Cum să fixați pielea în jurul unghiilor

Mulți oameni suferă de o piele uscată și crăpată care înconjoară unghiile datorită lucrurilor cum ar fi vremea rece și uscată și mușcându-și unghiile. Împreună cu mușcarea unghiilor, uneori oamenii mușcă chiar pielea care îi înconjoară cuiul. Acest lucru poate duce la rupe și lacrimi dureroase care au potențialul de a deveni infectate. Din fericire, uscată, crăpată și ruptă în jurul cuiului poate fi reparată urmând câțiva pași simpli pentru a vă asigura că mâinile dvs. rămân îngrijite și hidratate.

Pași

Partea 1 din 2:
Repararea cuticulelor
  1. Imaginea intitulată Fixați pielea în jurul unghiilor Pasul 1
1. Înmuiați-vă mâinile. Luați un castron de dimensiuni medii și umpleți-l aproximativ 4 inci adâncime cu apă caldă. Îndepărtați-vă mâinile în apă, asigurându-vă că vă scufundați cuiele și cuticulele. Înmuiați mâinile timp de aproximativ 5 minute.
  • Apa caldă ajută la înmubirea pielii în jurul unghiei pentru îngrijirea ușoară și fără durere.
  • 2. Uscați-vă mâinile. Pat Uscați-vă mâinile cu un prosop. Cuticulele dvs. ar trebui să fie libere de picături de apă, dar încă umede. Vrei ca pielea ta să rămână umedă și moale în timp ce vă manichiura cuticulele, deci este mai ușor și mai puțin dureros pentru a îndepărta pielea moartă.
  • 3. Împingeți înapoi cuticulele. Folosind un împingător de cuticule de lemn sau un stick portocaliu (un stick de manichiură cu un capăt ascuțit și un capăt plat) vă poate ajuta să vă păstrați cuticulele de la creșterea pe unghii. Utilizați capătul plat al stick-ului portocaliu pentru a împinge spatele cuticulei, iar capătul de amplasare pentru a rula de-a lungul inferior al unghiului și scoateți orice murdărie construită.
  • Pustrele cu cuticul metalic sau plastic trebuie să fie sterilizate înainte și după fiecare utilizare, iar bastoanele portocalii din lemn trebuie aruncate după fiecare utilizare, altfel pot porni bacteriile.
  • 4. Tăiați pielea suplimentară în jurul unghiilor. Folosind manichiura și foarfece de manichiură, tăiați pielea extra, moartă în jurul unghiilor. Acest lucru ar putea include pielea lângă cuticula pe care ați împins înapoi cu bastoanele de conectori, dar fiți foarte atent să tăiați doar pielea care este slăbită, moale și translucidă, nu cuticulele dvs. reale. Singura piele pe care ar trebui să o tăiați este partea care a crescut peste cui și este acum liberă.
  • Nu trebuie să tăiați pielea care înconjoară și vă protejează cuiul, care este cuticula superioară.
  • Pielea liberă, în plus va fi albă în culori comparativ cu pielea reală atașată pe degete. Doriți doar să vă îndepărtați pielea care poate să se rătăcească pe lucruri și să provoace lacrimi de piele.
  • 5. Aplicați hidratantul. Utilizați loțiuni, uleiuri de hidratare sau magazin cumpărate de hidratare special pentru cuticule pentru a hidrata zonele uscate din jurul unghiilor. Frecați o cantitate generoasă de hidratant pe unghii și să acorde o atenție deosebită cuticulelor. Întreaga zonă care vă înconjoară cuiul trebuie acoperită cu hidratantul.
  • De asemenea, puteți încerca să aplicați hidratant sub unghii, de asemenea.
  • Alcoolul și parfumul de hidratare liberă, de obicei, hidratează pielea mai bună.
  • Imagine intitulată Fixați pielea în jurul unghiilor Pasul 3 Previzualizare
    6. Purtați mănuși de blocare a umezelii. Puneți mănuși de bumbac și purtați-le peste noapte. Mănușile sigilate în hidratant și ajută la vindecarea unghiilor și cuticulelor. Scoateți mănușile dimineața.
  • Dacă doriți să îmbunătățiți absorbția hidratantului, acoperiți-o cu jeleu de petrol sau cu ceară de parafină pentru a sigila în umiditate. Apoi, puneți mănușile peste mâini.
  • Pentru rezultate mai bune, mai lungi, repetați această procedură în fiecare noapte.
  • Partea 2 din 2:
    Prevenirea cuticulelor uscate
    1. Imaginea intitulată Fixați pielea în jurul unghiilor Pasul 7
    1. Hidratează adesea. Pentru o piele mai fină, hidratată în jurul unghiilor, hidratează zilnic, de mai multe ori pe zi. Întotdeauna doriți ca cuticul și unghiile să fie hidratate, deoarece hangnailurile, ruperea și întreruperea se întâmplă atunci când unghiile și cuticulele sunt uscate.
    • Păstrarea mâinilor hidratate este deosebit de importantă în lunile uscate și de iarnă.
  • Imaginea intitulată Fixați pielea în jurul unghiilor Pasul 8
    2. Evitați uscarea agenților. Mâinile uscate sunt predispuse la crăpare și peeling, protejați-vă mâinile de la expunerea inutilă la activități care vă pot usca pielea. Evitați lucrurile cum ar fi:
  • Spălați mâncăruri în apă caldă fără mănuși. Apa caldă și săpunul scoate umezeala din mâini. Purtați mănuși în timp ce spălați felurile de mâncare pentru a vă proteja unghiile și mâinile. După ce spălați mâncărurile, asigurați-vă că mâinile sunt complet uscate.
  • Acetonă pe bază de unghii de remover. Acetona elimină uleiuri naturale importante din piele și unghii.
  • Nu purtați mănuși în lunile de iarnă. Aerul rece și uscat în timpul iernii se usucă pielea, protejându-vă mâinile prin purtarea mănușilor.
  • Imaginea intitulată Fixați pielea în jurul unghiilor Pasul 9
    3. Evitați să vă luați pielea. Mai degrabă decât alegerea la pielea liberă în jurul unghiilor, înmuiați și vă hidratezi mâinile. Alegerea poate duce la tăieturi deschise, care pot rasa infecții.
  • Unii oameni aleg pielea în jurul unghiilor lor ca un obicei nervos. Privind în moduri mai bune de a reduce obiceiurile nervoase, și practicarea autocontrolului poate rupe acest obicei.
  • Imaginea intitulată Fixați pielea în jurul unghiilor Pasul 10
    4. Ține-ți mâinile din gură. Încercați să vă abțineți de la unghiile dvs. sau să vă nibling pe bucățile de piele liberă în jurul cuiului. Bacteriile din gură pot duce la o infecție dacă vă rupeți pielea în jurul unghiei sau vă mușcați prea mult.
  • Încercați să utilizați un unguent special de degustare pentru a vă împiedica să vă puneți degetele în apropierea gurii.
  • 5
    Stai hidratat prin băutura a cel puțin 8 pahare de fluide zilnic. Păstrarea hidratată ajută la menținerea pielii, inclusiv cuticulele, moale și umede. Apa este cea mai bună opțiune și puteți adăuga aromă în apă folosind felii de portocale, lămâie, var sau castravete. De asemenea, puteți crește hidratarea cu alte fluide, cum ar fi ceaiul sau sucul. Consumul de alimente pe bază de apă, cum ar fi supa și fructele apoase, ajută, de asemenea, să stimuleze hidratarea.
  • Dacă transpirați foarte mult, creșteți consumul de lichide.
  • 6
    Mănâncă o dietă sănătoasă, echilibrată. Dacă corpul tău este deficitar pe nutrienți, pielea, părul și unghiile toate suferă. Mâncați o mulțime de proteine ​​slabe, legume și fructe. Pentru a vă asigura că corpul dvs. absoarbe corect substanțele nutritive, mâncați grăsimi sănătoase.
  • De asemenea, puteți lua un supliment de vitamine pentru a susține unghiile sănătoase. Cu toate acestea, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente.
  • 7. Fișierați unghiile. Păstrați unghiile la o lungime care îi împiedică să se prindă și să se prăbușească asupra lucrurilor. Acordați o atenție deosebită colțurilor unghiilor dvs. și păstrați-le netedă, astfel încât marginile nu rănesc pielea în jurul unghiului.
  • Când faceți fișierele cu unghiile, trageți fișierul de-a lungul unghiei într-o direcție constantă. Acest lucru ajută la prevenirea împărțirii și lacrimilor în unghiile "Tăiere" (tragerea fișierului de unghii înainte și înapoi) creează.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Nu scoateți complet cuticulele din jurul unghiului. Orice piele liberă, moartă (alb) poate fi lovită, dar întreaga cutie nu trebuie să fie complet îndepărtată.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar