Cum de a îngheța sparanghelul

Dacă doriți să vă bucurați de sparanghel tot anul, înghețarea este cea mai bună opțiune de conservare. Alegeți asparagusul proaspăt recoltat pentru cea mai bună aromă și textura pe termen lung. Procesul implică tăierea sparanghelului, lăsând-o și apoi înghețarea lui în pregătirea pentru depozitare.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea sparanghelului
  1. Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 1
1. Alegeți sparanghelul proaspăt recoltat. Ori de câte ori veți îngheța produse, este mai bine să faceți acest lucru atunci când produsul este la înălțimea sezonului său. Suprafața sezonului sparanghel la începutul anului de primăvară. Atunci vei găsi cel mai aromat, asparagus, crocant, care va îngheța bine și totuși are un gust bun atunci când se dezgheță.
  • Căutați asparagus verde, proaspăt. Ridic-o. Dacă este floppy, nu mai este proaspătă. Spearii ar trebui să fie ferme și crocante.
  • Alegeți sulițe groase, mai degrabă decât o varietate subțire. Spearii groși susțin mai bine în congelator.
  • Piața fermierului este un loc minunat pentru a face cumpărături pentru sparanghel proaspăt, care este bine de înghețat. Evitați asparagusul supermarketurilor care a fost transportat din alte țări.
  • Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 2
    2. Spălați bine sparanghelul. Rulați fiecare suliță sub apă rece pentru a spăla murdăria, grit și alte impurități. Asigurați-vă că nu există urme de murdărie pe sparanghel înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 3
    3. Îndepărtați capetele lemnoase ale sulițelor de sparanghel. Sparanghelul tinde să devină dur și lemnos la capătul de jos. Este necesar să tăiați în al treilea rând sau la astfel de suliță. Utilizați un cuțit pentru a tăia sulița. De asemenea, puteți rupe fiecare suliță manual, simțindu-se pentru locul slab în apropierea treimii de jos a sparanghelului și l-au rupt în două. Repetați cu fiecare suliță.
  • Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 4
    4. Tăiați sparanghelul în bucăți dacă doriți. Dacă știți deja că veți folosi bucăți de sparanghel în supe și caserole, este bine să tăiați sulițele într-o piesă de una sau două inci. De asemenea, puteți îngheța sulițele întregi dacă preferați.
  • Încercați să faceți toate piesele uniforme în dimensiune, astfel încât acestea să se aprindă și să înghețe uniform.
  • Dacă părăsiți sulițele întregi, sortați-le în grămezi în funcție de dimensiune. Blanch ca sulițe de dimensiuni diferite împreună.
  • Partea 2 din 3:
    Blanching sparanghel
    1. Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 5
    1. Aduceți o oală mare de apă la fierbere. Alegeți un vas care poate ține cu ușurință bucățile de sparanghel sau sulițele pe care le blanc. Umpleți-l 2/3 plin cu apă. Aduceți apa într-un fierbere.
  • Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 6
    2. Pregătiți o baie de gheață. În timp ce apa vine la fierbere, umple un castron mare cu cuburi de gheață și apă. Va trebui să scufundați sparanghelul în baia de gheață pentru al opri de la suprasolicitare după terminarea blancului.
  • Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 7
    3. Fierbeți sparanghelul timp de trei minute. Așezați bucățile de sparanghel sau sulițele în apa clocotită. Setați un cronometru timp de trei minute și lăsați-l pe Asparanghel Cook. Când timpul este în sus, scoateți asparagusul de la apa de fierbere imediat.
  • Puteți adăuga până la o jumătate de kilogram de asparagus la un moment dat în apă. Dacă aveți mai mult de o lire, se blochează în loturi.
  • Dacă aveți mai multe grămezi de sparanghel tăiate la diferite dimensiuni, Blanch fiecare grămadă separat.
  • Dacă asparagusul dvs. este extrem de gros sau subțire, ajustați timpul de gătire în consecință. Sparanghel subțire (mai subțire decât un creion) trebuie să fie spinos timp de aproximativ două minute, în timp ce asparagus gros (mai gros decât un marker) ar trebui să fie blanchet pentru patru.
  • Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 8
    4. Transferați-o în baia de gheață timp de trei minute. Așezați sparanghelul înflorit în baia de gheață imediat după scoaterea acestuia din vasul de apă fierbinte. Lăsați-o să stea în baia de gheață timp de trei minute, sau exact aceeași perioadă de timp a fost gătită.
  • Imagine intitulată Freeze sparanghel Pasul 9
    5. Uscați sparanghelul. Transferați sparanghelul într-un prosop uscat și pat de bucăți uscate. Dacă nu uscați bine sparanghelul, sparanghelul va deveni înghețată în congelator. Lucrați repede, astfel încât să puteți îngheța sparanghelul cât mai curând posibil și astfel puteți evita sparanghelul Mushy.
  • Partea 3 din 3:
    Înghețarea sparanghelului
    1. Imagine intitulată Freeze sparanghel Pasul 10
    1. Răspândiți piesele de sparanghel pe o foaie de coacere. Aranjați piesele într-un strat uniform, astfel încât să nu se suprapună. Acoperiți foaia de coacere cu o bucată de învelitoare din plastic.
    • Sări peste acest pas dacă nu te superi dacă sparanghelul se lipeste împreună. Doar plasați sparanghelul într-un recipient și înghețați congelator.
  • Imagine intitulată Freeze sparagus Pasul 11
    2. Înghețați sparanghelul timp de o oră. Așezați foaia de coacere acoperită în congelator "Flash îngheț" pentru o ora. Acest lucru ajută la înghețarea pieselor individuale, mai degrabă decât înghețarea într-o masă solidă în containerul de depozitare a congelatorului.
  • Imagine intitulată Freeze sparanghel Pasul 12
    3. Transferați piesele la containerele de depozitare a congelatorului. Utilizați pungi sau recipiente din plastic care sunt sigure pentru depozitarea pe termen lung. Etichetați recipientele cu data, astfel încât veți ști cât timp sparanghelul este sigur să mănânce.
  • Împachetați sparanghelul strâns pentru a îndepărta cât mai mult aer posibil din recipientul de depozitare. Acest lucru păstrează cât mai mult gustul și textura sparanghelului.
  • Stocarea vacuumului este o opțiune bună pentru înghețarea sparanghelului. Elimină tot aerul din ambalaj.
  • 4. Depozitați sparanghelul în congelator timp de până la un an. După un an, sparanghelul va începe să se deterioreze în gust și textura. Când sunteți gata să utilizați sparanghelul, începeți să vă gătiți mai curând decât să-l dezghețați mai întâi.
  • 5. Utilizați asparagus înghețat în rețetele dvs. preferate. Asparagusul înghețat nu trebuie să fie dezghețat înainte de utilizare. Îl puteți folosi în același mod în care ați folosi sparanghel proaspăt. Pentru un fel de mâncare ușoară, doar aburizați sparanghelul cu un pic de unt și lămâie. Încercați sparanghel congelat în aceste alte feluri de mâncare populare:
  • Ham și sparanghel quiche. Adăugați pur și simplu sparanghel congelat în locul sparanghelului proaspăt.
  • Supa de legume. Sparanghelul înghețat reconstituie ușor atunci când este adăugat la o oală de supă fierbinte.
  • Pui asparagus caserola. Aceasta este modalitatea perfectă de a utiliza un container de sparanghel congelat.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu înghețați sparanghelul gătit. Va fi foarte ciudat când este dezghețat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar