Cum să curățați un rezervor de crab pustnic

Având un rezervor curat este vital pentru sănătatea crabii de pustnic. Curățarea rezervorului lui Hermit Crab este un proces destul de simplu, dar durează ceva timp. Pentru a curăța rezervorul, va trebui să eliminați crabii și consumabilele lor din rezervor. Veți șterge apoi interiorul rezervorului și veți curăța toate jucăriile, bolurile alimentare și apa și decorațiunile. Apoi, puneți cu atenție crabii înapoi în rezervor.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea interiorului rezervorului
  1. Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 1
1. Scoateți crabiul de pustnic din rezervor. Vrei să-ți elimini mai întâi crabii, așa că nu ajung în timp când curățați. Așezați crabii într-un recipient cu pereți înalți, astfel încât să nu poată scăpa. Ceva de genul unui container mare de tupperware ar putea funcționa.
  • Fiți atenți când vă luați crabii, astfel încât să nu fiți ciupiți. Alegeți crabiul în sus folosind degetul mare și degetul arătător și prindeți-le sub armpituri.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 2
    2. Îndepărtați toate decorațiile. Înainte de a curăța cușca, trebuie să eliminați orice decorațiuni sau jucării. Aceasta include lucruri precum ascunderea cutiilor și cochilii. Scoateți aceste elemente și le-ați pus deoparte. Le veți curăța mai târziu.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 3
    3. Scoateți substratul. Substratul este nisipul din partea de jos a cuștii. Ar trebui înlocuit complet de trei ori pe an. De două ori pe săptămână, ar trebui să scoți orice fecale sau alte resturi de la substrat.
  • Puteți folosi o gunoi de pisică scooper pentru a scoate orice exoscheletoni, fecale sau alimente împrăștiate din cușcă.
  • Unii crabi de pustie au tendința de a-și vărsa apa. Este posibil să trebuiască să scoți nisipul umed lângă castronul de apă.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab pustnic Pasul 4
    4. Curățați rezervorul cu o soluție de înălbire de 3%. Puteți cumpăra o soluție de înălbire la un magazin de animale de companie locale sau la magazinul departament. Adăugați o soluție la o cârpă umedă sau un prosop de hârtie. Ștergeți ușor părțile laterale ale rezervorului folosind soluția.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 5
    5. Clătiți rezervorul cu apă curată. Trebuie să clătiți bine rezervorul pentru siguranța crabului. Ștergeți părțile laterale ale rezervorului cu o cârpă sau un prosop de hârtie saturat în apă curată. Continuați să ștergeți rezervorul până când mirosul de înălbitor este complet plecat.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea consumabilelor
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab pustnic Pasul 6
    1. Curățați orice jucării. Curățați orice jucăriile dvs. Hermit Crab utilizează, precum și orice casete de ascundere pe care le furnizați în rezervor. Asigurați-vă că utilizați apă dechlorată pentru a șterge jucăriile, deoarece clorul poate fi dăunător pentru crabi.
    • Dacă jucăriile sunt foarte murdare, le ștergeți cu o soluție de înălbire de 3%.
  • Imagine intitulată curat un rezervor de crab pustnic Pasul 7
    2. Fierbeți felurile de mâncare. De asemenea, ar trebui să ștergeți orice murdărie sau murdărie de la feluri de mâncare de crab. Asigurați-vă că utilizați și apă dechlorată aici. Apoi, puneți-le într-o oală de apă clocotită timp de câteva minute. Aceasta va elimina orice bacterii din vase.
  • Asigurați-vă că apa pe care o utilizați este dechlorinată.
  • Setați mâncărurile deoparte să se răcească și să se usuce. Așteptați până când se răcesc la atingere înainte de a le întoarce în rezervor.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 8
    3. Clătiți totul. Doriți să vă asigurați că clătiți tot ce ați curățat cu atenție. Încă o dată, utilizați apă dechorurată. Dacă ați folosit soluția de înălbire pe jucării, asigurați-vă că le clătiți până când nu mai mirosi ca bleach.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea procesului de curățare
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 9
    1. Uscați rezervorul. Utilizați o cârpă curată sau un prosop de hârtie. Executați-l de-a lungul părților laterale ale rezervorului până când sunt complet uscate. Nu trebuie să adăugați nimic în rezervor până când nu îl uscați complet.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 10
    2. Uscați orice consumabile și returnați-le în rezervor. Alimentele și bolurile de apă ar trebui să fie uscate, de asemenea, înainte de a le întoarce în rezervor. Utilizați o cârpă curată sau un prosop de hârtie pentru a frecați ușor jucării și consumabile până când acestea sunt complet uscate. Apoi, întoarceți consumabilele rezervorului.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 11
    3. Adăugați substrat curat. Veți dori să înlocuiți substratul care a fost scos. Se toarnă un strat proaspăt de substrat peste vechiul substrat.
  • Dacă au trecut câteva luni de când ați schimbat ultima dată substratul, asigurați-vă că îl modificați complet în loc să adăugați doar un strat proaspăt.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de crab Hermit Pasul 12
    4. Întoarceți crabii în rezervor. Acum puteți să vă întoarceți în siguranță crabii în rezervor. Amintiți-vă să le strângeți sub armpituri folosind degetul mare și degetul arătător. Acest lucru va împiedica crabii de la mușcătură sau prin ciupire.
  • Adăugați o nouă întrebare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar