Cum să rapid în ramadan (adolescenți)

În Islam, Ramadanul este cunoscut ca luna când a fost dezvăluită Coranul. În această lună, musulmanii din întreaga lume sunt repede, începând înainte de zori și post-ul până la seturile soarelui. Allah spune în Coran: "Oh, cine credeți! Postul vă este prescris, așa cum a fost prescris la cei dinaintea ta, [așa] că mulți învață pietate și neprihănire ". Postul poate suna un pic cam greu de făcut și un pic complicat să înțeleagă la început ca un adolescent, mai ales dacă acesta este primul dvs. an de anulare sau dacă nu sunteți obișnuit să o faceți. Prin citirea acestui articol și urmând sfaturile de mai jos, veți putea să faceți cu ușurință luna lui Ramadan, în Sha Allah.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea cerințelor
  1. Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 1
1. Știți în ce etapă trebuie să începeți postul. În Islam, este obligatoriu să vă deplasați când ajungeți la pubertate, care este de obicei în jurul valorii de timp în care ajungeți la adolescenți. În timp ce este foarte încurajată să înceapă mai devreme pentru a vă obișnui cu postul, ar trebui să începeți până când ați lovit pubertatea. Profetul Muhammad (ferăstrău) a spus: "Pixurile au fost ridicate de la trei: de la cel care și-a pierdut mintea până se întoarce la simțurile sale, de la cine dormește până se trezește și de la un copil până la atingerea Vârsta adolescenței."[Narat de Abu Dawood, 4399- Clasificat ca Saheeh de Al-Albaani în Saheeh Abi Dawood.]
  • Dacă nu știți dacă sunteți gata să faceți rapid sau credeți că este încă prea devreme, discutați cu părinții dvs. despre asta. Ei vor discuta dacă sunteți obligat să faceți rapid.
  • Pubertatea este atinsă atunci când apare unul dintre cele trei lucruri - ajungând la vârsta de 15 ani, creșterea părului grosier în jurul părților private sau ejacularea (visele umede). Pentru femele, un al patrulea semn este menstruația.
  • După ce este atinsă pubertatea, persoana devine responsabilă pentru păcatele lor și ar trebui să completeze toate actele obligatorii de închinare, inclusiv posturile în Ramadan.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 2
    2. Discutați cu părinții dvs. despre post. Înainte de a începe postul în Ramadan, asigurați-vă că discutați dacă sunteți obligat să fiți rapid în acest an. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți probleme de sănătate. Lipsa de alimente și de apă timp de câteva ore poate fi extrem de periculoasă pentru unii adolescenți, provocând deshidratare, foamete severe și vrăji de leșin. Dacă nu sunteți fizic capabil să postați încă, nu ar trebui să faceți rapid pentru bunăstarea voastră.
  • Părinții dvs. vă vor informa dacă cred că sunteți suficient de sănătoși pentru a repede pentru luna Ramadanului. Dacă este necesar, discutați cu un medic despre post înainte de a încerca să faceți acest lucru, mai ales dacă ați avut probleme de sănătate în trecut, care au implicat lipsa de alimente și apă.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 3
    3. Înțelegeți de ce musulmanii repede în Ramadan. În Coranul, Cartea sfântă a Islamului, a fost comandată pentru toți musulmanii să se întoarcă în luna Ramadanului. ALLAH spune, "O voi care credeți că postul a fost prescris pentru dvs., deoarece a fost prescris celor din fața dvs. pentru a putea atinge taqwa [conștiința lui Allah]" [2: 183]. Postul ne aduce mai aproape de Allah și ne amintește de cei care sunt mai puțin norocoși decât noi. De asemenea, ne ajută să practicăm auto-reținere.
  • Postul este, de asemenea, unul dintre cei cinci piloni ai islamului. Stâlpii sunt cunoscuți ca fundație pentru viața dvs. islamică și sunt trebuie să urmați. Stâlpii includ crezând în Allah singur, interpretarea lui Salah (rugăciune), post în luna Ramadanului, plătindu-l pe Zakat (Caritate) și efectuează Hajj.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 4
    4. Aflați când nu trebuie să faceți rapid. Există unii oameni care sunt scuzați de la post în timpul Ramadanului. Acestea includ persoanele care sunt bolnavi, călătorii, însărcinate sau alăptare, oameni care nu au ajuns încă la pubertate, iar oamenii care sunt senile. În mod obișnuit, cetățenii în vârstă sunt incluși - cu toate acestea, mulți care sunt suficient de sănătoși continua să fie rapidă.
  • Pentru cei care sunt bolnavi sau călătoriți: Nu trebuie să faceți rapid până când nu vă recuperați sau reveniți din călătoria dvs., deoarece Allah spune: "... Dar dacă cineva este bolnav sau într-o călătorie, același număr [de zile] ar trebui să fie alcătuit din celelalte zile."Când Ramadan sa terminat, va trebui să faci numărul de zile pe care le-ai pierdut.
  • Pentru cei însărcinați sau alăptați: Anas Ibn Maalik al-Ka`bi au povestit că mesagerul lui Allah (văzut) a spus: "Allah a ușurat călătorul postului și jumătate de rugăciune și el a ușurat femeia însărcinată și care alăptează."Pentru bunăstarea copilului, o persoană nu trebuie să fie rapidă dacă sunt însărcinată sau alăptează.
  • Pentru cei care sunt bătrâni în vârstă: Allah spune: "Și pe cei care sunt capabili [de repede, dar cu greutăți] - o răscumpărare [ca înlocuitor] de hrănire a unei persoane sărace [în fiecare zi]" cetățenii în vârstă care nu sunt capabili să-și facă postul prin hrănire o persoană săracă în fiecare zi, ei nu repede.
  • Pentru cei care sunt pe perioadele lor:Nu puteți repede în timp ce aveți perioada.Odată ce se termină perioada, trebuie să efectuați Ghusl și continuați postul.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 5
    5. Știu cum să repede. Pentru a începe postul, ați mânca o masă ușoară numită Suhoor înainte de Dawn. Această masă nu este esențială, dar este foarte încurajată să facă acest lucru pentru a obține binecuvântarea postului pentru această zi. După ce mănâncă Suhoor, au Niyyah (intenția) pentru a repede toată ziua, spunându-vă, "Intenționez să-mi observ rapid astăzi." Când soarele se fixează, vă puteți rupe rapid și mâncați IFTAr, masa care este mâncată pentru a încheia rapid.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 6
    6. Înțelegeți ce vă sparge rapid. Mâncarea și consumul în mod intenționat, luând medicamente, fumat, luând o injecție din motive nutriționale, angajarea în relații sexuale și începutul perioadei dvs. sunt toate acțiunile care vă spargă rapid. Dacă întâmpinați una dintre aceste acțiuni, trebuie să vă completați rapid (e) după Ramadan.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 7
    7. Știți ce nu vă rupe rapid. Există câteva acțiuni care nu vă rupe rapid. Aceasta include periajul dinților, înghițind lucruri care nu sunt posibile pentru a evita (E.G. propria dvs. salivă), vărsături neintenționate, scăldat, obținerea unei injecții sau IV din motive medicale, mâncând sau de băut din greșeală (uitați că postați).
  • A fost poveste de la Abu Hurayrah că profetul (văzut) a spus: "Oricine uită că este postul și mănâncă sau bea, lăsați-l să-și termine repede, căci este Allah care la hrănit și ia dat să bea."
  • Partea 2 din 3:
    Pregătiți-vă repede
    1. Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 8
    1. Beți multă apă în primele zile. Înainte de Ramadan, păstrați-vă hidratat prin consumul multă apă. Corpul tău se va ocupa de privare mai bine dacă începeți bine hidratat. De asemenea, nu doriți să fiți nesănătoși și deshidrați când începeți să postați, deci asigurați-vă că beți opt pahare de apă în fiecare zi.
    • Încercați să se concentreze mai mult pe Allah - fiecare moment petrecut amintindu-se allah va fi generos răsplătit, mai ales în timpul Ramadanului.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 9
    2. Începeți să vă înțărcați mesele și să mâncați mai puțin. Tăiați niște alimente, cum ar fi gustări și deserturi, și lipiți să mâncați trei mese în fiecare zi. Poate doriți să vă opriți de alimente care conțin zahăr și făină albă o săptămână sau două înainte de a începe postul, astfel încât corpul dvs. nu va suferi de pofte majore deasupra păgărilor de foame.
  • Începeți încet mesele și păstrați-le lumină, astfel încât să vă puteți instrui corpul să mănânce puțin, făcându-l mai ușor când este timpul să repede.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 10
    3. Treziți mai devreme decât în ​​mod normal. Să se străduiască să se trezească cu câteva minute sau câteva ore mai devreme decât în ​​mod normal. Când începe Ramadan, va trebui să vă treziți mai devreme pentru a face și mânca Suhoor. Prin instruirea corpului dvs. pentru a vă obișnui să vă treziți mai devreme, vă puteți pregăti pentru mesele pre-zori timpurii.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 11
    4. Începeți să luați zilnic câteva pisici. Corpul dvs. va fi obosit în primele câteva zile de post, mai ales cu programul dvs. de somn Schimbarea. Antrenează-te înainte de timp luând câteva pui de pisici pe tot parcursul zilei care nu durează mai mult de treizeci de minute.
  • Un timp bun Napping este de obicei în după-amiaza. Este cel mai bun moment pentru a vă reîncărca corpul pentru seară.
  • Evitați să luați NAP mai mult de treizeci de minute. Inerția de somn duce la dezorientare și grogginess, care poate dura o jumătate de oră. Pentru a funcționa corect, păstrați-vă de treizeci de minute sau mai puțin.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 12
    5. Au un program Ramadan gata. Ramadan înseamnă o nouă schimbare de rutină atât pentru dvs. cât și pentru mese. Faceți un program pentru a indica calendarul când este Suhoor, când este timpul să vă rupeți rapid și așa mai departe. Puteți crea unul singur, dar multe comunități de moschee le creează și ele, astfel încât să puteți imprima una pentru a urma calendarul comunității dvs.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 13
    6. Mergeți la cumpărături cu familia dvs. pentru a cumpăra alimente pentru Ramadan. În timpul Ramadanului, având Suhoor și Iftar cu familia este o tradiție comună și mâncarea ca un grup aduce mai multă binecuvântare la masă. Poate doriți să începeți cumpărăturile de bacanie pentru unele alimente pentru a pregăti mese mari pentru familie.
  • Asigurați-vă că ați cumpărat și date. Pentru a vă rupe rapid, trebuie să mâncați o dată sau să beți apă. Este foarte încurajată să vă rupe rapid cu datele, totuși, deci asigurați-vă că ați cumpărat unele atunci când cumpărături de bacanie.
  • Creați o listă de cumpărături cu alimente pentru a urmări ce alimente aveți nevoie pentru a cumpăra pentru Ramadan. Adresați-vă unui părinte sau unui membru al familiei să vă ajute să faceți cumpărături și să cumpărați alimentele.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 14
    7. Mâncați mese sănătoase. Înainte de post, încercați să vă pregătiți să mâncați mai sănătoși. Mănâncă o mare varietate de legume și fructe, cum ar fi salatele. Asigurați-vă că mâncați și o mulțime de proteine, boabe și produse lactate și / sau înlocuitori dacă sunteți vegan. Având mese nutritive înainte de postare, vă va ajuta să vă ușurați pentru a evita poftele alimentare cu junk.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 15
    8. Lăsați postul să fie un obiectiv Ramadan de a realiza. Creați o listă de obiective Ramadan pe care doriți să le realizați în această lună specială. S-ar putea să vrei să faci un scop de a posta întreaga lună de la Ramadan sau să încerci să faci cel puțin o parte din ea (dacă nu ai ajuns încă la pubertate). Având ca un scop vă va motiva să vă rapiți și să vă încurajați să încercați postul.
  • Au intenția (Niyyah) să fie rapidă înainte de a începe să facă acest lucru. Aceasta este pentru a vă asigura că sunteți serios în ceea ce privește postul și veți încerca să o faceți. Au intenția de a fi rapid prin a vă spune, "Mă duc repede luna lui Ramadan cu ajutorul lui Allah."
  • Partea 3 din 3:
    Postul în Ramadan
    1. Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 16
    1. Mănâncă Suhoor înainte de pauza de zori. Suhoor este o masă mâncată înainte de Fajr (rugăciunea de dimineață), înainte de Dawn vine. Mâncarea Suhoor este Sunnah, adică este foarte încurajată să facă acest lucru pentru a urma acțiunile profetului Muhammad, dar nu există nici un păcat pe tine dacă o săriți. A fost relatat că Ana Ibn Maalik a spus: Profetul (văzut) a spus: "Mănâncă Suhoor, căci în Suhoor există binecuvântare."[Narat de Al-Bukhaari, 1923-musulman, 1095.]
    • Suhoor a fost cunoscut pentru a vă oferi puterea pe parcursul zilei când postul. Poate minimiza setea, poate preveni durerile de cap și evitați să vă simțiți rău atunci când rapid. Este foarte încurajată să nu rateze această masă înainte de post.
    • Încercați să rămâneți la mese simple, nutritive care au o mulțime de proteine, carbohidrați, vitamine și minerale. Orez, pâine, paste, salate, date, fructe, biscuiți și supă sunt toate opțiunile bune.
    • Evitați sărurile sărate, grase și deserturi extrem de dulci. Acest lucru crește sete și ar putea determina să vă simțiți deshidratat.
    • Beți multă apă în timpul Suhoor pentru a vă menține hidratat atunci când postați.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 17
    2. Au intenția de a fi rapid pentru această zi și de a spune o dua. După ce mănâncă Suhoor, au Niyyah (intenția) pentru a repede toată ziua, spunându-vă, "Intenționez să-mi observ rapid astăzi." De asemenea, puteți face Dua lui Allah, astfel încât să vă ajute să faceți rapid ușor pentru dvs. și astfel încât să vă poată accepta închinarea la el.
  • Cel mai frecvent Dua a spus pentru Suhoor este "WA BI-SAWMI Ghadin Nawaytu Min Shahri Ramadan" (وبصوم غد نويت من شهر رمضان) Care înseamnă în limba engleză "Intenționez să păstrez rapid pentru mâine în luna Ramadan."
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 18
    3. Să se angajeze în acte de închinare. De-a lungul zilei, încercați să participați la diferite acte de cult.Ramadan este luna cunoscută pentru milă și iertare, astfel încât faptele de cult este o parte importantă a acestei luni. Citiți Coranul, participați la halaqas islamic (adunări) pentru adolescenți, ascultați prelegeri islamice, faceți Tasbeeh, faceți dua, ajutați-vă în jurul casei, dați caritate și rugați-vă orice salahuri suplimentare.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 19
    4. Luați NAP de lumină când puteți. Când dormi, nu vă veți simți foame, iar corpul vostru nu va arde cât mai multe calorii. Încercați să luați câteva pui de pisici pe tot parcursul zilei pentru a ușura foamea. Este recomandat să luați NAP care sunt mai puțin de treizeci de minute pentru a evita inerția de somn. Luând NAP mai mult vă poate face să vă simțiți groggii când vă treziți.
  • Încercați să luați un pui de somn în după-amiaza. Este cel mai bun moment pentru a vă reîncărca corpul pentru seară.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 20
    5. A economisi energie. Când repede, nu aveți la fel de mult ca energia din cauza lipsei de alimente și a apei. Evitați munca excesivă și rămâneți departe de climatul fierbinte pentru a păstra de la a fi deshidratat. Exercițiul de lumină este în regulă, dar încercați cel mai bine să nu utilizați prea multă energie. Nu vrei să te rănești prin exercitarea unui stomac gol.
  • Dacă trebuie să ieșiți în afara când este fierbinte, păstrați-vă în siguranță. Rămâneți sub nuanțe ori de câte ori este posibil și păstrați un fan cu dvs. pentru a rămâne rece.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 21
    6. Păstrați-vă preocupați. Păstrarea dvs. preocupată vă va ajuta să vă gândiți la foame. Faceți un hobby, discutați cu un prieten, vizionați un videoclip, curățați, trageți sau faceți un tip de activitate ușoară și relaxantă care vă va împiedica să vă gândiți la alimente.
  • Încercați să aveți un program ocupat cu o mulțime de activități de făcut. A fi plictisit o mulțime vă va face să vă gândiți la mâncare și să vă faceți foame.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 22
    7. Evitați ispitele. Există o mulțime de ispite și declanșatoare care ne fac să ne gândim la mâncare. Încercați să stați departe de zonele în care oamenii mănâncă alimente și unde este disponibilă alimente. De asemenea, ar trebui să încercați să evitați să căutați imagini de alimente, auzul sau vizionarea oamenilor mânca și mirosindu-se mâncarea de gătit.
  • De exemplu, s-ar putea să mergeți la bibliotecă în loc de cantină, astfel încât să nu fiți tentați să mâncați.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 23
    8. Știți când este timpul să rupeți rapid. Odată ce setează soarele și Magrib Salah (rugăciune de seară) este anunțat, este timpul să vă rupeți repede. Înainte de a vă rupe repede, faceți Dua lui Allah să vă acceptați rapid și să vă rugați pentru alte lucruri pe care le doriți. În această perioadă de timp, toate DUA sunt acceptate. Când sunteți gata să vă rupeți repede, mâncați o dată sau beți apă. Profetul Muhammad (SAW) a spus: "Când unul dintre voi este postul, ar trebui să-și spargă rapid cu date - dar dacă nu poate obține nimic, atunci (el ar trebui să-și spargă repede) cu apă, pentru că apa este purificatoare."
  • Odată ce ți-ai rupt repede, poți mânca puțin și poți lua mai multe gropi de apă. Puteți alege să mâncați IFTAr imediat sau să vă rugați mai întâi Magrib. Rugăciunea mai întâi este încurajată, totuși, pentru că după ce a mâncat dacă sunteți de obicei plin și vă simțiți prea obosiți să vă rugați.
  • Există multe due diferite pe care le puteți spune când vă rupeți rapid, dar cel mai frecvent este "Dhahaba al-Zama `wa abtalat al-`urooq wa thabata al-ajr în Sha Allah" (ذهب الظمأ و ابتلت العروق, و ثبت الأرر إن شاء الله), ceea ce înseamnă în limba engleză "Setea a dispărut, venele sunt umezite, iar răsplata este confirmată, dacă Allah Wills".
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 24
    9. Mănâncă IFTAr și cunoașteți hotărârile pentru el. Încercați să mâncați împreună cu familia dacă puteți, după cum se știe că aduce Baraka (binecuvântare) în timp ce mănâncă. Urmați aceleași decizii pe care le-ați face atunci când veți fi în mod normal mâncând alimente. Nu mâncați prea mult sau prea repede, așa cum ar putea dăuna corpului. Acest lucru este deosebit de important deoarece ați postit toată ziua. Oferindu-i stomacului prea multă mâncare pentru a digera după ce nu a fost folosit toată ziua este foarte nesigure.
  • Când mănâncă, mănâncă încet și folosește maniere de masă adecvate, ca și cum ai fi oaspete în casa cuiva. Acest lucru vă va ajuta să evitați să mâncați prea repede, ceea ce poate provoca greață.
  • Imagine intitulată rapid în Ramadan (adolescenți) Pasul 25
    10. Pregătiți-vă pentru a repede a doua zi. Odată ce ați terminat să consumați IFTAr, să vă curățați prin curățarea mesei și / sau spălarea vaselor. Încercați să ajutați părinții dvs. să pregătească mâncare pentru Suhoor a doua zi. Odată ce ați postit prima zi în Ramadan, veți realiza beneficiile și binecuvântările postului și înfrumusețarea lui Ramadan ca adolescent musulman.
  • Bea multă apă în timpul nopții înainte de Suhoor pentru a păstra dehidratarea dvs. Următorul rapid.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că faceți vreo zi de posturi pe care le pierdeți în timpul Ramadanului. Aveți până la următorul Ramadan pentru a face aceste posturi.
  • Dacă luați medicamente, încercați să o luați la Suhoor sau Iftar. Luarea de medicamente în timpul unui rapid va rupe rapid. Dacă trebuie să luați medicamente pe tot parcursul dvs., nu sunteți obligat să faceți rapid - totuși, va trebui să vă ajutați zilele pierdute, oferind caritate.
  • Încercați să vă motivați prin postul alături de prietenii familiei și musulmani.
  • Dacă uitați că postați și mâncați sau beți din greșeală, nu aveți nevoie să opriți postul sau să vă faceți repede. Profetul (văzut) a spus: "Oricine uită că este postul și mănâncă sau bea, lăsați-l să-și termine repede, căci este Allah care la hrănit și ia dat să bea."
  • Avertizări

    Nu rapid în timpul eid. Este de fapt interzisă rapid în timpul eid. Eid este despre celebrare, nu despre post.
  • Dacă începeți să vă simțiți grea, amețiți, și queasy, nu sunteți în formă de repede. Terminați-vă repede dacă vă simțiți rău și discutați cu părinții dvs. despre asta. Este posibil să trebuiască să așteptați până când sunteți mai în vârstă și mai capabili de postare sau este posibil să aveți nevoie de sume mici mici pe tot parcursul zilei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar