Cum să se ocupe de un prieten cel mai bun mincinos

Aflând că cel mai bun prieten al tău a mințit-o poate fi incredibil de supărător. S-ar putea să fiți tentați să o apelați să renunțe și să încheie prietenia pentru bine. Înainte de a lua o decizie de erupție, luați timp pentru a ajunge la rădăcina minciunii, mai ales dacă este un lucru unic. Dacă prietenul tău se află în mod obișnuit, luați măsuri pentru a face față problemei și decideți cum doriți să mergeți mai departe cu această persoană în viitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Gestionarea unei singure minciuni
  1. Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten mincinos Pasul 1
1. Aflați motivul lor. Oamenii se află din motive diferite și, de obicei, nu este clar. Deși minciuna prietenului tău vă poate răni, asta nu ar fi putut fi intenția lor. Gândiți-vă la obiectivul de bază din spatele minciunii prietenului dvs.
  • Ce scop a servit minciuna?Le-a făcut din necazuri, să le facă să arate bine în fața altora sau să împiedice rănirea sentimentelor cuiva?
  • De exemplu, prietenul tău ți-ar fi spus că nu văd pe nimeni, dar mai târziu află că au fost în secret într-o relație. S-ar putea să fi mințit pentru că nu erau gata să-și introducă data lor sau nu erau siguri dacă relația era serioasă.
  • Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 2
    2. Reflectați asupra propriilor acțiuni. Prietenul tău poate să fi mințit din cauza unei presiuni extreme sau a unei influențe de la tine sau de altcineva. Pentru a vedea dacă este cazul, priviți înapoi asupra comportamentului dvs. înainte de minciună.
  • Ați făcut sau ați spus ceva care a influențat minciuna?
  • De exemplu, cel mai bun prieten al tău constă despre văzând prietena dvs. cu altcineva pentru că tocmai ați spus că "toată lumea încearcă să ne distrugă."Poate că au mințit astfel încât să nu fie acuzați de sabotarea relației dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten minciună Pasul 3
    3. Obțineți contribuția altcuiva. Înainte de a vă gândi la lucruri, obțineți oa doua opinie. Vorbește cu un părinte, frate sau un alt prieten apropiat despre ceea ce sa întâmplat. Efectuarea evenimentelor către altcineva vă poate ajuta să obțineți o perspectivă diferită.
  • Spune ceva de genul: "Hei, Rita, sunt îngrijorat că Jen minte despre ceva. Cum ți părea în ultima vreme?"
  • Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 4
    4. Fi direct. O confruntare simplă poate fi cea mai bună modalitate de a face față minciunii celui mai bun prieten al tău. Rămâi calm, apelați minciuna și cereți-i să se explice. Utilizați declarațiile "I" pentru a reduce defensivitatea.
  • S-ar putea să spui: "Știu că mi-ai mințit despre planuri în acest weekend. Te-am auzit la telefon cu Sarah. Poți să mă ajuți să înțeleg de ce ai mințit?"
  • Dacă tu și prietenul tău sunteți într-un grup, ați putea să-i trageți deoparte pentru a le confrunta în mod privat.
  • Imagine intitulată Deal cu o minciună cea mai bună prietenă Pasul 5
    5. Joacă Dumb și cere mai multe informații. Nu lăsa prietenul tău să știe că ți-ai prins mirosul. Continuați conversația prin interogarea acestora pentru mai multe informații. Cereți întrebări clarificatoare care ajută la descoperirea adevărului.
  • Să spunem că prietenul tău se află și spune: "Da, nu am făcut nimic în weekend, ci studiind."Nu spuneți", mințiți!"
  • Du-te pentru o abordare mai subtilă, cum ar fi "HMPH, asta e ciudat. Josh a spus că te-a văzut la creek sâmbătă. Probabil că a fost greșit, nu?"
  • Imagine intitulată Deal cu o minciună cea mai bună prietenă Pasul 6
    6. Râdeți-l. Acționează ca și cum minciuna era amuzantă. Defletați jucători pentru a obține prietenul dvs. să admită adevărul.
  • S-ar putea să spuneți: "Oh bunătatea mea, cred că nasul a fost mai mare acum!"
  • Permiteți-vă că știți că mințesc fără confruntare directă poate ușura tensiunea și vă pot ajuta să ajungeți la adevăr.
  • Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 7
    7. Ignora. La fel de greu cum ar fi, uneori minciuni nu merită efortul. Dacă minciuna prietenului tău este minoră și nu doare pe nimeni, doar overwook-o. Nu există nici o utilizare crearea unei energii negative între dvs. și Bestie pe o minciună albă mică.
  • Metoda 2 din 3:
    Abordarea minciunilor obișnuite
    1. Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 8
    1. Exprimați-vă îngrijorarea. Poate fi dureros să urmăriți cel mai bun prieten al dvs. frecvent minciună fără nici un motiv aparent. În loc de a lăsa în mânie, arată compasiune pentru ei și spune-le că sunteți îngrijorați. Lăsați-i să știe că nu doriți să vă ocupați de limba necinstită și să le întrebați dacă ei simt că pot fi sinceri cu tine.
    • Ai putea spune, "Carly, am observat că minciuna ta se înrăutățește. Sunt foarte preocupat. Vrei să vorbești cu mine despre asta?" Lăsați-i să știe că știi despre minciuna lor. Dacă nu vă confruntați direct, s-ar putea să se înrăutățească.
  • Imagine intitulată Deal cu o minciună cea mai bună prietenă Pasul 9
    2. Evitați să le angajați. Dacă prietenul tău se află compulsiv, o opțiune pentru a face față minciunii lor vă îndepărtează atenția. Nu puneți întrebări. Nu faceți nici o remarcă de orice fel. Pur și simplu priviți la ei cu o față goală.
  • Poate, făcând asta, vor primi imaginea - că nu cădești pentru minciunile lor - și nu mai stați atât de des.
  • Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten mincinos Pasul 10
    3. Limitați ceea ce împărțiți. Dacă aveți sensul că prietenul dvs. păstrează în mod regulat lucrurile de la dvs., este posibil să trebuiască să reevaluați confidențiați în ele. Faceți un pas înapoi și abțineți de la oferirea prietenului dvs. informații intime despre dvs. dacă nu returnează favoarea.
  • Permiteți-i prietenului dvs. să știe că veți fi bucuroși să deschideți mai mult atunci când sunt gata să reciproc.
  • Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 11
    4. Discutați cu cineva în care aveți încredere. Unii oameni care mințesc nu pot să-l controleze. Mincinourile patologice pot avea nevoie de ajutor profesional de a face față problemei. Dacă bănuiți că prietenul tău se află fără să se gândească chiar, ar putea fi o idee bună să confideze în cineva care poate ajuta.
  • Luați în considerare vorbirea cu părinții dvs., părinții prietenului dvs., profesor sau alt adult de încredere. Vezi dacă această persoană a observat problema minciună a prietenului tău.
  • Puneți-vă capul împreună cu această persoană pentru a determina cel mai bun mod de acțiune pentru a vă ajuta prietenul. Poate că au nevoie să vadă un consilier profesional de sănătate pentru a înțelege ce este la rădăcina minciunii lor.
  • Dacă ați asistat la consecințele distructive ale minciunii prietenului dvs., utilizați exemple pentru a le convinge să primească ajutor. De exemplu, ați putea spune, "Ați fost concediați din două locuri de muncă în ultima lună din cauza minciunii voastre. Mă doare să te văd așa. Mă va face să mă simt mult mai bine dacă ați văzut un consilier."
  • Metoda 3 din 3:
    Evaluarea viitorului prieteniei
    1. Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 12
    1. Fi iertat. O mare parte din a fi un bun prieten este dorința de a acorda iertare. Încearcă să-ți ierți prietenul dacă îți dai seama că au avut intenții bune.
    • S-ar putea chiar să spui: "Vă iert de data asta, dar vă rog să-mi spuneți adevărul data viitoare."
  • Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 13
    2. Setați limite puternice. Limitele sunt necesare pentru prietenii puternice și sănătoase. Dacă prietenul tău știe că apreciezi onestitatea, atunci vor avea mai multe șanse să spună adevărul.
  • Voiați limitele dvs. spunând: "Apreciez când prietenii mei sunt cinstiți și simpli. Nu vreau să fiu în jurul oamenilor care mint și manipulează pe alții. Sunt sigur că poți înțelege asta."
  • Imagine intitulată Deal cu un cel mai bun prieten minciună Pasul 14
    3. Obțineți o anumită distanță dacă minciuna este distructivă. Deși unele minciuni sunt comune, prea multă minciună poate fi toxică pentru o prietenie. Dacă prietenul tău se află în mod regulat vă doare sau vă faceți în necaz, este posibil să trebuiască să reconsiderați prietenia.
  • Opriți cheltuieli cât mai mult timp cu acest prieten. Dacă întreabă de ce, s-ar putea să răspundeți cu "Îmi place să fiu prietenul tău, dar minciuna ta nu este controlată. Nu vreau să fiu în jurul valorii de acest tip de comportament."
  • sfaturi

    Recunoașteți că unele minciuni sunt comune. Fără îndoială despre asta, fiind mințit că este supărător. Totuși, trebuie să fiți dispuși să acceptați că se întâmplă minciună. Toată lumea se află la un moment dat sau altul - până la 2 până la 3 ori într-o conversație de 10 minute.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar