Cum de a alege un partener de viață

Alegerea persoanei (sau tipului de persoană) pe care doriți să le petreceți restul vieții cu adevărat împuternicirea și interesantă. Pentru a face alegerea potrivită, doriți să vă ascultați inima și să vă folosiți și capul. A fi îndrăgostit de cineva este super important, desigur, dar doriți, de asemenea, să luați în considerare și câteva lucruri practice de când intenționați să vă petreceți restul vieții cu această persoană. Nu vă faceți griji - am pus împreună câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă dați seama ce tip de persoană este într-adevăr potrivit pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Determinarea partenerului ideal
  1. Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 1
1. Au o viziune exactă asupra ta. Călătoria de a găsi un partener de viață începe cu tu! Să știți cine va fi cel mai bun pentru dvs., trebuie să știți exact cine sunteți. Știți ce vă place, ce nu vă place, la ce sunteți buni și la ceea ce sunteți rău la. Știți ce doriți din viață și ceea ce doriți de la partenerul dvs. Fii realist și cinstit cu tine însuți. Dacă aveți un timp greu de examinat, încercați să vă întrebați cei mai apropiați prieteni să vă ajute.
  • Cel mai important dintre toate, iubeste-te, Defectele și toate. Nu vă puteți aștepta ca cineva să vă iubească dacă nu vă puteți iubi. Dacă încercați să aveți o relație de-a lungul vieții atunci când aveți o imagine de sine negativă, este posibil să vă auto-sabotați și să răniți oamenii cei mai apropiați de dvs., deci sortați acest prim pas important înainte de a continua să continuați.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 2
    2. Definiți obiectivele vieții. Doi oameni care își petrec viața unul cu celălalt nevoie să fie pe aceeași pagină pentru aproape toate deciziile majore ale vieții (dacă nu pe unul singur). Având un dezacord cu privire la un aspect major, non-negociabil al vieții dvs., poate opri o relație în melodiile sale chiar și atunci când doi oameni se înțeleg perfect altfel. Fii deschis și cinstit cu privire la aceste obiective - încercarea de a minți pentru tine poate duce la resentimente pe termen lung și nu este corect pentru partenerul tău. Pentru mai multe discuții pe acest subiect, consultați "Priorități" Secțiunea de mai jos. Mai jos sunt doar câteva întrebări foarte importante pe care le veți dori să cunoașteți răspunsurile înainte de a alege partenerul dvs. de viață:
  • Vreau să am copii?
  • Unde vreau să trăiesc?
  • Vreau să lucrez sau să administrez casa (sau ambele?)
  • Vreau ca relația mea să fie una exclusivă?
  • Ce vreau să realizez înainte de a muri?
  • Ce fel de stil de viață vreau să am?
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 3
    3. Desenați experiențele dvs. din relațiile anterioare. Dacă aveți probleme cu determinarea a ceea ce doriți într-un partener sau ceea ce doriți din viață, gândiți-vă la relațiile pe care le-ați avut deja. Alegerile pe care le faceți în relațiile dvs., conștiente sau inconștiente, vă pot ajuta să vă gândiți la felurile pe care le căutați într-un partener și chiar felul de lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a face o lucrare de parteneriat pe termen lung. Mai jos sunt doar câteva dintre tipurile de întrebări pe care doriți să le luați în considerare pentru relațiile dvs. anterioare:
  • Ce ți-a plăcut despre partenerul tău?
  • Ce ți-a plăcut să faci cel mai mult cu partenerul tău?
  • Ce nu ați fost de acord cu partenerul dvs?
  • Ce ți-ai criticat partenerul pentru?
  • Ce ți-a criticat partenerul?
  • De ce sa încheiat relația?
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 4
    4. Întrebați o mulțime de întrebări în fazele timpurii ale unei relații. Pe măsură ce vă întâlniți și începeți să vă întâlniți o persoană nouă, discutați cu ei despre ei înșiși. Întrebați-le despre ceea ce le place într-un partener, care sunt obiectivele lor de viață și ce planuri pe termen lung sunt. Partenerul dvs. de etică, interese, perspective spirituale și chiar dieta pot fi importante pentru compatibilitatea pe termen lung, așa că nu vă fie frică să întrebați despre oricare dintre ele!
  • Va trebui să luați în considerare întrebările în toate domeniile alegerilor stilului de viață. De exemplu, fumează, beau sau fac droguri? Au demoni personali? Vor fi o persoană de susținere și înțelegere dacă doriți să vă schimbați sau să vă avansați cariera?
  • Pentru a fi clar, aceste tipuri de întrebări nu sunt În mod necesar, lucrurile pe care ar trebui să le întrebați la prima dată. Solicitând întrebări foarte personale mai devreme, poate fi o oprire majoră care poate sabota eforturile dvs. de a începe o relație cu cineva. Cu toate acestea, aceste tipuri de întrebări majore de stil de viață sunt probabil lucruri pe care le veți dori să cunoașteți răspunsul la el, să spunem, primele șase luni ale relației dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Stabilirea priorităților
    1. Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 5
    1. Decideți dacă doriți sau nu copii. Această decizie este oarecum Important - poate cea mai importantă decizie pe care o vei face cu partenerul tău. În ciuda acestui lucru, un număr surprinzător de cupluri nu reușesc să discute acest lucru suficient de mult înainte de a încerca să se angajeze într-o relație de-a lungul vieții. Ridicarea unui copil poate fi cel mai răsplătit lucru pe care îl faceți vreodată, dar este, de asemenea, o responsabilitate enormă, un imens angajament financiar și o decizie de a cheltui cel puțin 18 ani (posibil mai mult) direct responsabil pentru îngrijirea copilului dumneavoastră, Deci nu este ceva ce trebuie tratat ușor.
    • În U.S., Majoritatea oamenilor doresc copii, dar acest lucru nu este în nici un caz universal, așa că nu faceți presupuneri despre partenerul dvs. până când nu știți sigur.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 6
    2. Decideți cât de importantă sunt cultura și religia dvs. Mulți tradiții culturale sau religioase ale oamenilor sunt o mare parte din viața lor - alții sunt agnostici sau ateu și au puțin în calea culturii sau tradiției non-mainstream. Ambele stiluri de viață sunt la fel de valide, dar, pentru unii parteneri, cineva de la capătul opus al spectrului poate să nu fie o alegere viabilă pe termen lung. Înainte de a vă angaja la cineva, este important să aveți o idee onestă despre faptul că este sau nu important ca partenerul dvs. să fie ca dvs. în acest aspect al vieții.
  • Pentru a fi clar, oamenii din diferite rase, religii și culturi sunt perfect capabile să aibă relații fericite de viață. De exemplu, în u.S., Cuplurile interrasiale sunt mai frecvente astăzi decât oricând înainte.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 7
    3. Decideți cum doriți să vă cheltuiți banii. Banii pot fi un subiect ciudat de a vorbi, dar este ceva important pentru doi parteneri de viață să fie pe aceeași pagină despre. Banii pot juca un rol important în modul în care viața unui cuplu joacă - poate determina cât timp membrii cupluului lucrează, tipurile de locuri de muncă pe care le vor lua, stilul de viață vor putea trăi și multe altele. Având o discuție sinceră despre căile pe care intenționați să le salvați și să cheltuiți bani ca un cuplu este esențial pentru oricine, având în vedere o relație de viață lungă.
  • Ca exemplu de tipuri de decizii financiare cuplurile trebuie să facă, să ia în considerare acest lucru: într-un cuplu în care un partener dorește să-și petreacă sfârșitul anilor 20 și 30 de ani, luând multe călătorii și explorarea lumii și celălalt partener dorește să-și petreacă această clădire de timp o carieră de succes și salvare pentru a cumpăra o casă, ambii parteneri ar putea să nu poată să-și facă drumul.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 8
    4. Decideți cum doriți ca partenerul dvs. să se potrivească în familia dvs. (și viceversa). Familiile noastre modelează modul în care gândim și acționăm în toată viața noastră. Având o imagine clară a modului în care doriți ca partenerul dvs. să se potrivească în familia dvs. este a trebuie sa Pentru cineva care se gândește să-și petreacă viața cu altcineva. Veți dori să știți atât ce rol doriți ca partenerul dvs. să joace în familia dvs. imediată (eu.E., tu și orice copii pe care îi ai), precum și ce rol partenerul tău să joace în familia extinsă (i.E., părinții tăi, frați, veri, etc.). Dimpotrivă, partenerul dvs. ar trebui să aibă, de asemenea, acest lucru pentru dvs.
  • De exemplu, pentru unele cupluri cu copii, este foarte important ca un părinte să fie un îngrijitor cu normă întreagă. Pentru alții, este în regulă dacă o nanny umple golurile. În mod similar, unii oameni ar putea dori să trăiască lângă părinții lor și să viziteze frecvent, în timp ce alții pot dori mai multă independență.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 9
    5. Decideți ce fel de stil de viață doriți să aveți. Această decizie este una importantă, dar, din fericire, este de obicei destul de clar cum partenerul dvs. dorește să trăiască odată ce începeți să cheltuiți sume serioase de timp cu el sau cu ea. Tu și partenerul dvs. ar trebui să aveți idei compatibile despre modul în care doriți să vă petreceți timpul liber, cum doriți să interacționați cu prietenii dvs. și tipurile de confort materiale pe care doriți să le urmăriți. În timp ce nu trebuie să vă placă toate Din aceleași lucruri pe care partenerul dvs. o face, nu ar trebui să nu fiți de acord cu privire la lucruri care necesită decizii sau angajamente majore.
  • De exemplu, un cuplu în care un partener îi place să vizioneze pro lupte pe nopțile de luni și un partener îi place să vizioneze documentare naturale în același timp, va fi probabil capabil să facă lucrurile să lucreze (mai ales dacă sunt de acord să cumpere un DVR). Pe de altă parte, dacă un partener dorește să cumpere o casă, iar cealaltă nu are sau un partener vrea să fie a "Swinger" iar celălalt nu este, acestea sunt blocaje majore pentru fericirea pe termen lung.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 10
    6. Decideți unde doriți să trăiți. Uneori, locația este cheia fericirii unui cuplu. Oamenii doresc adesea să trăiască lângă prieteni sau rude că sunt foarte apropiați sau trăiesc în locuri unde sunt posibile anumite tipuri de activități. Dacă ambii parteneri nu pot fi mulțumiți să trăiască în același loc, acest lucru poate (cel puțin) să fie necesar să-și petreacă o mulțime de timp care călătoresc.
  • Partea 3 din 4:
    Făcând munca dvs. de relație
    1. Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 11
    1. Lăsați așteptările. Când încercați să mențineți o relație, nu vă așteptați ca cealaltă persoană să fie cineva pe care nu îl nu sunt. Deși este posibil ca membrii unui cuplu să compromită o varietate de chestiuni importante și chiar să schimbe aspectele minore ale acestora pentru partenerul lor, la miezurile lor, majoritatea oamenilor sunt aceeași persoană pentru distanța lungă. Evitați să aveți vreun fel de iluzii despre partenerul dvs. sau să le atribuiți calități pe care le lipsesc. În mod similar, nu vă așteptați ca un partener să schimbe o mare parte din cine trebuie să vă liniștească.
    • De exemplu, este în regulă să întrebați partenerul dvs. (în mod politicos, desigur) să înceapă să luați uneori gunoiul - acesta este un loc rezonabil pentru a căuta compromisuri. Cu toate acestea, nu este bine să vă așteptați ca partenerul dvs. să decidă brusc să dorească copii dacă nu - este deja o decizie profund personală care nu poate fi în mod rezonabil.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 12
    2. Fi cinstit despre cine sunteți. Așa cum nu ar trebui să încercați să ascundeți sau să schimbați orice parte majoră a partenerului dvs., este important să faceți același lucru. Când se întâlnește, ar putea fi tentant să vă perfecționați pe cineva care vă place să manipulați adevărul despre situația dvs. trecută sau actuală. Cu toate acestea, acest lucru nu numai că duce la vina personală, dar prezintă, de asemenea, riscul de probleme pe drum. Când cealaltă persoană învață în mod inevitabil adevărul, nivelul de încredere în relație poate suferi serios.
  • De exemplu, în timp ce este perfect în regulă să îmbrăcați un mic crescător decât în ​​mod normal, pentru primele dvs. date, nu ați vrea să vă prefaceți că sunteți agnostic când sunteți destul de religios doar pentru a vă face data fericită. Inducerea partenerului dvs. despre tine - fie prin minciuna sau omiterea informațiilor despre tine - este un act de înșelăciune că, pentru mulți oameni, poate fi dificil de recuperat de la.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 13
    3. Petreceți o mulțime de timp cu un potențial partener. Care este cel mai bun mod de a afla dacă puteți petrece mult timp cu altcineva? Încercați să o faceți! Să știi dacă o relație va funcționa pe termen lung, este foarte important să cheltuiți mult timp în compania celeilalte persoane (în mod ideal într-o gamă largă de medii). Dacă puteți să stați în jurul cuiva de zile, săptămâni sau luni la un moment dat, este posibil să aveți un portar.
  • Probabil că doriți să vedeți dacă această persoană se înțelege împreună cu oamenii apropiați de dvs. (și viceversa). Aduceți-vă partenerul la angajamentele dvs. sociale și introduceți-le prietenilor și familiei dvs. Dacă partenerul dvs. se înțelege bine cu acești oameni, aveți un lucru mai puțin să vă faceți griji.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 14
    4. Nu vă grăbiți. Căutați pe cineva care să-și petreacă restul vieții, așa că nu există nici un motiv să se grăbească în lucruri. Dați-vă relației șansa de a crește organic. Nu respectați un program arbitrar pentru a progresa prin evenimente majore de relații cum ar fi "Mergând constantă", se mișcă împreună și se căsătoresc. Dacă vă grăbiți în aceste decizii, riscă să vă găsiți în situații în care nu sunteți pregătiți pentru cineva care poate sau nu să nu fie pe aceeași pagină ca și prioritățile vieții.
  • Veți dori cu siguranță să evitați să vă implicați în mod intim cu un partener potențial până când veți cunoaște persoana. Deși este cu siguranță posibil să transformi o relație casuală în ceva mai serios, intimitatea sexuală nu ar trebui să fie fundația pentru fericirea pe termen lung. Deși atracția și compatibilitatea sexuală sunt esențiale pentru o relație bună pe termen lung, așteptarea vă permite să înțelegeți mai bine dacă sunteți compatibil.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 15
    5. Luați notă de modul în care acționați în jurul partenerului dvs. Dacă vă aflați acționând "fals", Pretinzând că se simt diferit decât de fapt, sau râde de lucrurile pe care nu credeți că sunt amuzante, acest lucru ar putea fi un semn că nu sunteți cu adevărat confortabil în jurul acestei persoane. Dacă, totuși, sunteți relaxați și vă simțiți complet naturali în prezența persoanei, sunteți pe drumul cel bun. Este important să fii complet autentic în jurul partenerului tău. În cele din urmă, toata lumea se scurge din energie pentru a păstra "a se preface" - Nu vrei ca asta să ți se întâmple cinci ani într-o căsătorie.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 16
    6. Fi dispus să facă sacrificii. Nici o relație nu este perfectă. Vor fi momente când ar trebui să vă sacrificați propriile nevoi de dragul partenerului dvs. Depinde de dvs. să decideți exact cât de departe sunteți dispuși să mergeți în termeni de sacrificii - cele mai bune relații implică o dăruire sănătoasă de sacrificii de la ambii parteneri.
  • Când vine vorba de a face sacrificii pentru binele relației dvs., lucrurile mici, cum ar fi obiceiurile și comportamentele personale minore, ar trebui să fie pe masă. Cu toate acestea, obiectivele de viață majore, de obicei, nu ar trebui să fie, ca un dezacord serios despre unul dintre acestea poate fi un semn că două persoane sunt incompatibile. De exemplu, decid să ieșiți din băut cu prietenii dvs., mai puțin, este un sacrificiu rezonabil pentru a face dacă aveți un soț și copii. Pe de altă parte, hotărând să nu aibă copii atunci când vreți cu disperare, nu este ceva ce ar trebui să vă puneți.
  • Partea 4 din 4:
    Găsirea "cea dreaptă"
    1. Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 17
    1. Fi proactiv. Există cineva acolo pentru aproape toată lumea - tot ce trebuie să faceți este să găsiți această persoană. Dacă nu faceți nici un efort pentru a întâlni oameni noi, încercați lucruri noi sau chiar părăsiți casa, șansele pe care le veți găsi persoana care are dreptate pentru dvs. poate fi serios subțire. Deci, dacă doriți să găsiți partenerul dvs. de viață, începeți să vă ridicați și să ieșiți! Încercați să cheltuiți cel puțin o parte din timpul liber care participă la evenimente sociale distractive, să cunoască oameni noi și doar ieși în lumea din jurul tău în general.
    • Cele mai multe dating "experți" va recomanda o abordare proactivă a dating. Unii se clasifică chiar la fel de mare ca și cariera dvs. în ceea ce privește efortul pe care ar trebui să-l cheltuiți pe el!
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 18
    2. Faceți cunoștință cu oamenii care fac ceea ce vă place. Contrar credinței populare, nu trebuie să cheltuiți în fiecare noapte de vineri într-un club de noapte tare, aglomerat, supraevaluat pentru a întâlni potențialii parteneri de dating, nici nu trebuie să fii un tip imaculant, debit, de tip Hollywood. În timp ce aceste feluri de abordări funcționează bine pentru niste Oamenii, majoritatea oamenilor vor avea cei mai mari succes în găsirea partenerilor prin simpla explorare a activităților pe care le iubesc. Făcând acest lucru, probabil că ați intrat în oameni cu interese și perspective similare, ca și în mod natural, ceea ce duce la compatibilitate.
  • Chiar și hobby-urile solitare pot duce la oportunități de a întâlni oameni! Dragostea lectură cărți de benzi desenate și jocuri video? Participa la o convenție! Dragoste pictura? Găzduiește o expoziție! Cum ar fi scrisul? Participați la atelierul unui scriitor! Există activități interesante pentru aproape toate interesurile acolo, deci începeți să căutați!
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 19
    3. Fii tu însuți. Căutați pe cineva care să-și petreacă restul vieții, așa că nu este rezonabil să presupunem că atât dvs., cât și potențialul dvs. partener de viață ar trebui să fie complet deschis despre cine sunteți? De fapt, mulți oameni nu doresc să fie complet "deschide" până când au ajuns să cunoască pe cineva intim. Dacă puteți stomac ideea, încercați să vă simțiți complet adevărați de la tine însoțiți de toate etapele unei relații: întrebându-vă pe cineva afară, mergând la primele dvs. date, ajungând să se cunoască mai îndeaproape, să se angajeze la fiecare altele și dincolo! Făcând acest lucru, vă dați partenerului șansa de a vă îndrăgosti adevăratul tu, mai degrabă decât să le forțeze "stai așa" până când vă simțiți confortabil.
  • Imagine intitulată Alegeți un partener de viață Pasul 20
    4. Nu vă fie frică. Calea de a-ți găsi partenerul de viață poate părea o persoană periculoasă. Se poate părea că nu există aproape nici o speranță că veți găsi pe cineva care este potrivit pentru dvs., mai ales dacă ați avut de-a fi recent de a face față obstacolelor romantice. Indiferent ce faceți, nu renunțați niciodată la speranță sau nu vă temeți de teama că nu veți găsi pe cineva. Oamenii din întreaga lume se luptă cu același fel de dificultăți romantice pe care le puteți trece acum. Toată lumea are periodic eșecuri personale. Nu există un singur "imediat"Pentru a găsi partenerul dvs. de viață, deci nu vă judecați împotriva altor persoane sau cupluri. Nu lăsați gândurile negative să deraieze căutarea dvs. de a găsi un partener de viață. Încredere, neînfricație și persistență sunt esențiale pentru găsirea persoanei potrivite pentru dvs!
  • Ca un bonus suplimentar, încrederea este în general considerată destul de sexy! Încrederea neînfricată este o trăsătură de auto-consolidare care vă face mult mai atractivă pentru potențialii parteneri: cu atât mai confidențiar vă apropiați de situații de dating, cu atât mai relaxați veți fi în timpul lor, cu atât mai mult veți avea și cu atât mai încrezător " ll să fie atunci când vă apropiați de Următorul situatie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aflați interesul dvs., îi place, vă place, priorități, valori cele mai mari. Nu este posibil să aveți exact același lucru în partenerul propus, dar să vă asigurați că cel puțin respectați și le acceptați.
  • Cheia pentru o relație de succes este ușor - umor bun și onestitate totală. Fără asta, nu ai nimic.
  • Nu tolerați niciodată abuzurile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar