Cum să-ți ceri scuze pentru a înșela partenerul tău

Infidelitatea este o trădare majoră și nu există nici o garanție că relația dvs. poate fi salvată după ce ați înșelat. Unele relații pot supraviețui, cu toate acestea, iar cu munca pot fi chiar mai puternice. Ambii parteneri pot afla mai multe despre ei înșiși, valorile lor și importanța relației lor în viața lor. Drumul spre recuperare este o stradă cu două sensuri, unde ambii parteneri trebuie să se angajeze să învețe de la trădare, oferind și acceptarea iertării și reformați să rămână împreună. Cu toate acestea, chiar dacă ambii parteneri trebuie să fie implicați, călătoria începe cu cel care a înșelat.Dacă ați înșelat, va trebui să oferiți o scuză sinceră și completă partenerului dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Cum să vă pregătiți pentru scuze
  1. Imagine intitulată îmi cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 1
1. Determinați de ce ați înșelat. Primul lucru de înțeles este că înșelăciunea înseamnă adesea că există ceva greșit sau lipsește cu persoana care a înșelat. Scopul este de a afla ce este această problemă, deci odată ce tu și partenerul tău depășesc șocul inițial al acțiunilor dvs., puteți decide cum să abordăm cel mai bine problema. Luați în considerare următoarele întrebări:
  • Vă simțiți nesigur sau neatractiv?
  • Simți că ceva lipsește în relația dvs?
  • Ești mulțumit de viața ta sexuală?
  • Sunteți (sau ați fost, în momentul infidelității) deosebit de stresat despre un aspect al vieții voastre?
  • Chiar dacă este prima dată când ai înșelat, te-ai gândit la asta sau ai vrut să trișeze ceva timp acum?
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 2
    2. Determinați dacă doriți cu adevărat să rămâneți cu partenerul dvs. Pe baza autoevaluării dvs. din pasul anterior, trebuie să vă gândiți serios dacă vă aflați într-adevăr să vă angajați să rămâneți cu partenerul dvs.
  • Îți rănești partenerul și, prin urmare, partenerul tău merită scuzele, chiar dacă vei decide în cele din urmă căi separate.
  • Dacă vă decideți să rămâneți împreună și să încercați să treceți peste această trădare, drumul nu va fi neapărat neted, astfel încât să nu fiți dispuși să vă puneți partenerul prin faptul că dacă nu sunteți pe deplin angajați.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 3
    3. Petreceți ceva timp scris despre relația dvs. Pentru a vă ajuta să vă dați seama dacă sunteți interesat să continuați relația dvs., luați în considerare scrierea motivelor: De ce doriți să rămâneți împreună?
  • Încercați să fiți cât mai specific posibil. Sperăm că încă mai iubești partenerul - care ar trebui să meargă cu siguranță pe listă - dar este destul de vag. Ce-ți place despre ei? Ce vă place despre relația dvs? Cum vă vedeți viitorul împreună?
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 4
    4. Înțelegeți ce vă cereți scuze. Evident că ați înșelat și va trebui să vă cereți scuze pentru asta. Cu toate acestea, trebuie să lăsați partenerul dvs. să știe că înțelegeți pe deplin cum și în ce moduri le răniți. Fiți gata să exprimați modalitățile specifice în care ați deteriorat relația dvs.
  • Nu tocmai nu ai trișa: Ai trădat încrederea partenerului tău, ai distrus ideea relației tale, tu (probabil) să-ți faci partenerul și ai pus partenerul în pericol pentru STD-uri.
  • Partea 2 din 3:
    Cum să oferiți o scuză completă și sinceră
    1. Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 5
    1. Păstrați-l privat. S-ar putea să fiți tentați să vă umiliți publicul când vă cereți scuze partenerului dvs. De exemplu, puteți crede că partenerul dvs. va fi atins de dorința dvs. de a vă deschide până la jenă și judecată prin postarea unei scuze lungi pe peretele dvs. Facebook. Toate acestea, totuși, se pune accentul pe dvs. și faceți publicul dvs. privat public.
    • Ar trebui să vă gândiți chiar de două ori pentru a face lucruri precum trimiterea buchetelor de flori sau scuze prezintă la locul de muncă al partenerului dvs. Acest lucru va atrage doar atenția de la colegii lor - vor dori să știe ce este ocazia - iar partenerul dvs. nu va dori să discute problemele legate de relația dvs. la acel moment și la acei oameni și cu acei oameni.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 6
    2. Acceptați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. atunci când vă cereți scuze. Este important să înțelegeți de ce ați înșelat, dar o explicație nu este același lucru ca o justificare.
  • Chiar dacă există probleme subiacente în relația dvs. (pentru care ambii doi pot fi responsabili), singurul este responsabil pentru înșelăciune. Scopul dvs. în această discuție este de a vă asigura că partenerul dvs. aude-ți recunoaște greșeala.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 7
    3. Evitați utilizarea limbii "dacă". Nu acceptați pe deplin responsabilitatea dacă vă înșelați limba spunând: "Îmi pare rău dacă te-am rănit" sau "dacă nu m-ai fi întors atât de des, nu aș fi căutat o priză sexuală". Acest tip de limbă va face ca partenerul dvs. să se simtă ca și cum ați încerca să schimbați vina de la dvs.
  • În loc să spun "Îmi pare rău dacă te-am rănit", recunoști faptul că ești cauza directă a suferinței partenerului tău: "Știu că acțiunile mele te-au rănit și pentru asta, îmi pare foarte rău."
  • Imaginea intitulată îmi cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 8
    4. Fi gata pentru întrebări grele. Indiferent dacă partenerul dvs. ți-a prins în act, a descoperit dovezile de aventură sau dacă ați mărturisit, va avea cel mai probabil o mulțime de întrebări pentru dvs.
  • Partenerul dvs. poate dori să cunoască detaliile afacerii dvs.: cum ați întâlnit, cât de des ați fost împreună, de ce ați decis să vă îndepărtați, indiferent dacă vă place sau nu iubiți cealaltă persoană etc.
  • Dacă închideți acum și refuzați să răspundeți la întrebările partenerului dvs., creați o pană între voi doi. Acest lucru va duce la neîncredere și vă doare capacitatea de a comunica deschis și sincer unul cu altul.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 9
    5. Răspunde sincer, dar cu amabilitate. Trebuie să evitați oferirea de răspunsuri vagi, evazive, dar nu există niciun motiv pentru a intra în detalii explicite despre cârligul tău. De exemplu, dacă vi se cere ceea ce ați găsit atractiv cu privire la iubitul dvs., nu răspundeți: "Ei bine, Sam are corpul unui model și ochii albastri pe care l-am văzut".
  • Dacă partenerul dvs. continuă să apară pentru detalii, ar trebui să fiți cinstit, dar cu grijă în modul în care vă frazezi răspunsul: "Am găsit-o pe Sam atractiv, dar asta nu-mi justifică păcatele."
  • Ar trebui să evitați cu siguranță compararea partenerului dvs. la iubitul dvs. atunci când răspundeți la întrebările partenerului dvs. Nu spune: "Sam este mult mai deschis și dăruit decât tine". Acest lucru vă va răni numai partenerul și vă va deflecta responsabilitatea de la dvs.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 10
    6. Știți că partenerul dvs. nu poate fi pe deplin rațional în timpul acestei discuții. Chiar dacă partenerul dvs. a știut despre afacerea dvs. de ceva timp înainte de a face această scuză formală, nu ar trebui să vă așteptați (sau să cereți) că conversația va fi calmă și rațională. Emoțiile pot fi imprevizibile și nu puteți dicta modul în care partenerul dvs. ar trebui să simtă sau să răspundă la scuze.
  • Dacă lucrurile sunt prea emoționale, este posibil să aveți nevoie să vă oferiți partenerului dvs. ceva timp și spațiu pentru a procesa înainte de a încerca să vă oferiți scuze.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 11
    7. Oferiți-vă scuze fără condiții atașate. Pentru că vă răniți partenerul, le datorați scuze, indiferent dacă decid sau nu să rămână cu dvs. sau nu.
  • Nu trebuie să decideți să vă cereți scuze numai dacă sunt dispuși să vă ierte sau să vă ducă înapoi. Apologia dvs. nu este sinceră dacă există condiții.
  • Imagine intitulată îmi cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 12
    8. Livrați-vă scuze fără a aștepta să fie luate înapoi. Tu regreți profund ceea ce ați făcut și vă puteți gândi dacă vă puteți face partenerul să vadă cât de rău sunteți și cât de mult vă răniți, vă vor duce înapoi. Acest lucru este doar natural, dar nu puteți intra în această gândire că atât timp cât faceți totul atunci când vă cereți scuze, că lucrurile vor funcționa bine.
  • Nu puteți controla dacă partenerul dvs. va fi capabil să vă ierte și chiar dacă pot, este posibil să nu se poată avea încredere în tine.
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 13
    9. Lăsați partenerul dvs. să știe ce vreți. În timp ce nu vă faceți scuze să vă conturi asupra partenerului dvs. care vă duce înapoi, este perfect pentru dvs. să vă lăsați partenerul să știe că sperați să fiți iertați sau că doriți ca relația să supraviețuiască.
  • De exemplu, încercați ceva de genul următor: "Pat, știu că acțiunile mele vă rănesc profund și că ți-am deteriorat abilitatea de a avea încredere. Pentru asta, îmi pare rău. Sper că în cele din urmă veți fi capabili să mă iertați și m-am angajat să muncesc din greu atâta timp cât este nevoie pentru a vă restabili credința în mine. Dar, chiar dacă nu vă puteți angaja la asta, sper că vă puteți crede cât de rău și regreți-mă."
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 14
    10. Ascultați partenerul dvs. Este posibil ca după ce ați cerut scuze partenerului dvs., ei nu vor dori să vorbească deloc cu dvs. și, dacă este cazul, va trebui să respectați dorințele lor. Cu toate acestea, această scuze nu este totul despre tine - este vorba despre și pentru partenerul tău. Dacă partenerul dvs. dorește sau trebuie să se aeriseze și să-și exprime sentimentele, apoi să le lași.
  • Fă-ți clar partenerului tău că le-ai auzit și că înțelegi măsura în care le-ai rănit. Nu întrerupeți partenerul în timp ce vorbesc pentru a încerca să justifice sau să vă explice acțiunile
  • Imagine intitulată îmi cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 15
    11. Afișați respectul față de partenerul dvs. și pe dvs. Înșelăciunea partenerului dvs. a fost dureroasă și lipsită de respect, și acum încercați să faceți modificări. Ascultarea pe deplin și atent către partenerul dvs. este o modalitate de a demonstra respectul față de ei. Cu toate acestea, în timp ce este foarte important să permiteți că partenerului dvs. să fie auzit, nu ar trebui să tolerați abuzul de la partenerul dvs.
  • Chiar dacă erai în greșeală să trișezi, nimic nu justifică abuzul, așa că fii pregătit să pleci dacă partenerul tău devine violent sau abuziv verbal sau emoțional.
  • Dacă discuțiile dvs. devin prea încălzite, încercați să răspundeți în felul următor: "Înțeleg de ce sunteți supărat, dar limba dvs. chiar acum nu este acceptabilă. Să vorbim mai târziu - Poate că ar ajuta dacă ne-am dus la consiliere împreună."
  • Partea 3 din 3:
    Cum să avansezi
    1. Imaginea intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 16
    1. Întrerupeți comunicarea cu iubitul dvs. Evident, atât dvs., cât și partenerul dvs. ați fost afectați de infidelitatea voastră. Nu uitați, totuși, că ați adus o altă persoană în viața voastră când ați înșelat. Pentru ca relația dvs. să aibă vreo șansă de a dura, partenerul dvs. nu se poate teme că veți înșela din nou - cu oricine, dar în mod specific cu această persoană.
    • Partenerul dvs. poate dori să fie implicat în acest pas, pentru că ar putea dori reasigurarea că ați încheiat cu adevărat lucrurile.
    • Trebuie să contactați cealaltă persoană, să explicați că acțiunile dvs. au fost greșite și să fiți clar că nu veți continua să le vedeți romantic.
    • Indiferent ce faceți, nu vă promiteți partenerului dvs. să nu-l vadă din nou pe iubitul dvs., ci să vă furiți să le vedeți, chiar dacă numai pentru a spune la revedere. Trebuie să fiți sincer atunci când jurăm să tăiați legăturile.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 17
    2. Stabiliți granițe clare cu ex-iubitul dvs. dacă nu le puteți elimina din viața voastră. Este posibil să nu fie posibil să tăiați complet legăturile cu iubitul dvs. dacă ați înșelat cu un coleg sau cu cineva pe care nu îl puteți evita absolut. Dacă este cazul, atunci trebuie să aveți un plan despre cum și când veți interacționa cu ex-iubitul.
  • Limitați contactul pe care îl aveți cu ex-iubitul în cea mai mare măsură posibilă. Este posibil să trebuiască să comunicați profesional la întâlniri de afaceri, dar nu aveți nevoie să mâncați prânzul împreună.
  • Asigurați-vă că oferiți partenerului dvs. reasigurarea că relația nu va fi niciodată nepotrivită.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 18
    3. Păstrați liniile de comunicare deschise cu partenerul dvs. Nu va fi nici un fel în care puteți pune un ajutor de bandă asupra acestei situații. Pentru ao repara, va trebui să vă mustrați dragostea, ceea ce înseamnă să vă ocupați de lipsa de încredere a partenerului dvs. pe o perioadă lungă de timp. Acest lucru poate însemna că trebuie să consimțiți să aveți mai puțină intimitate și trebuie să fiți dispuși să împărtășiți detaliile zilei dvs. cu partenerul dvs.
  • De exemplu, partenerul dvs. poate dori să aibă acces la site-urile dvs. de social media, telefonul și e-mailul dvs. Luați în considerare acordarea acestora acest acces - dacă nu, partenerul dvs. va crede că ascundeți ceva. Dacă nu sunteți dispus să faceți această concesie, atunci ar trebui să vă reconsiderați dacă relația merită salvată (sau să vă gândiți dacă este sau nu poate sa încă supraviețuiește).
  • Imaginea intitulată își cere scuze pentru a înșela partenerul dvs. Pasul 19
    4. Dați partenerului dvs. motive să aveți încredere în tine. Destul de înțelept, partenerul dvs. poate avea probleme de încredere de ceva timp. Dacă sunteți la doar câteva minute întârzieți acasă, poate părea că nu vă place să vă faceți o mare afacere, ci amintiți-vă că porniți de la zero. Trebuie să fii complet fiabil.
  • Dacă spui că vei fi acasă până la ora 11:00, atunci fii acasă până la ora 11:00, nu 11:15.
  • În mod similar, fiți dispus să contactați partenerul dvs. dacă veți întârzia sau dacă planurile se schimbă și, dacă este posibil, fiți dispus să veniți acasă mai devreme dacă partenerul dvs. solicită acest lucru.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 20
    5. Înțelegeți că sunteți într-o relație nouă. Dacă partenerul dvs. decide să vă dea o altă șansă, nu vă puteți aștepta ca lucrurile să se întoarcă la felul în care au fost. În esență, începeți și creați o nouă relație împreună. Tu și partenerul dvs. ați fost amândoi ați fost schimbați de această experiență și va trebui să învățați să vă adaptați la asta.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 21
    6. Fii răbdător. Nu puteți controla cât timp va dura pentru ca partenerul dvs. să vă poată ierta și să vă deplasați prin trădarea dvs. Într-adevăr, lucrurile pot merge bine pentru un timp, iar apoi partenerul dvs. poate fi în mod neașteptat să fie supărat și neîncrezător din nou. Dacă încercați să vă deplasați prea repede și cereți ca lucrurile să se întoarcă la normal într-o perioadă scurtă de timp, partenerul dvs. nu se va simți respectat.
  • Dacă merită să încercați să salvați relația, atunci trebuie să fiți pregătiți să permiteți partenerului dvs. să se întristeze pe propriul lor cronologie și trebuie, de asemenea, să fiți dispuși să suferiți de obstacole.
  • Nu puteți controla cât timp va dura pentru ca partenerul dvs. să treacă peste furia și răniți, dar vă puteți controla: puteți fi consecvenți și fiabili și astfel vă va demonstra remușcarea și angajamentul față de partenerul dvs.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 22
    7. Fi deschis la consiliere. Nu este absolut necesar ca tu și partenerul tău să caute ajutor profesional pentru ca relația ta să supraviețuiască acestei infidelități. Cu toate acestea, există foarte puține șanse ca relația dvs. să fie rănită ca urmare a unei consilieri și există o șansă și mai mare ca relația dvs. să se îmbunătățească din cauza consilierii. Astfel, nu aveți prea multe de pierdut.
  • Ca o terță parte neutră (și expert), un consilier sau terapeut poate oferi un spațiu sigur atât pentru dvs., cât și pentru partenerul dvs. pentru a vă exprima, examinați relația dvs., vă ajută să veniți cu un anumit plan de joc și să vă evaluați progresul.
  • Oferind să mergem la consiliere, trimiteți, de asemenea, mesajul partenerului dvs. că sunteți pe deplin angajați să reparați daunele pe care le-ați făcut și să faceți ceea ce puteți obține încrederea partenerului dvs. înapoi.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 23
    8. Fi un student "A" la consiliere. Desigur, dacă mergeți la consiliere, trebuie să vă angajați pe deplin în acest proces. Nu este suficient să ne arătăm doar la biroul terapeutului o dată sau de două ori pe săptămână, dar așteptați ca partenerul dvs. să facă tot ce vorbește.
  • Răspundeți la întrebările terapeutului și ale partenerului dvs. pe deplin și cinstit și să oferiți orice exerciții propuse sau faceți o temă de relație efortul dvs. cinstit.
  • Imagine intitulată își cere scuze pentru că înșelați partenerul dvs. Pasul 24
    9. Protejați-vă pe tot parcursul acestui proces. Chiar dacă ați făcut munca grea de a vă admite greșeala și de a lucra pentru a vă salva relația - ceea ce vă poate cere să renunțați la o anumită sumă a libertății și confidențialității - aveți grijă să nu faceți concesii care se schimbă fundamental pe cine sunteți sau vă încalcă integritate.
  • Dacă simțiți că vă pierdeți în procesul de a ajunge la partenerul dvs. sau dacă vă simțiți abuzat, este timpul să reevaluați relația.
  • Este posibil să aveți nevoie să acceptați că este timpul să mergeți mai departe sau dacă nu ați făcut deja ajutor profesional.
  • Uneori, afacerile sunt un semn că relația este deteriorată sau peste.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar