Cum să fii corect din punct de vedere politic

"Politic corect" este un pic de un nume greșit - nu este vorba de a fi corect - este vorba despre a fi respectuos și considerat. Fiind corecte din punct de vedere politic că evitați expresiile și acțiunile care pot exclude, marginaliza sau de a ofensa un anumit grup de persoane. Termenul a devenit primul popular în anii 1970 și 1980. Corectitudinea politică are un scop important: promovează egalitatea, demonstrând o înțelegere că toți oamenii și grupurile sunt valoroase pentru societate, indiferent de rasă, cultură, religie, sex sau orientare sexuală.

Pași

Partea 1 din 3:
Devenind mai multă înțelegere
  1. Imagine cu titlu cu handicap MAN scriere.jpg
1. Luați în considerare raționamentul dvs. De ce este important pentru tine? Care sunt convingerile tale despre a fi corecte din punct de vedere politic? Poate doriți să o scrieți sau pur și simplu să faceți o listă în cap. Explorând motivul dvs. vă va ajuta să vă angajați la o decizie și să vă descoperiți prioritățile.
  • Nu veți câștiga automat puncte pentru a fi "corect." Acesta nu este un test de matematică.
  • Vă este permis să spuneți ce vreți să spuneți. În mod similar, alte persoane au permisiunea de a vocea dezacordului, iar libertatea liberă nu vă va proteja de consecințele cuvintelor dvs. Vocea ta este alegerea ta.
  • Nimeni nu este un înger. Vei aluneca uneori și asta e normal. Ceea ce este cel mai important este faptul că faceți un efort, cereți scuze dacă răniți pe cineva și ascultați-i pe alții.
  • Imagine intitulată Femeie pașnică cu inimi.jpg
    2. Concentrați-vă pe bunătate, nu pe ființă "dreapta." Fraza "politic corect" este înșelătoare, pentru că spiritul a ceea ce faci este să fii respectuos și de natură, nu pe impunerea de reguli. Recunoașteți că cuvintele pot răni și pot lega în nenumărate alte doare pe care oamenii le-au experimentat. Concentrați-vă mai puțin pe dvs. și pe propria dvs. utilizare a cuvintelor și mai mult pe impactul pe care îl au cuvintele despre alții.
  • Scopul nu este de a cenzura oamenii, este de a încuraja oamenii să fie amabili.
  • Scopul nu este corect, ci să nu fie un ticălos, în special pentru oamenii care s-au confruntat mai mult decât cota lor echitabilă de greutăți și jerks.
  • În loc să întrebe "Sunt corect din punct de vedere politic?" cere "Sunt îngrijit și respect față de ceilalți?"
  • Recunoașteți că vorbirea liberă merge în ambele sensuri. Profesorul dvs. are dreptul să meargă pe o tiradă rasistă online... Și aveți dreptul la screenshot că tirada, postați-o pe social media și să spuneți "Ar trebui să fie concediată." La fel ca oamenii au dreptul să fie oribili, aveți dreptul să răspundeți la asta.
  • Nu este că oamenii sunt "prea sensibil." Este mai mult despre a fi frumos. La urma urmei, există o diferență între "Nu mergeți pe picior pentru că este un cribocent sensibil și whiny" și "Urmăriți pasul pentru că îl doare când vă îndreptați pe picior, iar piciorul lui este spart pentru că oamenii continuă să treacă pe ea, așa că ar putea folosi cu adevărat o pauză."
  • Imagine intitulată om confuz poartă albastru.jpg
    3. Evaluați-vă propriile prejudecăți. Ia în considerare orice prejudecăți conștientă sau inconștientă pe care o puteți ține. Acest lucru poate include, de asemenea, stereotipurile pe care le credeți despre grupurile de oameni. Dacă sunteți conștient de orice sentimente negative sau stereotipuri pe care le țineți față de indivizi sau grupuri, vă va ajuta să vă ajustați limba și comportamentul față de scopul dvs. de a fi o persoană respectuoasă.
  • Există câteva modalități de a vă evalua propriile prejudecăți. Ce credeți când auziți un nume de familie etnic? Care este primul dvs. instinct dacă învățați pe cineva este gay sau transgender? A fi sincer despre reacțiile inițiale vă poate ajuta să vă identificați prejudecățile.
  • În afară de recunoașterea prejudecăților dvs., un instrument excelent pentru a identifica orice sentimente negative pe care ar trebui să le faceți pentru a lucra este testul de asociere implicită (IAT). Puteți găsi acest test psihologic online pentru a vă determina prejudecățile.
  • Imagine intitulată fată cu sindrom Down Citește la Beach.jpg
    4. Aflați despre diferite tipuri de prejudecăți. Înțelegerea prejudiciului în societatea voastră și din întreaga lume vă poate ajuta să vă deschideți ochii. Învățați despre luptele altora diferite decât vă puteți ajuta să vă reevaluați propriile noțiuni preconcepute. Educația este o modalitate excelentă de a depăși prejudecățile, de a înțelege pe cei diferiți decât noi și devin corect din punct de vedere politic.
  • Persoanele și grupurile sunt discriminate în multe motive diferite, inclusiv rasă, religie, sex, orientare sexuală, cultură și statut socio-economic. Dacă nu sunteți sigur de aceste grupuri, Uniunea Americană Libertări Civile (ACLU) are informații despre grupurile care experimentează discriminarea.
  • Luând un curs la o universitate sau faceți unele cercetări online vă poate ajuta să aflați mai multe despre prejudecăți.
  • Imagine intitulată Guy și Girl Autisic Vorbind despre bug-uri.jpg
    5. Interacționați cu cei diferiți de tine. Trecerea în afara zonei dvs. de confort este un pas important pentru obținerea de conștientizare. Fiind corect din punct de vedere politic, nu înseamnă doar să fii minte de ceea ce spui. De asemenea, înseamnă învățarea despre cei diferiți de dvs. și respectarea acestor diferențe. Ajungeți, interacționați, discutați și împrieteniți pe cei care au un alt fundal decât dumneavoastră.
  • Găsiți colegi sau colegii de clasă care sunt diferiți de dvs. Întrebați acei oameni dintr-o altă etnie, religie, sexualitate sau țară pentru a merge la prânz. Dacă nu sunteți așa de aproape, începeți doar o conversație cu ei. Puteți vorbi despre diferențele dvs., dar puteți fi surprins cât de mult aveți în comun.
  • Găsiți evenimente și experiențe culturale diverse. Dezvoltarea gândurilor și înțelegerii faptului că toți oamenii sunt egali prin învățarea interactivă vor favoriza o atitudine respectuoasă.
  • Imagine intitulată Femeie asertivă roșcată întreabă întrebarea.jpg
    6. Nu vă fie frică să întrebați. Mai ales dacă sunteți membru al unui grup privilegiat, este posibil să nu înțelegeți experiențele locuite ale grupurilor oprimate. Acest lucru poate fi contracarat prin punerea la întrebări și ascultând îndeaproape la răspunsuri.
  • Verificați un motor de căutare pentru a vedea dacă orice scriitori au răspuns la întrebarea dvs. online.
  • Păstrați-vă întrebările respecturate și nu prea personal. "Ce pronume ar trebui să folosesc când te referi la tine?" și "Știți despre orice resurse online bune unde pot afla mai multe despre problemele transgenderului?" sunt ambele întrebări rezonabile. "Cum arată organele genitale?" este o întrebare foarte privată care ar trebui să fie întrebat numai dacă doriți să faceți sex cu ei, sau sunteți doctor și trebuie să știți din motive medicale..
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea limbajului respectuos

    Verificați cu diverse comunități despre ce limbă este adecvată și ceea ce este rău.

    1. Imagine intitulată DayDreaming Hipster Redhead de Caramida.jpg
    1. Observați și reflectați asupra limbii, a gândurilor și a acțiunilor lipsite de respect. Dacă vă educați și vă monitorizați gândurile, acest lucru vă va ajuta să vă controlați și să vă schimbați limba și comportamentele. Oamenii pot interpreta și trage inferențe din limba pe care o utilizați. Când interacționați cu oamenii, doriți să fiți un individ deschis, respectuos și informat în loc de o persoană fără griji, lipsiți de respect.
    • Evitați rasistul, sexul, homofobul etc. glume pentru că sunt întotdeauna răniți.
    • Dacă vă prindeți gândindu-vă ceva negativ, nu vă certați. În schimb, întrebați "De ce am crezut asta?" "Sunt cu adevărat de acord cu asta?" "Ce ar reflecta mai bine atitudinea pe care vreau să o am?"
  • Imagine intitulată om întreabă femeie o întrebare 2.jpg
    2
    Respectați oamenii de diferite rase. Recunoașteți rădăcinile rasiste ale cuvintelor, indiferent dacă acestea sunt la fel de inflamatorii ca și cuvântul N sau ca subtil ca referindu-se la imigranți ca ilegal.
  • Multe expresii comune au rădăcini în discriminare cauzate de aroganța culturală și lipsa expunerii la diversitatea culturală. Termeni precum "Licitație chineză," "Dăruitor indian," "Evreul în jos" (negocieri) și "escroc" (o afacere rea, de la termenul de derogatoriu "Țigani" Pentru romi) sunt rasiste.
  • Multe cuvinte comune au, de asemenea, o discriminare implicită în ele și sunt astfel considerate dăunătoare. De exemplu, cuvinte precum "țigani" și "oriental" sunt derogatoriu. În schimb, utilizați "Roma" pentru "țigani" sau "asiatic" pentru "oriental.
  • Unele acțiuni comune, inclusiv purtarea costumelor de Halloween, implică apropiere culturală- Împrumutarea în mod parchetă a aspectelor culturale pe care oamenii de culoare se confruntă adesea cu discriminare pentru a face autentic și transformându-l într-o tendință sau un joc. Aceasta include purtarea de căi sau pene ca mulți americani nativi. "Fata neagra," care folosește machiajul pentru a reprezenta o persoană neagră, "Față galbenă" (imitarea poporului asiatici), iar alte lucruri similare sunt versiuni extreme.
  • Imagine intitulată Gay Man Running.jpg
    3. Utilizați limba care include LGBTQIA + persoane. Unii oameni sunt bisexuali, transgender, asexual, genderfluid, etc. și merită respect și incluziune. Lucrați la înlocuirea limbii neutre de gen pentru a include oameni de orientări sexuale diferite și identități de gen.
  • Cere "Aveți parteneri?" sau "Sunteți angajați / întâlniți pe oricine"? Decat "Aveți un prieten / prietena?" Nu presupuneți că oamenii sunt heterosexuali și monogamoși.
  • Nu generalizați despre organele genitale. Unele femei au penisuri / testicule și unii bărbați au clitorizare / vagin. În plus, există oameni intersexi.
  • Respectați identitatea de gen. Există mai mult de două genuri, iar Agenda, Genderfluid, etc. oamenii există. Numele real al unei persoane este numele pe care îl acceptă ca cel care se potrivește cu genul lor.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să fiți respectuos față de identitatea cuiva, întrebați-le. Ei vor aprecia intențiile tale bune.
  • Imaginea intitulată Femeia ascultă man.jpg
    4. Evitați excluderea, limba specifică genului. Limba specifică a genului poate fi extrem de dăunătoare. Sexismul sau discriminarea unei persoane datorate identității lor marginalizate de gen, sunt utilizate adesea (și frecvent din neatenție). Încercați să evitați să dați obiecții în mintea voastră, sau la lucruri puternice, cum ar fi locurile de muncă - în plus, abțineți de la revendicarea acțiunilor, ocupațiilor sau obiectelor sunt "masculin" sau "Femeie."
  • Utilizați titlurile de locuri de muncă neutre de gen atunci când nu vă referiți la o anumită persoană. De exemplu, spuneți "Președinte" sau "scaun" in loc de "preşedinte"- "pompier" este preferabil "pompier"- A "politist" Include toate genurile și "însoțitor de zbor" înlocuiește "însoțitor de bord" și "stewardesă." Utilizarea titlurilor specifice de gen este de obicei acceptabilă atunci când se adresează unui individ. De exemplu, dacă vă aflați într-o întâlnire și introducerea dlui. Christopher Smith, CEO al unei companii, atunci puteți spune, "Vă rugăm să primiți domnul. Smith, președintele nostru al consiliului."
  • Folosind termeni și titluri, cum ar fi "munca femeii" sau "secretar" (in loc de "Asistent Administrativ") este demeaning și belittling.
  • Chemarea femeilor "fete" (in loc de "doamnelor" sau "femei") este infantilarea și reducerea faptului că locul femeilor din lume este egal cu bărbații.
  • Imagine intitulată Femeie Comforts Man.jpg
    5. Sprijiniți victimele abuzului, hărțuirea sexuală și rapița. Violența este o problemă serioasă pe care mulți oameni îl referă sau glumă în conversație casuală, înstrăinând victimele și îi face dificilă vorbind. Vă puteți ajuta prin respectarea lor și luându-le în serios.
  • Recunoașteți cel mai mult (dar nu toți!) victimele sunt femei. Utilizați limba de gen inclusă atunci când discutați aceste probleme sociale.
  • Făcând comentarii ca "(E) a cerut-o" despre victimele violului sau declarațiile despre aspectul fizic al unei persoane sunt respinse și crude.
  • Evitați glumele de rapiță, deoarece acestea pot fi dureroase pentru supraviețuitori.
  • Imagine intitulată Femeie cu negocierile BindI față de prieten.jpg
    6. Evitați utilizarea unor termeni religioși explicit în compania religioasă mixtă. Lumea are nenumărate religii diferite și nu toată lumea împărtășește aceleași credințe. Când vorbiți cu un grup de oameni, puteți vorbi cu oameni din multe religii diferite sau vorbind cu oamenii care sunt agnostici sau ateu. Limitați cantitatea de termeni religioși din limba dvs., mai ales atunci când vorbiți în grupuri de oameni. Salvați discuțiile religioase pentru că sunteți cu oamenii despre religia voastră.
  • Evitați declarațiile religioase atunci când discutați cu oamenii ne-religioși sau cu oameni de o religie necunoscută. De exemplu, în loc să spuneți unui ateu bolnav, veți ruga pentru ei, spuneți că gândurile voastre sunt cu ei și cu familia lor.
  • Este, de asemenea, o idee bună să evitați referințele "Dumnezeu / Dumnezeu." Fiecare grup religios are nume diferite și reguli pentru a spune termenul. Evreii nu spun numele lui Dumnezeu, musulmanii se referă la Dumnezeul lor ca Allah, iar hindușii se închină multor zei diferiți.
  • Punând întrebări ca "ce ar face Iisus?" la o persoană a cărei religie nu cunoașteți sau grupați că nu este în întregime creștinul este bolnav.
  • Există o excepție de a utiliza termeni religioși: pentru a descrie fie caracteristicile academice sau specifice ale unui grup religios. Ai putea spune "Creștinii evanghelici au anumite convingeri...", sau "Membrii credinței evreiești sărbătoresc Yom Kippur...".
  • Imagine intitulată Luna de acceptare a autismului Tabelul.jpg
    7. Evitați expresiile care devalorizează persoanele cu dizabilități fizice sau mentale. Unii oameni preferă identitatea-prima limbă ("persoană cu dizabilități") în timp ce alții preferă o limbă personală ("persoană cu dizabilități") și este mai bine să respectați preferința individuală. Asigurați-vă că nu utilizați termeni derogatori cum ar fi "ret * rd" și "pitic," și să evite utilizarea cuvintelor înrădăcinate în handicap ca insulte.
  • Cuvinte precum "prost," "criptat," "derp," și "psiho" sunt exemple de insulte / slurse bazate pe invaliditate. Ei implică faptul că handicapul este demultivă și că persoanele cu dizabilități nu ar fi de acord cu opinia dvs.
  • Tratați persoanele cu dizabilități precum oamenii obișnuiți, cazarea oricăror nevoi fără rezistență și tratarea handicapului ca fiind natural. Oferă ajutor dacă se luptă și nu-l împingeți dacă ei spun că pot să se ocupe de ea.
  • Utilizare persoană-prima limbă Pentru majoritatea dizabilităților, cum ar fi "persoană cu sindrom Down" Decat "Persoana de sindrom Down." Autist, Blind, iar comunitățile surde sunt câteva excepții notabile (e.G. "persoană autistă"). Când nu sunteți sigur, întrebați o persoană despre preferințele lor.
  • Imagine intitulată fată trăgând părul în ponytail.jpg
    8. Acceptați față de persoanele de diferite dimensiuni. Oameni mai grei, în special femeile, experiența discriminării și greutăți din cauza atitudinilor sociale cu privire la greutate. Fii conștient de stereotipuri dureroase cu privire la oamenii grași care sunt leneși, nesănătoasă, lacomă, et cetera. De asemenea, oamenii slabi, în special bărbații pot fi discriminați, de asemenea.
  • Nu spuneți cuiva să câștige sau să piardă în greutate sau să ofere sfaturi sau comenzi nesolicitate cu privire la modul de a face acest lucru. Cel mai bine nu-și mențineți greutatea lor deloc. Corpul lor nu este afacerea dvs.
  • Nu presupuneți că o persoană mai subțire are o tulburare de alimentație.
  • Urmăriți-vă îndeaproape limba. Unii oameni, în special avocații de acceptare a grăsimilor, se autoidentificăm ca "gras" și să încurajeze distrugerea cuvântului. Alți oameni ar putea fi foarte răniți de acel adjectiv.
  • Imagine intitulată Femeie de râs cu paralizie cerebrală și man.jpg
    9. Practică. Să se familiarizeze termenii pe care diverse comunități văd ca fiind acceptabile și care sunt dureroase. Apoi începeți să le utilizați în propriul discurs. Cu cât mai mult practicați luarea în considerare și respectați, cu atât va fi mai ușor și cu atât mai puțin probabil că sunteți de a jigni pe cineva.
  • Partea 3 din 3:
    Vorbind cu indivizi sau grupuri
    1. Imagine intitulată Femeie relaxată vorbind.jpg
    1. Aplicați-vă cunoștințele. În conversații sau discuții cu grupuri sau persoane fizice, amintiți-vă ce ați învățat în timp ce lucrați la dvs. Scopul dvs. nu este de a răni cu bună știință orice persoană sau grup de oameni cu limba sau acțiunile dvs.
  • Imaginea intitulată fată ridică mâna în clasa.jpg
    2. Cunoașteți situația. Sunteți la locul de muncă? O conferinta? Partidul unui prieten? Sau poate o cină de familie? Fiecare dintre aceste situații are diferite reguli sociale pentru comportamentul politicos. Dacă sunteți conștient de împrejurimile dvs., vă va îndruma la ce cuvinte și acțiuni sunt potrivite în orice situație.
  • Situațiile oficiale, cum ar fi locul de muncă sau evenimentele profesionale, au cele mai înalte standarde și cele mai mari consecințe. Situațiile informale și private sunt mai relaxate, dar sensibilitatea nu mai contează. S-ar putea să vorbiți cu cineva de un grup oprimat și chiar dacă nu, atitudinile private se formează modul în care oamenii răspund minorităților.
  • Luați în considerare persoanele sau persoanele din grup. Chiar dacă nu sunt minorități, prietenii, familia și cunoștințele lor pot fi. Doriți să încurajați empatia sau eliberarea? Compasiune sau lipsă de respect?
  • Imagine intitulată Guy-ul evreiesc spune No.jpg
    3. Să se abțină de la limbă care grupează oamenii într-o categorie mare. Nu lăsați oamenii împreună pe baza religiei, orientării sexuale, genului și etniei. Nu toată lumea într-un grup este aceeași, acționează la fel, sau crede aceleași lucruri. Acest tip de limbă reduce o persoană la acea categorie, când oamenii sunt mult mai mult.
  • De exemplu, nu se referă la grupuri spunând lucruri cum ar fi: surd, homosexualii, evreii sau negrii. Dacă vă referiți la un grup social, recunoașteți diferențele. "Mulți oameni orbi se simt asta..."
  • Utilizați limba care face ca o persoană sau grup să se simtă ca fiind egali și incluși în orice situație.
  • Imagine intitulată Transgender Guy Talking.jpg
    4. Evitați limbajul segregat. Când vorbiți cu sau despre alte grupuri, abțineți de la folosirea inutil a cuvintelor "noi" sau "ei." Acest lucru sugerează o separare în loc de egalitate și incluziune.
  • Imagine intitulată Fată excitată în Frilly Shirt.jpg
    5. Respectați ce numesc oamenii. Fiecare individ și grup are dreptul să aleagă limba care descrie cel mai bine rasa, clasa, sexul, sexul, orientarea sexuală, cultura, religia sau capacitatea fizică.
  • Dacă nu sunteți sigur de preferințele cuiva, le puteți întreba. De exemplu, "Nu vreau să te jignesc și mă întrebam dacă te numești negru sau american african?" Dacă nu există niciun interes și întrebați cum ar dori să fie la care se face referire. Dacă vă faceți clar intențiile voastre, ei vor lua cel mai probabil bine.
  • Nu utilizați termeni controversați dacă nu sunteți membru al grupului. De exemplu, mulți romi se autoidentifică ca țigani. Dacă nu sunteți membru al comunității de romi, evitați utilizarea "țigani" și folosiți întotdeauna romii. Nu este cuvântul dvs. de recuperare.
  • Treci peste termenii trendy. Majoritatea acestor termeni sunt utilizați de membrii care nu fac parte din grup. De exemplu, nu apelați o persoană cu dizabilități "Capabili cu capac" sau "diferit" sau o persoană scurtă "pe verticală provocată." Mulți oameni găsesc acești termeni că sunt ciudați. Acest lucru înseamnă, de asemenea, luarea cuvintelor celor afectați direct asupra celor din "Aliații" în psihologie sau sociologie care poate accentua utilizarea anumitor termeni.
  • Imagine intitulată Omul roșu și femeie în scaunul rotund.jpg
    6. Răspundeți grațios dacă vi se spune că cuvintele voastre rănesc pe cineva. Nu este personal, așa că Nu primiți defensivă. Acceptați orice persoană fizică sau grup de a respinge limba care le ofensează. Dacă utilizați în mod accidental limba greșită sau ofensați pe cineva sau un grup, cereți scuze pentru greșeala dvs. și utilizați termenul pe care l-au ales pentru ei înșiși.
  • Imagine intitulată om și femeie îngrijorată.jpg
    7. Educați în loc să critice când corectați pe cineva. Dacă intrați în cineva care acționează rău sau de degradant despre cineva, respirați adânc și încercați să rămâneți calm. Vrei să eviți lupta cu cineva, fiind superioară sau criticarea lor. În schimb, discutați cu persoana despre termen. Deschideți liniile de comunicare și angajați în dialog în loc să le umilim sau să le spuneți că sunt oribile.
  • Când aveți îndoieli, presupuneți că au însemnat bine.
  • Țineți cont de posibilitatea ca persoana în cauză să nu se potrivească așteptărilor dvs. Unii oameni aleg să "trece" ca status quo-ul pentru a evita hărțuirea, iar alții nu se pot potrivi perfect într-un stereotip sau ipotezele dvs. despre ceea ce ar arăta o persoană oprimată sau privilegiată sau cum ar acționa.
  • Critica acțiunile, nu persoana. "Încetați să vă distrați de imigranții hispanici. Ca o persoană care are prieteni hispanici, simt că acele glume cu adevărat dureroase și neameni."
  • Să-și protejeze ego-ul în timp ce critică acțiunile lor. "Sunt surprins să aud o persoană considerată ca tine spui ceva atât de rău pentru oameni cu sindrom Down."
  • Încercați să conduceți și să terminați cu un compliment când corectați pe cineva. Începeți cu un compliment, cum credeți că persoana a făcut un punct bun sau a scris un articol bun. Apoi, urmați-vă cu corecția sau criteriile dvs. Amintiți-vă, faceți-o într-un mod frumos, nu un mod nepoliticos. Apoi terminați-l cu un compliment, cum ați arătat-o ​​pentru că par o persoană atent.
  • Imaginea intitulată Femeia vorbește frumos lui Man.jpg
    8. Respectați opinii diferite. Dacă doriți să vorbiți despre subiecte touchy, cum ar fi religia sau politica, asigurați-vă că sunteți deschis la alte opinii. Oamenii își formează opiniile pe baza unor experiențe și experiențe. Dacă vă veți împărtăși opinia dvs., fiți deschisi să ascultați pe alții. Puteți învăța informații sau o perspectivă care vă ajută să vă informați propria opinie. Toată lumea are ceva de învățat.
  • Distribuiți centrul atenției. Lăsați și alți oameni să fie auziți prea.
  • Să acorde o atenție deosebită opiniilor diferite de a ta. Aceasta este ocazia dvs. de a învăța ceva nou.
  • Opiniile s-au axat pe degradarea altora, e.G. "Femeile negre sunt regine de bunăstare dezgustătoare" sau "Oamenii cu autism trebuie eliminați din piscina genetică" nu trebuie tratate ca valid. Acesta este vorba de ură.
  • Imagine intitulată Femeile mai vechi Controale pe Plânge Young Woman.jpg
    9. Concentrați-vă asupra oamenilor, în primul rând. Limbajul respectuos nu este despre tine și reputația ta - este vorba despre bunătatea față de ceilalți. Continuați să fiți respectuoși, să acceptați și să includeți în cuvintele și gândurile voastre. Este greu să mergi prost dacă continuați să evaluați alte persoane.
  • Amintiți-vă că cuvintele dvs. pot avea un impact.
  • Imagine intitulată Diverse grup de oameni.jpg
    10. Concentrați-vă asupra evaluării diverselor persoane. Prima dvs. reacție la cineva care este diferită poate fi confuzie sau frică - respirație profundă, amintiți-vă că celelalte persoane contează și lăsați-vă cea de-a doua reacție să fie una de acceptare și respect. Lucrați la vizualizarea diferențelor individuale la fel de importante și semnificative.
  • sfaturi

    Nu uitați să fiți empatici. Nu vrei să dăunezi sau să ofenzi pe nimeni.
  • Dacă vă ofensați accidental pe cineva, vă cereți scuze pentru greșeala dvs. și învățați din situație. Acest lucru vă va ajuta să interacționați cu această persoană sau grup, iar alte persoane și grupuri, în viitor.
  • Dacă nu sunteți sigur într-o situație, o regulă de bază este că unele lucruri sunt mai bine lăsate nespecificate.
  • În general, este mai bine să evitați utilizarea terminologiei ca substantive (de exemplu, evitați să apelați o persoană cu autism "un autism" sau o persoană transgender "un transgender"). În timp ce unii oameni se referă la acești identificatori, folosindu-i ca un substantiv este considerat nepoliticos în majoritatea cazurilor, mai ales dacă nu sunteți de la aceste grupuri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar