Cum să sărbătorim o duminică tradițională de paște

Paștele este ziua pe care creștinii sărbătoresc învierea lui Isus Hristos. Tradițiile de Paști variază de la o țară la alta și pot diferi chiar în regiunile aceleiași țări. Cu toate acestea, există câteva tradiții de Paști care sunt sărbătorite în întreaga lume.

Pași

Metoda 1 din 4:
Înțelegeți sensul Paștelui
  1. Imaginea intitulată Celebrează o duminică tradițională de Paște Pasul 1
1. Înțelegeți anotimpurile liturgice ale împrumutului și Paștelui. Duminica de Paști este ziua în care creștinii sărbătoresc învierea lui Isus Hristos. Paștele marchează finalizarea împrumutului, care este o perioadă de 40 de zile de rugăciune, penistență și postare. Săptămâna trecută a Postului, care este cu o săptămână înainte de Paște, este adesea denumită săptămâna sfântă. În această săptămână, creștinii observă Florii, care marchează întoarcerea lui Isus la Ierusalim - Joia Sfântă, care este că Isus a ținut ultima cină cu ucenicii Săi - și vineri bună, care este atunci când Isus a fost răstignit.
  • Recunoașteți că duminica de Paște începe sezonul de Paști. Duminica de Paști începe un nou sezon liturgic, numit sezonul de ieșire sau de Paști. În acest sezon, ultimele 50 de zile și se încheie la duminica Cincizecimii, ceea ce este atunci când creștinii sărbătoresc darul spiritului tholy.
  • Imaginea intitulată Celebrează o duminică tradițională de Paște Pasul 2
    2. Realizați importanța duminicii de Paști pentru creștini. Învierea lui Isus Hristos este temelia credinței creștine. Prin urmare, duminica de Paște este o zi sfântă pentru creștini. Mulți creștini văd duminica de Paști ca o zi de naștere nouă.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paști 3
    3. Recunoaște fundalul păgân al Paștelui. Cuvântul Paște are rădăcinile sale "Eastre," care a fost numele zeiței teutonice a primăverii.Paștele a fost inițial un festival păgân care a sărbătorit începutul primăverii. Festivalul axat pe fertilitate și a folosit oul și iepurele ca simboluri ale celebrării. Creștinii timpurii au adoptat festivalul păgân al Paștelui ca un moment pentru a sărbători pe Hristos înviat, mai degrabă decât zeița de primăvară. Astăzi, echinocțiul Vernal determină încă data pentru Paște.În majoritatea țărilor occidentale, Paștele este sărbătorită în prima duminică după echinocțiul Vernal, care este de obicei între 22 martie și 25 aprilie.
  • Metoda 2 din 4:
    Participați la serviciile tradiționale de închinare a Paștelui
    1. Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 4
    1. Sărbătoriți o duminică tradițională de Paște la un serviciu bisericesc. Serviciile Bisericii de Duminică de Paști variază în tradițiile, în funcție de denominația și stilul de închinare. Cele mai multe servicii de duminică de Paști urmează ordinea standard a bisericii de cult, dar, de obicei, încorporează muzică festivă. Multe biserici decorează spațiile de închinare cu crini de Paști sau bannere liturgice speciale. Unele biserici sărbătoresc Sfânta Împărtășanie, în timp ce alții observă sacramentul botezului, care este un simbol al vieții noi în Hristos.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc o duminică tradițională de Paște Pasul 5
    2. Participați la un serviciu de răsărite de soare de Paști. Primul serviciu de răsărit de Paști a avut loc în 1732 la un hilltop Graveyard Germania. Participanții au sărbătorit învierea lui Hristos printre mormintele celor decedați, pe măsură ce soarele se ridică pe deal. Misionarii moravii au răspândit conceptul de serviciu de răsărit de Paști din întreaga lume, inclusiv Statele Unite. Multe biserici creștine oferă acum răsăritul soarelui dimineața devreme sau "răsărit " Servicii pe motive bisericești sau într-un parc din apropiere.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 6
    3. Luați în considerare o vigilă de Paști de Sâmbătă. Multe denominațiuni creștine încep să respecte Paștele sâmbătă noaptea cu o vigilă de Paști. Vigilul începe în mod obișnuit în întuneric și implică iluminarea unei lumanari mari pascale. Serviciul include citiri din Vechiul Testament și Noul Testament. Când povestea învierii este citită, luminile sunt pornite și clopotele bisericii sunt trepte. Vigilul de Paști se încheie cu Sfânta Comuniune, adesea numită Euharistia.
  • Metoda 3 din 4:
    Participați la obiceiurile tradiționale de Paști
    1. Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 7
    1. Decorați ouăle de Paște. Deși simbolul oului este înrădăcinat într-o sărbătoare de fertilitate păgână, creștinii au adoptat oul ca un simbol de Paști care reprezintă o viață nouă. În multe zone ale lumii, oamenii color și decorează ouăle fierte, ca parte a sărbătorilor lor de Paști.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 8
    2. Participați la o vânătoare de ouă de Paști. Odată ce ouăle sunt decorate, copiii caută ouă ascunse în casele sau grădinile lor. În unele tradiții, iepurașul de Paști ascunde ouăle în dimineața de Paști pentru ca copiii să găsească mai târziu în acea zi.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 9
    3. Sărbătoriți cu un coș de Paști din Bunny de Paști. Ca și oul, iepurele a fost un simbol al fertilității asociate cu Festivalul Pagan al Paștelui. În anii 1500, germanii au început să folosească Pastele Hare ca un simbol al renașterii la Paște. În noaptea înainte de Paște, copiii ar face cuiburi din capacele și capacele lor și le-ar lăsa afară, unde iepurele de Paști ar lăsa ouă colorate pentru ei. Astăzi, o tradiție comună este că iepurașul de Paști aduce coșuri umplute cu bomboane la copii în dimineața de Paști.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 10
    4. Bucurați-vă de iepurașii de ciocolată și bomboane. Germanii sunt creditați cu inventarea Bunny de Paști de ciocolată în anii 1800. Bunny de ciocolată este acum un simbol tradițional al Paștelui. Alte tipuri tradiționale de bomboane de Paști includ ouă de ciocolată, pui de marshmallow și fasole de jeleu.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 11
    5. Participați la o paradă de Paște. Tradiția paradei de Paști a început în anii 1800, deoarece oamenii au mers pe jos pe 5th Avenue din New York, după Serviciile Bisericii de Duminică de Paști. Acum, multe orașe oferă paradelor de Paști în Duminica Paștelui sau cu o zi înainte de Paște.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 12
    6. Rochie in "Cel mai bun de Paști" îmbrăcăminte. Tradiția de a purta haine noi pe Paște datează de secole, deoarece oamenii au ales să sărbătorească nașterea nouă cu noi îmbrăcăminte. Ei s-au referit la noi haine ca și ei "Cel mai bun de Paști." Astăzi, oamenii din întreaga lume se îmbracă în cea mai bună îmbrăcăminte pentru serviciile Bisericii Paștelui. În multe tradiții, femeile poartă mănuși albe și pălării, care sunt adesea numite bonnete de Paști.
  • Metoda 4 din 4:
    Bucurați-vă de o cină tradițională de Paște cu familia și prietenii
    1. Imaginea intitulată sărbătorește o duminică tradițională de Paște Pasul 13
    1. Sărbătoriți Duminica Paștelui cu o cină tradițională. Vama de cină de Paște variază în întreaga lume. Cu toate acestea, în societățile occidentale, o cină tradițională de Paște constă din miel sau șuncă ca fel de mâncare principală.
    • Luați în considerare o friptură de miel. Cina prăjită de miel are rădăcinile sale în tradiția evreiască, când Mielul a fost mâncat în timpul Paștelui. Pe măsură ce evreii s-au transformat în creștinism, au încorporat tradiția Paștelui în mesele lor de Paști.
    • Luați în considerare un șuncă. În Statele Unite, Ham este o alegere populară, deoarece carnea de porc care a fost vindecată în timpul iernii a fost pregătită pentru consum în primăvară.
  • Imaginea intitulată sărbătorește o duminică de Paști tradițională Pasul 14
    2. Bucurați-vă de pâine și prăjituri de Paște cu cină. Hot Cross Buns, care sunt nămolate cu o cruce zaharoasă pe partea de sus, sunt populare pentru Duminica Paștelui. În unele tradiții, se servește Simmercake. Acest tort de fructe are 11 bile marzipane reprezentând 11 ucenici credincioși.
  • sfaturi

    Deoarece tradițiile duminicale de Paști variază, luați în considerare alegerea obiceiurilor de Paști care sunt cele mai importante pentru dvs. Continuați să participați la aceste vamă în fiecare an și vor deveni parte din tradițiile de duminică ale familiei tale de Paști.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar