lucrați atât de greu, cât veți putea câștiga jocul - sunteți, de asemenea, persoana primară care va fi fie recompensată pentru credit, fie criticată pentru performanța echipei.
  • Unele moduri de a arăta efortul dvs. includ nu jogging când ar trebui să funcționeze și să nu renunți niciodată la o piesă. Dacă vă îndepărtați sau dați mai puțin efort, acesta este un semn că nu trebuie să încerce atât de greu.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă pierdeți în timpul unui joc. Nu lăsați situația să vă dicteze efortul.Lăsați colegii dvs. să știe că veți da întotdeauna cel mai bun efort, chiar dacă nu câștigi jocul. Poate fi greu să păstreze această energie în timp ce pierdeți, iar colegii dvs. vor avea nevoie de exemplul dvs. pentru a vă ajuta.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun căpitan de echipă Pasul 2
    2. Demonstrați sportivitatea bună. Pe teren, ar trebui să vă tratați adversarii cu respect. După ce jocul sa terminat, asigurați-vă că și-ați scuturat mâinile. Indiferent cât de contencios, le felicit pe un concurs bun. Lăsați colegii dvs. să știe că este în regulă și important să fie respectuos față de toți jucând.
  • Fii respectuos pentru fanii. Puteți întotdeauna să vă conduceți colegii de echipă în salut sau să aplauziți norocul propriei fanii dvs. după meci. Ignorați bouling, tauntele sau insultele pentru a vă arăta colegii de echipă că aceste lucruri nu ar trebui să le afecteze performanța. Nu strigați niciodată înapoi sau faceți gesturi obscene ca răspuns la comentariile fanilor negative.
  • Discutați cu colegii dvs. despre sportivitate și despre sportivitate. Cereți-i să descrie ceea ce înseamnă că sportivul înseamnă și cum o vor practica în timpul jocurilor. Astfel vor ști și vor înțelege ce faceți, mai degrabă decât sperați să o iau. Nu doare niciodată să le reamintească modalitatea de a trata reciproc și adversarii lor.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun căpitan al echipei Pasul 3
    3. Tratați oficialii cu respect. În multe sporturi, căpitanii sunt singurii jucători care au permis să vorbească cu arbitrii. Nu striga la oficialii peste apeluri credeți că au ratat sau au greșit. Amintiți-vă că arbitrul este responsabil pe teren și că nu puteți lăsa apelurile lor să afecteze jocul dvs. pe teren.
  • Nu vă fie frică să discutați apelurile cu arbitrii. Nu uitați să faceți acest lucru cu respect. Întrebând de ce a fost ceva sau nu a fost un fault și explicând de ce credeți altfel, este mult mai bine decât încercarea de a argumenta că arbitrul a fost greșit. Întrebați "De ce a fost un fault?"Și ascultați răspunsul mai degrabă decât declarații mai acuzatoare cum ar fi" acesta este un apel teribil "sau" nu ați chemat la o altă echipă."
  • În unele sporturi, arbitrii vor împărtăși anumite reguli cu căpitanii pe care jucătorii ar trebui să le cunoască. Asigurați-vă că împărțiți aceste reguli cu colegii și antrenorii dvs. pentru a vă asigura că toată lumea are o idee despre modul în care planurile oficiale de a apela jocul.
  • În majoritatea sporturilor, abuzând oficialii este o modalitate bună de a ridica o pedeapsă sau de a vă scoate din joc. Nu numai că veți fi un exemplu rău, dar veți răni direct echipa.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun căpitan al echipei Pasul 4
    4. Luați responsabilitatea pentru greșelile dvs. O parte a conducerii prin exemple este lăsarea colegilor dvs. să știe că este important să vă dețineți erorile dvs. Nu face scuze când lucrurile merg prost. Dacă este cazul, cereți scuze. Stați în sus și spuneți: "Am făcut o greșeală acolo. Îmi pare rău pentru toată lumea."Dacă nu sunteți dispus să acceptați responsabilitatea, colegii dvs. nu vor avea nici un motiv să facă același lucru.
  • Aceasta este o altă bucată de tratare a funcționarilor. Dacă colegii dvs. vă văd că vă plângeți de apeluri, le oferă o scuză pentru a spune că arbitrul este motivul pentru care pierdeți jocul, mai degrabă decât să vă răspundeți pentru că nu jucați bine.
  • Amintiți-vă că acest lucru este doar pentru greșelile dvs. Nu este treaba căpitanului să accepte responsabilitatea pentru greșelile coechipierilor. Dacă încercați întotdeauna să luați vina, colegii dvs. nu vor putea să-și asume responsabilitatea pentru erorile proprii.
  • Partea 2 din 3:
    Comunicând cu colegii de echipă
    1. Imaginea intitulată Fii un bun căpitan al echipei Pasul 5
    1. Rămâneți pozitiv. Nu lăsați colegii să creadă că nu pot câștiga sau au succes. Încurajați colegii de echipă după ce fac o greșeală, spuneți-i că credeți că lucrurile vor merge bine.
    • Acest lucru nu trebuie să fie un discurs mare ca și cum ai fi într-un film sportiv. Fraze simple încurajatoare precum "Să mergem!"Sau" putem face acest lucru!"Poate fi de ajutor lăsând echipa să știe că credeți că puteți juca bine și veți câștiga.
    • Acest lucru poate fi deosebit de important dacă coechipierul dvs. a fost mestecat de către antrenor pentru o greșeală. Ping-ul nu va ajuta, așa că ajută-l să-l ia. Lasă-l să știe că se poate îmbunătăți și că crezi că va face mai bine data viitoare. Un simplu pat pe spate și să-ți spună coechipierul "Va fi în regulă, îi veți primi data viitoare" este un memento prietenos că tu și echipa îl sprijină.
    • Limba corpului. Nu face lucrurile ca și cum ar fi ridicat umerii sau aruncați-vă brațele în aer dacă un coechipier face o greșeală. Chiar și fără a spune nimic, aceste gesturi comunică sentimente negative și trimite un mesaj rău colegilor tăi.
  • Imaginea intitulată Fii un bun căpitan al echipei Pasul 6
    2. Vorbește cu colegii tăi. Ca lider, vrei coechipierii tăi să știe că pot vorbi despre tine despre echipă, performanța lor sau cum se află sezonul.
  • Încurajați-vă colegii de echipă să vorbească și unul cu celălalt. Arătați-le că este important să apreciem eforturi bune, chiar și cu cinci și un simplu "mod de a merge!"
  • Când se confruntă cu o situație dificilă, ca un jucător care nu răspunde bine la critici sau pe cineva care provoacă probleme, să găsească modalități de a vorbi cu ei departe de restul echipei. Întrebați despre preocupările sale și spuneți-i cum face el însuși și echipa. Amintiți-vă să fiți fermi și consecvenți și să-i reamintiți că acțiunile care rănesc echipa nu pot fi tolerate.
  • Amintiți-vă că, pe teren, sunteți responsabil. Dacă ați decis cum ar trebui să faceți ceva, să comunicați rapid și cu încredere. Spune-le "Aceasta este ceea ce facem" și nu vă fie frică să vă explicați deciziile. Cu cât puteți fi mai consistent, explicând ceea ce doriți să faceți vă va ajuta coechipierii să aveți încredere și să vă urmeze.
  • Echipa probabil nu va plăcea fiecare decizie pe care o faceți. Aceasta este una dintre părțile dure de a fi un lider. Dacă știu că pot avea încredere în tine, va fi mai ușor să accepți alegerile dvs., chiar dacă nu sunt de acord sau nu funcționează.
  • Asigurați-vă că ascultați și sugestiile coechipierilor pentru îmbunătățire. Acest lucru îi permite să știe că apreciați opinia lor și puteți lua sfaturi, precum și să o dați. În plus, știi că jocul tău poate îmbunătăți întotdeauna.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun căpitan al echipei Pasul 7
    3. Lucrați cu colegii de echipă. Ca lider, slujba ta nu este doar să-i spui colegilor tăi ce să facă, dar să-i ajuți să ajungă acolo. Fiți dispuși să oferiți sfaturi înainte și în timpul practicii pentru a ajuta pe toată lumea să îmbunătățească performanța.
  • Nu vrei ca acest lucru să fie prea acuzator, spunând lucruri precum "faci asta greșit."Încercați să fiți mai sugestivi, spunând lucruri precum" De ce nu încercați acest lucru "sau" nu uitați să faceți acest lucru un alt lucru atunci când faceți această mișcare."
  • Asta înseamnă să vorbești și cu colegii tăi căpitani. O mulțime de echipe au mai mult de un căpitan, deci trebuie să fii dispus să lucrezi cu colegii tăi căpitani pentru a vă asigura că sunteți pe aceeași pagină.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun căpitan al echipei Pasul 8
    4. Stabiliți obiective pentru echipa dvs. În calitate de lider de echipă, trebuie să fiți dispuși să setați obiective pentru echipa dvs. de realizat. Căutați repere personale și de echipă pe care le puteți realiza împreună. Obiectivele concrete pot fi mari pentru păstrarea tuturor axată pe același lucru.
  • Lucrați cu antrenorul dvs. pentru a vă ajuta să creați aceste obiective. Doriți să vă asigurați că sunt în concordanță cu viziunea antrenorului dvs. pentru modul în care echipa ar trebui să fie difuzată și succesul pe care îl aveți.
  • Partea 3 din 3:
    Stabilind un exemplu de pe câmp
    1. Imaginea intitulată Fiți un bun căpitan al echipei Pasul 9
    1. Conduce în practică. În calitate de lider de echipă, știi că practica este la fel de importantă ca și jocul. La fel ca în jocuri, trebuie să fii dispus să muncești din greu pentru a arăta colegii tăi că este important. Concurează în fiecare sesiune de foraj sau de practică, și forțează colegii de echipă să muncească din greu să te bată.
  • Imaginea intitulată Fi un bun căpitan de echipă Pasul 10
    2. Tratați colegii de echipă cu respect. Dacă vă așteptați ca coechipierii dvs. să urmeze exemplul dvs., asigurați-vă că sunteți tipul de persoană pe care doresc să o urmeze. Opriți zvonurile și bârfele și căutați modalități de a vă încuraja coechipierii în orice moment.
  • Trebuie să fii familiarizat cu toți colegii tăi, inclusiv cele mai bune modalități de a le motiva. Nu toată lumea răspunde la motivație în același mod, deci va trebui să cunoașteți cele mai bune modalități de a motiva și de a încuraja fiecare dintre ele individual.
  • Evitați mulțimea echipei. Faceți parte dintr-o echipă formată din jucători, nu o echipă formată din echipe. Nu veți putea face pe toți prietenii, dar ar trebui să fiți dispuși să desființați grupuri care exclud alți membri.
  • Dacă aveți probleme personale cu un coechipier, este întotdeauna mai bine să le discutați în privat. Doriți să evitați să apelați colegii de echipă din public, ceea ce poate provoca jena și fac dezacordurile mai rău.
  • Imaginea intitulată Fii un bun căpitan al echipei Pasul 11
    3. Pregătiți-vă fără antrenorul dvs. În timp ce antrenorul este responsabil de echipă, el nu poate fi peste tot imediat și probabil va avea nevoie de ajutorul tău. Dacă observați pe cineva care are nevoie de ajutor, să o ofere mai degrabă decât să aștepte ca antrenorul să observe. Dacă este timpul să începeți și antrenorul dvs. face altceva, setați o întindere sau un burghiu pentru a vă asigura că faceți ceva productiv.
  • Dacă observați problemele care se dezvoltă în obiceiurile echipei de echipă sau la nivelul lor de joc pe care antrenorul nu le poate rezolva, numiți o întâlnire numai pentru jucători pentru a vă ajuta să discutați despre problemele fără antrenorul care privește toată lumea.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun căpitan de echipă Pasul 12
    4. Construiți spiritul echipei. Echipa dvs. va funcționa mai bine când sunteți fericiți împreună. Găsiți modalități de a construi spiritul de echipă și de a vă încuraja colegii de echipă să interacționeze unul cu celălalt distanță de practici și jocuri.
  • Unele modalități bune includ, deținând o cină sau o petrecere de echipă, făcând un motto de echipă și chiar tipăriți cămăși cu el sau poate creați o tradiție stuptă pentru a recunoaște performanțele bune. Chiar și la scurt timp vorbind cu colegii tăi când alergi în ei în afara practicii sau jocul poate ajuta să-i facă să se simtă mai mult ca o parte a echipei.
  • Multe echipe vor avea mai multe jucători de ieșire în mod natural care le place să organizeze evenimente sociale și alte boostere de morale. Este bine să lăsați pe altcineva să fie neoficială (sau oficial) coordonator social "atâta timp cât le sprijiniți și asigurați-vă că întreaga echipă este inclusă.
  • Nu toată lumea din echipă vor fi cei mai buni prieteni, dar făcând evenimente sociale împreună vă vor ajuta să aflați mai multe despre unii pe alții și să reamintesc tuturor importanței echipei.
  • Imaginea intitulată Fii un bun căpitan al echipei Pasul 13
    5. Face bine departe de câmp. Ca căpitan, nu sunteți doar liderul echipei, ci unul dintre reprezentanții săi în restul comunității. Acționând în mod corespunzător arată bine pentru echipa dvs. și stabilește un bun exemplu pentru coechipierii dvs., de asemenea.
  • Dacă jucați pentru o echipă școlară, acest lucru înseamnă să vă faceți bine în clasele dvs. și să rămâneți din necazuri. În cele mai multe licee și colegii, nu veți putea concura dacă notele dvs. sunt sărace, asigurându-vă că dvs. și coechipierii dvs. rămâneți eligibili. Stabiliți un bun exemplu pentru coechipierii dvs. prin obținerea celor mai bune clase pe care le puteți, încurajând succesul și pe teren.
  • Dacă sunteți un atlet profesionist, evitați să intrați în probleme legale. Ca căpitan, sunteți una dintre cele mai importante fețe publice ale echipei, iar arestat sau suspendat este rău pentru dvs., imaginea echipei,. De asemenea, vă poate împiedica să jucați, care nu vă ajută la echipa dvs. deloc.
  • Indiferent de nivelul sau organizația pe care o jucați, aveți grijă la materialul pe care îl postați pe conturile sociale media. Păstrați comentariile dvs. pozitive, atât la colegii dvs., cât și la adversarii dvs.
  • sfaturi

    Un căpitan de echipă ar trebui să fie întotdeauna primul care să practice și ultimul să plece.
  • Căpitanii mari nu sunt născuți. Fiind un lider bun, ca orice alt aspect al sportului dvs., va avea timp și practică. Nu vă faceți griji că faceți greșeli, concentrați-vă doar să vă faceți tot ce este mai bun și vă veți îmbunătăți.
  • Există diferite tipuri de conducere. Unii oameni sunt confortabili fiind vocali și vorbesc cu antrenori și coechipieri în orice moment. Alții preferă să fie mai liniștiți și să conducă prin exemplu. Alegeți stilul pe care îl faceți cel mai confortabil.
  • Ai fost ales să fii căpitan, fie de antrenorul tău, fie de colegii tăi. Cineva are încredere că poți fi un lider bun pentru echipă. Amintiți-vă că dacă sunteți vreodată nervos cu privire la vorbirea cu unul dintre colegii dvs. de echipă. Toată lumea ar trebui să aibă același scop de a se obține mai bine ca o echipă.
  • Un căpitan bun va fi pasionat de sport și despre câștig. Sunteți implicați într-un eveniment competitiv și ar trebui să stabiliți un exemplu altora în a face ceea ce trebuie să faceți pentru a face succesul echipei. Căpitanii buni solicită succesul de la ei înșiși și de coechipierii lor.
  • Fiind căpitanul nu înseamnă că sunteți sau trebuie să fiți, cel mai bun jucător din echipă. În timp ce ar trebui să vă uitați întotdeauna să vă îmbunătățiți abilitățile, precum și capacitatea echipei dvs., nu vă faceți griji că sunteți cel mai talentat sau valoros jucător pe teren. Lucrați cât de mult puteți și fiți cel mai bun pe care îl puteți fi, deci dacă aveți mai mulți coechipieri talentați, ei au un exemplu de a privi până la.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar