Cum să-ți ceri scuze în spaniolă

Învățați cum să vă cerem scuze în limba spaniolă nu înseamnă o fetiță, deoarece există mai multe modalități de a spune că vă pare rău, scuzați-vă sau cererea de iertare, toate acestea variază în funcție de context.Indiferent dacă cereți cuiva să iertați o problemă de comportament minoră sau solicitați iertarea pentru o transgresiune mai mare, știind cum să utilizați o scuză adecvată pentru situație este importantă. Din fericire, acest articol vă va arăta cum!

Pași

Partea 1 din 3:
Efectuarea de scuze zilniceDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată îmi cere scuze în etapa spaniolă 1.Jpeg
1. Utilizare "Perdón" pentru a vă scuza în situații minore. Perdón este, în esență, echivalentul spaniol cu ​​engleza "Pardon" sau "scuzați-mă."
  • "Perdón", pronunţat "Perr-Donn" pot fi utilizate în majoritatea incidentelor minore, de zi cu zi, cum ar fi lovirea accidentală în cineva sau întrerupând pe cineva.
  • Alternativ, puteți spune "Perdóname", pronunţat "Perr-Donn-Ah-mai", pentru a da o scuză mai directă.
  • Imagine intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 2.Jpeg
    2. Utilizare "Disculfa"să-mi cer scuze pentru incidente minore. Cuvantul Disculfa, care traduce ca "Apologia" sau "scuză"și este pronunțată ca "DEES-KOOL-HAPH" poate fi folosit pentru a însemna "iartă-mă." Este potrivit pentru incidente minore în care trebuie să vă scuzați. Poate fi folosit în aceleași situații ca și Perdón.
  • Când ați face o scuză informală, ați spune "tú disculpa-" Dar când faci o scuză formală, ai spune "Disculpe." Cand spui "tú disculpa" sau "Disculpe", Spuneți literalmente "tu ma ierti", Deși este un imperativ.
  • Ca urmare, "tú disculpa" și "Disculpe" sunt scuze orientate spre ascultători, deoarece fac ascultătorul subiectul sentinței. Această structură, care este comună în limba spaniolă, pune accentul pe capacitatea ascultătorului de a vă ierta mai degrabă decât pe propriile sentimente de regret.
  • Alternativ, puteți spune doar ""discúlpame", pronunţat "Dees-kool-pah-meh", care înseamnă pur și simplu "iartă-mă" sau "scuzați-mă" (informală).
  • Partea 2 din 3:
    Făcând scuze serioaseDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 3
    1. Utilizare "îmi pare rău" Pentru a-și exprima remușcarea sau pentru a cere iertare. îmi pare rău, care înseamnă literalmente "îl simt," este expresia că majoritatea vorbitorilor spanioli novici vor învăța ca scuzele cu intenție.
    • De asemenea, puteți spune "imi pare rau" sau "lo siento multísimo," sens "Îmi pare atât de rău" sau "imi pare foarte rau." O altă variație cu același înțeles este "Cuannto Lo SINTO." (Cât de rău sunt)
    • Această scuze este potrivită pentru situații grave, cum ar fi moartea unui iubit, o despărțire sau o ardere sau o concediere.
    • îmi pare rău este pronunțată ca "LOH SYENN-TOH".
  • Imagine intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 4.Jpeg
    2. Spune "Lo Lamento" Pentru a exprima regret profund. Lo Lamento înseamnă literalmente "imi pare rau." Poate fi folosit în locul lui îmi pare rău Pentru a exprima remușcări în situații mai grave.
  • A zice "imi pare nespus de rau", Puteți folosi fraza "Lo Lamento Mucho", pronunţat "Loh Lah-Menn-Toh Moo-Cho".
  • Partea 3 din 3:
    Folosind fraze apologeticeDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 5.Jpeg
    1. Spune "Îmi pare rău pentru ce sa întâmplat". Pentru a spune acest lucru, utilizați fraza "SINTO LO OCURIDO," care este pronunțată ca "Syenn-Toh Loh Oh-Co-Ree-doh".
  • Imaginea intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 6.Jpeg
    2. Spune "o mie de scuze". Pentru a spune acest lucru, utilizați fraza "MIL DISCULPAS", care este pronunțată "MEEL DEES-KOOL-PAHS".
  • Imagine intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 7
    3. Spune "iti datorez o scuza". Pentru a spune acest lucru, utilizați fraza "TE DEBO UNA DISCULPA", care este pronunțată ca "Tay Day-Boh Oo-Nah Dees-Kool-Haz".
  • Imaginea intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 8.Jpeg
    4. Spune "Te rog, acceptă-mi scuzele". Pentru a spune acest lucru, utilizați fraza "Le Ruego Me Disculpe" (informală), care este pronunțată ca "Lay Rway-Go poate dees-Kool-Pay".
  • Imagine intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 9.Jpeg
    5. Spune "Îmi pare rău pentru lucrurile pe care le-am spus". Pentru a spune acest lucru, utilizați propoziția Pido Perdón Por Las Cosas Que El Dicho, care este pronunțată ca Pee-Doh Perr-Donn Por Las Koh-Sas Kay Ay Dee-Cho.
  • Imagine intitulată își cere scuze în etapa spaniolă 10
    6. Spune "M-am înșelat" sau "e vina mea". A zice "M-am înșelat", utilizați expresiaEu sunt echivoc, pronunţat "poate eh-kee-boh-kay". A zice "e vina mea" utilizați expresia "es culapa mía", pronunţat "ess kool-pah me-ah".
  • Imagine intitulată își cere scuze în limba spaniolă 11.jpeg
    7. Da o scuză personalizată. Încercați să utilizați scuzele spaniole de mai sus combinate cu alte vocabulare pentru a construi o scuză specifică situației dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aveți grijă să vă curățați expresia feței și tonul vocii pentru a se potrivi cu severitatea scuzei voastre. Ca un vorbitor non-nativ, poate fi dificil să se concentreze asupra altora decât vocabularul și gramatica, dar rețineți că aspectul non-verbal al scuzei dvs. este, în general, folosit pentru a vă indica sinceritatea voastră.
  • La o ceremonie de înmormântare atunci când exprimă condoleanțe, vezi cum fac ceilalți - vă puteți agita mâinile cu oamenii, fără a fi energici și coborâți capul, cu femeile pe care le puteți da o lumină "A" îmbrățișare plus o lumină foarte ușoară, unică sau dublă atingere la obraz. În ambele situații se adaugă într-o voce supusă "imi pare rau".
  • Când vor fi printre vorbitorii nativi spanioli, ia notă de modul în care își cer scuze în diferite situații. Folosind aceste indicii sociale vă va construi încrederea în alegerea unei scuze adecvate.
  • Dacă aveți nevoie să scrieți o notă de condoleanță, faceți unele cercetări și găsiți vocabularul specific pentru utilizarea într-o notă scrisă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar