Cum să mănânci crab de dunge

Dungeness Crab poate fi o masă luxoasă, festivă și delicioasă. Indiferent dacă sunteți un novice sau un profesionist, vă puteți pregăti și bucurați-vă de Crab de la Dungeness la domiciliu. Este important să gătiți, curat, și serviți crabul în mod corespunzător pentru a se bucura de decadența completă. Chiar dacă este o cină liniștită la domiciliu, când Dungeness Crab este în meniu, mugurii dvs. de gust vor fi sărbătoriți!

Pași

Partea 1 din 3:
Încălzirea crabului de dungă
  1. Imagine intitulată mănâncă dungeness crab pas 1
1. Alegeți o oală suficient de mare pentru a se potrivi cu crabi. Este important ca toate crabii pe care o gătești să se încadreze în tigaie cu cel puțin 3 inci (7.6 cm) de spațiu între partea superioară a apei și marginea tăvii. Pentru a verifica, va trebui să luați crabii lângă partea din spate a cochiliei (între picioarele din spate), le plopați în tigaie și căutați acele centimetri de spațiu de cameră. Luați crabi după ce ați verificat.
  • Dacă manipularea sau fiartă crabii vii ne îndepărtează, le puteți ucide mai întâi prin răsturnarea pe burtă și lovindu-le pe partea inferioară (chiar deasupra abdomenului) cu un obiect blunt ca mânerul greu al unui cuțit.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 2
    2. Pregătiți vasul cu apă clocotită. Apa fierbinte este una dintre cele mai bune și cele mai simple modalități de a găti crabul. Umpleți vasul cu apă de la robinet de aproximativ 3/4 din calea plină și aduceți-o la o fierbere de rulare. Deoarece habitatul lor natural este apă sărată, adăugați /2 Cupa (8.0 US TBSP) de sare de mare pe 1 galon (4.0 US QT) de apă pentru a-și păstra aroma sărată-dulce. De asemenea, puteți adăuga orice alte condimente în apă, dar nu exagerați astfel încât să puteți gusta în continuare aroma crabului în sine!
  • Sare kosher (sau orice săruri cu granule mari) este o alegere bună de sare. Adăugați /2 Cupa (8.0 US TBSP) La 1 galon (4.0 US QT) de apă pentru a încerca să imită sarența apei de mare. Dacă nu știți exact cât de multă apă aveți, adăugați sarea în timp ce apa se încălzește și gustă-o - adăugați mai mult până când are un gust la fel de sărat ca apa de mare.
  • Adăugați 3 linguri (0.19c) de condimente vechi de golf pe 1 galon (4.0 US QT) de apă pentru a amplifica aroma.
  • Imagine intitulată Mange Dungeness Crab Pasul 3
    3. Adăugați crabi la apa clocotită. Odată ce apa se află la fiertură, apucați fiecare crab în partea din spate a cochililor lor (între picioarele posterioare) și puneți-le în pot unul câte unul. Puteți folosi cleștele sau mâinile pentru acest lucru, dar aveți grijă să evitați orice backsplash fierbinte! Dacă apa se ridică să lase mai puțin de 3 inci (7.6 cm) între ea și marginea vasului, opriți și așezați unele înainte de a adăuga următorul crab.
  • Luați crabii cu un cuptor cu un cuptor sau un prosop pentru o protecție suplimentară împotriva backsplash-ului fierbinte.
  • Lăsați oala neacoperită (pentru a preveni fierberea) și intenționați să fierbeți crabii timp de 12 până la 15 minute.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 4
    4. Așezați apă cu gheață într-o găleată mare sau o tigaie în timp ce crabi gătesc. O baie de apă cu gheață se va răci pe crabi după gătit, împiedicând carnea să se suprasolicite, deoarece apa din interiorul cochilii va continua să se fierbe după îndepărtarea acestora din oală. Răcirea acestora îi va face mai ușor să se ocupe de procesul de curățare.
  • Așezați baia de apă de gheață în imediata apropiere a aragazului pentru acces rapid și ușor.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 5
    5. Utilizați clește pentru a transfera crabi după 12 până la 15 minute de fierbere. Poate doriți să opriți aragazul la marcajul de 12 minute și lăsați-l să stea câteva minute, astfel încât apa nu este la un fierbere atunci când transferați crabii. Apucați cu atenție fiecare crab de cochilie cu o pereche de clești și le-ar plânge în baia de gheață. Fii foarte precaut, deoarece aburul va fi extrem de fierbinte! Purtați un mitt de cuptor pentru a vă proteja mâinile.
  • Imagine intitulată Mange Dungeness Crab Pasul 6
    6. Scoateți-le din baia de gheață când cochilii sunt calde la atingere. După aproximativ 10 minute în baia de gheață, poke unul sau două cochilii cu degetul pentru a vedea dacă s-au răcit suficient. Veți dori să fie ușor calde și confortabile de manevrat. Amintiți-vă, interiorul va fi chiar mai fierbinte, deci dacă se simt fierbinți, lăsați-i în baia de gheață timp de 5 sau 10 minute înainte de a testa din nou.
  • Dacă sunt expuse niște crabi, adăugați mai multă apă de gheață pentru a acoperi complet toate acestea.
  • Odată ce s-au răcit la o temperatură confortabilă de manipulare, puneți-le pe o placă de tăiere mare pentru a fi curățată.
  • Partea 2 din 3:
    Curățare Dungeness crab
    1. Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 7
    1. Așezați crabii pe o bordură de bord. Curățarea crabului este importantă pentru a scoate toate curajul și lucrurile pe care le-ați și oaspeții dvs., probabil că nu doriți să mâncați. Veți lua o bucată de bucăți în afară, deci asigurați-vă că sunt destul de cool pentru a se ocupa!
    • Au un prosop de bucătărie la îndemână și purtați un șorț, pentru că acest lucru este pe cale să se dezordine!
  • Imagine intitulată mănâncă dungeness crab pas 8
    2. Scoateți clapeta burtă în formă de triunghiulară. Clapeta de burtă sau "șorț" se află chiar în timpul buricului și se conectează la baza crabului între picioarele sale posterioare. Găsiți vârful clapetei lângă mijlocul buricului și vedeți degetul sub ea, apoi trageți clapeta spre tine și scoateți-o la bază. Clătiți orice resturi cu apă curentă.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 9
    3. Flip-o peste și scoate coaja. Întoarceți coaja de crab în sus și folosiți degetul mare și degetele pentru a deschide coaja de la capătul din spate. Fierberea va fi slăbită țesuturile conjunctive, astfel încât coaja ar trebui să se desprindă destul de ușor. Aruncați orice lichid în coajă.
  • Dacă vă place, scoateți untul de crab de aur de la coajă de la cochilie într-un castron mic (se pare că găzduiește galben și este considerată o delicatețe). Puteți să-l amestecați mai târziu la untul de scufundare sau să-l frământați direct pe carnea de crab. Dacă nu serviți drept crabul imediat, acoperiți castronul mic de unt de crab cu folie de plastic și puneți-l în frigider.
  • Imagine intitulată mănâncă dungeness crab pas 10
    4. Scoateți membrana și răzuiți curajul din corpul central. Membrana colorată roșiatică vine, de obicei, cu cochilia, dar dacă nu, folosiți degetele pentru a le trage, precum și orice bucăți libere. Scoateți curajul cu degetele sau o lingură și aruncați-le și pe cei. Apoi dați cavitatea o clătire bună sub un curent puternic de apă curgătoare.
  • Clătirea după fiecare pas al procesului de curățare ajută la spălarea resturilor și vă va păstra postul cât mai curat posibil.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 11
    5. Scoateți branhii cu o lingură și clătiți. Utilizați o lingură sau degetul mare pentru a îndepărta branhii lungi, spongioase, cu frunze care rulează de-a lungul părților laterale ale corpului. Ar trebui să vină destul de ușor. S-ar putea să existe un unt mai de crab în centrul corpului, așa că dacă vedeți și doriți să îl utilizați, îl scoateți în acel castron de servire mic înainte de a clăti întreaga crab cu apă curgătoare din nou.
  • Aveți grijă să nu clătiți nici o carne!
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 12
    6. Trageți crabul în jumătate cu mâinile. Cu partea de burtă încă îndreptată în jos, prindeți fiecare parte a crabului cu picioarele îndreptate spre palme și trageți-l în afară. Ar trebui să se desprindă fără prea multă forță, dar să-l prindă în sus și în jos dacă aveți nevoie.
  • Dacă aveți un prosop la îndemână, acest lucru este un moment bun pentru a vă șterge stația de lucru și bordul de tăiere.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 13
    7. Răsuciți ghearele și picioarele cu degetele. Țineți o picior de crab în mâna dreaptă (cu piciorul spre palma și degetul mare pe îmbinare între două picioare) și luați corpul și alte picioare cu mâna stângă, apoi răsuciți și trageți piciorul departe de restul. O parte din carnea corpului ar trebui să se desprindă cu fiecare picior. Repetați această manevră de răsucire pentru toate picioarele și ghearele.
  • Dacă nu le serviți imediat, plasați fiecare picior și gheare într-o pungă sigilată sau un recipient care să fie refrigerate și savurate în 2 zile.
  • Înghețarea lor într-o pungă sigilată în vid va păstra degustarea proaspătă de luni de zile!
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 14
    8. Spargeți cochilii cu un ciocan în jurul fiecărei articulații pentru a mânca mai ușor. Ușor pre-crăparea cochilii cu un ciocan mic sau partea plată a unui licitator de carne va face mai ușor să scoată și să mănânce carnea la masă. Scopul zonelor doar deasupra și sub articulații, deoarece acolo veți sparge cojile mai târziu pentru cel mai simplu acces la carne. Mai aveți nevoie de biscuiți de crab, dar nu va trebui să aplicați la fel de multă forță dacă cochilii sunt deja puțin pre-crăpați.
  • Dacă intenționați să le mâncați câteva ore mai târziu, acoperiți-le și refrigerați-le până când vine timpul să sapă!
  • Partea 3 din 3:
    Bucurați-vă de crabul de dungeness
    1. Imagine intitulată Mange Dungeness Crab Pasul 15
    1. Pregătiți sosul de scufundare a untului de usturoi topit. Untul topit este acompaniamentul clasic pentru crabul de dungeness și va completa aroma sa naturală dulce, sărată. Așezați 1 ceașcă (16 linguri de 16 USD) de unt sărat într-o cratiță mică cu 2 cuișoare decojite de usturoi și căldură la scăzut până când este complet topit. Odată ce sa topit, se toarnă printr-o sită mică într-un castron de dimensiuni medii pentru a tensiona solidele de lapte. Se toarnă untul de scufundare în farfurioare individuale, una pentru fiecare persoană care mănâncă.
    • Strângeți o felie de lămâie și adăugați un vârf de cimbru de masă la unt, în timp ce se topește pentru o zing suplimentară de aromă decadentă.
    • Dacă ați salvat untul de crab în timpul procesului de curățare, amestecați unele (sau toate acestea) în untul preparat de scufundare pentru o mușcătură extra-decadentă.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 16
    2. Utilizați un cracker de fructe de mare pentru a ajunge la picior și carne de gheare. Scăcutele de fructe de mare sunt esențiale pentru crăparea Deschideți cochilii dur de crab de dungeness. Ei arata un pic ca biscuitii cu nuci si le puteti descoperi la magazinul local de bacanie. Plasați mânerele de cracare în jurul picioarelor chiar deasupra sau sub articulații și strângeți ferm cele două mânere împreună. Rotiți piciorul în jurul valorii astfel încât mânerul crackerului să obțină o firmă deținută pe cochilie. Este posibil să trebuiască să faceți câteva fisuri pe diferite părți ale cochiliei pentru a le sparge complet.
  • S-ar putea să trebuiască să folosiți două mâini pentru a stoarce mânerele împreună, în special pe părți mai dure ale picioarelor și ghearelor.
  • Imagine intitulată Mangeness Crab Pasul 17
    3. Scoateți carnea cu o alegere de fructe de mare. O pictură de fructe de mare are o lingură mică la un capăt și o furcă mică cu două vârfuri la alta, perfectă pentru a ajunge în jos adânc în picioare pentru a scoate că carnea suculentă! Introduceți capătul furcii mici în coajă și mutați-l în jurul perimetrului interiorului cochiliei pentru a slăbi carnea înainte de ao scoate.
  • Dacă nu aveți un pic de fructe de mare, un obiect lung, mic, cum ar fi un cuțit sau o scobitoare, de asemenea, va funcționa (dar nu puteți obține toată carnea).
  • Imagine intitulată mănâncă dungeness crab pas 18
    4. Îndepărtați carnea în unt topit și bucurați-vă. Odată ce aveți carnea de crab pe furculița mică, dați-o în farfuria dvs. de unt de scufundare și bucurați-vă! Dacă ați salvat untul de crab din procesul de curățare, simțiți-vă libertatea de a adăuga un dollop mic de asta deasupra cărnii.
  • Pentru a adăuga un pic de condimente la masă, adăugați 1 lingură (0.50fl oz) de Wasabi la farfurie și pune puțin pe fiecare mușcătură de carne.
  • Dacă vă place o doză suplimentară de citrice zing, aveți o mică pană de var gata să stoarceți pe carnea de crab.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Când curățați crabi, păstrați un prosop de bucătărie la îndemână pentru a șterge murdăria de câte ori.
  • Mâncarea crabului poate fi dezordonată, deci alegeți hainele cu înțelepciune sau purtați un bib!
  • Avertizări

    Copiii trebuie monitorizați când utilizați biscuiți de fructe de mare. Pentru copiii mici, este mai bine să spargeți și să scoateți carnea pentru ei și să vă asigurați că nu există cioburi mici de coajă în carne.
  • Fiți atenți Îndepărtați crabii de la apa clocotită, aburul va fi fierbinte!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Dungeness crab
    • O oală mare și apă clocotită
    • Sare de mare (opțional, dar recomandată)
    • Tonguri mari
    • Castron mare sau găleată cu apă cu gheață
    • Mici ciocan sau vrăjitorie de carne (cu o latură plană)
    • Prosop de bucătărie
    • Șorț (opțional)
    • Unt de unt și usturoi (pentru sos)
    • Sosepan mic
    • Site mici (sau filtru de plasă)
    • Crackers de fructe de mare
    • Puneți de fructe de mare
    • BIB (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar