Cum se calculează emi pentru un împrumut de domiciliu

Dacă luați un împrumut pentru a achiziționa o locuință în India, veți plăti acest împrumut în rate lunare echivalente sau EMIS. Cantitatea de EMI depinde de suma totală a împrumutului dvs., rata dobânzii pe care o plătiți și durata timpului pe care trebuie să-l plătiți împrumutul dvs. (adesea numit "termen" sau "posesiune" din împrumut). Puteți calcula EMI pentru un împrumut de acasă fie prin elaborarea formulei cu mâna, fie prin utilizarea unui calculator online.

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea unui calculator online
  1. Imaginea intitulată Calculați EMI pentru un împrumut de acasă Pasul 1
1. Găsiți un calculator online care se potrivește nevoilor dvs. Cele mai multe bănci și creditori ipotecați au calculatoare online pe site-urile lor pe care le puteți utiliza gratuit. Toate acestea se bazează pe aceeași formulă, dar pot avea diferite formate și modalități de prezentare a rezultatelor acestora.
  • Unele au un bar de alunecare pentru a utiliza pentru a introduce informațiile despre împrumut. Alții vă permit să introduceți informațiile într-o cutie, care poate fi mai precisă și mai puțin consumatoare de timp pentru a obține dreptul. Cu toate acestea, bara de alunecare tip de calculator funcționează bine dacă experimentați pentru a găsi cel mai bun împrumut pentru bugetul dvs.
  • Unele calculatoare, cum ar fi cel de pe site-ul HDFC, vă vor arăta, de asemenea, cantitatea de interes pe care o veți plăti asupra duratei de viață a împrumutului și vă va oferi suma totală pe care o veți plăti până când vi se va plăti casa împrumut în întregime.
  • Imaginea intitulată Calculați EMI pentru un împrumut de acasă Pasul 2
    2. Introduceți suma, mandatul și rata dobânzii a împrumutului dvs. Dacă aveți deja un împrumut la domiciliu sau ați fost oferit un împrumut în condiții specifice, setați calculatorul online pentru acele cifre. Dacă nu aveți un împrumut de locuință specific, s-ar putea să vă uitați la împrumutul maxim pe care îl puteți permite împreună cu rata dobânzii pe care o credeți că vă veți califica.
  • De exemplu, să presupunem că vă uitați să scoateți un împrumut de acasă pentru Rs 25,00 000 de faptul că ați plăti peste 20 de ani la o rată a dobânzii de 8 ani.8%. Introducerea acestor sume în calculatorul online vă va oferi o idee despre EMI pe care ați plăti acest împrumut.
  • Imaginea intitulată Calculați EMI pentru un împrumut de acasă pas 3
    3. Evaluați plata lunară calculată. Odată ce introduceți variabilele dvs., calculatorul online vă va spune ce vă așteptați EMI. Cu toate acestea, este important să vă amintiți că aceasta este doar o estimare. EMI actual poate varia în funcție de taxe sau de alte costuri asociate împrumutului dvs.
  • Pentru a reveni la exemplul anterior, calculatorul online arată că, dacă ați scos un împrumut de acasă pentru Rs 25,00,000 și la plătit înapoi peste 20 de ani la o rată a dobânzii de 8 ani.8%, ați face un EMI de Rs 22,173.
  • Imaginea intitulată Calculați EMI pentru un împrumut de acasă Pasul 4
    4. Ajustați variabilele pentru a găsi EMI-ul potrivit pentru dvs. Dacă nu ați scos încă un împrumut la domiciliu, puteți juca cu variabilele folosind un calculator online pentru a vedea cât de diferite ratele dobânzilor și împrumuturile vă vor afecta EMI.
  • Presupunând că suma principală totală și rata dobânzii rămân aceleași, luarea unui împrumut pentru o durată mai lungă de muncă va duce în mod obișnuit la un EMI mai scăzut. De exemplu, împrumutul RS 25,00 000 a plătit peste 20 de ani la 8 ani.8% dobândă a dat un EMI de Rs 22,173. Dacă ați plătit acest împrumut peste 30 de ani în loc de 20, EMI va scădea la Rs 19,757.
  • Pe măsură ce jucați cu sumele împrumutului, amintiți-vă că nici un creditor nu poate oferi mai mult de 80% din valoarea proprietății ca împrumut.
  • Bacsis: Buget cu atenție dacă intenționați să cumpărați o casă. EMI dvs. nu poate fi mai mult de 40% din venitul dvs. lunar.

    Metoda 2 din 2:
    Funcționați formula cu mâna
    1. Imaginea intitulată Calculați EMI pentru un împrumut de acasă Pasul 5
    1. Familiarizați-vă cu formula. Dacă doriți să calculați EMI pentru un împrumut la domiciliu, utilizați formula [P x R x (1 + R)] / [(1 + R)]. În această formulă, p = valoarea principală sau suma totală pe care o împrumutați. R = rata de interes și n = mandatul împrumutului.
    • Pentru această formulă, rețineți că mandatul ar trebui să fie reprezentat în luni mai degrabă decât ani. Pentru a obține plăți lunare egale, trebuie să știți câte plăți lunare veți face.
  • Imaginea intitulată Calculați EMI pentru un împrumut de acasă Pasul 6
    2. Plasați suma, mandatul și rata dobânzii la împrumutul dvs. în formula. Dacă încercați să evaluați diferite opțiuni de împrumut, un calculator online va fi mai ușor și nu va necesita atât de mult matematică. Formula este cel mai bine de utilizat dacă aveți deja un împrumut la domiciliu și doriți doar să verificați dacă EMI creditorul este citat corect.
  • De exemplu, să presupunem că aveți un împrumut Rs 25,00,000 cu o durată de 20 de ani și un 8.Rata dobânzii de 8%. Ecuația dvs. ar arăta astfel: EMI = [25,00,000 x 0.088 x (1 + 0.088)] / [(1 + 0.088)].
  • Imaginea intitulată Calculați EMI pentru un împrumut de acasă Pasul 7
    3. Finalizați ecuația rezultată. Odată ce ați completat ecuația dvs., rezolvați-l folosind propria abilită de matematică (sau un calculator electronic, dacă aveți unul la îndemână). Răspunsul pe care îl obțineți ar trebui să fie același ca și cum ați folosi un calculator online, deoarece acestea sunt configurate pentru a utiliza aceeași formulă.
  • În timp ce această formulă poate fi un pic de făcut în mod repetat (dacă nu vă bucurați cu adevărat de matematică), vă poate ajuta să înțelegeți cum sunt calculate EMIS. De asemenea, vă ajută să îl puteți face pe cont propriu, doar în cazul în care vă aflați într-o situație în care trebuie să cunoașteți aceste informații și nu aveți acces la Internet.
  • Variație: De asemenea, puteți efectua acest calcul utilizând o foaie de calcul Excel. Introduceți doar aceleași figuri pe măsură ce aveți pentru formula și selectați "PMT" funcţie.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar