Cum să cipi o minge de fotbal

În fotbal, "Chipping" O minge se referă la lovirea într-un arc lung. Această tehnică poate fi utilizată dintr-o varietate de motive. Jucătorii pot chip mingea pentru a trece la alți jucători, trick un portar și treci peste partea opusă. În timp ce jucătorii de la început fac adesea greșeala de a folosi forța în chipping, modul potrivit este totul despre tehnică. Prin scoaterea mingea cu piciorul, puteți controla cât de mare și departe va merge mingea. Ca și în cazul oricăror abilități sportive, practica face perfect, dar este important să obțineți elementele de bază în primul rând înainte de a lucra la strângerea performanței dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Executarea loviturii
1. Abordați mingea. Executarea unui cip apare de obicei în situațiile în care nu există prea multă cameră pentru a vă naviga pe dvs. sau în minge în. Din motive de practică, este o idee bună să obțineți un pic de început. Fuind spre minge, veți lucra la momentul dvs. Alerga spre minge ca si cum ar fi fost pe punctul de a lovi. Este o idee bună să știți ce picior plănuiți să tăiați mingea cu în prealabil.
  • Deși puteți cipa o minge moartă-înainte, vă ajută să vă apropiați de minge într-un unghi ușor. Acest lucru vă va oferi backspinului dvs., ceea ce duce la un control mai bun.
  • 2. Plantați piciorul dvs. non-lovind partea laterală a mingea. Deși o mulțime de atenție este dată piciorului de lovire în tehnica de fotbal, piciorul non-lovic este, fără îndoială, la fel de important. Pe măsură ce vii cu piciorul tău, țineți piciorul non-lovic plantat ferm, aproximativ o jumătate de picior la partea și spatele mingea.
  • În funcție de faptul că utilizați piciorul drept sau stâng pentru a lovi cu piciorul, non-lovirea dvs. va merge la dreapta-stânga sau dreapta-dreapta a mingea. Dacă se îndreaptă spre Nord, vă puteți gândi la asta ca sud-vest și la sud-est.
  • 3. Unghi-o jos în jos. Apropiați mingea și păstrați degetele de la picioare cât mai jos la sol. Pentru a scoate în mod corespunzător sub minge, veți avea nevoie de piciorul dvs. scăzut. Este posibil să vă ajute să vă gândiți la piciorul dvs. de lovire ca o pană pe care încercați să o glisați sub minge.
  • 4. Scoateți mingea. Trucul la așchierea corespunzătoare se află în modul în care veniți sub minge. Adu-ți piciorul sub minge, fie din lateral sau mort înainte. Ar trebui să încercați să obțineți fronturile cu lacesul dvs. sub minge. Plantarea scopului dvs. spre stânga sau spre dreapta mingea va duce la zborul care zboară într-o direcție diferită.
  • Practicarea scoopingului este făcută mai ușoară dacă mingea se rostogolește spre tine. Acest lucru vă permite să vă concentrați asupra plasării și unghiului piciorului, mai degrabă decât mișcarea însăși.
  • Este o idee bună să practici cu scoops direct dacă sunteți nou. Puteți practica scoopingul, alergând până la minge și plantați-vă picioarele sub ea, fără a trece prin mișcarea lovită. Este important să obțineți acest pas definit mai întâi înainte de a vă deplasa.
  • Sfat de experți
    Bernat Franquesa

    Bernat Franquesa

    Coachul de fotbal licențiat și șeful Metodologiei la Apfcbernat Franquesa este co-fondatorul și șeful Metodologiei la APFC (concepte de fotbal Albert Puig), un program de dezvoltare a tinerilor pentru jucători și antrenori cu sediul central în San Diego, California. APFC oferă formare de fotbal pentru conținuturile de tineret și educaționale și servicii de consultanță pentru autocare, academii și cluburi. La APFC, Bernat este responsabil pentru co-dezvoltarea și aplicarea orientărilor tehnice pentru programele de dezvoltare a jucătorilor. El a fost coaching fotbal în Catalunya și SUA de când avea 15 ani.
    Bernat Franquesa
    Bernat Franquesa
    Coach de fotbal licențiat și șef de metodologie la APFC

    Expertul nostru este de acord: Când tăiați o minge de fotbal, asigurați-vă că ați lovit bine sub minge. Care va da împușcat elevația de care aveți nevoie.

  • 5. Lansați mingea în sus. Când vă lăsați piciorul sub mingea de fotbal, lansați mingea cu o mișcare rapidă în sus. Aduceți genunchiul și puneți-vă să vă lansați și să-l lansați. Dacă se face cu mișcarea și forța corectă, acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat un arc lung. Dacă sunteți în căutarea de a evalua eficacitatea lansării cipului, încercați să măsurați distanța în termeni de curți. 15-20 de metri este un loc bun pentru a începe, deși unii dintre cei mai buni jucători de fotbal reușesc să obțină peste 60 de ani cu un cip.
  • Este important să nu confunda acest lucru cu o lovitură forțată. Lansarea mingii în sus ar trebui să se facă într-o mișcare rapidă, dar ar trebui să utilizați mai degrabă finese, mai degrabă decât forțați să o lansați. Bilele de fotbal nu sunt grele, deci nu va lua multe pentru ao obține în aer.
  • 6. Înclinați corpul înapoi în timp ce loviți. Pe măsură ce scoateți și în cele din urmă lansează mingea în sus, schimbați o parte din greutatea dvs. înapoi. Acest lucru va îmbunătăți ascensorul minge, rezultând un cip mai puternic.
  • 7. Truc adversarii. O variație la chipping este lovitura falsă. Dacă sunteți pe punctul de a cipa o minge, ar trebui să vă grăbiți până la el ca și cum ați fi pe punctul de a lovi în mod normal. Apoi, în ultima secundă, reveniți la formularul dvs. de așchiere și lansați-o în sus. Acesta este un tactic perfect pe care încercați să obțineți mingea în plasă. Dacă portarul opus cade pentru rușinea voastră, el va încerca să apere un atac diferit decât cel pe care îl trimiteți la el.
  • 8. Practicați trecerea la un alt jucător. Chiar dacă nu jucați încă competitiv, este util să aveți o altă persoană care să practice cu dvs. în timp ce lucrați la chips-urile de fotbal. După ce ați dat seama de cipul de bază, având o persoană reală să vă îndreptați și să treceți mingea spre vă va ajuta să deduceți cantitatea de forță și propulsie necesară pentru a lansa mingea o anumită distanță. Când jucați competitiv, veți avea nevoie de calculele dintre forță și la distanță pentru a veni în mod natural, astfel încât o mulțime de practici sunt recomandate înainte de a vă duce la câmpul împotriva unei alte echipe.
  • Dacă nu aveți altă persoană cu care să practicați, ar trebui să încercați să practicați mingea la distanțe diferite. De exemplu, ați putea începe prin încercarea de a chip mingea la o distanță de 20 de metri. Dacă reușiți să obțineți acea distanță în mod regulat, măriți distanța cu 10 de metri. Împingeți-vă cât de departe credeți că veți putea merge. De acolo, ar trebui să amestecați distanțele și să vă antrenați calculele.
  • Partea 2 din 2:
    Menținând forma corectă
    1. Decideți dacă este adecvată. Chippingul este văzută ca o tehnică avansată de lovire în comparație cu alte treceri. Cantitatea de control și backspinul necesar pentru a reuși nu face preferabil dacă aveți șansa de a trece în mod normal. Mai degrabă, aruncarea mingii ar trebui să fie folosită în situații în care sunteți înconjurați de alți jucători sau trebuie să obțineți mingea direct de opoziție. Dacă mingea a fost lansată într-un arc suficient de mare, va fi imposibil ca alții să o primească până când se va întoarce.
    • Este important să vă amintiți că acest lucru merge în ambele sensuri. Dacă bifați o minge, coechipierii dvs. nu vor putea să obțină mingea fie până când se află. Din acest motiv, este o idee bună să o folosiți tactic.
  • 2. Păstrați un ochi pentru backspin. Backspin se referă la mișcarea de filare a mingii în timp ce este în aer. De dragul de așchiere, backspinul este un semn că ați executat cu succes tehnica. Backspin vă permite să vă adresați echipei dvs. pentru a controla mingea mai ușor. De asemenea, are ca rezultat un arc mai puternic.
  • Puteți să vă îmbunătățiți backspinul, accentuând legătura cu picioarele direct sub minge, precum și apropierea de minge într-un unghi ușor.
  • Imagine intitulată Chip O minge de fotbal Pasul 11
    3. Purtați pantofi adecvați de fotbal. Executarea unui cip adecvat în fotbal necesită un pantof destul de elegant pentru a ajunge sub mingea cu. Cele mai multe pantofi de stradă obișnuiți sunt prea voluminoase la chip eficient cu. Chiar dacă jucați doar pentru distracție, vă recomandăm să ridicați o pereche de pantofi specifici de fotbal. Performanța dvs. pe teren se poate îmbunătăți pur pe baza a ceea ce purtați.
  • 4. Practică folosind ambele picioare. În sport, este important să fii așa de versatil cum poți. În special într-un cadru competitiv, vor fi o mulțime de circumstanțe în care nu este oportună utilizarea piciorului dvs. de lovire preferat. Deși majoritatea jucătorilor au un picior pe care îl preferă, cei mai sensibili sportivi se asigură că își echilibrează antrenamentul pe ambele părți ale corpului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Practicați în fiecare zi, dacă sunteți în stare. Dacă practicați de multe ori în cazul în care tehnica devine literalmente un lucru de zi cu zi, veți putea vedea că abilitățile dvs. se vor îmbunătăți mai rapid. Simțiți-vă abilitățile în creștere în mod tangibil pe o bază de zi cu zi este un puternic Booster Morale.

    Avertizări

    Nu toate bilele de aer sunt considerate jetoane. Chipsurile sunt lansate direct în aer. Unele lovituri grele vor face mingea în aer, dar aceste bile ridicate rareori ating aceeași altitudine ca un cip.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar