Cum să se ocupe de părinții homofobi

A trăi cu părinți homofobi poate fi o situație dureroasă și dificilă. Indiferent dacă sunteți homosexuali, aveți un iubit apropiat unul sau prieten care este sau doar susțineți mișcarea LGBT în general, care se ocupă de intoleranță este dificilă. Dacă părinții dvs. au spus sau au făcut lucruri homofobe în trecut, ați putea încerca să înțelegeți punctele de vedere și să lucrați pentru a le schimba. Apoi, ați putea decide dacă doriți să ieșiți la părinții voștri. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți un plan în loc în cazul în care au o reacție negativă. De asemenea, poate ajuta să învățați cum să vă ridicați dreptul de a fi tu și să iubiți oricine doriți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Să lucreze pentru a-și schimba opiniile
  1. Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 1
1. Ascultați preocupările lor, astfel încât să le puteți adresa. Singura modalitate de a convinge o altă persoană să-și schimbe opiniile este primind o bună înțelegere a ceea ce sunt opiniile lor. S-ar putea să fi auzit că părinții dvs. fac comentarii homofobe înainte, dar poate că nu înțelegeți de ce simt așa cum fac ei. Începeți un dialog cu ei despre sentimentele lor despre oamenii homosexuali și utilizați ascultare activa abilități de a auzi cu adevărat partea lor de lucruri.
  • Evitați să le întrerupeți sau să vă apărați propriile opinii, chiar dacă ceea ce spun ei este supărător. Veți avea șansa de a vorbi mai târziu.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 2
    2. Puneți întrebări, astfel încât să puteți înțelege mai bine cum simt. Părinții tăi au motive pentru credințele lor și înțelegerea opiniilor lor vă vor ajuta să vedeți lucrurile din perspectiva lor. Părinții dvs. pot încerca să-l ridice din umeri când întrebați "De ce ești împotriva oamenilor homosexuali?" prin răspuns "Pentru că este greșit!" Apăsați-le pentru mai multe informații, solicitând întrebări clarificatoare.
  • S-ar putea să întrebați, "De ce crezi că e greșit?"
  • În unele cazuri, acest lucru ar putea să se refere la credințele lor religioase, dar ați putea, de asemenea, să descoperiți un motiv mai profund sau mai personal că sunt împotriva oamenilor homosexuali
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 3
    3. Oferiți părinților religioși să-și ajusteze opiniile. Dacă părinții dvs. sunt religioși, ei ar fi putut învăța că relațiile homosexuale, fiind transgender sau nu sunt greșite. Ei se pot lupta pentru a accepta că homosexualitatea este naturală și o parte din cine sunteți. Nu încercați să atacați religia lor, deoarece probabil vor apărea înapoi. În schimb, lucrați la educarea acestora cu cercetarea actuală.
  • Dacă cunoașteți oamenii din comunitatea dvs. religioasă care acceptă persoanele LGBTQ +, invitați să vorbească cu părinții dvs. pentru a împărtăși un punct de vedere diferit.
  • Bacsis: Părinții dvs. vă pot ataca credința când își dau seama că sunteți LGBTQ + sau aliat. Este util să se pregătească pentru aceste tipuri de comentarii și întrebări în avans. S-ar putea să plănuiți să spuneți ceva de genul: "Cred că Dumnezeu îl face pe oameni LGBTQ +" sau "Credința mea îmi spune că Dumnezeu îi iubește pe toți și nu este de până la mine să judec pe nimeni."

  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 4
    4. Explicați-vă perspectiva părinților dvs. Spuneți părinților dvs. despre sentimentele și experiențele dvs. ca un individ LGBTQ +. Invitați-i să vă pună întrebări și să răspundeți la cele mai bune abilități. Le puteți ajuta, de asemenea, să găsească articole, broșuri și alte materiale educaționale de citit.
  • Dacă nu sunteți LGBTQ +, dar pur și simplu încercați să vă lărgiți opiniile, puteți împărtăși o experiență a unui prieten sau vizionați un videoclip cu ei care prezintă o perspectivă interioară.
  • Dacă părinții dvs. nu sunt dispuși să-și deschidă mintea și să afle mai multe, nu mai pot face multe pentru a le convinge. Nu împingeți prea tare, deoarece acest lucru ar putea să-i facă chiar mai puțin înclinați să vă asculte.
  • Sfat de experți
    Inge Hansen, Psyd

    Inge Hansen, Psyd

    Psiholog clinic. Inge Hansen, Psyd, este directorul de bunăstare la Universitatea Stanford și la inițiativa Weiland Health. Dr. Hansen are interese profesionale în justiție socială și sex și diversitate sexuală. Ea și-a câștigat psida de la școala de psihologie profesională din California cu formare specializată în domeniul genului și identității sexuale. Ea este co-autor al vânzării etice: menținerea integrității dvs. în epoca compromisului.
    Inge Hansen, Psyd
    Inge Hansen, Psyd
    Psiholog clinician

    Expertul nostru este de acord: Dați părinților dvs. cât mai mult timp și spațiu posibil pentru a ajunge la termenii cu sexul sau orientarea sexuală. Oferiți-le oportunități de a afla mai multe despre identitățile LGBTQ + sau pentru a întâlni alți părinți care sunt mai departe în călătoria lor de acceptare, dacă sunt deschise.

  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 5
    5. Nu renunta la parintii voastre. Dacă vă iubești părinții și le doriți în viața voastră, va trebui să le acceptați așa cum sunt. Continuați să le atingeți și probabil că vor răspunde în cele din urmă. Ei pot chiar să aibă o schimbare de inimă și să nu mai fie atât de homofobi.
  • Chiar dacă părinții dvs. rămân homofobi într-o oarecare măsură, ei pot înmuia în timp pentru a menține o relație cu dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Ieșiți la părinții voștri
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 6
    1. Decideți dacă ieșirea este o idee bună. Meriți să vă trăiți viața și mândru, dar întotdeauna să vă puneți siguranța. Din păcate, ieșirea la părinții dvs. poate avea consecințe dăunătoare dacă sunteți minor. De exemplu, părinții tăi ar putea să-ți dau afară sau să spună lucruri foarte dăunătoare pentru tine. Asigurați-vă că sunteți sigur că părinții dvs. nu vă vor amenința bunăstarea înainte de a le spune că sunteți LGBTQ+.
    • Pentru a afla dacă ar putea fi gata, ia în considerare răspunsurile lor la întrebările dvs. despre credințele lor LGBTQ +.
    • Ascultați întotdeauna intuiția dvs! Dacă vă simțiți frică să le spuneți, așteptați până când timpul se simte corect.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 7
    2. Faceți un plan pentru modul în care veți face o reacție proastă de la părinții dvs. Înainte de a spune părinților dvs. că sunteți LGBTQ +, aranja un loc unde să rămână și pe cineva care să vorbească în cazul în care lucrurile merg prost. În plus, determinați cum vă veți sprijini dacă părinții dvs. vă vor opri. În timp ce este înfricoșător și dureros să se gândească la aceste lucruri, vă va ajuta să vă protejați dacă lucrurile nu merg bine.
  • De exemplu, s-ar putea să vă aranjați cu un membru de familie de susținere care vă poate ajuta să vă acoperiți costurile până când sunteți gata să fiți pe cont propriu. Alternativ, ați putea sta cu familia unui prieten.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 8
    3. Găsiți un moment bun pentru a ieși. Vorbește cu părinții tăi când tu și ei sunt calm și într-o stare bună. Evitați să ieșiți în timpul unei perioade de timp ocupate sau emoționale, cum ar fi o vacanță, un eveniment de familie mare sau un argument. Vrei ca părinții tăi să fie cât mai receptivi posibil la ceea ce trebuie să spui.
  • Gândiți-vă la ceea ce veți spune înainte de timp, așa că nu primiți limbă.
  • Adresați-vă unui prieten de încredere sau unui adult să vă ajute și să vă sprijine în timpul acestei conversații.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 9
    4. Fii bun și plin de compasiune cu părinții dvs., pe măsură ce se adaptează. Ieșirea voastră poate veni ca un șoc pentru părinții voștri. Ei ar putea reacționa cu tristețea, confuzia sau negarea. Încercați să înțelegeți de unde vin și să fie la fel de blând cum puteți în timpul conversației dvs. Liniștiți-le că sunteți fericiți și spuneți-i că puteți face lucrurile ca și cum ați fi căsătoriți și aveți copii.

    Bacsis: Aveți toate drepturile de a fi supărat dacă părinții dvs. au o reacție negativă. Încercați să vă reamintiți că sunt probabil îngrijorați de fericirea și bunăstarea voastră. Explicați că ceea ce este cel mai important pentru fericirea dvs. este că vă place și vă sprijină pentru cine sunteți.

  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 10
    5. Dați-le șansa de a răspunde, dar plecați dacă nu sunteți sigur. Părinții dvs. s-ar putea supăra sau pot încerca să se certe cu dvs. despre identitatea dvs. LGBTQ +. Acest lucru poate fi foarte dureros, dar nu înseamnă că nu vă vor accepta în cele din urmă. Ascultați-le dacă nu vă amenință și încercați să le asigurați că ceea ce aveți cu adevărat nevoie de ei chiar acum este pentru ca ei să vă iubească.
  • Încercați să nu argumentați cu ei, deoarece acest lucru ar putea escalada situația. În schimb, spuneți ceva de genul: "Înțeleg că simțiți așa, dar sper că veți înțelege că acesta este cine sunt" sau "am auzit ce spui, dar nu sunt de acord cu credințele voastre. Știu că mă iubești și sper că mă vei accepta ca și mine."
  • Avertizare: Este posibil ca părinții dvs. să devină violenți sau amenințători. Dacă se întâmplă acest lucru, îndepărtați-vă imediat din situație și mergeți undeva în siguranță. Amintiți-vă că acest comportament nu este vina dvs. și nu meritați să fiți tratați în acest fel.

  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 11
    6. Dați părinților tăi timp să procesați ceea ce ați spus. Părinții dvs. pot avea nevoie de timp să se gândească la ceea ce ați spus și să acceptați că sunteți LGBTQ+. Relația dvs. cu ei s-ar putea să se simtă ciudată și tensionată pentru o vreme înainte de a începe să se îmbunătățească. Fiți răbdători cu ei în timp ce renunțați la obiectivele lor anterioare pentru dvs. și acceptați cine sunteți cu adevărat.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 12
    7. Subliniați că sunteți încă aceeași persoană. Părinții voștri se pot temi de a-și pierde copilul pe care îl iubesc, așa că arată că sunteți încă aceeași persoană. Trăiți viața ca și cum ați face în mod normal. Vorbiți despre ziua dvs., discutați despre planurile dvs. și invitați părinții dvs. să facă lucruri pe care le-ați face în mod normal ca o familie.
  • Acționând la fel ca întotdeauna, vă veți ajuta părinții dvs. să se simtă "normali" despre relația dvs. din nou.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 13
    8. Explicați că acceptarea identității dvs. LGBTQ + vă face fericiți. Părinții dvs. se pot teme de faptul că LGBTQ + vă va face o țintă pentru agresiune sau că nu veți trăi o viață împlinită. Aceste temeri le pot face să lupte pentru a schimba cine sunteți. Ajutați-i să înțeleagă că aceste temeri sunt nefondate. Spune-le că ceea ce este cel mai important este că aveți dragostea și sprijinul lor.
  • S-ar putea să spui: "Văd de ce ai fi îngrijorat de mine, dar o să fiu bine. Vreau doar să mă iubești."
  • Metoda 3 din 4:
    Coping cu o reacție proastă
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 14
    1. Urmați planul de backup. Dacă părinții dvs. nu iau știrile bine, apucați sacul ambalat și mergeți la locul unde ați planificat să rămâneți. Concentrați-vă pe îngrijirea dvs. în acest timp. Mai târziu, puteți ajunge la părinții dvs. pentru a vedea dacă sunt deschise la acceptare.
    Sfat de experți
    Inge Hansen, Psyd

    Inge Hansen, Psyd

    Psiholog clinic. Inge Hansen, Psyd, este directorul de bunăstare la Universitatea Stanford și la inițiativa Weiland Health. Dr. Hansen are interese profesionale în justiție socială și sex și diversitate sexuală. Ea și-a câștigat psida de la școala de psihologie profesională din California cu formare specializată în domeniul genului și identității sexuale. Ea este co-autor al vânzării etice: menținerea integrității dvs. în epoca compromisului.
    Inge Hansen, Psyd
    Inge Hansen, Psyd
    Psiholog clinician

    Expertul nostru este de acord: Amintiți-vă că doar pentru că părinții dvs. nu acceptă, nu are nimic de-a face cu dvs. și cu valoarea dvs. inerentă. Găsiți oameni din viața voastră care vor accepta și vă sărbătorește pentru cine sunteți. De asemenea, dacă părinții dvs. sunt extrem de homofobi, este posibil să fie necesar să luați măsuri de precauție pentru a vă proteja propria bunăstare emoțională și asigurați-vă că veți avea în continuare un sprijin la domiciliu și financiar în ciuda credințelor lor.

  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 15
    2. Du-te undeva în siguranță dacă părinții tăi devin violenți sau vă amenință. Din păcate, părinții tăi se pot bate la tine după ce ieși. Nu meritați acest tip de tratament și este important să vă deplasați în siguranță. Lăsați situația și apelați pe cineva în care aveți încredere pentru ajutor. Apoi, treceți la o locație sigură până când vă simțiți gata să vă contactați părinții.
  • Cel mai bine este să organizați să rămâneți cu un prieten sau un membru al familiei înainte de a vă spune părinților dvs.
  • Dacă nu aveți nicăieri, contactați organizațiile LGBTQ + locale pentru a vă ajuta să găsiți un loc unde să rămâneți. S-ar putea să încercați și adăposturile locale dacă există aproape de tine.
  • Dacă sunteți membru al unei comunități de credință, ați putea găsi pe cineva care vă va permite să rămâneți cu ei.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 16
    3. Recunoaşte abuzul verbal Când o auziți. Nu este bine ca părinții tăi să spună lucruri crude și dureroase pentru tine. În plus față de insulte, părinții dvs. vă pot amenința, faceți glume despre dvs. sau rețineți afecțiunea de la dvs. Dacă părinții dvs. spun aceste tipuri de lucruri, încercați să nu le luați personal. Până când vă puteți mișca, amintiți-vă că părinții voștri vorbesc dintr-un loc de frică.
  • Discutați cu un consilier sau un prieten care vă poate ajuta să vă ocupați de declarațiile dăunătoare ale părinților dvs.
  • Abuzul verbal este încă abuz. Poate fi mai bine să vă aranjați să trăiți în altă parte dacă părinții dvs. continuă să vă trateze în acest fel.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 17
    4. Înconjurați-vă cu oameni care vă susțin. Probabil că aveți oameni în viața voastră care vă acceptă pentru cine sunteți. Dacă nu, ajungeți la membrii comunității LGBTQ +, fie în persoană, fie online. Cereți acești susținători să fie acolo pentru dvs. în acest timp.
  • Discutați cu acești oameni atunci când aveți nevoie pentru a ventila sau a obține sfaturi.
  • Petreceți timp cu suporterii dvs. pentru a vă stimula starea de spirit.
  • Se bazează pe sistemul dvs. de asistență atunci când aveți nevoie de un loc unde să rămâneți, suport financiar sau alimente.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 18
    5. Discutați cu un consilier care vă poate ajuta să vă procesați sentimentele. Sentimentul respins de părinții dvs. este o experiență dureroasă. Un consilier vă poate ajuta să vă ocupați de emoțiile dvs. și să creați o mentalitate sănătoasă. Căutați un consilier online, printr-un grup LGBTQ + Support sau la școala dvs.
  • Este posibil să fiți în stare să vă consiliere gratuit prin școala sau o universitate locală cu un program de psihologie. În plus, pot exista grupuri de suport gratuit pentru persoanele LGBTQ + în zona dvs.
  • Variație: Este posibil să puteți utiliza o linie gratuită de chat pentru a obține sprijin. De exemplu, ați putea încerca spațiul Q Chat, care vă va permite să discutați cu cineva vârsta ta.

    Metoda 4 din 4:
    În picioare pentru tine
    1. Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 19
    1. Adresați-vă părinților să participe la consiliere familială dacă nu vă pot accepta. Este foarte dureros să vă simțiți respins de părinții dvs., dar relația dvs. poate deveni mai bună. Consilierea vă poate ajuta să comunicați mai bine cu părinții dvs. În plus, consilierul dvs. vă poate ajuta să înțelegeți lucrurile din perspectiva celuilalt. Spuneți părinților dvs. că doriți să vă îmbunătățiți relația și să le cereți să facă o programare pentru consiliere.
    • Chiar dacă părinții dvs. nu vor să vorbească cu un consilier, luați în considerare obținerea de consiliere individuală pentru dvs. Dacă sunteți în liceu sau colegiu, probabil că puteți vorbi cu un consilier școlar gratuit.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 20
    2. Clarificați că nu cereți permisiunea. Părinții tăi ar putea încerca să te interzică să fii altceva decât să fii drept. Nu intrați într-un argument cu ei - nu veți câștiga și ar putea face situația mai rău. În schimb, spuneți calm că nu vă veți schimba, dar totuși doriți o relație cu ei.
  • Spune ceva de genul: "Înțeleg că nu aprobați și nu cer permisiunea. Sper doar pentru acceptarea și toleranța."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții homofobi Pasul 21
    3. Trăiți-vă viața pentru dvs. Tu ești cel care trebuie să-ți trăiești viața, deci hotărâți să o faci în termenii tăi, nu pe părinții tăi. Părinții tăi pot fi nefericiți sau chiar supărați de orientarea sexuală, dar nu este locul lor să vă facă să vă comportați sau să vă simțiți un anumit mod.
  • Cu toate acestea, amintiți-vă că dacă locuiți în casa părinților dvs., ei încă mai au spus despre activitățile dvs. Dacă sunteți îngrijorat de modul în care ieșirea va afecta viața de zi cu zi, ar putea fi timpul să ieșiți pe cont propriu.
  • Avertizări

    Părinții dvs. vă pot da afară sau vă pot opri financiar după ce ieșiți. Acest lucru este total nedrept pentru dvs., dar este important să planificați în cazul în care se întâmplă acest lucru.
  • Fie că sunteți părinții voștri sau nu, dacă cineva vă amenință, ar trebui să spuneți poliției sau altor adulți de încredere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar