Cum de a alege o biserică

Biserica poate fi clădirea în care oamenii se reunesc pentru a se închina lui Dumnezeu sau pot fi folosite pentru a descrie un grup de adepți, uneori numit o congregație. Găsirea bisericii creștine corecte nu este atât de ușoară. Există o mulțime de denominațiuni separate și mii de biserici diferite din întreaga lume care pot face procesul de a alege dreptul relativ dificil. Din fericire, prin evaluarea credințelor dvs. religioase și investigarea bisericilor care vă sunt puse la dispoziție, găsind o biserică potrivit pentru dvs. și familia dvs. este o sarcină ușoară.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinarea care denominația este potrivită pentru dvs
  1. Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 1
1. Faceți cercetarea dvs. asupra diferitelor ramuri ale creștinismului. Există trei ramuri tradiționale ale religiei care includ romano-catolicismul, ortodoxia estică și creștinismul protestant. Fiecare dintre aceste religii deține convingeri diferite și au diferite tradiții. Toate religiile cred în Isus Hristos și Scriptură, dar au opinii diferite cu privire la faptul dacă Papa sau Biserica Catolică deține orice autoritate religioasă.
  • Protestanții se concentrează asupra Scripturii și a Bibliei pentru a-și îndruma credința, mai degrabă decât o biserică centralizată.
  • Ortodoxia estică învață scrierile deuterocanonice și deține convingerea că Papa deține aceeași autoritate ca și ceilalți episcopi.
  • Romanul catolicism crede în doctrinele de transbstanțiere și purgatoriu și credința în Papa ca o autoritate sfântă.
  • Transubstantiația este convingerea că în timpul comuniunii, Euharistia sau pâinea și vinul sunt transformate în corpul real și sângele lui Isus.
  • Purgatorie este convingerea că poți face penitență cu Dumnezeu după moarte pentru păcate minore și o perioadă alocată de timp.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 2
    2. Educați-vă pe diferitele denominațiuni religioase. Sub ramurile tradiționale ale creștinismului, există și multe secte sau denominațiuni. Există, de asemenea, biserici care sunt non-denominaționale sau care vizează acceptarea oamenilor de toate denominările creștinismului. Mergeți la o bibliotecă sau arătați online pentru diferitele denominații creștine care există. Cercetarea acestora vă va oferi o perspectivă asupra diferențelor lor și vă pot îndrepta în direcția cea bună pentru care fel de biserică doriți să participați.
  • Bisericile inter-denominaționale nu dețin un crez istoric specific.
  • Membrii Bisericii Baptiste nu botezați membrii ca sugari și adulți pe deplin sub apă printr-o ceremonie numită Belierver`s Botez.
  • Quakers resping clericii hirodați și sacramente și sunt pacifiști care își propun să trăiască vieți liniștite și simple.
  • Sectele creștinismului protestant includ metodist, luteran, penticostal, baptist, presbiterian și evanghelic.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 3
    3. Luați în considerare religia strămoșilor și a familiei. Dacă familia dvs. a fost religioasă activ când ați fost mai tineri, este posibil să fiți deja afiliați cu o anumită sectă a creștinismului. În timp ce vă puteți schimba întotdeauna denominația, poate fi o idee bună să rămâneți la religia dvs. dacă credeți deja în învățăturile sale.
  • Este, de asemenea, posibil ca familia dvs. să aibă o relație stabilită cu o anumită biserică sau călugărițe sau preoți specifice.
  • A fi activă la biserică mai devreme în viață poate crea legături mai puternice cu alții în congregația dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 4
    4. Alegeți o biserică care se aliniază cu credințele dvs. sociale. După ce a făcut cercetări privind sucursalele majore și denominațiuni ale creștinismului, veți putea să luați o decizie mai informată cu privire la faptul că doctrinele inel este personal pentru dvs. Gândiți-vă la pozițiile dvs. cu privire la problemele importante, cum ar fi căsătoria de același sex, drepturile de reproducere sau acceptarea diferitelor persoane care pot fi privite ca păcătoase pentru unele biserici creștine.
  • De exemplu, unele biserici protestante cred în drepturile de reproducere. Aceste biserici includ Quakers, Biserica Luterană din America, Biserica Episcopală, Biserica Moraviană din America, Biserica Presbiteriană, Universalistul Unitarian, Biserica unită a lui Hristos și Biserica metodistă United.
  • Există diverse biserici care acceptă oameni din comunitatea LGBT, cum ar fi Alianța Baptiștilor, rețeaua de legământ, biserica creștină catolică independentă și Biserica Catolică reformată.
  • Deși Papa a spus că lucrurile pozitive despre comunitatea LGBT, căsătoriile de același sex sunt încă o încălcare a credințelor catolice.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 5
    5. Determina cât de mult timp și bani trebuie să dedicați bisericii. Înainte de a se alătura unei biserici, decideți cât de mare este un rol, credința voastră în viața voastră și cât timp și energia trebuie să vă dedicați să vă închinați și să faceți acte de bine. Unele biserici sunt mai active și cheamă membrii să contribuie la construirea comunității, în timp ce alții se concentrează asupra închinării și învățării duminicii. În plus, alte biserici vă cer să vă adresați sau să contribuiți la biserică 10% din venitul dvs. Luați aceste lucruri în considerare și alegeți o biserică care vă poate potrivi programul și bugetul.
  • Nu alegeți o biserică activă dacă nu vă place să faceți muncă voluntară sau un serviciu comunitar.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 6
    6. Rugați-vă lui Dumnezeu pentru claritate. Dacă încă nu sunteți sigur de ce denominație sau sectă a creștinismului pe care ar trebui să o practicați, ar trebui să întrebați pe Dumnezeu. Dumnezeu poate să vă dea claritate pe care să urmați calea. În cele din urmă, doriți să alegeți o biserică care vă va permite să vă închinați într-un mod care vă face să vă simțiți împlinit și confortabil. Nu trebuie să fii anxios sau stresat în timp ce luați decizia.
  • Îi poți cere lui Dumnezeu ceva de genul, "Vreau să fiu cel mai bun creștin pe care îl pot fi, dar nu sunt sigur de ce denominație să alegi. Te rog, ghidați-mă în această călătorie de a găsi cum să vă închinați cuvântul dvs. și să trăiți o viață bună."
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea bisericii tale
    1. Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 7
    1. Determinați afilierile religioase ale Bisericii. Determinați denumirea bisericii și asigurați-vă că se potrivește cu religia voastră. Verificați site-ul web al bisericii sau întrebați cu un membru al personalului sau pastor cu privire la eventualele afilieri cu organizațiile externe. Găsiți o biserică care susține aceleași cauze că sunteți pasionați.
    • De exemplu, biserica dvs. poate fi afiliată cu organizațiile de tineret, cum ar fi cercetașii americani din America.
    • Dacă biserica este afiliată cu o organizație pe care o opțional, luați în considerare alegerea unei alte biserici.
    • Bisericile afiliate cu nonprofituri care se concentrează pe fapte bune pot fi o alegere bună.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 8
    2. Decideți dacă doriți să participați la o biserică mare sau mică. Unele biserici sunt mici, cu doar câțiva zeci de membri, în timp ce alții sunt mari și au mii de adepți. Decideți ce fel de mediu doriți să vă închinați. În timp ce bisericile mai mari vor avea capitala pentru noi infrastructuri și facilități, bisericile mai mici pot oferi o experiență mai personalizată. Decideți despre ce mediu vă place mai bine și încercați să găsiți o biserică care reflectă acest lucru.
  • S-ar putea să vă apropiați de pastorul, preotul sau de ministru la o biserică mai mică, deoarece vor avea timp să vorbească cu dvs. în mod individual.
  • Sfat de experți
    Zachary Rainey

    Zachary Rainey

    Hirotonit MinisterulV. Zachary B. Rainey este un ministru hirotonit cu peste 40 de ani de slujire și practică pastorală, inclusiv peste 10 ani ca un capelan de hospice. El este absolvent al Colegiului Bibliei NorthPoint și membru al Consiliului General al Adunării lui Dumnezeu.
    Zachary Rainey
    Zachary Rainey
    Ministrul hirotonit

    Luați în considerare unde veți fi mai bine să serviți. Zachary Rainey, hirotonit ministru, sfătuiește: "Găsiți o biserică unde puteți servi bine. Propriile preferințe și opinii personale vă pot împiedica să găsiți o părtășie în care puteți sluji într-un mod eficient. Întrebați ce aveți de oferit și găsiți o biserică care are nevoie de tine. Veți fi mult mai îndeplinită de servire decât veți sta într-un scaun cu o grămadă de alte persoane care stau în scaune ascultând o trupă de închinare."

  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 9
    3. Citiți declarația doctrinară a Bisericii. Declarația doctrinară este convingerile îndeaproape ale Bisericii pe care doriți să le aderați. Înainte de a lua decizia, mergeți la site-ul lor sau dați-le o vizită pentru a vedea declarația doctrinară. Asigurați-vă că se potrivește cu credințele voastre strâns, astfel încât nu există conflicte odată ce vă alăturați.
  • Declarația doctrinară include, de obicei, opinii privind Scriptura, Dumnezeu, Fiul, Maria, figurile autorității și Biserica.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 10
    4. Asigurați-vă că biserica are facilitățile pe care le doriți. Facilitățile includ lucruri pe care le puteți avea nevoie, cum ar fi suficiente parcare, rampe de scaune cu rotile, toalete accesibile cu handicap sau un interpret de limbi de semn. Trebuie să vă asigurați că aveți capacitatea de a vă închina, chiar dacă tu sau un iubit are o dizabilitate fizică, astfel încât să alegeți o biserică care are acces pentru dvs. și membrii familiei dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 11
    5. Faceți o listă de verificare a lucrurilor pe care le doriți într-o biserică. Păstrarea unei liste de verificare fizice vă va permite să evaluați toate bisericile din jurul vostru. Pe măsură ce mergeți și vizitați diferite biserici și vizionați diferite predici, luați în considerare lucrurile pe care le doriți și nu vă place, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză. În timp ce este puțin probabil să găsești o biserică care îndeplinește perfect toate criteriile dvs., puteți alege una care se potrivește cu nevoile dvs. cele mai apropiate.
  • Lucrurile de pe lista dvs. de verificare ar putea include: închinarea tradițională, o predică puternică, mărturisire, cântând imnurile tradiționale, sau închinarea casuală și deschisă.
  • Lucrurile de pe lista dvs. de verificare vor diferi în funcție de personalitatea dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 12
    6. Vizitați o varietate de biserici. O modalitate bună de a înțelege modul în care o anumită biserică se va închina este vizitarea în timpul unui serviciu. Acolo, veți putea să examinați lucruri precum tradițiile Bisericii, slujirea, predica și congregație, astfel încât să puteți obține o idee mai bună dacă biserica este potrivită pentru dvs. Obțineți o listă de biserici din zona dvs. și vizitați fiecare dintre ei în timpul serviciului.
  • Acordați atenție stilului de predicare în timpul predicării, deoarece acesta este un factor de decizie mare de obicei pentru mulți oameni atunci când aleg unul.
  • Luați notă de serviciu și dacă vă simțiți angajați și inspirați.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 13
    7. Decideți dacă doriți să mergeți la o biserică tradițională sau netradițională. Unele biserici sunt netradiționale, iar pastorul sau predicatorul se vor îmbrăca, utilizează tehnologia sau vor folosi instrumente non-tradiționale, cum ar fi chitara în timpul laudelor. Alte biserici se vor lipi de tradițiile denominațiunii, cum ar fi o mărturisire, o comuniune și o instruire. Decideți dacă doriți o biserică tradițională care vă va cere să vă îmbraciți sau o experiență bisericească mai casuală.
  • Unele biserici necesită să purtați un costum și o cravată sau o rochie în timpul serviciului, în timp ce altele sunt mai relaxate și vă permit să purtați haine casual.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 14
    8. Luați în considerare muzica bisericii. Muzica rămâne un aspect important al Bisericii. În timp ce bisericile catolice și ortodoxe au mai multe stiluri de cult tradiționale și cântă imnurile tradiționale, alte biserici preferă să preia un stil de muzică mai contemporan, chiar încorporează stiluri precum reggae și hip-hop. Multe biserici baptiste cântă muzica Evangheliei, care combină sunetele de jazz și blues cu imnuri creștine.
  • Alte exemple de muzică includ rock creștin, cantatas europene și chorusuri africane.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 15
    9. Faceți decizia dvs. Aruncați o privire la lista de verificare și comparați fiecare dintre bisericile pe care ați putut să le vizitați. Încercați să vă amintiți lucrurile pe care le-ați plăcut și le-ați plăcut pentru fiecare serviciu și luați în considerare toate lucrurile pe care le-ați cercetat. Gândiți-vă la stilul de închinare al Bisericii, ceea ce se așteaptă de la tine și tipul de îmbrăcăminte pe care va trebui să-l purtați.
  • Adresați-vă întrebărilor ministerului pe care nu le puteți răspunde, privindu-le pe site-ul lor.
  • Metoda 3 din 3:
    Construirea unei legături cu biserica dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 16
    1. Comunicați cu ministerul dvs. Vorbind cu preotul dvs., ministrul, pastorul sau călugărițele voastre vă va ajuta să vă apropiați de învățăturile lui Dumnezeu. De asemenea, vă va oferi posibilitatea de a pune întrebări pe care le aveți sau să obțineți sfaturi spirituale. Găsiți o biserică în care puteți vorbi deschis despre experiențele dvs. și despre cum să evitați păcatul.
    • Pe măsură ce tehnologia avansează, la fel și abilitatea de a vorbi cu pastorul sau ministrul tău. Mulți au o adresă de e-mail și pot fi contactați prin telefon.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 17
    2. Voluntar și deveniți implicați în lucrări bune.Voluntariatul la o biserică vă poate îndeplini spiritual și vă va aduce mai aproape de biserica voastră. Puteți ajuta să hrăniți săracii, să lucrați la un proiect comunitar sau să deveniți misionar. Dacă alegeți să oferiți mai mult timp, puteți fi trimis în străinătate pentru a ajuta țările mai sărace.
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 18
    3. Deveniți prieteni cu alții în congregație. Cunoașteți alte familii și oameni din biserica voastră și deveniți prieteni cu ei. Vedeți dacă doresc să împărtășească o masă sau să vă alăturați în voluntariat. Cu cât veți cunoaște mai mult pe alte persoane de la biserica voastră, cu atât mai implicați și angajați veți fi. Puteți, de asemenea, să împărtășiți dileme spirituale sau întrebări cu prietenii din biserică care dețin aceleași valori morale.
  • În Marcu 12:31 se spune, "Al doilea este: "Iubiți-vă vecinul ca pe voi înșivă. Nu există o poruncă mai mare decât acestea."
  • Imagine intitulată Alegeți o biserică Pasul 19
    4. Vizitați biserica și participați la masă. Singura modalitate de a ști cu adevărat dacă simțiți că aparții unei biserici individuale este să mergem în larg. Doar pentru că vizitați nu înseamnă că aveți o responsabilitate față de acea biserică. Cel mai important lucru este că simțiți un sentiment de apartenență și să vă simțiți ca și cum Biserica vă poate ridica credința și vă poate ajuta să vă împliniți. Dacă nu simțiți așa din cauza bisericii, a slujirii sau a congregației, atunci ar trebui să încercați să mergeți la o biserică diferită.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar