Cum să determinați dacă ați avut un avort spontan

Avortul are loc atunci când o sarcină nu reușește să progreseze înainte de 20 de săptămâni de gestație. Avorturile sunt comune, impactând până la 25% din sarcini recunoscute și nu sunt nimic de rușine de. Pentru a determina dacă ați avut un avort spontan, va trebui să vă evaluați factorii de risc și să monitorizați simptomele cum ar fi sângerarea și durerea vaginală grea. Poate fi dificil să se determine dacă ați avut un avort spontan, deoarece unele simptome apar, de asemenea, în sarcini sănătoase, deci ar trebui să solicitați confirmarea medicală dacă credeți că aveți o posibilitate de avort. Urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră dacă credeți că ați suferit un avort spontan.

Pași

Partea 1 din 2:
Cauze și simptome de avort
  1. Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 1
1. Să înțeleagă de ce se întâmplă avorturi. Dispozitive de avort apar cel mai adesea în primele săptămâni de sarcină. Anomaliile cromozomiale sunt cea mai frecventă cauză și, în majoritatea cazurilor, nu ar fi putut face nimic pe care mama ar fi putut face să o împiedice. Riscul de avort spontan scade după treisprezece săptămâni de gestație. Până atunci, cele mai multe anomalii cromozomiale ar fi cauzat deja sarcina să se încheie. Următorii factori au pus, de asemenea, oamenii la un risc mai mare de a avea un avort spontan:
  • Femeile mai în vârstă au un risc mai mare. Femeile care au vârsta de 35-45 de ani au o șansă de avort spontan de 20-30%, iar femeile cu vârsta peste 45 de ani au o șansă de până la 50%.
  • Femeile cu boli cronice severe, cum ar fi diabetul sau lupusul, au un risc mai mare de percepție greșită.
  • Anomalii în uter, cum ar fi țesutul cicatricial, pot duce la un avort spontan.
  • Fumatul, consumul de droguri și consumul de alcool pot produce avort spontan.
  • Femeile care sunt supraponderali sau subponderali sunt la un risc mai mare.
  • Femeile care au avut deja mai mult de un avort spontan sunt la un risc mai mare.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 2
    2. Verificați sângerarea vaginală. Sângerarea vaginală puternică este cel mai frecvent semn că se produce un avort spontan. Este adesea însoțită de crampe similare cu cele pe care le-ați putea simți în timpul perioadei.Sângele este de obicei maro sau roșu aprins în culoare.
  • Spoturile ușoare și chiar sângerarea moderată pot apărea în sarcini sănătoase. Sângerarea grea cu coagulare poate indica avort spontan. Notificați medicul dvs. oricând experimentați sângerarea în timpul sarcinii.
  • Conform unor studii, între 50 și 75% din avorturi sunt sarcini chimice. Aceasta înseamnă că acestea apar la scurt timp după implantare. Adesea, femeia nu-și dă seama că este însărcinată și ea se confruntă cu sângerarea în momentul în care perioada normală lunară este datorată. Sângerarea poate fi mai grea decât cea normală și crampe poate fi mai severă.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 3
    3. Verificați mucoasa vaginală. Simptomele de avort spontan includ mucoasa vaginală de culoare albă roz, care poate conține țesutul de sarcină. Dacă descărcarea dvs. arată ca țesutul coagulat sau este solid în orice mod, acesta poate fi un semn că are loc sau a apărut avortul spontand - ar trebui să-l vezi imediat pe medicul dumneavoastră.
  • Cele mai multe femei gravide au niveluri crescute de descărcare vaginală clară sau lăptoasă numită leucoree. Dacă aveți niveluri ridicate de acest tip de descărcare, nu este nevoie de alarmă.
  • Ați putea, de asemenea, să greșiți locul de urină pentru descărcarea vaginală. Incontinența urinară este o apariție comună în sarcini sănătoase.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 4
    4. Acordați atenție durerilor și durerilor. Orice sarcină aduce o varietate de dureri și dureri împreună cu ea. În timpul unui avort spontan, durerea este de obicei localizată în partea inferioară a spatelui și poate varia de la ușoară la severă. Dacă aveți dureri de spate inferioare, discutați cu medicul dumneavoastră imediat.
  • Ocazional Twinges sau dureri în abdomen, zona pelviană și spatele sunt adesea rezultatul corpului dvs. ajustarea pentru a vă adapta fătului în creștere. Dacă durerea este severă, persistentă sau apare în valuri, puteți fi greșit, mai ales dacă există și sângerare.
  • Este, de asemenea, posibilă experiența "Adevărații contracții" Dacă aveți un avort spontan. Contracțiile apar la fiecare 15-20 de minute și sunt adesea grav dureroase.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 5
    5. Analizați simptomele sarcinii. Cu sarcină vine o grămadă de simptome diferite, toate cauzate de niveluri crescute de hormoni în sistemul dvs. Dacă întâmpinați o reducere a simptomelor, acesta poate fi un semn că a apărut un avort spontan și nivelurile hormonale se întorc la starea lor de pre-sarcină.
  • Dacă ați avut un avort spontan, puteți observa o boală de dimineață mai mică, mai puțină umflare și sensibilitate a sânilor și un sentiment de a nu mai fi însărcinată. În sarcini sănătoase, aceste simptome timpurii se diminuează adesea pe cont propriu la aproximativ 13 săptămâni, ceea ce reprezintă, de asemenea, riscul de avort al avorturilor de timp.
  • Apariția simptomelor și severitatea variază în fiecare sarcină. O schimbare bruscă înainte de 13 săptămâni garantează un apel la biroul medicului dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 6
    6. Consultați-vă medicul pentru a fi sigur. Vizitați biroul medicului dvs., camera de urgență sau zona de muncă și livrare a spitalului dvs. pentru un răspuns definitiv cu privire la faptul că vă aflați greșit. Chiar dacă întâmpinați toate simptomele de mai sus, există încă o șansă ca fătul să poată supraviețui, în funcție de tipul de avort spontan.
  • În funcție de cât de departe a progresat sarcina, medicul va folosi testele de sânge, examenul pelvian sau ultrasunete pentru a verifica viabilitatea sarcinii.
  • Dacă aveți sângerări grele la începutul sarcinii, medicul dvs. poate să nu vină la birou dacă nu doriți să faceți acest lucru.
  • Partea 2 din 2:
    Tratamente de avort
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 7
    1. Cunoașteți diferitele tipuri de avort spontan. Avortul spontan afectează corpul fiecărei femei puțin diferit. În unele cazuri, toate țesuturile de sarcină lasă corpul rapid, în timp ce în alte cazuri procesul este mai lung și un pic mai dificil. Iată diferitele tipuri de avort spontan și ce afectează au asupra corpului:
    • Afectarul amenințător: cervixul rămâne închis. Este posibil ca simptomele de sângerare și alte avort spontan să se oprească, iar sarcina va continua ca normal.
    • Avort spontan inevitabil: apare sângerări grele, iar colul uterin începe să se deschidă. În acest moment nu există nici o șansă ca sarcina să continue.
    • Incomplete avort: unele țesuturi de sarcină lasă corpul, dar unii se rătăcesc înăuntru. Uneori este necesară o procedură pentru a elimina țesutul rămas.
    • Avort spontan: toate țesutul de sarcină lasă corpul.
    • Avortul pierdut: Chiar dacă sarcina sa încheiat, țesutul rămâne în organism. Uneori se ies pe cont propriu și, uneori, tratamentul este necesar pentru ao elimina.
    • Sarcina ectopică: acest lucru nu este din punct de vedere tehnic un tip de avort spontan, dar este un alt tip de pierdere a sarcinii. În loc să implanteze în uter, implanturile de ou în tubul uterin sau ovar, unde nu va putea crește.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 8
    2. Sunați-vă medicul dacă sângerarea se oprește pe cont propriu. Dacă întâmpinați sângerări grele care, în cele din urmă, dispare și este încă la începutul sarcinii, este posibil să nu fiți nevoit să mergeți la spital. Multe femei preferă să nu aibă o vizită suplimentară la spital și ar fi mai degrabă să se odihnească acasă. Acest lucru este de obicei bine atâta timp cât sângerarea se oprește în decurs de zece zile până la două săptămâni.
  • Dacă vă confruntați cu crampe sau alte dureri, medicul dumneavoastră vă poate spune cum să vă faceți mai confortabil în timpul avortului spontan.
  • Dacă doriți să confirmați că a apărut un avort spontan, puteți programa o ultrasunete.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 9
    3. Căutați tratament dacă sângerarea nu se oprește. Dacă întâmpinați sângerări grele și alte simptome de avort spontan și nu sunteți sigur dacă avortul spontan este complet sau incomplet, medicul dumneavoastră poate continua să utilizeze una dintre următoarele strategii:
  • Managementul așteptat: veți aștepta și vedeți dacă țesutul rămas trece în cele din urmă și sângerarea se oprește pe cont propriu.
  • Managementul medical: medicamentul este dat pentru a provoca expulzarea țesutului rămas din corp. Acest lucru necesită o ședere spitalizată, iar sângerarea care urmează poate dura până la trei săptămâni.
  • Gestionarea chirurgicală: dilatarea și chiuretajul, cunoscută sub numele de D & C, este efectuată pentru a îndepărta țesutul rămas. Sângerarea se oprește, de obicei, mai repede decât pentru cei care utilizează metoda de management medical. Medicamentele pot fi administrate pentru a încetini sângerarea.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 10
    4. Urmăriți-vă simptomele. Dacă sângerarea dvs. continuă trecerea timpului când medicul dvs. a spus că va încetini și se va opri, este important să căutați imediat tratamentul. Dacă aveți alte simptome, cum ar fi frisoane sau febră, consultați-vă medicul sau mergeți imediat la spital.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă ați avut un avort spontan Pasul 11
    5. Uită-te la consiliere dureroasă. Pierderea unei sarcini în orice etapă poate fi traumatică din punct de vedere emoțional. Este important să vă întristați pierderea, iar căutarea de consiliere poate ajuta. Adresați-vă medicului dvs. o sesizare pentru consilierea durerii sau rezervați o întâlnire cu un terapeut în zona dvs.
  • Nu există o anumită perioadă de timp după care ar trebui să vă simțiți mai bine - este diferit pentru fiecare femeie. Dați-vă cât timp trebuie să vă întristați.
  • Când sunteți gata să încercați din nou însărcinată, discutați cu medicul dvs. despre a face o întâlnire cu cineva care se specializează în sarcini cu risc ridicat. Acest lucru este, de obicei, necesar numai pentru cei care au avut două sau mai multe avorturi.
  • Ce poate provoca avorturi?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Rebecca Levy-Gantt, MPT, DoRebecca Levy-Gantt, MPT, DOBOOL certificat obstetrician și ginecolog

    sfaturi

    În majoritatea cazurilor, nu poate fi împiedicată o avort spontan iminent și nu are nimic de-a face cu sănătatea sau stilul de viață al mamei. Femeile gravide ar trebui să ia vitamine prenatale și să evite medicamentele, tutunul și alcoolul, dar chiar și femeile care sunt diligente în ceea ce privește menținerea sarcinilor sănătoase nu sunt imune la avort spontan.

    Avertizări

    Dacă sarcina dvs. este trecută de data de 20 de săptămâni și aveți sângerări grele sau crampe, du-te la spital imediat. O sarcină care se termină după această dată este numită nașterea nașterii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar