Cum de a îngheța prunele

Dacă vă aflați cu o abundență de prune în această vară, înghețarea acestora este o modalitate excelentă de a le păstra până la douăsprezece luni, astfel încât să vă puteți bucura până la cultura de anul viitor este gata. Dulce, prune reci sunt delicioase drepte de la congelator sau le puteți folosi pentru a face cobbler sau prăjitură de prune. Citiți mai departe pentru a afla cum să înghețați prune uscate, înghețați-le în sirop, și înghețați plumele întregi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Prune înghețate la uscat
  1. Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 1
1. Alegeți sau cumpărați prune coapte. Căutați prune care sunt în formă bună, fără benzi, riduri și pete. Prunele ar trebui să fie înghețate atunci când sunt la vârf de maturitate, delicios dulci și aromat. Nu îngheța prunele care sunt puțin verde sau overrifie, deoarece nu vor avea o aromă bună sau textura atunci când le dezghețați.
  • Faceți un test de gust înainte de a îngheța un lot de prune. Musca într-una din prune. Dacă sucul roșu purpuriu se scurge pe bărbie, iar prune este dulce și aromat, restul sunt probabil bine să înghețe. Dacă este prea tart, sau prea granuly, este posibil să nu doriți să înghețați acest lot de prune.
  • Dacă prunele sunt puțin dure, le puteți lăsa la temperatura camerei timp de câteva zile pentru a coace. Înghețați-le când sunt doar coapte.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 2
    2. Spălați prunele. Executați-le sub apă rece și utilizați degetele pentru a freca ușor pielea. Clătiți orice murdărie sau resturi.
  • Imagine intitulată Freeze Plums Pasul 3
    3. Tăiați prunele în pene. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a le tăia în pene aproximativ un centimetru gros. Aruncați gropile și tulpini. Continuați să tăiați prunele până când ați procesat întreaga grămadă.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 4
    4. Așezați felii de prune pe o foaie de coacere. Răspândiți-le într-un singur strat, fără suprapunere, astfel încât să nu se îmbină când îngheț. Acoperiți foaia de copt cu un strat de folie de plastic.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 5
    5. Înghețați felii de prune până când sunt ferme. Puneți întreaga tavă de prune în congelator și lăsați-o înăuntru până când prunele sunt ferme și uscate și nu mai lipicioase. Ar trebui să dureze aproximativ o oră pentru a le face în această etapă.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 6
    6. Puneți felii de prune într-o pungă de depozitare a congelatorului și înghețată. Umpleți sacul într-un centimetru de sus, și stoarceți cât mai mult aer mai mult posibil (sau utilizați un etanșator de vid, care suge aerul pentru dvs.). Puteți folosi un paie pentru a suge aerul suplimentar și închideți sacul strâns. Aerul prins în pungă va provoca prune pentru a obține congelator să ardă mai repede.
  • Felii congelate uscate de prune vor păstra în congelator timp de până la 6 luni.
  • Pentru a păstra prune mai mult de 6 luni, trebuie să le împachetați în sirop pentru a preveni arderea congelatorului.
  • Imagine intitulată Freeze Plums Pasul 7
    7. Reconstituie prunele. Felii de prune congelate sunt perfecte pentru a adăuga la smântâni sau pentru a folosi în cobblers și alte deserturi. De asemenea, adaugă o atingere decorativă drăguță atunci când sunt adăugate la cocktailuri sau băuturi fructate în loc de cuburi de gheață.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Ploane de ambalare în sirop
    1. Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 8
    1. Spălați prunele coapte. Alegeți prune proaspete, coapte care sunt libere de pete, riduri și pete. Gustați unul dintre prunele din lot pentru a vă asigura că sunt perfect coapte, și nu prea verde sau suprapus. Clătiți prunele sub apă rece pentru a îndepărta murdăria sau resturile.
    • Dacă prunele sunt încă un pic verde, coaceți-le pe tejghea pentru câteva zile înainte de a le înghiți.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 9
    2. Deschideți prunele. Ambalarea prunelor în sirop și înghețarea acestora, apoi reconstituirea cauzează coaja să-și piardă textura plăcută și să obțină un pic mai mic. Puteți sări peste acest pas dacă preferați să păstrați coaja, dar ar putea fi în valoare de efortul suplimentar pe termen lung. Puteți coaja prune utilizând aceeași tehnică care este utilizată Toneel Tomates:
  • Aduceți o oală mare de apă într-un fierbere.
  • Umpleți un castron mare cu gheață și apă.
  • Utilizați un cuțit pentru a face un "X" în piele la vârful fiecărui prune.
  • Plasați prunele în apa de fierbere și influențează-le timp de 30 de secunde.
  • Scoateți-le de la apa clocotită și le scufundați în baia de gheață timp de 30 de secunde.
  • Scoateți-le din baia de gheață și scoateți pielea în benzi pentru a coaja prunele. Blancând prunele slăbește pielea, făcându-l ușor de coajă.
  • Imagine intitulată Freeze Plums Pasul 10
    3. Tăiați prunele în jumătate și înțepeniți-le. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia prunele în jumătate, de lucru în jurul groapă. Trageți jumătățile în afară, apoi îndepărtați și aruncați groapa. Continuați până când ați tăiat și ați tăiat fiecare prune.
  • Dacă doriți, puteți tăia prunele în felii mai mici. Prunele își vor păstra mai bine textura dacă sunt lăsate în jumătăți.
  • Dacă sunteți îngrijorat de prune întunecate în congelator, le puteți arunca cu suc de lămâie, acoperirea suprafețelor lor. Acidul citric își păstrează culoarea. De asemenea, puteți cumpăra un produs pe care îl puteți stropi pe fructe pentru a obține același efect.
  • Dacă preferați să nu tăiați prunele în jumătate, trebuie încă să eliminați miezul. Cumpărați un prune sau un Peach Corer, care iese cu ușurință miezul fără a tăia în restul carnei fructului.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 11
    4. Se amestecă prunele cu o soluție de zahăr. Conservarea prunelor într-o soluție dulce își îmbunătățește aroma și le păstrează, de asemenea, proaspătă (până la 12 luni). Puneți prunele într-un castron și se toarnă doar o soluție suficientă pentru a le acoperi complet. Iată câteva opțiuni de utilizat ca o soluție de zahăr:
  • Siropul luminos. Pentru a face acest lucru, doar încălziți 3 cești de apă și adăugați 1 ceașcă de zahăr într-o cratiță. Se amestecă amestecul până când zahărul se dizolvă, apoi răciți soluția înainte de ao vărsa peste prune.
  • Siropul greu. Dacă doriți o soluție foarte dulce, încălziți 3 cani de apă și 2 cești de zahăr într-o cratiță. Se amestecă până când zahărul se dizolvă, se răcește siropul, apoi se toarnă peste prune.
  • Suc de fructe. Încercați suc de prune, suc de struguri sau suc de mere. Nu este nevoie să încălziți-o - doar vărsați destul de mult pe prune pentru a acoperi.
  • Zahăr simplu. Unii oameni folosesc zahăr simplu pentru a trage sucurile prunelor. Aceasta este o alegere delicioasă, dar extrem de dulce și dulce. Pentru a face acest lucru, turnați zahărul alb în partea de jos a containerului dvs. de congelator. Adăugați un strat de prune. Presărați mai mult zahăr peste strat. Continuați să stramă prune și zahăr până când recipientul este plin.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 12
    5. Puneți prunele în saci de congelator. Se toarnă prunele și soluția de zahăr în saci congelator, umplerea fiecăruia într-un centimetru de vârf. Utilizați un etanșator de vid sau o paie pentru a îndepărta excesul de aer din saci, apoi sigilați-le strâns. Etichetați și înghețați pungile. Puteți să le stivuiți în congelator pentru o depozitare mai ușoară.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 13
    6. Dezghețați prunele. Când sunteți gata să utilizați prune, pur și simplu scoateți-le din congelator și dezghețați-le în frigider sau pe tejghea. Prunele sunt gata să mănânce direct din sac. Prunele ambalate cu sirop sunt delicioase ca o topping pentru înghețată de vanilie sau pe cont propriu cu o cremă friptă.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Înghețarea prunelor integral
    1. Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 14
    1. Spălați prunele coapte. Când înghețați plumurile întregi, este necesar să alegeți prune proaspete, coapte care sunt dulci și suculente. Cu atât mai bine gustul înainte de a le îngheța, cu atât mai bine vor gusta când le dezghețați. Clătiți prunele sub apă rece pentru a îndepărta murdăria sau resturile.
    • Dacă prunele sunt încă un pic verde, coaceți-le pe tejghea pentru câteva zile înainte de a le înghiți.
  • Imagine intitulată Freeze Plums Pasul 15
    2. Plasați prunele într-o pungă de stocare. Pur și simplu plasați întreaga prune proaspăt într-o pungă de stocare a congelatorului, umplându-l cât mai aproape de partea de sus posibilă. Utilizați o paie sau un etanșator de vid pentru a îndepărta cât mai mult aer posibil de la sac. Etichetați-l și pop-l în congelator.
  • Imagine intitulată Freeze Prunes Pasul 16
    3. Mănâncă prunele înghețate. Când doriți o explozie de bunătate înghețată, dulce, luați un prune din congelator și mâncați-l imediat. Textura unui prune înghețată este surprinzător de scrumptioasă, mai ales atunci când este fierbinte afară. Dacă preferați, puteți dezgheța prunele de pe tejghea timp de câteva minute înainte de a mânca.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Congelator
    • Container de congelator adecvat, lung și plat
    • Cuțit și tablă de tăiere
    • Data containerului cu un marker congelator

    sfaturi

    Există modalități diferite pe care le puteți Păstrați o prune. Înghețarea este o opțiune, dar puteți, de asemenea, puteți pluma jeleu sau deshidratați felii de prune. Experimentați cu diferitele tehnici pentru a afla care dintre ele funcționează cel mai bine pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar